Problémám a következő: Kb. 1 hete feltöltöttem tömény fagyállóval a verdát. Azóta eszetlenül szivárog a hűtőrendszer. Régebben is szivárgott, de max. 2deci/2 hét desztvizet nyelt be. 1 hete !!!2deci/ 20 km-t!!! eszik a drága (desztvízzel töltöm utána, mert ilyen fogyasztásd mellett a fagyálló drága lenne).
Tegnap diagnosztizálva volt az ótó, eredmény: műszerfal alatt csontszárazság (fűtőradiátor jó), gyújtógyertyák nem vízkövesek/rozsdásak (motortömítés jó), hűtőradiátor száraz, tiszta (jó). Autó alá nem folyik tócsa. Eheti találós kérdésünk: hova a fenébe tűnik a hűtőfolyadék? És hogy tudnám letömíteni ezt a rejtélyes szivárgási helyet?
"szolvan palacban van->biztos tisztabb mint a csapviz/"
Időnként a tulajdonosok logikája "csodákra" képes. Láttam már fékfolyadékkal feltöltött kormányszervót, szélvédőmosót ( nagyon jól nézett ki a fényezés) motorolajjal légtelenített féket. Motorba sült repceolajat, kipufogót 40x40-es zártszelvényből.
Amúgy igazad van, a vizköves hűtő nagyon ritka, az eltömődés sokkal inkább a gondolkodás nélkül beleborogatott hűtőtömítő eredménye.
nem voltam benne biztos de ez nem is lenne problema, ha nincs nagyon eltomodve es tudja hogy mit es meddig csinal, leven hogy a rez hocsereloket(pl. atfolyos vizmelegito) is megszoktak sosavazni, pedig a HCL is oldja a Cu-t, de mintha en is azt mondtam volna hogy altalaban nem tul jo a kemiai tisztitas... viszont van hogy jol mukodik(pl. csatorna tisztito, bar csatorna tisztitot is csak a kolegiumban hasznaltam -otthon sose es sohanem is fogok szerintem)
kulonben a Wynn's es stp-ben is ecetsav es triso van...
"termosztát hiba"
de a hutot akarta kitisztitani... jo igazad van azt kene megnezni
"vízkövesedés"
hat igen jo kerdes hogy mi a l***-tol lenne ott vizko? mindig cseppkobarlangbol toltottek fel vizzel? vagy vki ugy gondolta hogy ha neki jo az asvanyviz akkor a kocsinak is?/mutterom 1x majdnem azt rakott bele - szolvan palacban van->biztos tisztabb mint a csapviz/
Bizony ez igaz!! Főleg, ha megfogadja az olyan "jó" tanácsokat, mint "tegyél bele Trisót". Az Astra hűtője _aluminium_/műanyag kombináció. A Trisó OLDJA az aluminiumot!!! És akkor nem hűtőd lesz, hanem egy hűtő formájú szitád. ( fűtőtest ugyanaz)
Egy kérdés. Melyik része meleg, melyik része hideg a hűtőnek? Ha a felsőrésze meleg, alul meg hideg, akkor sokkal valószínűbb a termosztát hiba, mint a vízkövesedés.
Ha tisztításról van szó, akkor először kivülről kellene megvizsgálni. A lamellák eltömődése is gyakoribb mint a vízkő.
tuleros lotyot rak bele... szetmarja az egeszet... vagy csak a hutot marja szet es az olajos cuccot meg nem..., vagy mindent kipucol szepet a tomitesekkel es illesztesekkel egyutt
mondjuk ha HCl-t rak bele es megeszi a rezet(kemia ora),
megnyomja magasnyomassal
de ha nem lehet elrontani semmit akkor miert nem csinlod te, azert 5 ropi az 5 ropi vagy nem?
