Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.05.16 0 0 10614

Esetleg hivd fel az Orlandot is, hatha jobb aron vannak naluk a cipok, van egy csomo es ugy lattam, hogy mindenfele meretben.

Tel: 06309342060

Egyebkent nekem szandalom lesz, mert hat juli 31-en belesulne a labam a cipobe. Arra gondoltam, hogy akar arany vagy ezüst is lehetne hisz mindketto megy az ekrü vagy vajszinu ruhahoz. Talan olcsobb is...

Előzmény: meecon (10594)
meecon Creative Commons License 2005.05.16 0 0 10613

Szia, caixa!

Én is nagy Wekerle-párti vagyok (tősgyökeres 66-os buszozós lévén mindig arrafelé vitt el az utam). Én imádom azokat a házakat, nagyon jó kis hely. És Kispest nincs olyan messze Soroksártól:-) (Helyesbítek: Sori MINDENTŐL messze van, de legalább jó hely, már ha az ember soha nem akar moziba menni és éjfél után haza sem akar tömegközlekedni). Egyébként tényleg szeretem.

Tőlünk sem lesz túl messze az étterem/szálló, meg adnak egy szobát is ingyen, a lagzi mellé, így át lehet öltözni, le lehet fektetni az idősebb vendégeket aludni, ha akarnak.

Örülök, hogy a ruhafronton így egyezik az ízlésünk. Igazából rémesen kövérnek érzem magam a ruhában (nyilván a színe is hozzájárul), de erről nem az tehet:-) Viszont elegánsan lesz az ember kövér!

A menütök klassz volt, én is szerettem volna fagyit, de lebeszéltek minket róla (ha egyszer nem vállalják be, én hiába viszek oda 50 litert dobozban). Minden nem megy.

Ud-t Creative Commons License 2005.05.16 0 0 10612

Sziasztok!

Abban kérném a segítségetek, hogy köszönetajándékot minden embernek aki jelen van a lagzin szokás adni? Vagy pedig mondjuk egy párnak elég egy darab, egy családnak a jelen lévők közül szintén elég e egy?

Előre is köszi a jótanácsokat

caixa Creative Commons License 2005.05.15 0 0 10611
Nekem tavaly július 16-án Kispesten volt a polgári szertartás, a legszűkebb családi körben plusz a legjobb barátnőm, aki tanúskodott. Ruha borvörös fűzős, kétrészes a Lilifoból. Csokor rozsák és liliom, aztán dobócsokor lett belőle. Utána hidegtálas kaja a kertünkben. 17-én a templomi Pestújhelyen, a 15. kerületben. Mivel akkor még félig, ma már teljesen Wekerlén lakom, a Wekerle étteremben volt a kajálás. Ebben a topicban ajánlotta valaki, és elsőre megtetszett, megaludtunk és még egy helyet néztünk meg, ami kevésbé jött be. Ez azert is volt jo, mert pl. a nagypapamat kicsit hamarabb kellett hazavinni es ot perc alatt otthon is lehetett. Kerthelyiség, fedett rész, külön kis táncterem. Kaja: tárkonyos raguleves, vegyes húsos tál, fagyi, majd rengeteg torta. Kb. 50 vendég volt. Zene mp3-ról, fotós, videós. Külön műtermi fotó, ezt kirakták cégreklámnak:) Csokor színes rózsákból, még megvan leszárítva. Ruha a lenti.
Előzmény: meecon (10609)
meecon Creative Commons License 2005.05.15 0 0 10610

Gyömbérce, szia!

Köszi szépen a tippet! Eddig is minden infót a fórumokról szedtem össze, amiért örök hálám az információs társadalomnak!

