Keresés

Részletes keresés

oldmumus Creative Commons License 2005.07.01 0 0 9130
Osszefoglalva egy szakmambeli forumba ezt irtam ma okulasul:

Ma mar egyre tobben engedhetik meg maguknak a digitalis fenykepezogepeket vagy video kamerakat. Magyarorszagon sok helyen meg eleg borsos aron vannak az egyes minosegi, de a tucat termekek is. Megjelentek az EU-s internetes aruhazak, ahol kecsegeto aron vannak termekek, de vannak arnyas oldalai.

1. minden orszagba mas-mas EUR erteken adjak az arut, ez mar gyanis es torvenytelen
2. szallitasi gondok lehetnek
3. hiaba igernek magyar nyelvu leirast nem adnak

Sokan bosszankodnak, hogy ha pl. Hitelkartyaval fizetnek akkor a fizeteskor ott van, hogy 72.500 Ft, de amikor jon a banktol az elszamolas akkor meg. 80.950 Ft lesz. Ennek az az oka, hogy VISA kartya tulajnak eloszor a vasarlas helyen megadott itt EUR arfolyamot valtjak USD-re, majd onnan HUF-ra. Erdemes tehat spekulalni es az elmult 1 honapban az EU koruli miezeri miatti EUR/USD-vel szembeni gyenuleset kihasznalni!!!
Valamint hetvegen vasarolni amikor masnap is ugyan az az arfolyam lesz. Igy nem erhetnek meglepetesek senkit sem.

A fentiekben felsorol harom pont miatt a kovetkezoket senkinek sem tudom ajanlani (masok karabol):

Ez az elso
Ez a masodik

Ami viszont korrekt hely!

Itt ugyan nem szallitanak kis hazankba de ha el kint ismeros oda kiviszik es elkuldi tovabb.

PS: Had tegyem hozza, hogy a ked ludas ceg ker egy olyan penzugyi vilagban ismert garanciaba sullyesztett kockazati biztositekot, ami torvenytelen!
oldmumus Creative Commons License 2005.07.01 0 0 9129
PS: Had tegyem hozza, hogy a ked ludas ceg ker egy olyan penzugyi vilagban ismert garanciaba sullyesztett kockazati biztositekot, ami torvenytelen!
Előzmény: oldmumus (9128)
oldmumus Creative Commons License 2005.07.01 0 0 9128
Igen sajnos nincsenek tisztaban a kartya vasarlasi feltetelekkel. En azert vartam a vasarlassal illetve figyelem az arfolyamokat, mert vasarlasi penznemet valtjak dollarra, majd onnan forintra (VISA kartya).
En nemeteknem vettem kamerat, EUR=>USD=>HUF mivel az Euro gyengelkedett a dollarral szemben, en igy jobban jartam. Foleg hetvegen erdemes vasarolni akkor nem lesznek ezek a kulonbsegek amit ott irtak mert akkor nincs arfolyaminga.

A ceggel kapcsolatban azt jegyeznem meg, hogy a web oldalt atnezve meglepett az, hogy minden orszagban mas-mas EURO aron adjan a portekat! Az rendben van, hogy sajat penznemre atszamitva valtozo, de az Euros ar nem egyforma ilyent meg nem lattam!

Na nekem ez lett gyanus! En egy nemet On-Line aruhazban vasaroltam, Euro garancias szinten minden ott ami foto&video.
Előzmény: optikus (9126)
Slider1 Creative Commons License 2005.07.01 0 0 9127

Szaisztok!

Kellene egy gyors segítség: Két kamera között töprengek. Nem kell hiper jó kép annyira, majd késöbb költök csak  jobbra

A két kamcsi: Panasonic NV-DS15 EG másik: Sony DCR- TRV 19E

Az panasonic öt éves. Van különbség a mai ilyen DV kamerák minősége között vagy jelentős változás nincs? Márhogy persze ebben a kategóriában

Illetve a Sonyi kamerája mennyi idős, jó darab? Kérlek segítsetek nekem, nagyon fontos lenne.  

optikus Creative Commons License 2005.07.01 0 0 9126

Mielott a pixmaniahoz hasonlitgatod az arakat azert olvasd el a topikjat is:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9117021&la=45395383

Előzmény: BaNdIt (9120)
BaNdIt Creative Commons License 2005.07.01 0 0 9125
Jah, igy már nem olyan nagy a különbség :)

Találtam róla (ill. GS70-röl) tesztet a dvspot-on.