akkor lehet hogy megis hutoshoz mennek mert abba dragabb a huto... a partsnet-nel 43eFt a Nissens es 97 a gyari, amit mondtam az benzines volt (a gyari abba 28ehuf)
a mi benzines hutonkkel pedig tuti nem mennek el 5 ropiert..., mert az olcsobb
lehet hogy hulyeseget kerdezek, de a gyujtas jo? (mert az nem csak gyertyabol es kabelből áll... van ott gyujtásmodul/vagy mexakito vagy mindketto - bar nem hiszem hogy mexakitos az mar- meg trafo is van ami melegen szeret hulyeskedni - persze azt a gyujtasmodul is szeret) a gyertyacserehez annyit hogy faterom majdnem uj gyertyat rakott a golfomba...2500Ft-ert kozben egy 500ft-s mexakito megoldotta... a 990Ft-s lexuro tovabb finomitotta es az elozo tulaj altal osszeganyolt legbeszivocso 800Ft-s cseredarabj meg mar csodat muvelt, tehat 3-3,5lityit esett a fogyasztasom ugy hogy a 4 gyertya arabol ertelmesebb dolgokat vettem
Persze. Magas CO a rosszul elégett benzinből keletkezik. (A magas CH meg a sehogyse elégettből.)
Viszont. Ha jó volt a benzinnyomás amikor mérted, és akkor jó volt az autó is, most meg nem jó az autó... Szerintem Sherlock Holmes aszondaná: mérd meg megin azt a tápnyomást. :)
Szedd ki, vidd el Hüllőékhez, ki fogják puceválni rendesen. Lehet vízköves, lehet iszaplerakódásos... Házi mesterkedés a tapasztalatok szerint kétféleképp végződik: vagy semmi se változik, vagy pedig kilukad a hűtő, ha nekilátsz gorombább vegyszerekkel.
De ahogy gondolod. Az ilyen vegyészkedés nem az én asztalom. :)
- kemialag(trisoval(zsir) vagy ecettel(vizko) - a hutotisztito adalekban is foleg ezek vannak), de a velemyn az volt hogy rossz esetben folyni fog es tovabbra is el lesz dugulva, jobb esetben nemlesz eldugulva de folyni fog vagy egyik sem, de ...
/es en is a mechanikai tisztitas hive vagyok - viszont nemtudom mennyire lehet szetszedni egy ilyen hutot/
ha engem kerdezel:
szedd ki, majd finoman slaggal - egy kis ecet majd triso de csak finoman !! aztan ha megsem jott be akkor meg mindig vehetsz bele uj hutot nem olyan veszes 2xEft(a nem olyan veszest ugy ertem hogy ha elviszed egy hutoshoz az is elker nem keveset es akkor meg nincs uj hutod - en mindig igy allok a dologhoz - ha nem tudom megjavitani(ritka) akkor legalabb a szakit megsprolom - meg persze ha ugy szeded szet hog yugyanugy osszelehet rakni(azaz nem baszod el) akkor meg kesobb johet a szaki, na mind1 nem ez volt az alapkerdes)
Egy-két hónappal ezelőtt volt kiszedve az AC, minden oké volt vele. Nyomást is mértünk az injektorhíd előtt, gyári értéket adott. (asszem 3 bar körül volt fordulaton). De ezt lehet állítani, próbáljam ki úgy?
Ebből a szempontból minden autó hasonló, bár a mieinknet azért több közös pontja van. :)
De megpróbálom majd.
no_holy_shit:
A szonda négyvezetékes, mivel ebből kettő a fűtés kettő meg a jelvezeték, akár még testproblémája is lehet. Bár nekem két leömlőm van+egy keresztartó ami a váltóhoz rögzíti a kipuffot, így elég nehéz elképzelni.... :(
Trebisch (az igazi Trebisch? :-P )
Köszi, a hét végén ha jó idő lesz kimérem, de nekem gyanus hogy tényleg kakukk. Már akkor ilyen volt amikor megvettem, azóta volt kiszedve a szonda, és letisztogatva a feje, de nem javult az állapot. Az egész azért zavaró, mert zöldkártya meg minden rendben van, a lassú szonda elvileg nem teszi tönkre a katot sem, de nem tudom, hogy okozhat-e többletfogyit.
Nem csak az 1 vezetékes, hanem mindazösszes szonda kívánja a testet. Az 1 és 3 vezetékes elvileg is - a 2 és 4 vezetékes elvben nem, mert ott direkt kap külön testet a szonda érzékelő része, de a gyakorlatban mégis. Ne kérdezd miért, tapasztalat.