Keresés

Részletes keresés

oldmumus Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7795
Nos a szombaton beigert alfoldi kepek:

Nagy kepek, nagy file merettel!

Elmulik minden

A nap utolso percei

Sotetset kapujaban

Kihalt tanya

Naplemente

Naplemente szinesebben
nobaba Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7794
nobaba Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7793

Én még nem tanultam semmit ELO módszerrel és senkit se ismerek aki tanult volna. De ezt is ki kell probálni.

Tanulni sose késő Life leerning van.

Előzmény: NoComment1' (7777)
nobaba Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7792
Elromlott a TV-m. Most vagy beszorulok anyámékhoz vagy bealszok.
nobaba Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7791

Na jó megmondom

18036

Előzmény: bodecsabi (7779)
bodecsabi Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7790
Sok minden mellett talán ezt szeretem a legjobban a cseh és a szlovák vasútban: szinte minden gyosvonatnak van neve: Liptov, Horehronec, Sturovcan, Gemeran, Amicus...

Csabi
Előzmény: gw (7789)
gw Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7789

Csehországban és Szlovákiában ma is büszkén viseli a nevét (és érdekes módon a köznép is használja), csak nagy bánatomra otthon névtelen...

Igen, ha jól emlékszem valamikor este 8 felé ért akkoriban is Drezdában. És hogy továbbra is otthon érezzük magunkat, a magyar vonatról Ikarusz buszra szálltunk át :)

Előzmény: bodecsabi (7785)
bodecsabi Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7788
Ez a Pest felé tartó Comenius

A Hamburg felé menőt azt már lejjebb kaptuk el, amikor jöttünk lefelé a várból:

A kifelé menő Hungária aznap késett, így azt nem láttuk, pedig a túlparton épp egy hegytetőn voltunk akkor...

Csabi
Előzmény: bodecsabi (7787)
bodecsabi Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7787
Nem nyert, ez nem a Comenius, hanem az EC173 Vindobona. A Comeniusért még kotorásznom kell...

Csabi
Előzmény: bodecsabi (7786)
bodecsabi Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7786
Ja, főleg ha nem égett volna be az ég, mert a nap pont a vonat előtt 1 perccel ment el. A várból csináltunk napfényes vonatképeket is:

Ez pl. a Comenius...

Csabi
Előzmény: Hernyofan (7782)
bodecsabi Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7785
Ezt nem is írtam: Drezdában, a fali menetrendeken, meg a kocsiösszeállítás plakátokon ki van írva mindkét EC-re név: Hungária, Comenius.

20 éve is már nappali vonat volt a Hungária? Berlin környékén akkor még nem volt drót, ha jól tévedek, tehát arra is dízeleznie kellett...

Csabi
Előzmény: gw (7784)
gw Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7784
jaj, a jó öreg Hungária Königsteinnél...   idén tavasz előtt pont 20 éve jártam arrafelé, nem meglepő módon a Hungáriával, a cseh oldalon még dízellel :)
Előzmény: bodecsabi (7780)
Hernyofan Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7783
Kicsit érdekes lett a megfogalmazás..... Tehát mókusok Schönnbrunn-nál is vannak, és ott is lehet őket kézből etetni.
Előzmény: Hernyofan (7782)
Hernyofan Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7782

Állati jó az a kép ott a vár alatt... Nagyon tetszik.....

Ami a mókusokat illeti, mókusok ott is vannak, és ezek iskézből esznek ám! Bár én ott csak vadkacsát etettem kézből ( hát az se volt semmi ), de a család mesélte, hogy ők a mókusokat is etették.....

Ezek a mókusok másképpen másképpen mulatták az idejüket: a Schönnbrunn falain szaladgáltak éppen. Miután lejöttek, olyat csináltak a nép előtt, amit inkább nem fényképeztem le, mert korhatáros. Végül visszamásztak a falra.....

Előzmény: bodecsabi (7780)
bodecsabi Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7781
Öööö, a görögöknek 5 részes villanydezsőik vannak, 25 kV 50 Hz áramneműek. Ezenkívül van nekik kétrészes klasszikus desirójuk is.