;-)

Előzmény: gyömbérce (10608)
meecon Creative Commons License 2005.05.15 0 0 10609

Szió, caixa,

no, ez a felsőrész olyan, mint egy "lehellet" - anyuval kisütöttük, hogy a ruha felső anyagával azonos, vajszínű, teljesen áttetsző. No dísz vagy bármi. Nagyon szép, vacsorához is remek, de lehet, hogy a templomba mégis jobban befedném magam (paptól függetlenül, és nem prüdériából, csak így érzem magam jobban). Vagy ugyanaz jutott eszembe, mint neked, hogy jól beborítom magam fátyolba. Nem tudom még, ezek az organza bigyók is tetszenek, de a Dress Boxban épp nem volt ekrü színű belőlük.

A bolt tényleg szuper, nem győzöm dicsérni:-)

A műbőrben igazad lehet, 10 és 18 éves korom között ez az egész műbőr-bőr dolog még nem volt probléma. Az Arában nemrég jártam (a körútiban), de szvsz rém nagymamis cipők voltak (néha a Schollnál is ez az érzésem, de lehet, hogy nem látok jól).

Esküvő kéremszépen Soroksáron lesz egy, lagzi ugyancsak Bp. legfiatalabb és legfalusiasabb (ez pozitívum szerintem) kerületében, egy, a volt vasöntödéből átalakított szállodában:-) (ez hótkomoly). Nagyon rendes a tulaj, tök normálisan állnak hozzánk (sör-üdítő kivételével minden italt bevihetünk). Kaja a normál menü: húsleves, vegyeshúsok vegyeskörettel, sütiket mi visszük. Éjjel káposzta. Voltak "vágyaink" salátástálról, de dupla annyiér' lett volna.

Nem spórolós, de igen odafigyelős esküvőt akartunk. Ha rajtunk (párom meg én) múlt volna, 20-an lettünk volna max., de nem csak rajtunk múlt. Azt látom, a szülők reprezentálni akarnak, némi szerepzavar, ilyenek, de szerencsére a normál szint körül (ha van olyan). Egyébként rendesek, csak túlpörgik egy kicsit a dolgot, s mi ezt "szenvtelenül" figyeljük:-))))

És Nálad? Mesélj!

Előzmény: caixa (10607)
gyömbérce Creative Commons License 2005.05.15 0 0 10608
Még valami eszembe jutott, a Hepiend esküvői kellékes szalonban (Murányi u. 17. (Garay tér sarok) Tel: 322-5882) varrnak asszem 14500 Ft-ért bőr cipőt.
Előzmény: meecon (10606)
caixa Creative Commons License 2005.05.15 0 0 10607

Meecon,

Es milyen jellegu a felso resze? Csipkes vagy inkabb szatenos? Fenyesebb vagy mattabb?

Az en stolam vegulis salszeru volt, de tudom, milyenre gondolsz: a baratnomnek most lesz az eskuvoje, e sneki is ott neztunk ruhat. O vegul az Aniko szalonban vette azt a szepet 20 rugoert, de egy ekrut nezegetett o is a Dress Boxban. Kicsit vastag a karja es a hata is szelesebb, mint az enyem (pedig vekonyabb meg picit alacsonyabb is). Ahhoz kinaltak neki ilyen stolat, mint amilyent te vettel. Tavaly azt mondtak, hogy nagyon sokaknak tetszik, es viszik is ezeket az estelyiket menyasszonyi ruhanak.

Nekem a templomba megsem kellett a stola, mert a papot megkerdeztuk es o csak azt kerte, hogy senkinek, vendegeknek se latszon ki a hasa, a szabadon maradt karok nem erdekeltek. Vegul a ruhat egy eleg hosszu, kb. terdig ero fatyollal viseltem, igy volt igazan menyasszonyos.

Ami a mubor cipot illeti: nemreg beszelgettem egy ortoped orvossal a jo ciporol. Ezzel kapcsolatban meselte, hogy sokan gyorsan kidobjak a mubor cipojuket, amikor ugy erzik viszket, eg a labuk. Pedig ez a lab statikai hibaibol ered, nalam es ezek szerint nalad is a ludtalpbol es nem a mubor anyagbol. Persze, jobb a bor cipo. En negyed evente sarkalltatok. Amugy meg probald ki az Ara vagy a Rieker cipőit.

