Keresés

Részletes keresés

canahari Creative Commons License 2005.09.08 0 0 224
Hali!

Na, ma voltam Rencz Katalin rendelésén. Aranyos volt nagyon, de ő se mondott semmi igazán újat.
Azt mondta, hogy ezt a lukat, ami van nekem 2000 herznél, zajkútnak hívják, meg hogy szerinte hallóideg-károsodás, de azt nem mondta, hogy vajh mitől lehet, és javasolta, hogy menjek el egy kórházba, hogy infúziókúrát csinálhassanak, bár ő nem tudott beutalót adni. Amit hiányoltam, az az volt, hogy azt nem mondta, hogy miért _nem_ agyi károsodás, ahogy a doki mondta, és miért _nem_ valami meszesedés, ahogy az audiológus csaj mondta. (Persze a vele kapcsolatos ambivalens érzéseimet csak azután kezdhettem el elemezni, hogy kijöttem tőle, és akkor jöttem rá, hogy ha ezeket elmondja, az sokat jelentett volna; különben rögtön megkérdeztem volna.) Az Ergotop helyett adott Betaserc-et és Nootropilt azzal, hogy az Ergotopot hagyjam abba, és ezeket kezdjem el.

Hát, ez a helyzet most. Megpróbálok valahonnan kórházi beutalót szerezni vagy találni valami kórházi orvost, mert a családorvosom azt mondta, ő nem tud beutalni. A fülem meg csak halkan zúg tovább :)
_karola_ Creative Commons License 2005.08.26 0 0 223
8.00-16.30 között lehet előjegyzést kérni. Csütörtökön 17.00-ig van ott a dr.nő, vagy néha tovább is.  
Előzmény: canahari (222)
canahari Creative Commons License 2005.08.25 0 0 222
És meddig van nyitva ez a hely? (Azt találtam valahol a neten, hogy csak négyig. Tegnap nem telefonáltam, szóval a mai napot lecsúsztuk. De majd jövő héten.)
Előzmény: _karola_ (220)
_karola_ Creative Commons License 2005.08.24 0 0 221

Hallok én sok jót is, és hallok rosszat is nap mint nap ;-) mégjóhogy... ;D

 

Mostanában viszont azon dolgozom, hogy majd valamikor legyen egy olyan hely, ahova szívesen jönnek vissza...

 

Neked is minden jót kívánok! :-)

Előzmény: halford (219)
_karola_ Creative Commons License 2005.08.24 0 0 220

Nem gondolok semmit addig, míg nem tudunk valami biztosabbat.

 

Nevezhető magánrendelésnek is, bár Ő több helyen is rendel. De nem ez a saját magánja.  Hallásgondozó. Csütörtökönként ott rendel délután. A vizsgálatok teljesen díjtalanok, és az orvosi konzílium is.

Előzmény: canahari (217)
halford Creative Commons License 2005.08.24 0 0 219

Szióka Karola!:)

 

Elhiszem. Én sem részletezem itt, csak annyit még, hogy vidékről is visszajárunk hozzá Pestre, és nem csak mi, ezt elhiheted. 

"Ennyire nem szertik és nem is ragaszkodnak hozzá":)

Talán nem véletlenül...

 

Kár, hogy te ennek éppen az ellenkezőjét élted át vagy hallottad...mer erre is lehet-van példa bőven.

 

Mindenkinek minden jót!!

 

 

 

 

Előzmény: _karola_ (218)
_karola_ Creative Commons License 2005.08.24 0 0 218

Szia Halford!

 

Vannak még jó háziorvosok ;-) Sajna a napokban egy ennek az ellenkezőjét is hallottam... De nem puffogok itt ;-)

 

Előzmény: halford (216)
canahari Creative Commons License 2005.08.24 0 0 217
"Lehet, hogy nem tévedtem... De nem árt kizárni az otosclerosis-t kiegészítő vizsgálattal."

Ööö, ezt most nem értem. "Lehet, hogy nem tévedtem", ezt írod, tehát szerinted otosclerosis? :)

Köszi a doktortippet, majd kupaktanácsolunk itthon, aztán meglátjuk. Egyébként valóban újpesti vagyok, a Rózsa utca nincs túl messze. Amit ajánlottál, az a doktornő magánrendelése, vagy egy kórházi szám?
Előzmény: _karola_ (215)
halford Creative Commons License 2005.08.24 0 0 216

Nem csodálkozom, hogy az emberek lassan kimenekülnek a kórházi rendelőkből maszekba. Azon sem, hogy már nem bíznak az emberek.