A vonat belső tere pedig inkább a megrendelőt minősíti, mint magát a járművet, láttam én már Luxus-Desirót is. :))

Csabi
Előzmény: Törölt nick (7773)
bodecsabi Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7780
Szép jó estét mindenkinek, annyira, de annyira régen jártam erre, hogy csak na... (Illetve párszor benéztem, de nem nagyon szólogattam hozzá, mert még a hozzászólásokat se tudtam rendesen végigolvasni)

Látom azért Ti is jók voltatok a nyáron, mindenki járt mindenfelé. Mi is voltunk Drezdában, Hollandiában számos helyen (hétvégente, döbbenetes, hogy mennyit költünk vonatjegyre), most a hét végén pl Vlieland szigetén jártunk. Itt volt, hogy meg is jegyezték, hogy magyart itt még nem láttak :)))

Ugye ismerősek a járművek? A Hungária EC MÁV kocsikkal, cseh mozdonnyal Németországban, az Elba völgyében Königstein vára alatt. Pár perc, és Bad Schandauba érkezik majd.

Mogyorót majszoló mókus a pillnitzi kastély kertjében. Hozzá vannak szokva az emberekhez, az én kezemből pl. kiették a mogyorót... Ilyen közelről még soha nem láttam mókusokat, nagyon aranyosak voltak.

Csabi
bodecsabi Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7779
Bp-Angyalföld?

Csabi
Előzmény: nobaba (7754)
Hernyofan Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7778

Hát ezt jó hallani, mert én is mindent így tudok,bár a brit Desiro-t csak képeken láttam, kívűlről szép.....

Viszont ha már Talent. Tegnap utaztam rajta, nem is keveset Bécsben. Komolyan mondom, fantasztikus. Nem csak kívűlről gyönyörű, de állítom, hogy a legszebb utastere van a náluk felkínált motorvonatok közül ( talán a Coradia-val versenyezhet ), üti a Desiro-t is, a FLIRT pedig ebből a szempontból labdába se rúghat mellette....

Előzmény: Törölt nick (7773)
NoComment1' Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7777

Sziasztok!

Véleményt szeretnék kérni. Tanultatok már ELO-módszerrel valamilyen nyelvet?

Államigazgatási Főiskola/Igazgatásszervező szak? Vélemény?

Köszönöm a véleményeket, infókat előre is.:-)

Törölt nick Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7776
Tau-s topik...
Előzmény: NoComment1' (7761)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7775

Semmilyen, mert más fontos dolgom volt, őőő Pilisvörösváron. De kaptam ám a fejemre.

Bécs: Azt leszámitva, hogy sikerült a fényképezőmet, az utlevelemet itthonhagyni:(((( Visszafelé sírás volt a határon, de átengedtek személyivel...

Előzmény: NoComment1' (7760)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7774

Mátravasút, Gyöngyös, igaz?

Mk48 409

Mk48 410

Mk48 411

Mk48 412

Lefényképezted?

Előzmény: NoComment1' (7758)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7773

Volt ilyen, hogy nincs 4 részés, villamos verzió ( már van a görögöknél, és szerintem a Talentnek is csak 4023-asa volt a tender kiírásakor, ami 3 részes ), nincs 25 kV-os verzió(!) ( Talent-ből sincs, amúgy ezt nem egy nagy "was ist das" megoldani, tehát ez baromság ).

Görög 4 részes Desiro. Hát igen olyan is van, nálunk kicsit fejlettlenebb vasutnál...

Nincs 25KV-os verzio: A Görögöknél mivel megy?

Az a Talentes hogy lehet megoldani: Az osztrék Talent-ügy óta, ha van egy kis eszük, ezt nem erőltetik. Ugyanis a "Sogor-Vasút" is fél évvel késöbb tudta Őket forgalomna állitani, és a mai napig elég sok probléma van velük... Sajnos nem villamos motorvonatnak tervezték őket, és nemes egyszerűséggel a dízelmotor helyére beépitették a villamos vontatás főgépcsoportjait. Ez elég furcsa ötlet.

