Keresés

Részletes keresés

a_jobbszélső Creative Commons License 2005.02.09 0 0 64
mert gyökerek mind egy szálig!
Haszika Creative Commons License 2003.04.23 0 0 63
take it easy

bár valóban mókás perceket szereztél vele, sz'al gyak. még akár köszönetet is mondhatnánk :)))

Előzmény: vargah (62)
vargah Creative Commons License 2003.04.22 0 0 62
Könnyű kinevetni a kisebbet!
Nekem ezt egy olyan ember mondta, aki anno játékos volt, nem gondoltam, hogy szét kell szednem a gatyát, hogy meggyőződjek róla, igazat mond-e. Elég nehéznek tűnt, legalábbis nekem.

Bár az űrhajózás korában az acélbetét sem lehetetlen...

De remélem a hiszékenységemmel tudtam néhány kellemes percet szerezni :)))

Előzmény: fL (59)
Haszika Creative Commons License 2003.04.18 0 0 61
ez lemaradt a végéről:
:DDD
Előzmény: Haszika (60)
Haszika Creative Commons License 2003.04.18 0 0 60
hű te aztán vágod a témát :PPP

jó nagy hülyeségeket tudsz összehordani

Előzmény: vargah (58)
fL Creative Commons License 2003.04.17 0 0 59
acélbetét?! eszednél vagy? kicsit nehéz lenne. ami benne van az műanyag. jómagam játékos vagyok, remélem elhiszed, hogy tudom. mindenesetre röhögtem egy jót ;D
vargah Creative Commons License 2003.04.16 0 0 58
Nem kell félteni a srácokat, a védőfelszerelésben acélbetét van. Nekem már volt szerencsém felpróbálni egy teljes felszerelést, mit ne mondjak néha jól jönne a sötét "nyóckerületi" utcán.
A sisakról meg annyit, hogy akinek se plexije, se rács rajta, annak üssék ki a fogát!!

Ez egy durva sport, arról nem is beszélve, hogy úgy lehet a legkönnyebben leszerelni az ellenfél játékosát, hogy nekinyomod a palánknak, vagy lehúzod bottal, ahogy tegnap nem egyszer tették a hollandok.

Peppers Creative Commons License 2003.04.15 0 0 57
Csaó!

Hála nektek, most már én is is el tudom képzelni, hogy történelmileg miért verekednek az észak-amerikai hokisok.

A magyarok meg valószínűleg azért, mert a tévében ezt látták. :(

Merthogy azok a jellemzők (villámgyors játék, felfokozott idegállapot stb.), amik Amerikában megvannak, azok Magyarországon, háááát...

Peppers

DRT Creative Commons License 2003.04.15 0 0 56
Amíg 1 az 1ben szpáringolnak és lábon vannak, addig nem avatkoznak be a bírók. Ha a jégre kerülnek, többen beszállnak, vagy "segédeszköszt" vesznek igénybe, akkor rögtön szétszedik őket. Az igazi az, amikor a két teljes kispad üti egymást, de ez viszonylag ritka. Egyébként nem siralmas, része a sónak és kurva nehéz korcsolyán stabilan állni. Hiába vagy erősebb, ha nem állsz rendesen a lábadon.
Előzmény: prokator (55)
prokator Creative Commons License 2003.04.15 0 0 55
inkabb arra valaszoljatok, hogy a birok hogyan dontik el, hogy mikor avatkozzanak kozbe. Voltam egy NHL meccsen, szinte veletlenul, es lattam egy ilyen bunyot -- Doig vs. nem emlekszem --, a kovetkezokeppen zajlott:

