Keresés

Részletes keresés

Galgadio Creative Commons License 2008.10.25 0 0 46

OFF:

 

Ugyan minek ide háború, még néhány évtized és az USA délnyugati részén (újra) a mexikói lesz a domináns etnikum, a spanyol meg az uralkodó nyelv...

Előzmény: Galgadio (45)
Galgadio Creative Commons License 2008.10.25 0 0 45

"Mexikó a büdös életben nem támadta volna meg a nála tízszer erősebb USA-t"

 

No, azt azért szívesen megnéztem volna, ahogy Villa és Zapata gerillacsapatai sombreroban, lóháton vagy gyalog, revolverekkel, ócska puskákkal és lasszókkal felszerelve átkelnek a Rio Grandén és bevonulnak Texasba.

Szerintem túl sok sót nem ettek volna meg odaát...:-)

 

Egyébként hogy jön ez a topik témájához?

Előzmény: sierra (41)
edesviz Creative Commons License 2008.10.24 0 0 44
Sziasztok,
a Spektrumon lejátszott filmet nem láttam, de a Német televizió filmjét igen. Eszerint Hitler holttestét megtalálták, már ami maradt belőle az égetés során. Orvosi vizsgálaton járt a Szovjetúnióban is. Aztán mégis visszaszállították Keletnémetországba. A szovjethadsereg hazautazása előtt semmisítették meg a maradványokat.
Édesviz
Előzmény: Triste (22)
akagi Creative Commons License 2008.10.20 0 0 43

"Egy szimpla fogtérkép szükségeltetik csak hozzá,"

 Valamikor a hatvanas évek elején vetitettek egy szovjet filmet: "Hétköznapi fasizmus" címmel és abban mutatják Hitler fogazatát. A megégett koponyadarabon látható foghíd német készítője is nyilatkozik, hogy igen ezt sk. készítette a Kancellárnak.

Előzmény: Törölt nick (25)
showtimes Creative Commons License 2008.10.20 0 0 42
Nem akart kiállítási tárgy lenni az oroszok kezében, ezért égettette el a testét.
Beteg volt, de annyire nem, hogy ne tudta volna mikor már a bunker térségét lövi az orosz tüzérség, hogy itt a vége, ezért lett öngyilkos (ellenségnek nem adta meg a dicsőséget, hogy kivégezze).
Lehet, hogy neked nem kerek a történet, de a történészeknek igen. Az összeesküvés elméleteknek nincs érdemi alapja.
Előzmény: virag82 (40)
sierra Creative Commons License 2008.10.20 0 0 41
Kénytelen ám a jófenét. Wilson tudta, hogy ha a háború utáni rendezésben részt akar venni, márpedig részt akart, mert víziója, küldetéstudata volt arra nézve, akkor be kell lépnie a háborúba. Sem a Lusitania, sem a távirat önmagában nem olyan, amiért állampolgárok tízezreit (és ez még csak az USA részvételi nagyságrendje a háborúban) kell feláldozni feltétlenül. Mexikó a büdös életben nem támadta volna meg a nála tízszer erősebb USA-t és a német támogatás is teljesen valószínűtlen volt, hiszen Európában sem tudtak az ottani ellenlábasaikon felülkerekedni, mi több, vesztésre álltak.

Mindkét eset csak azt szolgálta, hogy a háborús akarat propagandaalapanyagot gyártson belőle.
Előzmény: jamaica2 (38)
virag82 Creative Commons License 2008.10.17 0 0 40
Vajon miert kellett elegetni a holtestet?
Es miert akart olyannyira ongyilkos lenni, mikozben adazul felt a merenyletektol?
Volt (ugy tudom) nem is egy hasonmasa.
Nekem nem stimmel a sztori.
jamaica2 Creative Commons License 2007.04.22 0 0 39
Bocsánat, a háború ellenes Wilson.
Előzmény: jamaica2 (38)
jamaica2 Creative Commons License 2007.04.22 0 0 38
A Lusitánia elsülyedése nem rángatta az USA-t az I világháborúba, csak az embereket (közvéleményt) barátságosabbá tette az Antant irányában. Sőt, a német korlátozatlan tengeralattjáró háború bejelentése után sem lépett hadba az USA, csak a közvélemény után a politikai elit is Antant támogatójává vált. A hadba lépés egy iszonyatos ostoba német lépés következménye volt. Zimmerman német külügyminiszter híres távirata volt az casus belli. A britek lehallgatták a tengeri kábelen küldött rejtjelzett táviratot, és meg is fejtették. Ügyesen, megszervezték, hogy a mexikói területről származónak mutassák a levél megszerzését és az USA-ba kerülését. A levél tartalma dióhéjban. Zimmerman szövetséget ajánl Mexikónak, és az USA elleni háborúba lépése után, Texas, New-Mexikó Mexikó-hoz csatolását helyezi kilátásba.

A levél tartalmának kiszivárgása után az ostoba német külügyminiszter még ráadásúl el is ismerte a táviratot. Ezek után az USA kongresszus és az eddig a háború ellenes kénytelen volt hadat üzenni.