Hol lesz az eskuvo meg a kaja?

Előzmény: meecon (10604)
meecon Creative Commons License 2005.05.15 0 0 10606

Szia!

A Humanicban mostanában nem láttam ekrüszínű cipőt.

A Taylor Esküvői Kelléknél nagyon kedvesek voltak, de az volt fura, hogy egy zárt cipőt kínálgattak végig (amit befestenek nekem ekrüre akár), olcsó, de szvsz ez nem választék.

Még vizslatok körbe. Úgy vagyok, mint az egyszeri ember, elhatározza, hogy max. 12 ezerért lesz cipője, aztán látja, hogy annyira borzasztó a helyzet, hogy még a 20 ezressel is ócsón kijön:-)

Nekem a szívem szakad meg, hogy ennyi pénzt kell kiadni ilyenekre, pedig szeretem a cipőket (nem tartom pl. felesleges macerának). De nehogy már a ruhám árát vagy annak a felét cipőre kelljen költenem...

m.

Előzmény: bilicst (10605)
bilicst Creative Commons License 2005.05.15 0 0 10605

Sziasztok!

Köszi a dícséreteket a ruhával kapcsolatban, mostmár én is megnyugodtam.

Az ujján egyébként gombok vannak, amit nem gomboltunk be, mert kicsit szűk, de az esküvőre majd kiengednek belőle.

Cipő ügyben: A Horváth cipőben láttam egy nagyon szép modellt, de a 6 cm-es sarka miatt mégse mertem megkockáztatni a végén. Belebújos és pántos, ecrü színű, elől a bőr részén pici minta( a bőr van kilyuggatva). Nagyon szép, ha jól emlékszem 21900 Ft-ba került.

Egyébként én a végén a Humanicban vettem ecrü cipőt, de rakott a sarka, viszont nagyon-nagyon kényelmes. Úgy voltam vele, hogy a hosszú ruha alatt úgyse fog látszani és utána utcára is tudom hordani.

meecon Creative Commons License 2005.05.15 0 0 10604

Szia, caixa!

Nahát! :-)

Igen, valahogy nekem is feltűnt, hogy átlátszó, akkor varrok mellé egy alsószoknyát.

Én is ugyanott vettem mellé egy stólaszerűséget (de olyan belebújós, álujja van, nem esik le az emberről), hogy a templomba mégse "csupaszon", bár augusztusban a meleg jó mentség.

Mindenben egyetértünk tehát, én is ott sárgultam az irigységtől a gyönyörű színes ruhák láttán (nem mintha a menyecskeruhámat nem találnám szépnek). Ha lett volna pofám, fel is próbálok néhányat, de majd legközelebb;-)

Teljesen egyetértek az olcsó cipős dolgokkal. A baj az, hogy én egy lúdtalpas trampli vagyok, saroknyűvő és cipőkettétörő, gyakorlatilag félévente 2 új cipőt kell vennem. A műbőrtől azonnal viszketni kezd a lábam. Majd kitalálok valamit, csak kinézzen valahogy. Aztán én se fogom tudni mihez hordani az ekrü cipőt, kivéve ehhez a ruhához:-) Ennek egyébként baromira örülök, semmi ruhaszalonos szenvedés, semmi macera, rámvarratás - egy rántás a fűzőn, és áll, mint a parancsolat ;-)

szió,

m.