1) fiuk erosen nezik egymast, kezdenek megszabadulni a felszereles zavaro reszeitol (kesztyu, uto)
2) valamelyik bemos egyet a masiknak, a masik megprobalja visszaadni, de foleg csak fogjak egymast szorosan, mint a bunyoban.
3) a csapatok ekozben frissitot vesznek magukhoz, egykedvuen korcsolyaznak korbe-korbe
4) kozonseg orjong
5) a harom biro mar akkor ott all amikor meg csak farkasszemet neznek, majd kesobb szorosan, egy-ket meterrol kvetik az esemenyeket
6) fiuk meg mindig osszeakaszkodva, egyre lanyhulo elhatarozassal csepelik egymast - kb egy-ket percig -- kicsit sumo feeling
7) varazsutesre, a birok egeszen kozel mennek, finoman megerintik a kuzdo feleket, akik megkonnyebbulten szetrebbennek -- 5 minutes penalty for fighting, mindkettonek

de nem lesznek kevesebben a csapatok, mert helyettuk beallhatnak masok

(mondjuk nyilvan ez nem egy playoff hetedik meccs volt, hanem a season legelejen)

...es hivatalos NHL statisztika van arrol, hogy ki hany bunyot nyer / veszit. Talan nem tulzo azt mondani, hogy az adrenalin es a body contact mellett a szovetsegek nem is annyira hallgatolagos tamogatasa is kozrejatszik a jatek menetet egyebkent megakaszto, es egyebkent is igen siralmas bunyok fennmaradasaban. DE MIKOR LESZ ELEG A BIRONAK?

proki

FGSuperman Creative Commons License 2003.04.13 0 0 54
"Ezzel szemben volt olyan hokis ismerősöm, aki úgy járt edzésre, és meccsre, hogy el volt törve a keze, de eltitkolta, mert különben nem emgedték volna játszani. Focistában nem túl valószínű eset."

- Simon Tibi (csak, hogy legyen egy jo pelda focistara is)

Előzmény: miksi (40)
gr657 Creative Commons License 2002.02.27 0 0 53
Meg annyit, hogy ha altalanossagban nezzuk, akkor azert a fo a kulturak kozotti kulonbseg. Ugy ertem, hogy a fociban a fetrengesek, szineszkedesek, reklamalasok jelentos reszet del-amerikai, mediterran jatekosok kovetik el, es ezeknek az orszagoknak nincs ertelmes jegkorongcsapatuk. Ha mondjuk egy skandinav vagy orosz foci- illetve jegkorongcsapatot hasonlitunk ossze, akkor mar nincs ilyen olyan nagy szemleletbeli kulonbseg.
Előzmény: gr657 (52)
gr657 Creative Commons License 2002.02.27 0 0 52
Ja bocs, nekem kimaradt a kulcsszo: bármelyik _magyar_ meccsen. Azt hittem, focirol van szo. :)

Vedofelszerelesrol meg persze nem gondolom, hogy megved a fajdalomtol, meg kisebb serulesektol sem. Jegkoronghoz tenyleg nem nagyon ertek, de mintha egyenletesebb lenne a focinal, vagyis az utkozesektol, ilyesmitol rendszeres kek foltok, zuzodasok, fociban meg szerintem a komoly serulesek jelentos resze nem is szabalytalansagbol adodik, kicsit letapad az ember laba fordulas kozben, aztan volt-nincs terdszalag.

Előzmény: miksi (51)
miksi Creative Commons License 2002.02.26 0 0 51
Azt hiszem, nem voltam elég világos, ezért félreértettél. Cca 20 év rendszeres meccsrejárása, meg a foci egy-két évig tartó (bár alacsony szintű) űzése után én is tudom, hogy mi történik időhúzás végett, és mi azért, hogy a bíró esrtleg "megegye". Nem erről akartam beszélni, ezzel nincs semmi bajom. Azzal van (és ne mondd, hogy nem látsz ilyet szinhte bármelyik magyar meccsen többször is), amikor:
- a fetrengésnek semmi értelme (első féidő közepén 0-0-náé nem kell időz húzni), mégis csinálják
- a reklamálás felesleges (nemcsak azért, mert úgysem vonja vissza az ítéletet, hanem azért is, mert az eset tök egyértelmű, és ráadásul még különösebb jelentősége sincs), mégis habzó szájjal ordít, káromkodik, legyinget, lökdösődik.

