INNEN már értem, hogy milyen szemcsézettségre gondoltok!!!
Naná, hogy EZ nem a jelszintből következik! (Ide a rozsdás bökőt!)
ha megnézitek, akkor a ZAVARÓJEL nem egyenletesen oszlik el kép teljes felületén, hanem jellegzetes vízszintes "nyalábolást" mutat és inkább olyan, mintha alacsony frekvenciás moduláció lenne az ALAPSÁVI jelen!!!
Nézzetek meg - sajnso magam nem tudok mutatni, mert sem zajom, de főleg tuner kártyám nincs hála az Istennek ;-D - egy VALÓDI jelcsökkenéses zajjal spékelt műsorjelet!!!
Annál a FEHÉRZAJ jellegéből adódóan ahogy csökken a hazsnos jel szintje, először "kontrasztosabb" hatású lesz a kép, majd "hangyás" lesz, azaz véletlenszerűen de mindenhol kb. azonos valószínűséggel lesznek zajpöttyök!
És ha a jelszint-csökenés az egész vételi sávot (közel) egyenletesen érinti, akkor a szomszédos csatornák zavarójelként nem (jellemzően) fognak megjelenni, mivel a zaj hamarabb érezteti hatását, mint a TUNER és a KF szelektivitásának "hibájaként" létrejövő zavar. A kábeltuneres Videoton és Orion TV-k is - kivéve a nagyon rossz példányokat - már megfelelő linearitással rendelkeztek a TzUNER és a KF elnyomási paramétereinek a jelszint csökkenéssel való romlása terén, azaz mire észrevehettétek volna a szomszéd-csatorna zavartatást, addigra a zaj már olyan zavaró volt, hogy nem azt vetted észre (vagy már nem számított)!
Na most CSAK azért tépem itt a szám különbséget téve zaj és zaj között, mert egyrészt az általam valószínűsített (látott!) zajt nem a hálózatszerelőknek kell behatárolniuk, sem szakmailag nem várható el, meggyőződésem szerint műszaki és topológiai rálátásuk sem lehet a jelenségre, ugyanúgy mint a megoldásra!
Úgyhogy HAJRÁ és a mellékelt képet küldd el e-mail-ben az ügyfélszolgálatra azzal, hogy a főmérnöknek (Rosznyai István) figyelmébe ajánlod és kéred, igazítsa el az illetékes szakembert!
Lebalkanozom en barkit, aki akkora taplo paraszt, hogy miutan az otthonomban volt, hulyenek nezett, lekezelt meg tavoztaban lehuzza az egesz hazat is bosszubol a szolgaltatasrol. Hat ekkora budos tirpak taplosakot eletemben nem hallottam, pedig valamivel tobb, mint 3 evtized van mogottem.
Azért megnézném az egyedi AH Digital vevőket hazsnáló sok (?!) szerecsétlent, hogy ez náluk is ilyen gyakori-é e, avagy csak az EMKTV által alkalmazott vevő ilyen szar (ja: és azt kell higyem, hogy tán nekik is az AH által adott, és ha emlékeztek a AH Mikró Kudlik Júlia által "elmagyarázott" beltérik elszállásaira, hülyeségeire, akkor ezzel nem kevés problémát vettek a nyakukba...)
Más krédés, hogy még most sem értem, mi a fészkesnek kellett átállni egy (szvsz még összességében kiforatlan) műszaki megoldás (értsd a lánc teljes egészét Széchenyi-hegy - EMKTV között!) alkalmazására?!
Nem tűntem el, csak épp nem ülök annyit itt a gép előtt...
De én azért - a korábbi álláspontomnak megfelelően - jellegzetesen kijavítanálak mostani közlésed miatt: az a tény, hogy egy cég román (vagy bármilyen) TULAJDONLÁSÚ nem (feltétlen) jelent azt, hogy a munkavégzők (akár egyike is) ugyaneme nemzetiség képviselője.
Sőt azt sem jelenti, hogy a képviselt üzletpolitika vagy műszaki színvonal NE lenne épp a magyar mentalitásnak megfelelő.