 

Engen jogosan teremtett le tegnap a háziorvosom, hogy miért nem hozzá mentem előszőr (egy bőrpanaszommal) hanem a szakorvoshoz (egyébként csak a távolság miatt), mivel most megnéztük a gépében azt, hogy 1998-ban is ő mulasztotta el a bőrproblémámat, a  bőrgyógyászok akkor sem-most sem tudtak rajta eredményesen segíteni...

 

 

Előzmény: _karola_ (215)
_karola_ Creative Commons License 2005.08.24 0 0 215

Lehet, hogy nem tévedtem... De nem árt kizárni az otosclerosis-t kiegészítő vizsgálattal.

Nem csodálkozom, hogy az emberek lassan kimenekülnek a kórházi rendelőkből maszekba. Azon sem, hogy már nem bíznak az emberek.

Ismerek "egy" orvost. Itt már valakinek egyszer javasoltam őt, bár nem tudom, hogy sikerrel járt-e. Rencz Katalin dr-nő IV ker. Rózsa u. 06-1/369-3362. A pecsétből azt vettem ki, hogy a környéken voltál akkor is... Ha még egyszer be akarnák mérni a hallásod/fülzúgásod, akkor essenek neki. Mielőbb a végére jársz, annál nyugodtabb leszel.

Várom, hogy sikerrel jártál-e. Drukkolok!

 

_k_

Előzmény: canahari (214)
canahari Creative Commons License 2005.08.24 0 0 214
Szép jó napot! :)

Köszönöm a válaszod, kedves karola. :)

Itt az audiogramom. A csontvezetést csak a bal oldalon nézte meg az audiológus, nem is teljesen ott vannak a karikák, mint a légvezetésesnél, de majdnem. A jobb oldalt _nem_ nézte meg. Gondolom, arra következtetett, hogy ha a bal oldalon a légvezetéses és a csontvezetéses ennyire hasonló, akkor a jobb is valszeg ugyanolyan lesz.
A hallásvizsgálatra a Sziget után valami 4-5 nappal mentem.


A történetem egyébként valóban csak annyi, amennyit leírtam, semmilyen vizsgálatot nem végeztek, csak ezt a hármat:
- A légvezetésest (mikor fülessel magas és mély szaggatott hangokat kellett meghallani)
- A csontvezetésest a bal oldalon (ami ugyanez volt, csak nem fülessel, hanem egy a koponyámra szorított kis cuccal)
- + Valami digitális szerkentyűvel: az egyik része fülbe dugható volt, azt bedugta, búgó hang, nyomásérzés, és gondolom neki közben kiírta, hogy mi a helyzet odabent. Ezt direkt megkérdeztem, hogy mire való, akkor mondta, hogy a középfül nyomását nézte vele, de mindkét oldalon "ép". Semmi más infót nem kaptam, csak ezt az audiogramot. (Az audiogram másik oldalán semmi sincs.)

Szívesen változtatnék dokit, csak még nem tudom, kihez lehetne menni. Most nyomozunk. Ha esetleg tudsz valakit... :)
Hálás köszönet az eddigi segítségedért!
Előzmény: _karola_ (213)
_karola_ Creative Commons License 2005.08.24 0 0 213

Kedves Canahari!

 

Betehetnéd ide is az audiogrammot.

A leírásod alapján, a 2 kHz-es "csipke", általában otosclerosisnál szokott jelentkezni. De általában a görbén némi csont-légköz is látható (ez a nyilak és o/X-ek közti táv) Ha azt írtad volna, hogy 4 kHz-nél, akkor zajártalomra gondolnék. Bár így látatlanban csak tippelni lehet. Valóban, nem ártana Dr-t változtatnod.

Írtad, hogy szigeteztél, ami nem arról híres, hogy a füleket kíméli... Remélem az audiológiai vizsgálat már 2-3 nappal a sziget után lett meglátogatva. Ha hallásvizsgálatra megy az ember, és azt szeretné, hogy a valós (?) küszöböt mérjék, akkor kb 3 napos "zajmentes  füllel" illik elmenni.

Egy lelet, nem lelet. Kontroll szükséges.

Az Otosclerosis kimutatására a küszöbvizsgálaton túl, még kiegészítő vizsgálatokat is illik csinálni. Végeztek-e olyat, hogy egy ballonnal levegőt fújtak az orrodba, míg a füled mögött egy ún "csontvibrátorral" hangot hallottál, és azt kérdezték tőled, hogy változik-e a hangja? A csipogó-búgókon kivül, végeztek-e olyat, hogy megkérdezték, milyen hangon cseng a füled, melyk cseng erősebben, és bemérték-e a csengésed erősségét, kiválasztották-e a tiedhez hasonló hangot?  A Tympanogram, Stapedius reflex-, fáradás vizsgálat?  Mint később írod, a tympanogram el lett végezve. Az egy dolog, hogy légtartó a dobüreged, de azon belül, mennyire volt eltolódva a csúcs?

