Ebben tökéletesen egyetértek. Nálunk két évente cserélődnek a gumik, ami cirka 50-60k km. Még jó lenne egy ideig, de nem tuti... Az abroncs olyan, mint a számítógépben a monitor. Nem szabad spórolni rajta. Ha meg nincs pénze új gummákra valakinek, vegyen valami középosztályú 80%-osat, szarér-hugyér osztogatják.
A "lehet csapatni vele" meg egyenesen vérlázító. Wazze ha valakinek ez a közlekedési filozófiája, akkor menjen ki egy parkolóba azt' csapasson. Az autót viszont hagyja ott és menjen haza gyalog... Váratlan szituban baszhatod a broadsideolást, ha elütöd a nénit az unokájáva... ááááh ez felbaxxa az agyam...
Ebből kihagyható lett volna: 2 fékbetéttel kevesebb, az akkor 70ezer helyett 25ezer lett volna. És kihagyható lett volna 1 garnitúra 17" gumi.
Kb. 2 millió HUF, ebből meg lehetett volna 10-15%kot spórolni kb. Erre még rájön az értékvesztés, avval 1ütt már kb. 3 millió Forint, ahhoz az a 200ezer Forint... Cirka 7%. MEGÉRI???
3.) Talán kicsit újabb infoim vannak. 1.6mm a minimum. Nekünk már 3mm alatt is fel-fel úszott a teherautók nyomaiban, pocsolyákon, stb... A téli is. De biztos rossz pocsolyát választottunk.
4.) Te egy nagyon különleges ember lehetsz, mert ezt még senki sem tudta a világon. Szerintem jelentkezz valahol. Most én jövök ezzel, hogy szerinted Te felülállsz a fizikán? Négyzetesen több vizet kell kiszorítanai a guminak maga alól, ahogy nő a tempó és ahogy csökken a profilmélység, annyival kisebb a vízkiszorító képesség. És ugye ez sem lineáris. Mégis mondd már el, hogy mi jót tudsz csinálni mikor mondjuk 90-100 körül felúszól. Hozzáérsz a fékhez ABS, gázra ASR, kormánymozdulatra semmi? Vagy Neked van pocsolyaelőrejelződ. Én tényleg nem akarom a fölös vitát. Ha úgy érzed, hogy akkora profi vagy, hogy Neked mit 1.6mm minta meg mit számít, hogy fele tempó alatt is úszkálsz a vízen, hát tedd. Én vásárolok azért új gumikat az autóra...
1.Világéletemben mások levetett gumijain közlekedtem,mióta használt nyugati verdákkal repesztek.
2.Amikor skodán kezdtem az ipart nem volt még külön téli/nyári gumi,nem voltak számitógéppel kidolgozott nagysebességű mintázatok.
3.Kresz vizsgán 1mm-t tanult az ember(de még a kevesebbet is elnézte a rendőr,maximum helyszini 2e ft volt!!).
4.Ezekhez képest ez a mintázat még szakadék mélységű,plusz én tudom mikor és hol lesz annyi víz az úton,és hogyan fogja az autó az utat eldobni,te meg mint megbeszéltük csak álmodozól a kőkemény vezetési rutinról és tapasztalatról,valójában jancsi és juliska mesekönyvének szintjén állsz még az autózással kapcsolatban.
1.6mm minta egy 215ös nyárigumin és Te vígan jársz vele nagy esőben is? Ügyes vagy, becsülendő. Sőt, mi vagyunk a pazarlóak. Ilyenkor nem szabály a szabály, de máskor igen. Azt mi határozza meg, hogy melyik szabály fontos és melyik nem? Te?
Nincs ennek a papucsnak semmi baja szemre,közel nincs 0ra kopva.Röhögve járok ilyen gumókon,városban akármikor,még nagy esőben is.(legalább lehet istenesen csapatni,nem kár a cippelőkért)
Azért célszerű elvinni állapotfelmérésre,hogy ott megmondják mi baja,te ugysem látod.A rejtett (tipus) hibákat nem látják meg(tojnak rá),de legalább valahogy megnézik.Nagyon szar érzés amikor elpukkan valami aránylag ritka dolog és hetekig szervizben pihen a gép,amig megjön az alkatrész.
ezek ellenére sztem még sokan szeretnék VDaNI-t ha odamenne az alább linkelt szakaszolóhoz és és saját kezeivel egyszerre megmérné a szakaszolón az első és második fázissín közti hőmérsékletkülönbséget :-DDDDD
Egyetértek, persze, hogy jobb, legalább valahol valami munkafélét tanul, de egyrészt nem termeli ki a bérét, hiszen nincs plusz hozzáadottértéke a munkájának, plusz sajna ez nem a valódi nyomás, ami miatt az ember a maximumot hozza ki magából, ha tudja, hogy pénzét mindenképpen megkapja, és nem fogják kirúgni.
Ez olyan komcsi állás, bujtatott munkanélküliség, apuci így adja oda a zsebpénzt, intézi a biztosítást, stb. Ha nem lenne a kisfia, ez az állás nem létezne.
Pár fotó! Szerintem érdekesség szinten is megállja a helyét.
Van még rengeteg, de most ezt találtam elsőre. Pl. nagyon komoly, ahogy állok egy üvegfal előtt és az üvegfalon látszik az a hő, amit én sugárzik ki magamból és onnan visszatükröződik...!
kifejeztestan: a jelentosen elhasznalodott 'hidd el' helyett az 'eddigi tapasztalatok alapjan ugy tunik' hasznalando:) kevesbbe offenziv. nincs itt arra szukseg hogy barki barmit elhigyjen, erre felszolitani meg kulonosen nincs ertelme. :) Elmondod mit tapasztaltal, aki elhiszi elhiszi, aki nem nem, de ha nagyon erolkodsz hogy 'higyjuk el' akkor az mar buzlik:)
Nem hinném, hogy bárki abba belekötne, hogy már ott a papír, hogy gyártják a jogsim és akkor ugat. De meglátjuk, ha 1 napon belül megkapom, akkor OK, ha nem, akkor én elindulok. :)