Jobb focijú országokban mellesleg (kirívó példáktól eltekintve, amik persze vannak) egyik sem divat már régen.

A hokis hasonlatból meg csak zat akartaqm kihozni, hogy a vagányságnak, csibészségnek (ami szinte minden játékban benne van) lényegesen elfogadhatóbb megnyilvánulása számomra, mint a fent részletezettek.

A védőfelszerelésről (ami a hokiban tényleg van, nem is kevés) meg csak annyit, hogy tévhit, hogy egy-egy komolyabb ütközésnél megóv attól, hogy az fájjon. Attól legtöbbször téynleg megvéd, hogy megsérülj, de el tudod azt képzelni, hogy egy gyorsvonati sebességgel jövő (szereléssel együtt minimum) 100 kg-os játékossal való ütközéskor (plusz jég, palánk, adott esetben nemegyszer a kapu) kevesebbet érez, mint amikor a szép zöld füvön összakoccantják a bokáját? (nem agyonrúgásról beszélek persze). Én tudom, hogy nem így van.

Előzmény: gr657 (41)
Zozi79 Creative Commons License 2002.02.26 0 0 50
Az első két mondatod között nincs logikai összefüggés.

Én nem a hoki szabályaira vagyok kíváncsi, csak ez az egy dolog érdekelt. Igazából nem számítottam arra, hogy lesz, aki komolyan válaszol, de így utólag mindenképpen örülök neki.

Kritikáddal pedig egyáltalán nem bántottál meg, még mindig nem érzem magam műveletlennek azért, mert nem tudom, mi az a bodicsek.

----

A zenekarban én nem játszom, haverjaim. De örülök, ha tetszik :-))

Üdv!

Előzmény: Roudi (48)
Roudi Creative Commons License 2002.02.26 0 0 49
Csak hogy valami jót is írjak.
Letöltöttem az oldaladról egy zenét... elég jól szól.
Te is ott játszol?
Előzmény: Zozi79 (46)
Roudi Creative Commons License 2002.02.26 0 0 48
Nem, nem tudok mindent. Éppen ezért nem nyitok olyan topicot, aminek semmi értelme. Az általam nyitott "szóljuk le..." egy másik fórumból lett kölcsönözve, ahol bevált.
Gondoltam nálunk is lesz rá igény és néhány ember tényleg írogatott is bele rendszeresen.
Jobb lenne, ha egymás csesztetését ott intézné mindenki és a többi topicból kimaradnának az ilyen párbeszédek.
Ha a hoki szabályait akarod megtudni, akkor ne azt add címnek, hogy miért bunyóznak, hanem azt, hogy "mik is a szabályok a hokiban?" és ott felteheted a nagy kérdést:"miért verekednek a hokisok?"
Ha megbántottalak a kritikámmal sajnálom, de az életben ennél sokkal durvább dolgok is elő fognak veled fordulni, minthogy egy vadidegen névtelenül kritizál.
Az a megoldás, ha megválogatod azokat az embereket, akiknek adsz a véleményére. Én is ezt teszem.
Előzmény: Zozi79 (46)
Mighty Mike Creative Commons License 2002.02.26 0 0 47
megy.

de tenyleg nezz meg egy-ket meccset es soha tobbet nem lesz ilyen gondod.

a bodicsek pedig body check. igy mar tiszta?:)

Előzmény: Zozi79 (45)
Zozi79 Creative Commons License 2002.02.26 0 0 46
Talán éppen azért nyitok ilyen topikot, hogy megtudjam, mi az, nem gondolod? Miért, te mindent tudsz? Vagy mi ez, 'Szóljuk le az előttünk írót' -flash?
Előzmény: Roudi (44)
Zozi79 Creative Commons License 2002.02.26 0 0 45
Köszi az elismerést.