GS70 lowlight
GS70 Sample
Előzmény: oldmumus (9121)
wilard Creative Commons License 2005.07.01 0 0 9124
Dobtam 1et.
Előzmény: zee944 (9123)
zee944 Creative Commons License 2005.07.01 0 0 9123

wilard,

hogy bírtad (rendes) működésre az Edius Pro-t? Nekem nem sikerült. Ha dobsz egy emilt, vagy valami, megköszönöm.

Előzmény: wilard (9026)
zee944 Creative Commons License 2005.07.01 0 0 9122
Nem sok tapasztalatunk van ezen a fórumon a GS75-ről. A GS140 biztos, hogy ár/érték arányban igen jó, és szerintem nem is sokkal drágább.
oldmumus Creative Commons License 2005.07.01 0 0 9121
De azt tudod ez netto ennyi es csak osztrak, nemet, stb. cegeknek adnak.

Viszont itt ez a vege.
BaNdIt Creative Commons License 2005.07.01 0 0 9120
Sziasztok!

Videókamerát szeretnénk venni és beleolvastam a fórumba. Kiváncsi lennék hogy a panasonic 3ccd-s kamerái közül az NV-75GS mennyire jó választás ha olcsó 3ccd-s kamerát akarok venni?
Nemrég láttam az osztrák pixmania oldalán ezt a kamerát 430Euroért, ami az itthoni 143ezer forintos árhoz képest elég jelentős különbség:

Panasonic NV-GS75

Üdv,
Gábor
napatii Creative Commons License 2005.07.01 0 0 9119

Tegnapelott elhivtam a sogoromat a Sony HC16-tal hozznak tesztelni. 2-3 perc volt szabadban, bennt, bennt keves fenynel, es bennt lampafenynel. Az egeszre jellemzo volt, hogy nem elegge eles, kevesbe kontrasztos a kep egy 1.3-3MP-eles kamerahoz kepest. A bennti keves fenynel, illetve lampafenynel egyertelmuen zajos, hangyas volt akep, igy tovabbra is megerositett, hogy 100e alatt nem erdemes keresgelni, ha van ra +30e az emebernek erezhetoen megeri rakolteni a nagyobb CCD0re tobb MPixelre.
Jovo heten jon valoszinuleg egy masik baratom a GS120-szal, ugyanezt ugyanilyen korumenyek kozott megcsinalom vele is, utanan majd leirom, hogy mi a valtozas.
Beolvasas: Adobe Premier Pro 1.5 11perc
Tomorites : TMPEGEncode: 16 perc
DVD struktura kialakitas: DVD Autohor : 2 perc
ujrairhato DVD-re iras: 4 perc

Dillemmaim vannak, hogy a 16:9-es TV mikor es mennyire fog elterjedni nalunk. Senkinek sincsen az ismeroseim kozul es senki nem is tervez venni. Amig a TV adasok 4:3-ban mennek minek is. Ha meg mondjuk megis, akkor meg venne az ember.

Az uj Sony, Pana, Canon modellek mikor fognak megjelenni? Csak ev vege fele varhato ?

(Gondolom a Canon MVX3i illetve MVX200i kitarazas a kifuto modellek kiporolasa miatt volt learazva 1-2 honapja.)

lalilalilali: engem erdekelne a tesztvideod a GS140-nel, ahol az EIS-re illetve a low lightra menne ki a dolog elsosorban. A netdis.hu-ra nem lehet feltenni (kamerateszt,123456) parossal bejelentkezve ?

zee944 Creative Commons License 2005.07.01 0 0 9118

TDK-ra, Sony-ra, Fuji-ra már panaszkodtak többen.

Maxell-ről rosszat még nem hallottam.

Előzmény: tamas74 (9102)
PirosKalap Creative Commons License 2005.07.01 0 0 9117

Sziasztok!

Van valakinek konkrét tapasztalata JVC GZ-MC500EX-el, vagy JVC GR-X5EX-el?