 

Ha sikerült a végére járnod kérlek, írd majd meg.

 

Üdv:

karola

 

Előzmény: canahari (210)
canahari Creative Commons License 2005.08.23 0 0 212
Lefényképeztem az audiogramot, és elküldtem mélben neki. Másom nincs, ez az 1 darab vizsgálat volt. (Ja, meg még nézték azt is, hogy rendben van-e a nyomás a középfülemben, de az rendben volt.) Hálás köszönet a segítőkészségedért :)
Előzmény: Törölt nick (211)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.23 0 0 211

szia, a másik topikban anyutól kértem, küldje el a leletet (mélben, faxon,mindegy --jaj, csak kell vennem fax papirt, szóval faxon csak holnap)

Van egy nagyon jó barátunk, aki fül-orr gégész, neki megmutatom a leletet is, meg amit itt leirtál és meglátjuk mit mond.

 

Előzmény: canahari (210)
canahari Creative Commons License 2005.08.23 0 0 210
Üdv!


(Még csak mostanában halt meg ez a topik, talán még feléled, ha én is írok ide :)

Szóval azt hiszem, én is "ide való" vagyok, és ezzel kapcs szeretnék tőletek némi segítséget/tanácsot kérni.

Arra viszonylag régebben felfigyeltem, hogy nem vagyok egy "sasfül" :) (de nem tudom biztosan, hogy mikor kezdődött, egyszer csak észrevettem, hogy valami nem teljesen okés).
Viszont kábé két hete csengeni kezdett a fülem, és ez eléggé megijesztett. Egy ideig (3-4 nap) reméltem, hogy elmúlik, aztán orvoshoz mentem, akinél kb két percig voltam benn, azonnal hallásvizsgálatra utalt, de nem kérdezett és nem mondott semmit. (Közben persze volt egy Sziget is, szóval eltelt egy hét, a hallásvizsgálatot meg önhibámon kívül elaludtam, és aztán el kellett mennem új időpontot kérni...)

Lényeg az, hogy végül tegnap voltam, és azt találták, hogy a jobb fülemen átlag 10 decibelen hallom meg a különböző frekvenciákat, de 2000 hz-nél van egy nagy lyuk, ott csak olyan 45 decibel körül. A bal fülem meg szimmetrikusan ugyanígy, csak az cirka 5 decibellel mindenhol rosszabb. Csontvezetés is kb ugyanígy.
(Nos, mint mondtam, a rossz fülemre már korábban felfigyeltem, tehát nem biztos, hogy a romlás a csengés óta történt. De lehet.)
Az audiológus lányt megkérdeztem, szerinte mi lehet ez az egész, azt mondta: "hááát, lehet, hogy valami meszesedés kezdődik..."

Visszamentem ma az orvoshoz, megmutattam neki az audiogramot, ő pedig azt mondta, hogy "há' ezt már láttuk" (gondolom az audiológus megmutatta neki a vizsgálati eredményeket), majd: "kapott gyógyszert?". Mondom nem. Erre felírt valami Ergotop nevű agyi vérkeringést/anyagcserét javító tablettát, mondta, hogy ezt szedjem a hátra lévő 80 évemben (19 vagyok most.), "javítani nem biztos, hogy fog rajta, de szedni kell, hogy ne romoljon". Aztán: "viszlát"!
Kicsit zavarba jöttem, de nem mentem ki, hanem megkérdeztem, hogy tulajdonképpen mi lehet a probléma, mert arról nem mondott ám semmit! Egy pillanatnyi gondolkodás nélkül odavágta, hogy "hát valószínűleg valami agyi károsodás". Meszesedésről, ilyesmiről szó sem esett.

Az egész látogatás nem tartott tovább 3 percnél. Ha jól számolom, a dokinál összesen 3-szor voltam időpontkéréssel együtt. Összesen a 3 látogatás alatt cirka 9 percet foglalkozott velem. És nem kérdezett semmit. Nem kérdezte, hogy érzek-e fájdalmat, dugulást, milyen a csengés, akármi... Szerintetek lehet így diagnosztizálni? :x

Szerintetek menjek máshoz? Vagy mi légyen? Az értágítót úgy gondoltam, hogy szedni fogom, ártani nem árthat, legalább egy kicsit jobban tudok majd koncentrálni ;), de azért mégis...
Van fülész, akivel jó tapasztalataitok vannak? Nekem most elsősorban egy olyan kéne, aki el meri mondani, hogy mi a baj, és nem néz se túl fiatalnak ahhoz, hogy elviseljem a rossz hírt, ha esetleg, se pedig hülyének, aki úgyse fogná fel.