És - ismerve az EMKTV általam tisztelt! - fizikai és hálózatos munkaválalói egy részét, kénytelen vagyok általánosságban ugyan, de alapos okkal megvédeni őket a szőröstalpúzás és az általánosítás miatt vagy ellen.
Az a tény, hogy valahol valamilyen (egyedi vagy tervezési hiba fiolytán "bekalkulált") minőségi probléma van, nem feltétlen jelenti, hogy mindenki lelkiismeretlen barom lenne, sőt!
Mint írtam, önmagában a közölt jelszintek szerintem nem alkalmasak ilyen mértékű, a vételi helyen tapasztalható minőségi hiba okozására.
Mindenesetre - tapasztalataim szerint - az együttműködés sokkal célszerűbb és a közvetlen, emberi hangú, kontaktus is sokkal hatásosabb a helyi jellegű problémák megoldásához, mint a levélben anyázás (no perzse ha ez kimerül egy elvárható idő után és jószándék ellenére is, már más a kérdés, de a hevességet ekkor sem értem igazán...).
Az APEH (úgy vélem erre céloztál...) pedig egészen egyszerűen nem fog az EMKTV-vel (sem!) foglalkozni, mert ha akkor megvédték (!) őket, amikor évekig nemadtak ki számlát a CsBM-mel fizetőknek, akkor most sem fognak fogást taláni szerintem rajtuk, mert ha műszakilag sok rovás is van az EMKT vezetésének számláján vagy épp több tekintetben az átgondolatlanság vagy "fejetlenség" látszik innen kívülről szakmailag, de pénzügyi területen (nem kifelé, épp befelé) meglehetősen "zárnak" azaz inkűább arra ügyelnek, hogy erről az oldalról ne találjanak rajtuk fogást ;-)
(Na és ez érthető is, hiszen ma Mo-n a szabványos vagy vállalt szolgáltatás kikényszerítése nem csak a KTV területen, de akár a bankszakmában is elég nehézkes, hogy finoman szóljak ;-)) )
Az NHH Budapesti Irodájának vezetője még 2003-ban szó szerint beismerte, hogy (nem csak az EMKTV-vel, de velük a kis előfizetői láétszám miatt főleg) egyszerűen nem tudnak mit kezdeni!
A KTV szektor jogi szabályozása a fogyazstóvédelem és a szolgáltatás minőség felügyelete területén még az egyéb Eht-beli esetekhez képest is sokkal súlytalanabb!
Ennél már csak a vevőkészülékek és még inkább a jelforrások (!!!) no meg a hivatalos jeltovábbítók (műsorszóró(k) élen az AH-val!) műszaki színvonalának ellenőrzése problémásabb és felületesebb, sőt az utóbbi esetben talán még a szabványos vagy elvárt értékek is többféle képpen "keletkeztethetőek"!
Egy ksi műszaki adalék, amit a mérésekkor Te is bőszen megfigyelhetsz amikor kimérik a lakásodban a jelszintet: a jel mellett a ZAJ (alapzaj, alapvonal) szintje is roppant érdekes lehet, és ide csatlakoztatom korábbi megszólalásom, miszerint nem zárható ki, hogy a lánc korábbi részein "épül be" a zaj a jelfolyamba és ilyen értelemben nem a hazsnos jel kicsi, hanem a mellette csücsülő zaj túl nagy!
Még egyszer: a -16dB jelkülönbség (mivel a vállalt érték szvsz megfelelő "védő-szintet" tartalmaz) nem okozhat szemécsés zajt...
61 a bejovo csonkon, tehat onnan mar csak osztodik, de a fene se fog felfuggeszteni egy tv-t az ajto fele, mi kenyelmes nepek marcsak fotelbol/agybol nezzuk kenyelmesen, mint a civilizalt lakossag perdonto resze :)))
Amugy csak 1 bizonyos regio lett szemcses, sajna a tv-m grundig, de ha van kedved azonositsd be a zonat a csatornakiosztas szerint:
Hát tudod azt mondja a "fáma", hogy erősítővel a zajt is csak erősíted, így ha zajos a vételed, akkor szó szerint inkább csak rontasz rajta ilyen esetben akárhányszor 20-25dB-es erősítéssel.
