Sajnos nem tudok (unk) ott lenni a pg találkozón. :-(( Már hónapok óta készülődök meg minden, és most kiderült, hogy el kell utaznom egyéb okok miatt és egész hétvégén nem leszek Pestközelben. Pedig a hét elején már kezdtem izgulni is, hogy nemsoká találkozhatunk, és erre közbeüt valami. Nagyon sajnálom. Úgy szerettem volna ott lenni... Sajnálom, hogy eddig számoltatok velem(ünk), de sajna ez most nem rajtam múlt.
Egy kicsit OFF téma. Valaki esetleg fellelhető lesz majd a Jamiroquai koncerten?
ON Mégegyszer bocsi, remélem azért majd még lesz sok ilyen gyűlés és akkor nem lesz már ilyen lelkiismeret furdalásom. :-))) Pedig még PG szakált is növesztettem az alkalomra. :-)) Tényleg, csak nekem még nem őszül. :-)))
2 nappal elotte erkezek angliabol, szoval akkor kisse suru lesz a program, de mindenkepp megprobalok elmenni. az jutott eszembe hogy hogyan foglak felismerni titeket. javaslom valakinek a fejen vegig legyen egy nagy roka maszk, ugy tuti nem tevesztem el a tarsasagot...:)
Gondolom senki sem felejtette el, de akkor is, az ismétlés a tudás anyja ... :-)
Már csak 2 hét van hátra az aktuális PG klubtalálkozóig, mely 2005. május 13-án, pénteken lesz este 7-től a Club Martinez-ben (Bp. VI. Vörösmarty u. 31.) Mindenkit várunk !
Gratulálok a honlaphoz, örülök, hogy kitaláltad. Éngem is foglalkoztattak a magyar szövegek, de ez nem jutott eszembe. Most egyszerre egy csomó számot megismerhettem. És nagyon jó a linkgyűjtemény is.
Köszönöm. Egy nagy élménnyel gyarapodtam azzal, hogy megismehettem a számok értelmét, jelentését...
Kedves Kartársak! Végül is elkészült az a bizonyos dalszöveges oldal: www.petergabriel.tar.hu … Pontosabban elérte azt a szintet, hogy most már nyílvánossá tehető. :-)))
Van rajta sok-sok eredeti nyelvű, és néhány angol-magyar dalszöveg. Nagy-nagy köszönet Pemberley-nek és kovvacs-nak a szuper magyarításokért!!!
Mindenkit csak buzdítani tudok, további dalszöveg fordításokra. Bármilyen észrevételt, javaslatot, kiegészítést, javítás, újabb dalszövegeket örömmel várok mail-ben, vagy ide a fórumra.
Szerintem, jo, hogy van egy ilyen lap! Grata az otletert!
A topictalin is felmerult, hogy ez - ugymond - hianycikk. Ami dalszoveg magyarul nekem van, azt a rendelkezesedre bocsatom(tam) :-).
Nem baj az sem, ha egy szovegbol tobb forditas is felkerul arra az oldalra, hiszen PG szovegei olykor kisse nehezen ertelmezhetoek, es muforditoi ''vegzettseg'' nelkul kicsit talan hulyen hangzanak magyarul. De ez ne riasszon vissza senkit attol, hogy belevagjon! :-))
Dalszövegek ! Jó, hogy mondod !!! :-) Nekem sokszor hiányzik, hogy nincsenek meg PG szövegei magyarul. Gondoltam, talán másnak is jól esne, ha lenne a neten egy angol-magyar dalszöveg gyűjtemény, ahol mindenki megtalálhatná kedvenc dalainak szövegét, és azok magyarítását is. A fórumon is volt már néhány fordítás, amik szintén könnyebben elérhetőek lennének így.
Arra gondoltam, hogy közös erővel csinálhatnánk egy adatbázist. Kezdetnek én lestoppoltam a www.petergabriel.tar.hu címet, ahova szívesen feltölteném mindenki fordítási kísérletét. Kovvacs ! Beleegyezel, abba hogy a te fordításaidat (Darkness, Growing Up, I Grieve, Secret World) is felhasználjam? Ha másnak is van magyarított PG dala, szívesen vennénk ha megosztaná, és akkor az is felkerülhetne erre az oldalra (természetesen a fordító személyének megjelölésével), és akkor így, közös erővel fokozatosan bővülhetne a lista !
Hát nem tudom, ez is egy megközelítés. Jó értelemben az "öregség jele", hogy letisztultan tud ismét gyerek lenni, szívből, vidáman hülyéskedni, nekem ez jön le a show-ból. Ugyanakkor ez határozottan letisztultság és nem tisztaság. Azaz: mögötte van számtalan tapasztalat és szenvedés, nem pedig ártatlan.
Engem rendszeresen megtép a mai napig az utolsó album első száma, a "Darkness". Annyira ismerős és őrjítő az egész világ, ami megjelenik abban a számban... Azt hiszem, beraktam a topikba a szövegét valahova, de annak már vagy egy éve.
Most láttam HBO-n koncertezni, nagyon nagyon pozitív csalódás volt. Van benne valami öreg-gyerek keverék, ami nagyon megfogott engem. Lázasan kezdtem letölteni minden DC-n található számát:D
A barátnőm azt mondta rá, amikor próbáltam megfogalmazni, hogy "bölcs buddha".
A pg.com-ról letölthető egy 80-as évek béli demo, This Is The Road címmel, amiből a 90-es évek végére Make Tomorrow lett ... Besz4rás ez az ember !!! :-)
A startlap.hu-n elindult a genesis.lap.hu oldal, ebben természetesen Peter Gabriel is fontos helyet kap. Bár az elsődleges cél az együttes bemutatása, ha tudtok olyan oldalt Gabrielről, aminek véleményetek szerint feltétlen helye van a róla szóló részben, írjátok meg itt, vagy e-mailben. (Egyébként több ötletet is innen vettem, ezt utólag is köszönöm.) Régebben szó volt egy magyar honlap elindításáról is, de ezt mostanában nem találtam, ezzel mi a helyzet?
Emlékeztető ! 1 hónap múlva - 2005.05.13.-án, pénteken - PG klubtalálkozó lesz este 7-től a Club Martinez-ben (Bp. VI. Vörösmarty u. 31.) Mindenkit várunk ! Gyertek !!! :-)