(A SoundForge megy már? :-)))

Előzmény: Mighty Mike (43)
Roudi Creative Commons License 2002.02.26 0 0 44
Ha még azt sem tudod mi az a bodicsek, akkor miért indítasz ilyen topicot?
Ennyi erővel én is kezdeményzhetnék egy "miért szúrják le a korisok Rittbergert"-címűt.

Amúgy a jégkorongban legtöbbször még a bunyóban is felfedezhetők a szabályok: vérző játékost nem ütünk tovább, földön fekvőt szintén.

Persze ez leginkább a profi ligában (NHL) van így.

Ami az adrenalin szint emelkedést jelenti, tény és való, hogy rendkívüli feszültség uralkodik a játékosokon, ehhez hozzájön az állandó test-test elleni ütközés és elég egyetlen óvatlan mozdulat máris kész a bunyó.

Előzmény: Zozi79 (42)
Mighty Mike Creative Commons License 2002.02.26 0 0 43
bocs, de messze ez az egyik legertelmetlenebb topik, amit valaha lattam.

zozi, javaslom egyszer nezz vegig 1 kegkorongmeccset.

Előzmény: Zozi79 (42)
Zozi79 Creative Commons License 2002.02.25 0 0 42
Köszi, ez tényleg "használható" válasz volt :-))

De mi az a bodicsek?

Előzmény: miksi (39)
gr657 Creative Commons License 2002.02.25 0 0 41
A meghalasos fetrenges ok nelkul altalaban akkor
szokott elofordulni, ha idohuzas akar lenni a dologbol, aminek a hokiban ugye nincs ertelme, mert tiszta idot mernek. Az, hogy foldobja magat, ugy, hogy hozza sem ertek, az mas teszta, nyilvan nem sportszeru, az a cel, hogy atverje a birot, nem latom a nagy kulonbseget a hokis sztoriddal.
Azt meg ertem, hogy miert volt vagany a jatekos, de azt nem igazan, hogy mitol 'egyenes', ha nem sportszeru. A percenkent fetrengesnel meg nagyon nem szabad elfelejteni, hogy hokiban van vedofelszereles, ami nagyon sokat szamit, es szvsz fociban joval durvabb egy kemeny szereles, mint jegkorongban.
Előzmény: miksi (40)
miksi Creative Commons License 2002.02.25 0 0 40
Igen, biztosan sokszor nagyon fáj, ha a focistát felrúgják, de hányszor látni, hogy ott készül meghalni, aztán a lassításból fehéren-feketén kiderül, hogy hozzá sem értek. Ez a hokiban nincs. Ezzel szemben volt olyan hokis ismerősöm, aki úgy járt edzésre, és meccsre, hogy el volt törve a keze, de eltitkolta, mert különben nem emgedték volna játszani. Focistában nem túl valószínű eset.
Perzse, nem akaorm azt mondani, hogy a hokisták szentek, egyáltalán nem azok. De elmesélnék egy megtörtént esetet, ami jól mutatja, hogy kicsit más srófra működnek, mint a percenként fetrengő focisták. Kedves régi barátom (első osztályú hokibíró volt) mesélte még aktív korában:
Háta mögül hallotta azt a félreismerhetetlen hangot, amikor valakinek a lábára jüó nagyot rásóznak a bottal. A "szenvedő fél" felüvöltött, és ő mire megfordult, azt látta, hogy a háta mögött levő két játékos közül az egyik bemos egy nagyot a másiknak. Tiszta volt a kép számára: ez egyik bottal ütött, a másik egy pofonnal vett elégtételt, mindkettőt párosan ki is állította. A bűntetöpadra korcsolyázás közben a "lábonütött" odakorizott mellé, és csöndesen közölte vele, hogy "Te hülye, az elsőt is én ADTAM!".