Ha viszont megnézed a Dezsőket, akkor ott még a szekrény is megváltozott a villamos vontatás miatt, illetve a főgépcsoportok egy része is a tetőn kapott helyet. Tehát nem egy motorcsere történt, azt kész... Másrészről: A Talent sokkal kevéssé moduláris felépítésű, mint a Desiro. A britteknél olyan Desir is van, amiről meg nem mondanát, hogy Desi. (Bár én utaztam vele, és hát az szinvonal alatti. Bőven... A Desiro név szégyene)

Előzmény: Hernyofan (7710)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7772

Helo!

Nem lehetett tul jo dolog, mi már nem  is megyünk. De a Claudius IC-t javaslom a párosat, M41 2315-ös 3-bol 3 nap:))))

Előzmény: Hernyofan (7705)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7771
Ez Sopron Rendezőn is müködik?
Előzmény: davidbosi (7702)
Sh2 Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7770

Itt pedig naplemente Érd-alsó magasságában. :)

Előzmény: Sh2 (7768)
Mad Scientist Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7769

:-)))))))))

Bizonyos kor felett inkább a sót... :-))

Amúgy csak mondják, hogy nem ez kell, de ilyen ha jönne,

nem zavarnák el vasvillával... :-)

(Na persze, csak ha közben fiatal, intelligens, kedves, gyengéd, de mégis férfias, stb...:-)

Előzmény: Pantográf (7765)
Sh2 Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7768

Üdv!

Szombati szolgálatimacska-szelídítés rétszilasi módra... :)))

Hernyofan Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7767

Üdvözletem!

Meggyüttem Bécsbúl. Csak pár ízelítő képecske, a többit este, egy élménybeszámoló keretében kiteszem az oldalamra.

Nem csak Bécsben voltam, egy kicsit kivonatoztam a bécsi erdőbe, Rekawinkel-ig. Ezt a döntésemet utólag megbántam, meg nem is. Tehát akkor erről a kis útról:

A gyönyörű osztrák táj és a vasút szerintem egy remek párosítás....

Ez a kép már Rekawinkel-ben készült.

Ilyen az állomás. Az egészet sűrű, és gyönyörű erdő veszi körül. Ez el is gondolkodtatott: akkor minek van itt? Miután rá kellett döbbennem, hogy itt ragadtam 2 óra hosszat, elkezdtem keresni egy települést akörnyéken. Végül meg is lett Reawinkel, csak jól el van dugva az erdőben....

Ez az állomás felüljárójának egyik vége. Ez bemegy oda a susnyásba. Bár eléggé izgatott, hogy mi van annak az ösvénynek a végén, annyira azért nem, hogy bemenjek oda..... Helyette......

Kihasználtam a felüljáró által nyújtott lehetőségeket. Ez azonban egy idő után már unalmas vot, ezért elindultam a másik irányba, hogy életet keressek a környéken.

Végül meglett Rekawinkel: egy kis utacska mentén kanyarog fel a falu a hegyre, nagyon nagyon aranyos. Valószínűleg a képen látható épület lehet a központ: ez ugyanis tűzoltóság, kis templomocska, és lakóház is egyben..... Amúgy hatalmas villák voltak útközben....

Ez a kép szerintem fotózgatásom csúcspontja: szerintem állati jól néz ki..... Azért készült, mert imádom ezeket a szép, zöld réteken Ausztriában ( ill. Svájcban is vannak, csak ott még sajna nem jártam ).

Ott is van egy szemben, egyetlen öreg fával a közepén.... Baromi jól néz ki.....

A többit majd este, az oldalamon, ha sikerül addigra összeszedni....

RIKA424 Creative Commons License 2005.08.15 0 0 7766

Ma délután  Deák térnél...

Egy autós bentragadt a villamossineken, a metropótlóval nem tudtunk (1-2 percig) továbbmenni. Megszólal egy utas:

- Mit keres ez az autó a buszsineken? :-)))))))))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!