PK

Árpi Creative Commons License 2005.07.01 0 0 9116
"Ha egy számtechboltos nem tudja, hogy mi az a Firewire kártya, és helyette TV-tunerről hadovál, az jobb ha elmegy inkább a teszkóba zöldséget árulni..."
Hogyisne! Aztán eladja a kókuszt paprikáskrumplinak!
Előzmény: VChris (9105)
VChris Creative Commons License 2005.07.01 0 0 9115

Amit a magyar nyelvű manualról írsz, azzal egyébként teljesen egyetértek.

De szerencsére nekem sem gond az english, így én is letöltöttem a panasonic.com-ról az angol nyelvű manual.pdf-et a GS250-hez, és minden OK :-)

VChris

Előzmény: optikus (9113)
oldmumus Creative Commons License 2005.07.01 0 0 9114
Szerencsere en tudni jol english es mar a vasarlas elott talalni internyeten user manualt;-)
Előzmény: optikus (9113)
optikus Creative Commons License 2005.07.01 0 0 9113

No hat akkor tok egyszeru a dolog. A megsporolt 90 rugobol 10e-ert vesz egy magyar hasznalatit (ha nem boldugul nelkule) es urul, hogy ugyanott van mint aki markabotban vette es meg mindig sporolt 80e-t. Persze egyszerubb itt kuncsorogni...

(arrol nem is szolva, hogy ha valakinek annyira kell akkor vannak ra megoldasok, de tippet nem akarok adni... ;))

Előzmény: VChris (9110)
oldmumus Creative Commons License 2005.07.01 0 0 9112
En par Ft hijjan 30eFt kulonbseggel vettem meg Nemetorszagban VISA kartyara. A megsporolt penzbol vettem nagy akksikat, szuper + mobilabb toltot. Taskam van es allvanyom (fotos multam miatt). Amit meg megprobalok egy x/55 tubust, hogy a fotos szuroket hasznalni tudjam.
wilard Creative Commons License 2005.07.01 0 0 9111
Azért az meglehetősen durva, hogy ekkora a szórás az árban kereskedő és kereskedő között...
Piha bagázs!
VChris Creative Commons License 2005.06.30 0 0 9110

Igen, csak tudod, az a gond, hogy amíg én 290 ezer forintot fizettem az ExtremeDigital-on a GS250-ért, addig a hozzám legközelebbi Kecskeméti hivatalos Panasonic szaküzletben 380 ezer forintért adták volna!!! Az 90 ezer forint különbség!!! Az kurva sok, már bocsánat a kifejezésért, de azért kapok egy profi videóállványt, egy nem gagyi táskát, pótakksit, meg még egy videólámpát is.

Ha pedig a garanciát vállalták két évre, és erről papírt adtak, és netán megszünnének egy éven belül, akkor a magyar törvények rájuk is vonatkoznak, és a vállalt két éves garanciát vagy teljesíti, vagy kártérít. De aligha hinném, hogy az ország legmenőbb ilyen üzlete az Extreme Digital, aki nemrég nyitott a Mammutban egy 400 négyzetméteres szaküzletet, szóval nem hinném, hogy megszünnének jövő tavasszal.

VChris

Előzmény: optikus (9109)
optikus Creative Commons License 2005.06.30 0 0 9109

Teszem azt en megveszem a hivatalos magyar boltban a gepezetet joval dragabban mint mas aki a sufniboltbol netan kulfodrol hozza. En kapok hozza magyar nyelvut mas meg nem. Ezek utan meg jon az anyazas hogy milyen szemet az anyaceg mert pizer meri a forditast, adjon mar valaki egyet. (Kesobb meg, hogy van vilaggari oszt a szemet szerviz megsem akarja megcsinalni...) Engem meg finoman szolva kirohognek, hogy nezd a hulye mennyit kiadott erte mikor a kulso vaci vegen 15e-el olcsobber is meg lehet venni...

Persze mindez csak a kepzelet szulemenye, plane, hogy nekem nincs is gs120-am...

