Anno a MÁV honlapján jártam és ott igen sokat fórumoltam, nagyon hiányolom, mióta megszűnt. Nagyon sok kedves embert ismertem meg ottan, remélem itt is fogunk találkozni. Ide várom mindazokat, akik szeretik a light-osabb fórumokat is.:-)
Sok minden mellett talán ezt szeretem a legjobban a cseh és a szlovák vasútban: szinte minden gyosvonatnak van neve: Liptov, Horehronec, Sturovcan, Gemeran, Amicus...
Csehországban és Szlovákiában ma is büszkén viseli a nevét (és érdekes módon a köznép is használja), csak nagy bánatomra otthon névtelen...
Igen, ha jól emlékszem valamikor este 8 felé ért akkoriban is Drezdában. És hogy továbbra is otthon érezzük magunkat, a magyar vonatról Ikarusz buszra szálltunk át :)
jaj, a jó öreg Hungária Königsteinnél... idén tavasz előtt pont 20 éve jártam arrafelé, nem meglepő módon a Hungáriával, a cseh oldalon még dízellel :)
Állati jó az a kép ott a vár alatt... Nagyon tetszik.....
Ami a mókusokat illeti, mókusok ott is vannak, és ezek iskézből esznek ám! Bár én ott csak vadkacsát etettem kézből ( hát az se volt semmi ), de a család mesélte, hogy ők a mókusokat is etették.....
Ezek a mókusok másképpen másképpen mulatták az idejüket: a Schönnbrunn falain szaladgáltak éppen. Miután lejöttek, olyat csináltak a nép előtt, amit inkább nem fényképeztem le, mert korhatáros. Végül visszamásztak a falra.....
Szép jó estét mindenkinek, annyira, de annyira régen jártam erre, hogy csak na... (Illetve párszor benéztem, de nem nagyon szólogattam hozzá, mert még a hozzászólásokat se tudtam rendesen végigolvasni)
Látom azért Ti is jók voltatok a nyáron, mindenki járt mindenfelé. Mi is voltunk Drezdában, Hollandiában számos helyen (hétvégente, döbbenetes, hogy mennyit költünk vonatjegyre), most a hét végén pl Vlieland szigetén jártunk. Itt volt, hogy meg is jegyezték, hogy magyart itt még nem láttak :)))
Ugye ismerősek a járművek? A Hungária EC MÁV kocsikkal, cseh mozdonnyal Németországban, az Elba völgyében Königstein vára alatt. Pár perc, és Bad Schandauba érkezik majd.
Mogyorót majszoló mókus a pillnitzi kastély kertjében. Hozzá vannak szokva az emberekhez, az én kezemből pl. kiették a mogyorót... Ilyen közelről még soha nem láttam mókusokat, nagyon aranyosak voltak.
Hát ezt jó hallani, mert én is mindent így tudok,bár a brit Desiro-t csak képeken láttam, kívűlről szép.....
Viszont ha már Talent. Tegnap utaztam rajta, nem is keveset Bécsben. Komolyan mondom, fantasztikus. Nem csak kívűlről gyönyörű, de állítom, hogy a legszebb utastere van a náluk felkínált motorvonatok közül ( talán a Coradia-val versenyezhet ), üti a Desiro-t is, a FLIRT pedig ebből a szempontból labdába se rúghat mellette....
Volt ilyen, hogy nincs 4 részés, villamos verzió ( már van a görögöknél, és szerintem a Talentnek is csak 4023-asa volt a tender kiírásakor, ami 3 részes ), nincs 25 kV-os verzió(!) ( Talent-ből sincs, amúgy ezt nem egy nagy "was ist das" megoldani, tehát ez baromság ).
Görög 4 részes Desiro. Hát igen olyan is van, nálunk kicsit fejlettlenebb vasutnál...
Nincs 25KV-os verzio: A Görögöknél mivel megy?
Az a Talentes hogy lehet megoldani: Az osztrék Talent-ügy óta, ha van egy kis eszük, ezt nem erőltetik. Ugyanis a "Sogor-Vasút" is fél évvel késöbb tudta Őket forgalomna állitani, és a mai napig elég sok probléma van velük... Sajnos nem villamos motorvonatnak tervezték őket, és nemes egyszerűséggel a dízelmotor helyére beépitették a villamos vontatás főgépcsoportjait. Ez elég furcsa ötlet.
Ha viszont megnézed a Dezsőket, akkor ott még a szekrény is megváltozott a villamos vontatás miatt, illetve a főgépcsoportok egy része is a tetőn kapott helyet. Tehát nem egy motorcsere történt, azt kész... Másrészről: A Talent sokkal kevéssé moduláris felépítésű, mint a Desiro. A britteknél olyan Desir is van, amiről meg nem mondanát, hogy Desi. (Bár én utaztam vele, és hát az szinvonal alatti. Bőven... A Desiro név szégyene)
Meggyüttem Bécsbúl. Csak pár ízelítő képecske, a többit este, egy élménybeszámoló keretében kiteszem az oldalamra.
Nem csak Bécsben voltam, egy kicsit kivonatoztam a bécsi erdőbe, Rekawinkel-ig. Ezt a döntésemet utólag megbántam, meg nem is. Tehát akkor erről a kis útról:
A gyönyörű osztrák táj és a vasút szerintem egy remek párosítás....
Ez a kép már Rekawinkel-ben készült.
Ilyen az állomás. Az egészet sűrű, és gyönyörű erdő veszi körül. Ez el is gondolkodtatott: akkor minek van itt? Miután rá kellett döbbennem, hogy itt ragadtam 2 óra hosszat, elkezdtem keresni egy települést akörnyéken. Végül meg is lett Reawinkel, csak jól el van dugva az erdőben....
Ez az állomás felüljárójának egyik vége. Ez bemegy oda a susnyásba. Bár eléggé izgatott, hogy mi van annak az ösvénynek a végén, annyira azért nem, hogy bemenjek oda..... Helyette......
Kihasználtam a felüljáró által nyújtott lehetőségeket. Ez azonban egy idő után már unalmas vot, ezért elindultam a másik irányba, hogy életet keressek a környéken.
Végül meglett Rekawinkel: egy kis utacska mentén kanyarog fel a falu a hegyre, nagyon nagyon aranyos. Valószínűleg a képen látható épület lehet a központ: ez ugyanis tűzoltóság, kis templomocska, és lakóház is egyben..... Amúgy hatalmas villák voltak útközben....
Ez a kép szerintem fotózgatásom csúcspontja: szerintem állati jól néz ki..... Azért készült, mert imádom ezeket a szép, zöld réteken Ausztriában ( ill. Svájcban is vannak, csak ott még sajna nem jártam ).
Ott is van egy szemben, egyetlen öreg fával a közepén.... Baromi jól néz ki.....
A többit majd este, az oldalamon, ha sikerül addigra összeszedni....