Előzmény: caixa (10603)
caixa Creative Commons License 2005.05.15 0 0 10603

Meecon,

Pontosan tudom, milyen a ruhád, nekünk hasonló lehet az ízlésünk:) Én tavaly ugyanott a Dress Boxban, az Árkádban vettem pontosan egy vállpántos, fűzős, csipke tetejű, kétrétegű szoknyás ruhát. Az enyém hófehér volt, és sokféle csipkeminta közül választhattam. Akkor kb. 38-39 ezer volt. 38-as méretű, viszont mivel alacsony vagyok, még rövidítve is majdnem a földig ért. Arra számíts viszont, hogy érdemes alá egy alsószoknyát beszerezni, mert egy kicsit átlátszik.  Nekem volt készenlétben egy stólám is hozzá, amit végül nem használtam, mert nem volt hideg. (Azt is ott vettem.) Egyébként a bolt teli van szebbnél szebb estélyi ruhákkal, én egyenesen sajnáltam, hogy nem borvörös vagy sötétkék színben gondolkodom:) A bolt tulajának vagy beszerzőjének félelmetesen jó ízlése lehet, kár, hogy kevés fajta blúzuk és szoknyájuk van. Bár jópofa blúzt is vettem már náluk.

Ami a cipőt illeti, nekem az esküvőt kivéve a cipő és a bőrcuccok kizárólag fekete színűek lehetnek, úgyhogy tudtam, hogy a fehér lábbeli egy alkalomra szól. Így összesen 6000 forintot áldoztam rá: egy strasszokkal díszített (mivel babonás vagyok, nem volt rajtam göngy, csak strassz kiegészítők), amúgy áránál többet mutató és nagy meglepetésemre lúdtalpakkal kényelmes, Pandora márkájú vietnámi gyártmányú szandálom volt. A körúton vettem egy green mango feliratú boltban, a Madách Színházzal szemben.

C.

Előzmény: meecon (10602)
meecon Creative Commons License 2005.05.15 0 0 10602
Sziasztok!

Köszi mindenkinek a cipő tippeket!!! Szerintem ha én kapok a lábamra, akkor bárki a világon.

Szia, caixa!

Bocs, annyira megörültem, hogy megvan a ruhám, hogy el is felejtettem megírni:-)

A Dress Boxban (Árkád) vettem, igazából ez ekrü színű alkalmi ruha, szerintem gyönyörű, de én elfogult vagyok. Vállpántos, fűzős, a felső része csipke, az alsó kétrétegű szoknya. Most ugye a cipővadászat a téma, ami a 41-es lábam miatt komoly kihívás.

Nálatok miújság?

Előzmény: caixa (10599)
Orso-borso Creative Commons License 2005.05.15 0 0 10601
frusi Creative Commons License 2005.05.15 0 0 10600

Csatlakozom az előttem szólóhoz -tényleg olcsó cipők vannak ott! (már ha egyről beszélünk! :) Én tavaly nyár vége felé vettem ott két pár szandált, aztán úgy alakult, hogy az egyiket alig használtam /mert fehér, és valahogy nem úgy jött ki a lépés -szó szerint :)/, és most az lesz az esküvői cipőm. :))

Előzmény: caixa (10599)
caixa Creative Commons License 2005.05.14 0 0 10599

Meecon, most akkor már meg is van a ruhád? Csak, mert írod, hogy nem földig érő, vagy ez még csak terv?

A Deák téren, a Főnícia avagy Salamander (Király u. sarkánál) cipőbolttól talán 3-4 üzletnyire van egy kirakat tele olcsó, esküvőinek használható cipőkkel. Szerintem láttam ott ekrü színűt is.

Előzmény: meecon (10598)
meecon Creative Commons License 2005.05.14 0 0 10598

Sziasztok!

Először is, Moka25 és gyömbérce, nagyon köszi a választ!!!

Voltam már Humanicban, Deichmanban, de épp a barna sarok miatt mondtam le azokról a cipőkről. Természetesen ha mást nem kapok, maradnak ezek. A Menő Manóban egy csomóan voltunk, szépek voltak a cipők, először ránk se bagóztak, de aztán igen - mondták, hogy nem látszik a hosszú ruhánál a sarok, de nekem nem földig érő a ruhám, bizony az alól kilátszik a cipő - és szeretném is, hogy - ha szép cipő, lesz - kilátsszon.

Végül is ez a 20-25 ezres ár kibírható, bár mihez képest... Elmegyek az Ananászba, köszönöm!

