Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2005.03.10 0 0 7788

Csinálj másodiknak medvetalpát. :-) Nálunk ez lesz holnap, most keresek hozzá levest.

Hasonló, mint a tócsni, csak almából van, és fahéjas porcukorral szórva esszük.

 

Medvetalpa

Fél kiló alma

kis citromlé

2 tojás

kb. 20 dkg liszt

cukor, fahéj, olaj a sütéshez

 

Először nagylyukú reszelőn lereszelem az almát szálasra, elkverem a citromlével, és a cukorral (úgy 2-3 ek.). Állni hagyom, aztán nagyjából kinyomkodom a levét, ekkor jön bele a tojás, utána meg a liszt - igény szerint, és a fahéj. Az állaga olyan legyen, mint a tócsnié. Sütni is úgy kell.

Előzmény: b marci (7786)
b marci Creative Commons License 2005.03.10 0 0 7787

Ha jól tudom!

 

Hozzávalók: 200 g porcukor, 1 tojásfehérje, 1/2 citrom leve.

Elkészítés: A cukrot a tojásfehérjével és a citromlével 1/2 órát keverjük, míg a máz teljesen sûrû és fehér nem lesz.

És van olyan amibe, tojásfehérje helyett víz kerűl.

 

Előzmény: Fabyen (7785)
b marci Creative Commons License 2005.03.10 0 0 7786
Bableves, és utána valami. Hogy mi még nem tudom.
Fabyen Creative Commons License 2005.03.09 0 0 7785
Köszönöm!
Még én sem csináltam soha, de gondoltam ehhez a csokis sütihez érdekes lenne ez a citrommáz.
Na majd meglássuk. :)
Előzmény: Zolady (7784)
Zolady Creative Commons License 2005.03.09 0 0 7784

Barátnőm szerint 15dkg porcukor, egy tojásfehérje,1 kanál citromlé naggyon sokáig kevergetve.

/még sosem csináltam semmilyen mázat,nem szeressük:)/

 

Előzmény: Fabyen (7781)
ktiana Creative Commons License 2005.03.09 0 0 7783

Csoki gyorsan!vegyél nagy zsírtartalmú margarint,tuzön olvaszd fel,adj hozzá porcukrot,kakaót,keverd,össze,hagyd kihulni,majd keverj hozzá egy csomag BB pudingot (ha nálatok nem kapni,akkor bármilyen pudingot,melynek tömege 250-300g) .ha nagyon száraz,tegyél hozzá olajat.majd formába öntve hagyjuk kb 2 órát állni.

sneci Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7782
Tudd be a nőnapnak:)
Előzmény: Zolady (7780)
Fabyen Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7781
Nem baj. :))

Tudja valaki hogy kell citrommázat csinálni?
Előzmény: sneci (7779)
Zolady Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7780

És tojássárgája nem is kell bele?:)))

 

 

Köszönjük.

Egy év alatt nem szoktál ennyit összeírkálni:)

Előzmény: sneci (7775)
sneci Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7779
Nem tudja a család:)
Előzmény: Fabyen (7778)
Fabyen Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7778
Köszönjük az egész Sneci családnak! :)

Nem is tudod, hogy kell a citrommázat? Ezután esküszöm békén hagylak. :))
Előzmény: sneci (7775)
Fabyen Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7777
Nincs mit. :)
Aztán nehogy azt hidd, hogy én olyan nagytudású vagyok. Nekem olyan ez az egész programozás, letöltés, betöltés, mintha kinaiul lenne. Hajaj, Sneci tudna erről mesélni. :))
Előzmény: Tereza (7774)
sneci Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7776
He hö hö!:))
Előzmény: Fabyen (7773)
sneci Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7775

Csokoládés szelet.

6 tojásfehérje

20 dkg porcukor

11 dkg rétesliszt

10 dkg keserű csokoládé

citrommáz.

 

A fehérjét jól felverni, bele a cukrot.

A lisztet elkeverni az apróra tört/vagdalt csokival, belekeverni a habba -óvatosan, ne törjön össze a hab.

Kisebb kizsírozott tepsibe (inkább őzgerinc formába) tesszük, piskótaként sütjük.