Előzmény: eMM (31)
gacsat Creative Commons License 2007.04.22 0 0 37
Úgy tudom,1 cipősdobozban van Moszkvában.
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.10 0 0 36
Ez is egy jó link, bár a szóban forgó kérdésről nem sokat árul el. Viszont meg kell nézni a filmet, alapműnek ígérkezik! :)
Toxigen Creative Commons License 2004.10.19 0 0 35

a link nem sikerült,akkor így:

http://www.mult-kor.hu/cikk.php?article=7719

Előzmény: Toxigen (33)
Toxigen Creative Commons License 2004.10.19 0 0 34

Egyébként most olvastam egy könyvet,a címe A Spandaui Főnix.No nem történelemkönyv,hanem jó kis kaland.

Az író,Hess spandaui halála köré építi a cselekményt,érdekes elméletet gyárt az egykori küldetésről és a jelen (1987) köré!

Toxigen Creative Commons License 2004.10.19 0 0 33

Üdv!

 

A cikk utolsó bekezdése,az ami idevág!

 

 

itt
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2004.10.18 0 0 32
Es akkor mi lesz? :( Bocsanatot kernek, hogy hazudtak 100 even at? Soha, senki nem fogja megtudni ezeket a dolgokat. Nem kerul nyilvanossagra Kennedy gyilkossaganak az aktaja sem. Egyszeruen nem fogjak atirni a tortenelemkonyveket, es persze nem fogjak felzakkantani a kozvelemenyt. Szerinted pl. mi lenne, ha TENYEKKEL igazolnak, hogy igen, Anglia belerangatta az USAt az Elso VH-ba? Ott meg ugye nem beszelhetunk naci szornyetegrol, mint a masodik eseten (Pearl Harbour...); viszont ez az egesz szemet, ami itt van/volt, ennek a folyomanya... Szerintem ma is elegge sok ember tartja ezeket fajo pontnak. (Mint pl. en, bar semmifele reverzionista torekveseim nincsenek, hozzatennem gyorsan.)
Előzmény: eMM (31)
eMM Creative Commons License 2004.10.18 0 0 31
Állítólag neonáci jelkép lett volna.
Jó duma.
Az a baj a titkolózással hogy a Hess ügy brit aktáit is 99 évre zárolták.
Hasonlóan Churcill úr egyéb disznóságaihoz, de a Lustitánia ügy feloldozását tán még megérem.
Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.18 0 0 30

Azt nem tudom. Mindenestre ő volt az egyetlen élő ember, aki tudta az angliai útjának igazi célját, amiről még csak a saját hozzátartozóinak sem beszélhetett.

A fene egye meg ezt a nagy titkolózást! 1987-ben, csaknem félévszázadnyi börtön után már semmi politikai jelentősége sem lett volna annak, ha nyilatkozik fűnek-fának...

Előzmény: Qedrák (27)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.18 0 0 29

Igen. Erre is van egy összeesküvés elmélet. Az OSS (a CIA elődje) szintén megfogalmazott ilyen aggályokat Nürnbergben, ennek ellenére nem engedélyezték a személy azonosítást. (borzasztó egyszerű lett volna egyébként: tudták, hogy például, hogy Hess milyen sérüléseket szerzett a Nagy Háborúban. Elég lett volna csak egy orvosnak megvizsgálni a sebhelyeket, de nem, nem engedélyezték ezt sem.)

Érdekes, hogy Hess a tárgyaláson valamilyen amnéziára hivatkozva nem ismerte fel a legközelebbi munkatársait, beosztotjait sem... Na, mindegy.

Előzmény: eMM (28)
eMM Creative Commons License 2004.10.17 0 0 28
Tán mert nem ő volt Hess.
és most beszélni akart végre.
Előzmény: Qedrák (27)
Qedrák Creative Commons License 2004.10.16 0 0 27

 

Ez nagyon szép elmélet lene, csak nem értem, hogy Hesst miért nem ölték meg akkor korábban? Miért vártak vele évtizedeket?

Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.16 0 0 26

Ma néztem egy érdekes filmet a Spektrumon. Rudolf Hess életéről szólt.

 

Volt benne nem kevés összeesküvés elmélet, még is a legfurább mondanivalója a Hess állítólagos öngyilkosságával kapcsolatos: a boncolási jegyzőkönyv szerint nem akaszthatta fel magát a cellájában! Ezt a nézetet egyébként nagyon sok, tekintélyes igazságügyi orvosszakértő is osztja: a Hess nyakán lévő vékony véraláfutás, melyet egy zsineg okozott, majdnem teljes vizszintes irányú! azaz, ha csakugyan önkezével vetett véget az életének, akkor azt röhejes módon hasonfekve tette. Magyarul: kinyírták...

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.12 0 0 25

Egy hét centis falloszért melyik marha fizet négy és fél millát ? :)

 

Na, de komolyan: van némi közöm a muszkákhoz, ennélfogva tudom róluk, hogy sok mindent képesek pénzzé tenni, ami tulajdonképpen minden lehet, csak nem az, aminek mondják. Egyébként lehet, hogy a Führernek nem volt valami nagy kukija, talán attól (is) lett ennyire frusztrált, idegbeteg.