Igazából ez tényleg nehezített pálya: legyen bőr (belül is, mert különben viszket az ember lába), legyen ekrü, max. 5 cm-es sarok, ne legyen barna a sarka, csinos legyen (!), 41-es és még kényelmes is! :-)

BilicsT: a ruha gyönyörű és benne Te is! Gratula! Ugye ez az a bizonyos La Sposa-ruha? Imádtam a katalógusban!

H_G Creative Commons License 2005.05.14 0 0 10597
Hát ez nagyon-nagyon elegáns!

(Egyébként én nem értek a szabászathoz, de nem lenne jó a karját kicsivel tovább hasítani a könyököd felé? Hogy kb. uolyan szögben bővüljön, mint a szoknyarész.)
Előzmény: bilicst (10593)
gyömbérce Creative Commons License 2005.05.14 0 0 10596

bilicst! Szerintem ez a ruha telitalálat! Jól választottál!:)

Meecon! Nekem csak 38-as a lábam, de én is alig kaptam ekrü színű cipőt. Azzal meg az a baj, hogy nagyon sok 38-as lábú menyasszony van, és mindenki azt keresi, tehát előbb fogynak el az ekkora cipők. Először valami olcsóbbat akartam, gondoltam, idejében elkezdem, hátha szerencsém lesz. De nem volt, bár ha  nem zavar, hogy egy ekrü cipőnek barna (rakott) a sarka, akkor a Humanicban, Renóban, Deichmannban is nézz körül. A legtöbb féle a Humanicban (legalább 6 fazont láttam és kényelmesek is) van, 5 ezertől kezdődnek. Szerintem ekrü ruhához nincs nagy baj a barnás sarokkal, de a párom megvétózta. Végül az Ananászban vettem egy szép bokapántos cipőt 20500 Ft-ért, ez bőr. Ha jó a szatén is (mi szabadtéri esküvőt tartunk, ezért nem választottam), akkor ha jól emlékszem, azok 3 ezer Ft-tal olcsóbbak. Nagy eltérés ebben a szalonban nem volt az árak között, szinte mindegyik cipő ennyibe került. A Menő Manóban én kétszer is voltam, gondoltam, elsőre talán rossz napja volt az eladónak, de másodszorra is kifejezetten undokok voltak, ráadásul akkor már ketten voltak ott. Duplázott flegmaság. Senkinek nem javaslom őket, és ezt a legkomolyabban mondom.

Előzmény: bilicst (10593)
Moka25 Creative Commons License 2005.05.14 0 0 10595
Szia,
Ananaszrol hallomasbol tudom, kb. 20-24 eFt egy-egy cipo. Olasz, bor a talpa is, de beszelni nem tud.
Magic Moment-ben voltal mar? Ez szalon, de tartanak ott is cipoket, ahogy elneztem eleg sokat es sokfelet. Talan olcsobb, mint az Ananasz.

Bilicst,
nagyon szep a ruhad!!;))
meecon Creative Commons License 2005.05.14 0 0 10594

Sziasztok!

Tudom, nagy a lábam (41-es), de hátha vannak még "nagylábú" menyasszonyok:-). Tegnap bejártam a várost ekrüszínű cipőért - vannak ilyenek, de 41-esben alig.

A leggyönyörűbb cipők a Mamutban a Rajnai Cipőben voltak, de ott 25-30 ezer és afölötti árat kóstálnak, ami nekem rengeteg. Tud valaki olyan helyet, ahol van nagyméretű ekrü (és nem teljesen zárt, tehát szandélszerű) cipő?

A következő helyeken MÁR voltam: Rajnai Cipő, Taylor Esküvői Kellék, Menő Manó, Szling cipő, valamint szinte az összes körúti bolt.
Leginkább az esküvői szalonokban kapható cipők ÁRAI érdekelnek, mert ezekben még nem jártam. Például az Ananászban, Fehér Szalonban stb. mennyi egy cipő ára?

