5evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor, 3 egész tojás, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál 10%-os ecet, fél csomag sütőpor. Én úgy csinálom, hogy abban az edényben keverem össze, amiben sütöm. Szóval összekeverés után nagy fokozatra be kell tenni a mikróba 3 percre. nem szabad letakarni.Ha kakaósan csinálod, akkor annyival kevesebb liszt kell bele, vagy akkor is, ha dióval kevered.
A rendes főzős pudingporból csinálom és azért nem fröcsög, mert le kell takarni. Van egy 2 literes fedeles mikrós edényem. Kb 400 Ft volt a Tescoban. Ha nem takarod le, akkor ki is futhat. Megkeverni is azért kell, mert feljön egészen a tetejéig, de amint leveszem a fedőt, rögtön visszamegy.Egyébként a start piskótát is ebben a nagyban csinálom.
Én a pudingot szoktam mikróban csinálni. Az edénybe beleöntöm a fél lityi tejet, a pudingport, 4 kanál cukrot, összekeverem a botmixerrel, rá a fedőt, és 6 és fél perc a 750-es fokozaton. Közben 2x-3x megkeverem. Finom és nem ég le.
Van itt a topikban valaki a kinek tapasztalata van légkeveréses mikróról?
Konkrétan az érdekelne lehet e benne sütni a szó hagyományos értelmében? Például az elősutött tésztás ételeket (pizza, péksütemény) kétszre, ropogósra lehet e benne sütni? A csöpnyi hétvégi faházunkban csak fözőfülke van, ahova egy tüzhely nem fér be (talán nem is szabad). A jelenlegi mikró lecserélhető lenne egy légkeverésesre. Láttam is ilyet, az előlapon szerepel is pizza felírat és még nem is kerül vagyonokba.
Ajánlanék két mikrós receptet: a honlapomon (receptek.pincer.hu) a sütés nélküli receptek között az "Egyéb" menüpont alatt található két recept: Mákfelfújt mikróban és Rumos-diós süti mikróban.
A mákosat már többször megcsináltam, és NAGYON FINOM!! :)
Kb. a főzőtejszín és a tejföl közti átmenet. De 30%-os zsírtartalmú. Tehát jóval zsírosabb, mint nálunk a zsíros tejföl.
D. : a fordításról jobb, ha nem beszélünk. :-( Iszonyat, milyen fércművek kerülnek nyomtatásra. :-((((( A legtöbb nemhogy szakmai, de még nyelvi lektort sem látott. :-(
Tereza, ott a megoldás a szakácskönyv címében: Dr Oetker. Tehát német recept. Ugye nem kell magyaráznom? :-)))))))) Ez legalább annyira szerb, mint amennyire magyar a német szakácskönyvekben szereplő "ungarischer Gulasch". :-)
Persze ettől még lehet finom, de az eredetihez nem sok köze van...
Csak 2 evőkanálnyi kell, tudod, éppen csak úgy a tetejére, dísznek. Ha elkészül ez a finomság, csupa piros a sok paradicsomtól, jó karakteres a sok fűszertől, és a tejszín úgy meglágyítja az egészet, meg a szemnek is szép látvány az a fehér pötty a tányér közepén.
Éppen a holnapi ebédhez próbáltam tippeket szerezni, de egyenlőre még nem sikerült. Másoknak hátha segít a család egyik régi kedvence, a szerb rizseshús receptje, ami a Dr. Oetker féle Mikrohullámú sütő könyvéből való.
Hozzávalók (2-3 adag): 350g sertéshús, 2-3 hagyma, 1 fokhagymagerezd, 1 evőkanál étolaj, 1 kis doboz (konzerv) paradicsom (240 g, levével együtt), 200 g főtt rizs, 250 ml (1/4 l) forró húsleves, 1 teáskanál édes-nemes paprika, Cayenne-bors vagy extra erős paprika, só, 2 evőkanál Creme fraiche (tejszín), 1 evőkanál vagdalt zöldpetrezselyem.
Elkészítési idő: 35-40 perc
Főzési idő: 19-24 perc
Adagonként: 32 g fehérje, 17 g zsiradék, 58 g szénhidrát, 2214 kJ, 529 kcal.
