Nálunk pl. a helyi szabályok szerint nem lehetne szombat déltől hangoskodni ilyesmivel. Ez semmi, nálunk van egy faszi, aki rendszeresen éget füvet, műanyag flakont, vizes ágakat, stb, persze nem a saját telkén, hanem az út túloldalán, a szembeszomszéd előtt. 40 fokban, minden ablak nyitva, zöldövezet...
Zsebkendőnyi budapesti kertemben én is benzinessel vágom a füvet - szerintem szomszédaim nincsenek tisztában azzal, hogy vidéken óriási, füves gyümölcsösünk van, oda meg azért benzinmotoros köll... Ha meg van olyan, miért vennék másikat?
De idáig nem gondoltam bele, hogy a kütyüm miatt én is zavaró szomszéd lehetek...
"szomszéd füvet vág VASÁRNAP megtehetné elektromos géppel is (nekünk is ilyen van), de nem, neki benzines kell, hogy mindenki hallja és tudatában legyen, neki van a legjobb gépe a környéken."
Arohadék... :) Lehet, hogy én voltam? Sajna 150 méteres hosszabbítóval elég macerás a gyümölcsfák között, és hétközben mindíg sötétben érek haza, akkor se lenne nagy öröm a fűnyírás. :)
Sajnos a ház sem mindig jelent megoldást. Olyan kretén ott is lehet, amelyik úgy hallgatja a "zenét" hogy bent a házban csukott ablakon keresztül, 100 kispárnával a fejeden, füldugóval együtt is lerezegsz az ágyadról. Ez ellen nem sokat használ a hangszigetelés, mert a föld is rezeg alattad. :o( Mostanában egy birka nálunk minden délután ezt csinálja, amig valamelyik őse haza nem ér. Pedig nem kicsi a gyerek, 25 körül lehet. Délután sem egy leányálom, amikor hazaérsz végre, leülnél a s...edre, kifújnád magad, elfelejtenéd a tökfejeket, akikkel aznap összefutottál és a saját házadból kiüldöz 1 ilyen mitugrász kis kulaberci. :o(
A hírt hallva majdnem lefordultam az ágyról. Alaposan megnéztem, nincs-e ott valahol a képernyő sarkában egy "kész átverés" logó. Én szinte egész életemben panelban (ill. társasházban) laktam, de nyaranta elmentünk a nagymamámhoz és soha nem zavartak a kakasok, kutyák stb.
Az már inkább zavaró volt, mikor az otthon ülő nyugdíjas szomszédunk ránk zúdította az APEH-ot, hogy miből telik nekünk folyton új autóra. (Apu járt haza a CÉG autóival néha)
Ezt mondtam volna? Házépítésről volt szó, és hogy ez mennyiben lendíti előre a gazdaságunkat. Házépítéshez alapanyag kell. Alapanyaghoz bányák és ipar. Bányáink immár nincsenek, (Max üresek),az ipar a politikusok jóváhagyásával romokban, vagy eladva. Így a házépítésre jutó minden magyar 100 forintból 60-70 forint külföldre kerül. A globalizáció hatásáról még nem is beszéltem. Nincs, vagy alig van magyar konkurenciája a külföldi építőanyagnak. Magyar paprikát és epret tudok venni, ha akarok, de javasolj már nekem 44-es nútféderes magyar téglát!
"köszönjük, hogy a Zavaró szomszédok topicba is sikerült egy kis Trianonozást becsempészni. Kellett."
Nem beszelve arrol, hogy az "utana jovo rendszernek" mar 60 eve vege... :-) Az azutaninak meg volt akkora epitoipara, hogy meg vagy 30 evig ki fogjak huzni a panelok az orszag kb. osszes varosaban. Bar ez tulajdonkepp ON is... :-)
Eláruljam az összefüggéseket? Panelben lakom, hallgatom a szomszéd kopácsolását, mindig tudom mit főznek a házban stb..., és nem azért költöztem panel lakásba, mert ez volt a szívem vágya, csak egyszerűen ma Mo-n közel 30 évesen, jó fizetéssel, szülői támogatással, és nem állami hitel segítségével, hanem a deviza hitel bevállalásával, gyerek és férj nélkül erre volt lehetőségem.
De ha lenne három gyerkőcöm, házasságlevelem akkor se biztos hogy hajlandó lennék egy lakóparki lakás építettőit gazdagítani, mert szerintem irreális áron lehet ma új lakást vásárolni, aminek nyilván vannak történelmi, politikai előzményei.
Ezen az áron kb 30 nm-es új lakást tudtam volna venni, ami lehet, hogy téglából épül, és kevésbé zavarnak a szomszédok, de éltél már te 30 nm-en? Persze a kollégiumban. Ott nekem is megtette.
Azonkívűl nem vagyok hajlandó reggel és este órákat ülni a dugóban, hogy a munkahelyemtől 50-en km-re lévő kis házikómban napnyugtával a párnára zuhanjon a fejem.
Érted? Az embereknek kompromisszumokat kell kötni ha akarják, ha nem. Viszont néha fájón gondol arra, hogy vajon miért kellett kompromisszumot kötnie ? Lehet hogy hívják azt egy kicsit Trianonnak, vagy lakástámogatásnak nevezett porhintésnek, vagy nem túl rózsás gazdasági helyzetnek. Ennyi.