Szép dolog? Nem. Sportszerű? Nem. Nekem valahogy mégis sokkal jobban elmegy (mert vagány, és mert egyenes), mint az oktalanul fetrengő focista, aki akkor is felháborodottan reklamál, amikor az egész világ számára egyértelmű, hogy nincs igaza.

Bocs, ha hosszú voltam

Előzmény: gr657 (38)
miksi Creative Commons License 2002.02.25 0 0 39
Kedves Zozi79,
végigolvastam, és megpróbálnék a kérdésedre válaszolni. A hozzászólásokban (szerintem) van némi igazság, de sok olyan válasz is, ami nem Ok (pl.. mert megengedik a szbályok).
Nem, a szabályok nem engedik meg, verekedésért kiállítás jár. Nagyon ritka kivételektől eltekintve meg is kapják érte.

1. Szóval, a hoki iszonyúan gyors játék, másodpercek alatt több minden történik, mint más sprotokban egy félidő alatt -> lásd adrenalin
Ugyanakkor elkerülhetetlen a fizikai kontaktus, amit a szabályok is engednek -> lásd pl.: bodicsek.

2. A fizikai kontaktus padig nagyon sokszor fáj (és még csak a szabályos ütközésekről beszélek, nem bunyóról).

Ez a két dolog EGYÜTT sokszor elég ahhoz, hogy elszakadjon a cérna.

3. Ráadásul kétségtelen, hogy a hokiban szabályai (bár nem engedik a verekedést) nem is bűntetik nagyon. Melyik sportágben lehet 2 perccel megúszni, ha az ellenfelednek bemosol egy nagyot?

Az a három dolog együtteasen a válasz nagyjából a kérdésedre. De, ami még nagyon fontos szerintem:
a hokiban léteznek írott-íratlan "lovagiassági szabályok", amiket a legtöbb esetben be is tartanak a felek. Még a komoly bunyók esetében is legtöbbször azt látod, hogy párok alakulnak ki, és nem öten vernek egyet. Úgyszintén nemigen látsz olyat, hogy ne dobnák el azonnal a kesztyűt, mint ahogy a bottal verekedés is igen ritka. Olyat meg végképp nemigen látsz, hogy a legnagyobb bunyó után pár perccel, amikor vége a meccsnek, ne állnának fel, és fognának kezet azok is, akik az előbb ütötték egymást - mert ez egy ilyen sport. És elsősorban egy remek, gyors, kombinatív sport, nem pedig intázményesített pankráció

gr657 Creative Commons License 2002.02.05 0 0 38
Szineszkedes persze tenyleg van fociban, de tapasztalatbol tudom mondani, hogy egy fociserules tenyleg nagyon szokott fajni, illetve nem is az a lenyeg, hogy nagyon, hanem az, hogy kozel egyforman, akar sulyos serulesrol van szo, akar konnyebbrol. Az elso pillanatokban szerintem eleg nehez megallapitani, hogy ket perc mulva mar nem is erzi-e az ember, vagy hat het gipsz szalagszakadasra. :(
Előzmény: Törölt nick (30)
széles tamás Creative Commons License 2002.02.05 0 0 37
Szombaton a Simon az UTE II elleni meccsen annyira elveszejtette a nyakán lévő testrészét, hogy a kapust a fele fölül indított botütéssel úgy vágta fejbe, hogy az a jégen egy pillanat alatt összecsuklott. Egyszerűen nem bírták elviselni azt a lelki nyomást, hogy az ellenfelük ez első harmad 19. percében 4:1-re vezetett.
Lorinc_d Creative Commons License 2002.02.05 0 0 36
Es ez a Hegyi legutobb a Kisstadionban Vargyassal is bunyozott egyet, bar azt inkabb nem neveznem bunyonak ami volt ott.
Előzmény: mash (15)
_Zoltán_ Creative Commons License 2002.02.05 0 0 35
Ez lemaradt a végéről:-))))
Előzmény: _Zoltán_ (34)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!