Ellenben érdekelne, hogy milyen típusú elosztókat (F-csatlakozó vagy csavaros-leszorítós koax-bekötésű, illetve hány be éshány kimenetes) hazsnálsz?
És nagyon érdekes tud lenni, ha egy szabványos 75 Ohm-os "lezárással" bíró elosztó nem használt be(~ki)meneteit nem zárjuk le, azaz a levegőben lógnak...
Meg kellene nézni egyenesbe kötve egy készülékkel a jel-minőséget egy-egy készülékeddel külön-külön (pl. ha F-csatlakozóval kötött a hálózatod, egy egyszerű F-toldóval az osztó helyén irányonként) és ha mindegyik TV-n azonosan rossz (az elvárthoz képest akár!) a minőség, akkor akár új kábellel ellenőrízni, mert amagam részéről kitartok amellett, hogy a mért 61dB-s jelszint "nem jogosítja fel" a készülékeket szemcsé vételre...
Oho az en idomben (256 kbit/s csomag idejeben) ultem a gep elott, interneteztem (mar, ha epp nem dialin kellett a hdsnet helyett/mellett) es ha elment a tv egy percre, mar mentettem is, mint a fene, hogy offline olvassak tovabb, mert upsz, szakadas, 1 orara :) Hihetetlen idok jartak akkoriban :)
Hmmm, en egy masiknal vagyok, de az ugyfelszolgalat ird es mondd 24 oras (hajnal 2,4,6-kor mindig volt valaki), ha e-mailt kuldok azonnal kapok valaszt hibajegyszammal, es konkret valaszt is 8 oran belul. Szoval mas erzes, aki valaha volt hdsnet elofizeto, az higyje el: eg es fold :)
Egyébként azért, mert addig érte meg nekem a HDSNET mellett maradni, amíg szimmetrikus volt a drót. Most nem az. (Vezetékes telefon családi okból van.) Az adott előfizetési díjért máshol nem másfél, hanem 2 mbis/s-ot kapok. A tűzfalam wan-portján nincs a nekem szánt sávszélességet zabáló fölösleges forgalom, satöbbi...
Az Externet 2 Mbit-es csomagja nagyon korrekten muzsikál, tudok itthonról dolgozni, az üf.szolgálatot még nem kellett tesztelnem, de akiknek igen, azok khm. egészen más véleménnyel vannak róluk, mint én a HDSNET-ről...
Frontemberunk leszel, meglasd :) Remelem az ADSL ugy dunnyog-zummog-csahol nalad is, mint az enyem, ezzel onmagaban demonstralva a hsdnet es barmely mas szolgaltatas kozti hatalmas szakadekot :)
Az mekkora elvezet lesz mar neked (ha meg nem volt ra pelda), hogy epp leszakadt emktv szolgaltatas mellett online nezel m2-t vagy barmit ;)
Biborkek: Nagyon ottvan a cap-ed, terjeszd amerre csak tudod :))))
:-))) Ez a kép mehetne a vicclap.hu-ba is, meg az adott képújságon hirdetők felé is, hiszen a hirdetés ugyan lement, de a hirdetés nem volt olvashatő :-/
Én is vihogtam tegnap nagyokat rajta... A héten viszem vissza nekik a kábelmodemet, majd akkor írásban is leteszem az üfszolgálatos elé a TV2 teletext-hiányára vonatkozó panaszomat (egy példányban, egyet meg alávésetek vele, hogy átvette...)
Na, beszéltem az ügyfélszolgálattal és a következőkről tájékoztattak:
1. Szerződés alapján továbbítják az Antenna Digital csomagjából az egyes csatornákat, mivel jelenleg nem tudják a hagyományos úton megfelelő minőségben venni az m1, az RTL KLUB és a TV2 csatornákat (ezért veszik le az Antenna Digital csomagjából).