Normális embereknél ez úgy megy, hogy a megszokott zajokra az ember meg se moccan, (bagoly, szomszéd kutyája, hajnali madárribillió) de bezzeg, mikor azt hallja, hogy azt suttogják a morgó kutyájának a baracktolvajok, hogy:
Pszt! Maradj csöndben!
Akkor kiugrik az ágyból.
Erről a kakasról jut eszembe egy sztori.
Azután történt, hogy meghalt Zámbó Jimmy.
Mikor meglát a szomszédasszony, hadonász, hogy beszélni akar velem.
Mondok:
-?????????
Azt akarja kérdezni, hogy nem zavar-e a kakasa minket.
Olyat röhögtem, hogy a kutyák a környéken felugráltak, s ugatni kezdtek.
Mondok:
- Nem, mert:
1. Ha akkor kukorékol, mikor alszom, nem hallom.
2. Ha akkor kukorékol, mikor ébren vagyok, akkor nem bírok rá felébredni.
3. Nem vagyok elmebeteg.
De, ha megbuggyannék is, pisztolyom az akkor se nincsen.
akkor bocsasson meg a vilag hogy megszulettem es el mertem mondani a velemenyemet! Mellesleg ha lenne 20 milkom ami melle fel tudnek venni megannyita az NEKEM valoban luxuslakasra valo lenne, de en a mostaniban is nagyon jol erzem magam:))
Hát, csak az a baj, hogy az ingatlanpiac nem így működik :-))) Sok a befektetési célú lakás, és hiába van Fütykösbokodon sok üres lakás, ha oda mondjuk senki nem akar költözni, mert pl. nincs mit csinálni...meg nagyból kicsibe se szívesen költöznek az emberek, sőt sokan nagyon ragaszkodnak a lakáshoz, és egyáltalán nem költöznek.
20 millióból luxuslakást...ugyan kérem :)))))
Kata11:
köszönjük, hogy a Zavaró szomszédok topicba is sikerült egy kis Trianonozást becsempészni. Kellett.
Vagy telefonál Szásáéknak (vagy az őt közvetítőknek), és pillanatok alatt péppé vernek. Verbálisan lehet harcolni, de más tulajdonában, tesi épségében kárt okozni bűncselekmény és felelőtlenség.
rokoni körben volt hasonló gond, csak kutyával. Na a feljelentés után átfáradt a kutyatulajdonos, hogy semmi gond, de ha itt bármiféle hatósági intézkedés történik, ő nem rest, eladja a házat egy 20 fős cigánycsaládnak, na utána majd szaladgálhatnak feljelentgeni a hivatalba.
Másnap visszavonták a feljelentést, és sűrűelnézést kértek. Sajnos vannak emberek, akikkel csak kőkeményen lehet.
Voltam én gyerek, tősgyökeres budapesti, apám viszont vidéken dolgozott, méghozzá Bács Kiskunban a tanyavilágban - és ez az egész az 1950-60-as évekre tehető (ha valakinek mond az valamit, hogy dohénytermesztési felügyelő volt annak jár egy hangszóró...), és az ő jóvoltából néhány hetet minden évben nyaraltam falun annak idején. Na ott volt kakas, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy mi van a kakaskukorékoláson idegesítő??? Mennyivel zavaróbb az, mint mikor megszólal egy autóriasztó vagy mennyivel zavaróbb az, mint mikor részeg ordibálásra ébred az ember vagy arra, hogy a szemközti ABC-be meghozták a tejet (lakótelep), és a fémkannáklat ledobálják a flaszterra??
Tán csak amiatt, mert azt a szegény kakast le lehet vágni, a többit meg nem... :-(((
Uraim, hölgyeim, elárulok egy titkot.
A természet lágy öle (ahol nincsenek emberek) nagyon zajos ám időnként. Mi a természetvédelmi terület mellett lakunk, és tapasztalom. Tavasszal, olyan április magasságában a madarak annyira zajosak bírnak lenni HAJNALHASDTAKOR, hogy ne tudjátok meg. Macskanász idején félelmetes jajongások és egyebek hallatszanak. MOndjuk farkasok itt nincsenek, de ha lennének, azt hiszem éjszaka hallani lehetne az üvöltésüket, és még van számtalan oylan zaj, amit természetes élőlények csinálnak. És ennek ellenére mi pl. nagyszerűen tudunk aludni és engem egyáltalán nem zavarna a kakaskukorékolás, a szarvasbőgés, a lónyerítés és egyebek. (Kivéve mikor egy kutya egész éjjel egy sündisznót ugat... :-((( )
Annak aki a kakaskukorékolás miatt az önkormnyzathoz fordul, én javasolnék egy pár éves lakótelepi együttlakást mondjuk a Havanna lakótelepen, azt hiszem utána már úgy hallgatná a kakaskukorékolást, mint a gyerekeke a karácsonyi csengőszót...
teljesen normalis, ha a kakasgyulolo onkormanyzati kepviselo a kozsegben. a mogottem levo ures telken ember nagysagu a parlagfu, evek ota.a tulaj evek ota ott se jart. a masik szomszedom allergias csaladostul igy o a sajat idejebol kaszalja mikor mar elszakad nala a cerna. tobb eve hiaba jelenti be a jegyzonel, semmi nem tortenik. es miert? igen jogos a tiz pont, onkormanyzati kepviseloje a telek! annak nem jar erte szankcio....
Szerintetek normális az, hogy falusi környezetben az egyik szomszéd kakasait levágatja az önkormányzat, mert zavarja a másik szomszédot a reggeli kukorékolás? Hol vannak ilyenkor az agilis állatvédők?