Egy vinfos 2K-t és a zikszpét nem ügy feltörni, kell hozzá 1 azaz egy darab linuxos bootfloppy. A floppyról bebakancsolsz, rencergazdi jelszavát kitörlöd, újrabakancs winfossal, és rencergazdaként automatikusan lépsz be. Ennyi. És onnantól szabad a pálya.
Mert szabályzócső. Ahhoz meg pont ez kell. Hangfrekis használatban egyetlen helyen láttam: a Jadis nevű francia cég használta egy MC előerősítőjében. Oda pont jó, mert elég kicsi a zaja, és a mV-os feszültségeknél még a torzítás sem érződik.
Az E88CC 1800-ért nem a világ legjobb vétele, de nem is különösebben rossz...
Nekem van két komplett panelem az EA080-ból, ha valakinek megfelel, alkatrészfrissítéssel, és egy minimális átalakítással elfogadható bemeneti-fázisfordító fokozat. Gratis.
A pentódás bemeneti fokozatot nem erőltetném, A fázisfordítót érdemesebb nagyobb áramra méretezni, és akkor nem kell utána a katódkövető. Egy csőpárhoz pláne nem :o)
Tele a polcom PCC189-el. Tényleg más a fűtőfeszültsége (7.2V), de nem ez a legnagyobb baj vele. Hanem az, hogy változó menetemelkedéssel tekercselt rácsa van. Az pedig a anódáram függvényében változó meredekséget (erősítést) jelent. Egyszóval baromira torzít, pláne nagyobb jelekkel. A 6SN7 noválfejes megfelelője az ECC82. Nem 100%-os az azonosság, de bőven elég egy Williamson féle meghajtó fokozathoz. Én is építettem egy ilyet, de végülis egy másik variációra esküszöm, ami ráadásul egyszerűbb is
Ja, es hogy mindenki tudja mirol beszelek: http://sziget.mine.nu/~danko/aramkor/tube-amp/100W_002.jpg Ezt kuldte mesterkedo. Nem tul jo minoseg, de a lenyeg kiveheto :)
Huha! Azt hiszem, akkor "bemelegitesnek" epitek valami masik kapcsolast PL509-ekkel. Nehogy ilyen "dragaszagokat" tegyek tonkre.
Egy ismerosomtol tudok szerezni hasznalt PCC189-eket(100penz/db, kiserletezni jo lesz, talan), amirol azt olvastam, hogy majdnem ugyanaz, mint az ECC88.
mesterkedo! Az altalad kuldott (emailben kuldted) kapcsolasba hasznalhato ez a cso?
Kerdes, hogy mennyire hasznalt... Akitol venni tudnam, nem ert hozza, es lehet h. csak azert irta ra h. hasznalt,mert nem dobozban volt. Aztan lehet hogy nullkilometeres :)
Ja igen TAC is írta a céget. Való igaz, vannak nagyon jó 6SN7-esek, RCA red base stb. dehát ezeknek az áruk se gyenge. Az orosz csövek szerintem nagyon jók, és kezdeti kísérletezésre inkább ezt javallom, mert nem ér akkora kár egy estleges rossz kötésnél.
Az enyém NOS orosz, én is ezt használom a 300b meghajtására. (pedig van amcsi is). Az amcsit agy miskolci cégtől rendeltem, Brenner's a neve, és ha jól tévedek 3200 volt darabja. Az oroszt 1k Ft-ért mérem.
Ha valaki Magyarországon csöves építésre adja a fejét, nem árt ismerni a miskolci NHC Brenners-t. High-endben használatos csőfajták, tantál ellenállás, Black Gate kondi...
Ha jól hallottam, budapesti viszonteladója a Kácsa, de csomagot is küldenek. Interneten árlistát csak egy másik "képviseletüknél", a Gadgetnél találsz.
A ruszki változat ugyan olcsó, de hangra messze gyengébb a legjobb amerikai típusokhoz képest.
suketkoma: Egyelore az a kapcsolas, amit mesterkedo kuldott emailben, es ez a Williamson-kapcsolas "verseng". Ha a williamsonos rajz nyer:), akkor 4-5darabra vevo lennek, ha arban is megfeleloek :)
Hogye' adnad darabjat a 6H8C-nek? A 6SN7-es forrasodtol kb. mennyi lenne egy darab 6SN7?
Nekem is volt (illetve még van is, csak kissé romos) Williamson erölködőm, EL34-ekkel. Pontosabban módosított Williamson, mivel az eredeti az triódás, az enyém pedig UL-ben ment. Philips modul, valami keverőpultból, ano 1963. Az redeti csövezése 2db ECC83 + a végcsövek.
Próbáltam többféle csövezéssel is (persze a csőcserével együtt munkapont beállítás is változott), nekem a ECC808 (tunning ECC83) előerősítő+ff, és 5687 meghajtók jöttek be a legjobban. 6SN7-el nem próbáltam, nem volt a sufniban. Az eredeti csövezéssel kicsit lusta volt, a 2xE88CC-vel pedig kissé gépies.