Üdv és köszi:

meecon

bilicst Creative Commons License 2005.05.14 0 0 10593

Talán most sikerül...
bilicst Creative Commons License 2005.05.14 0 0 10592
Próbálom beszúrni az esküvői ruhás képemet, remélem sikerül...
Moka25 Creative Commons License 2005.05.14 0 0 10591
Pesterzsebet delen van, (meg Teteny is, csak az a Duna masik oldalan) igy sajnos Vajdahunyad varaig is igencsak befele kene mennunk:( Fotos is ezt javasolta egyebkent, meg a Roosevelt teret. Hat majd meglatjuk, ha nem talalunk mast, ez lesz, majd probalunk jobban iparkodni a keszulodessel.
Előzmény: bilicst (10590)
bilicst Creative Commons License 2005.05.14 0 0 10590
Nem nagyon tudom, melyik Pesterzsébet, de tavaly egy ismerősömnek a fia esküdött és ők a Vajdahunyad várban csináltak képeket, nagyon jól sikerültek. Akkor csak befele kell bumliznotok, tovább nem. Esetleg a várban?
Moka25 Creative Commons License 2005.05.13 0 0 10589
Koszi, Caixa:)
Ismerjuk a helyet, Sogornomek eskuvoje volt ott. Telleg szep csak egy gond van vele - ott van mellette a lakotelep es eleg rendesen "ala van aknazva":(
Szoval olyan helyet keresek, ami relative zart, nem rendszeres kutyafuttato.
Előzmény: caixa (10588)
caixa Creative Commons License 2005.05.13 0 0 10588
Menjetek at Kispestre, a Szarvas Csardanal (regebben legalabbis ez volt a neve) van egy jo parkocska. Vagy a kispesti polgarmesteri hivatal es hazassagkoto terem elott is van egy mini zold park, ha ugyes a fotos, akkor 3 fa elott is eleg jo kepeket keszit.
Előzmény: Moka25 (10587)
Moka25 Creative Commons License 2005.05.13 0 0 10587

Sziasztok,

a tortaval is jol le tudnak nyulni! Csak legalabb legyen finom!

De meselek en is! Tanulsag is, meg kerdes is, hatha tud vki tanacsot adni, mitevo legyek.

Fotozashoz keresunk helyet a XX. vagy a XXII. keruletben, ahol _kutyagumimentes_szep_park_ van (netan meg vmi normalisan kinezo fedett hely is tartozik hozza, ha esetleg esik az eso). Elso korben nagy naivan kineztuk a Sacellary kastelyt. Elore egyeztetett idopontban, egy orara 20 eFt!!!! Ugyanez onkormanyzati verzioban, a Nagytetenyi kastelymuzeum parkjaban 10 eFt!!!

Fotosunk tud ingyen helyet - a belvarosban. Csak igen tartok tole, hogy idoben nem fog beleferni, hogy Erzsebetrol bebumlizunk a belvarosba, aztan kibumlizunk Tetenybe... lekesem a sajat eskuvomet!:(

Előzmény: Zeusz77 (10585)
caixa Creative Commons License 2005.05.13 0 0 10586
Azert a tortat kostold vegig es ezen pont ne sporolj. Nem erdemes. En tavaly voltam olyan eskuvoben, ahol minden flancos volt, de a szep torta ehetetlen. Mindenki udvariassagbol megette a felet a szeletnek, de aztan annyi. Nehez ugy, hiszen melegben amugy is hamar tonkremehet.
Előzmény: Zeusz77 (10585)
Zeusz77 Creative Commons License 2005.05.13 0 0 10585

köszi mindenkinek a "dobozos" hozzászólásokat, ebből csak összehozok már valamit.:)

Gigi ne aggódj, én 1 hete szervezem Pestről az esküvőt. S nekünk is vidéken lesz. Egyedül a ruhát fogom nem Pesten intézni, mert itt 2x-es a szorzó.

Ja durva, de 70 személyes esküvői torta ajánlat van 17 ezerért és 45-ért is. Nagyon vigyázni kell, mert ilyenkor (is) nagyot akar mindenki szakítani rajtunk...:(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!