2. Elismerték, hogy az m1 és a film+ hangja csúszik, de ez utóbbi is csak a Barátok közt alatt.
3. A FŐNIX TELEVÍZIÓ csatorna megszűnt helyére a HÁLÓZAT TELEVÍZIÓ csatorna kerül, a HÁLÓZAT TELEVÍZIÓ csatorna helyén Prosieben csatorna kerül, a Prosieben csatorna helyéra pedig a 4! Story TV csatorna kerül még ebben a hónapban.
Na, már csak a beillesztett képből is látszik, hogy 1. szemcsés, 2. az Antenna Digital-tól veszik le a jelet (amivel nekem nem lenne problémám, csak akkor (is) legyen megfelelő minőségű)
Egyébként én már az Antenna Digital topikba is írtam, és az ottani hozzászóló munkatárs szerint 1. Elvileg nem is adhatná tovább a jelet, mivel - jelenleg - csak magánelőfizetőknek továbbítják a szolgáltatást, 2. Ők nem tapasztaltak semmilyen olyan problémát a szolgáltatásban, amit (már többször is) írtam.
Persze, hogy dB, bar ezt nem mondtak, de rakuksiztam a hitvany muszerukre. Egyebkent XV a kerulet, de ahogy olvasgatom itt, ez nagyjabol indifferens ennel a cegnel :>
Nalam 61, tehat az betegkaka, ahogy mar a szorostalpu roman seggek szolgaltatnak, viszont irtam nekik, az nhh-nak es a fogyvednek egy szep e-mailt, amit barmikor el is faxolok barmelyikuknek, hogy intezkedjenek: ebben szepen leirtam, hogy hol sert torvenyt az ASZF-uk ezugyben, valamint a vallalt celertekektol pontosan 16 dB-al marad el a cucc, ugyhogy ezert a szolgalatatasert nagyjabol a listaar 5%-at vagyok hajlando fizetni.
Ha ezek a senki kakat megerositik a jelemet, es marad a szemcse, akkor is siman "perbefoghatok", mert a szolgaltatas johiszemu kell legyen, az ovek pedig alapbol nem az.
Ezentul irtam egy megvalamelyik hivatalnak egy valamilyen levelet, ahol eleg morcos emberek ulnek es igencsak szeretnek szep latvanyosan buntetni... Ehehe, azt hiszem 2-3 heten belul mar konyvelhetnek is nehany nulla veszteseget egy szep keres szam moge irva kozvetlenul :>
Dejo, hogy ilyen semmi ceget addig tud(o/un)k szivatni, amig kitakarodik az orszagbol :))))
Érdekes az, amit írsz, de engem ez nem vigasztal, mert a legutóbb, amikor nálam jártak, akkor 71dB jelerősséget mértek, de ettől még az adások képe szemcsés. :-(( Na, ha most jól értelmezem azt, amit írtál, akkor hiába is erősíteném a vett jelet az alábbi eszközök valamelyikével, az csupán csak felesleges pénzkidobás lenne.
"Szia a 61 az ugye 61db?Mert az nagyon karcsú,a minimális jelszint 70db!Ja és természetesen VHF-en és UHF-en is ,ez fontos hiszen 800mhz-re kicsit jobb rendszer kell mind 300-ra.....Ez hányadik kerület mert eléggé szégyenteljes amit irtál?"
Bocs, hogy "közbepofázok", de erre akét 'elírásmódra' mindig ugrok!
És kéretik nem személyeskedésnek venni soraimat! (Köszi!)
Ugyanis:
a db az dB
és
a mhz az persze MHz.
Mivel a prefixekben a kis m (milli) és a nagy M (Mega) is szabványos, így ez kifejezetten szokott "bántani", de az, hogy a névadó Hertz urat nem becsüljük (sajnos a szakmában is sokan jó "poénnak" tartják akár hírdetésekben, hivatalos kiadványokban is ezt a barbár írásmódot!), semmiképp sem menthető...
A Bell-re is igaz ugyanez, főleg mert ugye egy nem szakembernek a db az bizony darab lesz, és baromira nem fogja érteni.