 Ha kihült citrommáz a tetejére (mi ezt nem szoktuk)

 

És ezzel a sok sok írással kedveskedek nektek nőnap alkalmából!:))

 

Tereza Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7774

Igazad van. Csak most derült ki, hogy ide 512KB-ig mehet a kép, az enyém meg 976 KB. A digitális fényképezésben még nem vagyok járatos, fogalmam sem volt, mennyi bájtos. A gépre  is a gyerekem rakta, aki mostanság nincs itt.

Vannak még sötét foltok a tudásomban (hozzátok képest).

Nagyon jól magyaráztátok, köszönöm, köszönöm.

(Előtte volt olyan is, hogy bejelentkezés előtt próbálkoztam, akkor meg nem volt jogosultság.)-Igencsak kis kezdő vagyok mellettetek.

 

Előzmény: Fabyen (7753)
Fabyen Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7773
Mert egyedül meg se találtad volna a füzetet. Hát ezért jár a lökésért is köszönet, te. :))
Előzmény: sneci (7772)
sneci Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7772

A túrót dijktált!

Idelökte elém, oszt még azt is nekem kellett olvasni!:)

Előzmény: Fabyen (7771)
Fabyen Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7771
Haha!
Na ide azzal a recepttel, de hirtelen ám! :)))

Amúgy igazad van. Köszönöm Sneci, hogy bepötyögted a recipét. Snecinének viszont külön köszönet, mert lediktálta ( oda adta ) neked. :))))
Előzmény: sneci (7769)
sneci Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7770
Lásd lejjebb!:)
Előzmény: Fabyen (7768)
sneci Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7769

Írtam, hogy kell?:))

Van egy recept amihez sok tojásfehérje kell (meg csoki), de mivel ezt is snecinének köszönitek, azt már nem fogom bepötyögni!:))

Előzmény: Zolady (7767)
Fabyen Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7768
Köszi Snecinének! :)
Előzmény: sneci (7765)
Zolady Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7767

Kösz.

Tojásfehérje nem is kell?

Előzmény: sneci (7766)
sneci Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7766

Ja, utána vissza a hűtőben, és akkor a legjobb, ha csak másnap esszük!

Előzmény: sneci (7765)
sneci Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7765

Túrós gyümölcstorta

1/2 csomag rama

30 dkg porcukor

50 dkg túró

5 tojássárga

1 cs. vaniliáscukor.

 

A hozzávalókat robotgépben jól elkeverjük. 5 teáskanál (egy cs. étkezési) zselatinport kis vízzel csomómentesen elkeverünk, majd hozzáadunk annyi forró tejet hogy 3 dl legyen. Ezt az az előre kikevert túróhoz vegyítjük, és a kivajazott formába öntjük és a hűtőben egy óra hosszat állni hagyjuk.ha megdermedt, rátesszük a gyümölcsöt ( banán, kivi, ananász, narancs, eper tetszés szerint) és leöntjük gyümölcskocsonyával.

(mi Alsa gyümölcskocsonyaport használunk -1 csomag- rajta van a készítés módja)

 

Csók nektek!

Előzmény: Zolady (7764)
Zolady Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7764

De keverni csak kell!

Zselatin van benne ?

Pontosan írd,mert olllyat még nem használtam.:)

 

/Köszönöm sneciné!!:)/

 

És hogy ne csak off:

Ma paprikáskrumpli /virslivel/ uborkasalátával.

/ez nem off,mert eredetileg holnap akartam:)/

 

Előzmény: sneci (7763)
sneci Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7763

Ja, hogy jahogy...:))

Tulajdonképpen szvsz itt offnak számít, mert nem kell sütni meg főzni se:))

De mingyá megkérdem snecinét hun a papir:)

Előzmény: Zolady (7762)
Zolady Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7762

Hol az a recept?:)

 

Fabyen!

Kösz a toleranciát:))

Előzmény: sneci (7699)
nettomazsola Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7761
nekem is latszodik a topikban! de a hozzaszolasban nem.
Előzmény: Fabyen (7760)
Fabyen Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7760
Az nem tudom miért van. Volt már, hogy nekem is azt írta ki, de mikor elküldtem a hsz-t a topicban már látszódott a kép.
Előzmény: nettomazsola (7759)
nettomazsola Creative Commons License 2005.03.08 0 0 7759
a feltolt utan nekem se latszik semmi, csak a hozzaszolasban annyi, h
image1
Előzmény: Tereza (7751)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!