Előzmény: dvcov (9107)
optikus Creative Commons License 2005.06.30 0 0 9108

Relative igen (avplanet), de az olcsosagnak ara van. Szurkeimportos igy legtobbszor nincs magyarnyelvu hasznalati (max egy 3-oldalas sajtpapir) es nem a hivatalos garipapirt adjak hanem egy sajat cegeset. Igy ha gixer van akkor nem mehetsz az adott marka markaszervizeibe (legalabbis garisra nem). Gari csak ugy van ha visszaviszed az uzletukbe. Ezzel nem is lenne baj csak ha valamiert megszunnek akkor volt nincs gari, masreszt meg ki tudja meddig tart egy javitas (nyilvan nem ok javitanak hanem elviszik a cuccot oda ahonannan hoztak es ott javittatjak).

Előzmény: tamas74 (9104)
dvcov Creative Commons License 2005.06.30 0 0 9107

Sziasztok!

Szeretnék beszerezni egy Panasonic NV-GS120EG kamerához magyarnyelvű leírást.

A panasonic magyarország eléggé borsos áron adná :-(

Tudna valaki segíteni? Lassan az utolsó reményem ez a fórum....

Üdv

DVCOV

ferrymen90 Creative Commons License 2005.06.30 0 0 9106

Most már komolyan megfogadom a tanácsod és így teszek mert nagyon szeretnék már örülni.

VChris Creative Commons License 2005.06.30 0 0 9105

Hú wazze, akkor szólj már a főnökének, hogy rúgja ki a **csába...

Ha egy számtechboltos nem tudja, hogy mi az a Firewire kártya, és helyette TV-tunerről hadovál, az jobb ha elmegy inkább a teszkóba zöldséget árulni...

A TV tuner kártya arra jó, hogy TV-t tudsz vele nézni, mert a kompozit vagy S-videó bemenetén VHS-ről tudsz átjátszani számítógépre, tehát egyfajta digitalizálásra is képes, de nem elsősorban arra való, arra inkább kimondottan digitalizáló kártya való. Viszont DV bemenet az nincs a TV tuneren, így a DV kameráról nem tudod DV AVI formátumban beolvasni az anyagot. Az kétségtelen, ha a kamera S-video kimenetét dugod TV kártyára, akkor átmegy az anyag számítógépre, de a minőségét inkább nem részletezném ennek a megoldásnak.

Szóval menjél el egy másik boltba, és kérjél nyugodtan firewire kártyát és kábelet :-)

VChris

Előzmény: ferrymen90 (9101)
tamas74 Creative Commons License 2005.06.30 0 0 9104

Az "AV" egy jó árakon kínáló bolt?

Előzmény: optikus (9103)
optikus Creative Commons License 2005.06.30 0 0 9103

A 120 perc az valojaban 80perces. A long play modban 120perces. A normal kazik 60percesek es long playban 90percesek. A 80perces kazik long playban 120percesek.

Voltam az AV-nal. Mondom kerek 60-as sony premiumot (azt szoktam 5-os csomiban). Erre radumaltak, hogy inkabb vegyek 80-as Panasonicot. Arban kb ugyanaz (700ft/db). Vettem is egy 5-os csomit. Na itthon mikor felbontom latom am, hogy atbaxos a dolog mert 4db 60-as es 1db 80-as van benne. Igaz a kulsejere ra van irva (utolag mar lattam en is), csak ezt a kedves eladourak elfelejtettek megemliteni...

Előzmény: tamas74 (9098)
tamas74 Creative Commons License 2005.06.30 0 0 9102

Ühüm... szóval ilyet is tudhatnak...

De akad olyan gyártótól származó, amelyet kizárnátok, mint kevéssé megbízhatót?

Ilyesmiket láttam: Panasonic, TDK, Maxell, Sony, Fuji, Emtec...

Előzmény: optikus (9100)
ferrymen90 Creative Commons License 2005.06.30 0 0 9101
Cső srácok! A múltkor veletek letisztáztam hogy egy PCI FW kártya kell a gépembe a tökéletes digitális rögzítéshez,  de beszéltem a számtech boltban egy sráccal aki folyton a TV tuner kártyáról nyomta a rizsát nem értem hogy az FW kártya és eközött van kapcsolat vagy most mivan? Az eddig is gyenge gondolkodásom csak jobban összezavarta. Mire jó a TV tunner kártya? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!