Csinálj másodiknak medvetalpát. :-) Nálunk ez lesz holnap, most keresek hozzá levest.
Hasonló, mint a tócsni, csak almából van, és fahéjas porcukorral szórva esszük.
Medvetalpa
Fél kiló alma
kis citromlé
2 tojás
kb. 20 dkg liszt
cukor, fahéj, olaj a sütéshez
Először nagylyukú reszelőn lereszelem az almát szálasra, elkverem a citromlével, és a cukorral (úgy 2-3 ek.). Állni hagyom, aztán nagyjából kinyomkodom a levét, ekkor jön bele a tojás, utána meg a liszt - igény szerint, és a fahéj. Az állaga olyan legyen, mint a tócsnié. Sütni is úgy kell.
Csoki gyorsan!vegyél nagy zsírtartalmú margarint,tuzön olvaszd fel,adj hozzá porcukrot,kakaót,keverd,össze,hagyd kihulni,majd keverj hozzá egy csomag BB pudingot (ha nálatok nem kapni,akkor bármilyen pudingot,melynek tömege 250-300g) .ha nagyon száraz,tegyél hozzá olajat.majd formába öntve hagyjuk kb 2 órát állni.
Nincs mit. :) Aztán nehogy azt hidd, hogy én olyan nagytudású vagyok. Nekem olyan ez az egész programozás, letöltés, betöltés, mintha kinaiul lenne. Hajaj, Sneci tudna erről mesélni. :))
Igazad van. Csak most derült ki, hogy ide 512KB-ig mehet a kép, az enyém meg 976 KB. A digitális fényképezésben még nem vagyok járatos, fogalmam sem volt, mennyi bájtos. A gépre is a gyerekem rakta, aki mostanság nincs itt.
Vannak még sötét foltok a tudásomban (hozzátok képest).
Nagyon jól magyaráztátok, köszönöm, köszönöm.
(Előtte volt olyan is, hogy bejelentkezés előtt próbálkoztam, akkor meg nem volt jogosultság.)-Igencsak kis kezdő vagyok mellettetek.
A hozzávalókat robotgépben jól elkeverjük. 5 teáskanál (egy cs. étkezési) zselatinport kis vízzel csomómentesen elkeverünk, majd hozzáadunk annyi forró tejet hogy 3 dl legyen. Ezt az az előre kikevert túróhoz vegyítjük, és a kivajazott formába öntjük és a hűtőben egy óra hosszat állni hagyjuk.ha megdermedt, rátesszük a gyümölcsöt ( banán, kivi, ananász, narancs, eper tetszés szerint) és leöntjük gyümölcskocsonyával.
(mi Alsa gyümölcskocsonyaport használunk -1 csomag- rajta van a készítés módja)