Köszi előre.
halford Creative Commons License 2005.08.04 0 0 209
én nem ismerek sajna senkit, aki volt már ilyenen
Előzmény: sheva77 (208)
sheva77 Creative Commons License 2005.08.04 0 0 208

sziasztok,

volt már valaki közületek ezen a hiperbárikus terápián és be is tud számolni javulásról? Persze ami a fülzúgást illeti...

Előzmény: halford (207)
halford Creative Commons License 2005.08.03 0 0 207
Előzmény: Törölt nick (202)
halford Creative Commons License 2005.08.03 0 0 206
máskor is
Előzmény: balesz025 (204)
pozo Creative Commons License 2005.08.02 0 0 205
Köszönöm karola és Neked is zsoltu.
Előzmény: _karola_ (203)
balesz025 Creative Commons License 2005.08.02 0 0 204
Köszi a tippet.
Előzmény: halford (200)
_karola_ Creative Commons License 2005.08.02 0 0 203

Kedves Pozo, 06-1/469-3871 Rencz Katalin dr-nő Hermina úti rendelő, ill  IV ker. Rózsa u. 06-1/369-3362. Remélem sikerrel jársz.

Üdv:

karola

Előzmény: pozo (198)
halford Creative Commons License 2005.08.01 0 0 200

Azért Karola és jómagam tanácsából próbáljatok talán valamit még meglépni, ha lehet. Ezek a különböző vitamin stb kiegészítők és más, új szakorvosok, és módszereik KELL, hogy javítsanak a helyzeten!

--------------

Valszeg már pesten is van, de emlékeim szerint elsők között Nyíregyházán volt un Hiperbárikus Oxigénterápiás módszer-kezelés.

 

--------------

 

Jahn Ferenc Dél-pesti kórház.

Budapest. XX.ker.

Köves u.2. Tel: 06-1-284-7610/szakrendelést kérni

Előzmény: balesz025 (195)
halford Creative Commons License 2005.08.01 0 0 199

Szióka!

 

Hála az égnek, hogy "csak" ez volt a gond most.

Remélem időközben már megtörtént a javulás-gyógyulás ebből a fertőzésből v miből is, és a szédülés csillapodott!

 

sziasztok

Előzmény: balesz025 (195)
pozo Creative Commons License 2005.08.01 0 0 198
Kedves Karola, hogy hívják a doktornőt és pontossan hol rendel? Köszi.
Előzmény: _karola_ (197)
_karola_ Creative Commons License 2005.07.28 0 0 197
ott dolgozik egy olyan dr-nő, aki tinnitussal is foglalkozik. Dr.R.K.
Előzmény: Törölt nick (196)
balesz025 Creative Commons License 2005.07.28 0 0 195

szia,

én ssusuke barátnője vagyok ezért van merszem 'beleszólni' kicsit a dologba.

félreértetted a szitut kicsit, sajnos nem a gyógyszertől javul, mert 5 nap alatt magától is szokott javulni (máskor 2-3 nap alatt már legalább lábra tud állni, mert legalább nem borul fel), de most az volt a nagyon aggasztó, hogy 5 nap alatt szinte semmi változás.

inkább az az aggasztó, hogy ez a heveny (!) szédülés időről időre látszólag minden ok nélkül visszajön.

 

DE. a jó hír az, hogy valahogy megéreztük, hogy nem minden a 'szokványos' ezzel a szédüléssel kapcsolatban és elment a körzeti dokihoz is, aki a fül-orr-gégésszel ellentétben belenézett a torkába is és kiderült, hogy tökre be van gyulladva a torka, meg lepedékes a nyelve.....

úgyhogy most kapott antibiotikumot, azt szedi, jobban van. szóval ez most gyaníthatóan az egyensúly szervre húzódott gyulladás volt....

 

 

Előzmény: halford (192)
_karola_ Creative Commons License 2005.07.27 0 0 194

Kedves Moll!

 

Ügyeletre is el lehet menni pl SOTE Fül-Orr-Gége Klinikára. Ilyen esetkben akár éjjel is be lehet menni.

 

Üdv:

 

karola

Előzmény: Moll (193)
Moll Creative Commons License 2005.07.27 0 0 193

Sziasztok,

 

a segítségeteket szeretném kérni: tudnátok nekem ajánlani fővárosi fülészetet? A magánrendelés azért lenne jobb, mert napközben nem tud a férjem a munkahelyéről elszabadulni, és már 2 hete fájtatja a fülét...

 

Köszi előre is

 

Moll

halford Creative Commons License 2005.07.25 0 0 192

De ha egy hét után, nálad már van valami javulás, akkor reméljük esetedben bejön a Betaserc-kúra!

:)

Előzmény: ssusuke (190)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!