Ha ezek után még abba is belékötök, hogy ugyebár az a dB is egzaktul vagy dBr (azaz relatív szint - itt ha jól tévedek nem ez él az ÁSzF szerint, abszolút szinteket motyognak ;-D azaz) inkább dBu (itt a uVolt-ra utalva vagy lehet uWatt is).
Amúgy nem igen értem - de megvan róla a "magánvéleményem", mindjárt elő is vezetem ;-D -, hogy egy a TV-k szokásos bemeneti érzékenységét jóval meghaladó akár 71dBuV-os jelszint esetén is és akár 4-es osztó után (-7dB) hogy a fenébe lehet szemcsés a kép?!
Szerény véleményem (meggyőződésem) szerint ugyanis NEM az RF szint esik le és nem is (feltétlenül) túl egyenetlen a KTV által itt felhanszált (~800MHz) sáv egészére nézve a jelszint változása!!!
Hanem épp valahol - akár a központi fejállomáson a Váci u.-ban - egészen egyszerűen az egyes alapsávok felkeverésénél alaul ki egyrészt kifejezetten zavaró és fluktuáló interferencia (de mivel?!), másrészt itt lesz egy-egy adás kifejezetten rosszabb minőségű a jel-zaj viszonyát tekintve (is?! ;-DDD)....
Nem tudom, de nálam az RTL Klub-on gyönyörűen megfigyelhető minden a hálózaton végzett munka "hatása"...
Persze itt most nem arra az esetre jöttem elő holmi magyaráatocskámmal, amikor a ismerőseimnél két utcával arrébb (amúgy optikai "kiállás" közvetlen közelében!) a minimál csomag szűrője (amely mondjuk és persze eleve nem képes a vállalt adásokat biztosítani, mivel a Budapest TV-re már zár...) olyan sz*r, hogy 20 méteres össz lakás-kábelezéssel 4 készülékre lehetetlen még csak közel nézhető (!) minőséget is produkálni...
Egyébként pedig NEM FELTÉTLEN IGAZ, hogy a szolgáltató csak a lakás "átadási pontjáig" felel a minőségért, mert ha közvetetten, de szavatossági igényt lehet érvényesíteni, ha pl. Ő SZERELTE BE a 2...n. TV-kre a lakás-hálózatot (pofátlan munka- és óradíjakért, anyagköltségért!)...
Amúgy most a X. kerületben komplett elszállt több utcában a rendszer (a Heti hetest majd nézem a jó ki Lepke antennám segedelmével - különben nem is ülnék most itt ;-D), viszont JÓ HÍR és én mint az EMKTV igen nagy és nagypofájú kritizatőre meg kell említsem itt is, VASÁRNAP KÉSŐ ESTE (kb. 9 körül álltak le és fél óra múlva már ez az infó jött!) DOLGOZIK A KOLLÉGA A RENDSZEREN ITT KINT KŐBÁNYÁN!!! (Na jó, azt nem ígérték, hogy pikk-pakk meg is lesz a hiba, de a szándék is fontos!)
valami lehet benne mert most nem csúszik a hang az M1-en ;)
ja és eddig még a februári csekk sem jött ki még..pedig korábban már 10-e elött landolt a postaládában. Biztos vakaróznak ezért a szolgáltatásért mennyit emeljenek miközben csökkent az áfa :p
Szia a 61 az ugye 61db?Mert az nagyon karcsú,a minimális jelszint 70db!Ja és természetesen VHF-en és UHF-en is ,ez fontos hiszen 800mhz-re kicsit jobb rendszer kell mind 300-ra.....Ez hányadik kerület mert eléggé szégyenteljes amit irtál?
Na lassan ujra kell irkalni surun es nem nyughatva a leveleket az emktv-nek es az nhh-nak is, mint a pinty. Lassan bele is kezdek, bar asszem elotte valami mast veszek elo a tarsolyombol, ami egyertelmu torvenysertes. Egyelore nem irom le ide, hatha olvassak a szorostalpuak :)