1. A sertéshúst folyó hideg vízzel leöblítjük, leitatjuk, kis kockákra vágjuk és mikroedénybe tesszük.
2. A hagymát és fokhagymát letisztítjuk, felkockázzuk, a húshoz adjuk és az olajat rácsöpögtetjük. Az edényt lefedve a mikrosütőbe helyezzük. 700-850 watt 5-6 perc.
3. A paradicsomot feldaraboljuk és levével együtt a húshoz adjuk. A rizst és húslevest ugyancsak az edénybe tesszük. Az egészet paprikával, Cayenne-borssal, vagy erős paprikával és sóval fűszerezzük és lefedve tovább főzzük. 700-850 watt 5-7 perc.
4. A rizseshúst átkeverjük és tovább főzzük. 350-450 watt 9-11 perc.
5. A tálat a mikrosütőből kivesszük, 5 percig lefedve pihentetjük, majd a tejszínt belekeverjük, paprikával ízesítjük és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
igen, igen, én is a mikróban szoktam vizet forralni:)))
nekem is van olyan teáskannám ami csak üvegből van:))))
klassz dolog ez a mikro... amugy nem hiszem hogy kulonosebben veszelyes lenne, mar tobb evtizede hasznaljak az emberek, csak kijottek volna a problemak mar ennyi ido alatt, nem?
Azt azért nem állitom, hogy gyakran fözök mikróban. Csak ha úgy néha rámjön.
Viszont pl. teát csak mikró segitsével főzök. Van egy olyan teakancsóm, ami nemcsak hőááló üvegből van, de müanyag a fogantyúja és fedele és ezért mikrózható.
Felteszem csak a vizet, felforralom a mikróban, kiveszem és akkor mindját beleteszem a teafiltert. Igy gyorsan és egy edényben megvan. Nem a teát főzöm, csak a vizet.
Ehhez való kancsónál arra kell vigyázni, hogy sok olyan kapható, amelynek részben fémes és részben műanyag a fogantyúja, az már nem alkalmas.
Hú, de hosszú lett, pedig egy gyors dologról van szó.
köszi szépen!! meg fogom nézni néhány boltban, hátha kapható!
jó lenne mikróban főzni, mert sok időt lehetne megspórolni vele, de magamtól nem mertem nekiállni kísérletezni (nem tudom hogy mit mennyi ideig kell "főzni").
a melegítésen kívül csak sütőtököt szoktam sütni (7-9 perc alatt megsül!!), illetve főtt kukoricát, de ezt már korábban beírtam ide :))
Viszont olyan könyveket nem szeretem, ahol azt irja a szerző , hogy "maximális fokozaton". Minden sütőnek más a maximuma. A régieknek még csak 500, 600 W volt, most van olyan hogy 750, de van 1000 is. Jobb, ha pontositi, és akkor át kell számolni az adottra.
Nemcsak melegitésre lehet használni. Valamikor pl. egyben fasirtot (tojással töltve) csináltam, amig müködött a hosszúkás hőálló edény (olyan püspökkkenyér fajta) fedéllel, csak sajnos eltörött. Kizsirozottba raktam az aljára fasirmasszát, rá sorban főtt tojásokat, rá megint masszát, tetejét ( sajnos nem diétás) befedtem füst. szalonnaszeletekkel és rá a fedőt. Az volt a jó benne (gyorsaságán kivűl) , hogy nem kellett locsolni es gyors volt. Persze ehhez hely kell - vagy forgásnélküli használatra alkalmas mikró vagy nagy átmérővel rendelkező tányér. Bár ki tudja, lehet, hogy kissebben is meg lehet csinálni.
Ezt különben egy jó mikrós könyvben olvastam annak idején.
A csaladom mar 2 eve nem hasznal microwave etel elkeszites mert nekem gyomor bajt / savat/ okozott. Kerdezoskodtunk az internet-en es kiderul hogy a mikrohullam megvaltoztassa a molekulat az etelben es neha nem tudom meg emeszteni. Sajnos nem tudom kidobni mert lyuk maradna a konyha szekrenyunkben.Ha.
Ps.: Leg kozelebb Magyarorszagra megyek szeretnek egy makdarolot venni . Lehet