 

Amúgy ez az álkapocs téma már jóval érdekesebb: erről --ha csakugyan létezik-- borzasztó egyszerűen meg lehet győződni, hogy az-e, vagy sem. Egy szimpla fogtérkép szükségeltetik csak hozzá, ami minden bizonynyal rendelkezésre is áll, hiszen az akkori titkos szolgálatok (a németet is ide értve vélhetőleg) annyi adatot írogattak össze róla, hogy a Dunát el lehetne vele rekeszteni tél-vizi áradás idején...

Előzmény: Triste (22)
rev251 Creative Commons License 2004.10.11 0 0 24

Két oka lehet rá.

1. A "megszokás". Az ember önmagában elképesztően tudja szabályozni a valóságot, az emlékeket. ("Én a jó ember, nem lehet, hogy igazán rosszta csináljak...") - ld. kognitív disszonancia.

Ill. ide tartozna még a szenilitás

 

2. A nácik által elkövetett bűnök - közmegyezés szerint - nem évülnek el.

Persze, kül jogi kategóriák vannak, stb, DE: az öreglány joggal félhet, hogy előveszik. Alighanem tudott pár dologról, aminek ha hírszerzési jelentősége már nincs is, de jogi tényállást még  ki lehet belőle hozni (igazságosan, vagy nem: engem nem izgat)

Előzmény: Well (23)
Well Creative Commons License 2004.10.11 0 0 23
"...Ez aztán az ellenérv! Ha valaki nem tudná, a titkárnők azért (is) dolgoznak főállásban, hogy jól tudjanak hazudni, ha kell. Az én titkárnőm is elég hihetően tudja előadni, hogy meghaltam, ha telefonon keresnének.... :)..."

Well...miert hazudna ??? majd 60 evvel kesobb , ha csak megszokasbol nem :o))
Előzmény: Törölt nick (18)
Triste Creative Commons License 2004.10.11 0 0 22

Egy megbízhatónak tűnő visszaemlékezés szerint Hitler maradványait 1970. április 5-én semmisítette meg tűzzel a Magdeburgban szolgáló szovjet seregek különleges alakulatának három tagja. Nem volt szükség krematóriumra, a Hitler, Eva Braun és a Göbbels házaspár amúgy is összeégett maradványait tartalmazó faládákat egyszerűen lelocsolták benzinnel és meggyújtották. Hamu lett belőlük, ezt a port egy közelebbről meg nem nevezett helyen szétszórták.

Azt már Quedrák közölte, hogy egyes hírek szerint azért néhány csontdarab mégis megmaradt Hitlerből: egy koponyacsont darab és egy állkapocs csont darab. Nagy a valószínűsége annak, hogy ezek tényleg Hitler csont darabjai.

 

S íme, minden kommentár nélkül egy bizarr hír - éppen az Indexről - , ami kapcsolódik a témakörhöz:

"2003. augusztus 4., hétfő

Egy orosz férfi azt állítja, birtokában van Hitler mumifikálódott pénisze. Ráadásul most úgy döntött, túlad a diktátor testrészén.

Ivan Zudropov állítása szerint DNS vizsgálattal tudja bizonyítani, hogy az eredeti falloszról van szó. - adta hírül az Ananova.

Állítólag Zudropov úr édesapja, Vaszilij, a Vörös Hadsereg katonájaként egyike volt azoknak, akik a berlini náci bunkerben megtalálták Adolf Hitler holttestét.

A dühödt katonák levetkőztették a holtesttet, rugdosták, ütlegelték és Vaszilij Zudropov arra a szörnyű tettre szánta magát, hogy úgy döntött, megtart egy darabot a náci vezér testéből.

"Apám mindenképpen szeretett volna valamilyen szuvenírt Hitlertől. Először a fejét akarta, de aztán a pénisze mellett döntött."

Most azonban Ivan meg akar válni a bizarr családi ereklyétől. 4 és fél millió forintnak megfelelő összegért árulja a hétcentis falloszt."

 

Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.11 0 0 21
Szerint igenis elképzelhető, hogy mint a szemetet eltakarították. Az érdeklődést ugyanis elnyomta a gyűlölet. Hitler egy meg nem támadási szerződést megszegve megtámadta a Szovjetuniót, városokat-falvakat perzselt ott fel, úgyhogy amikor a holttestének maradványait esetleg megtalálták, a szovjetek minden dühüket ráboríthatták, és nem hiszem, hogy azzal foglalkoztak, hogy azt meg kell őrizni.
Előzmény: Törölt nick (-)
rev251 Creative Commons License 2004.10.10 0 0 20

Dr. Mengele megcsinálta neki :)

 

(Brazíliai fiúk c. szigorúan történelmi film, sok kis H.-val - na az is Hitler teste, genetikailag..:)

Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.10 0 0 19
Ez a teória meg ott hibádzik, hogy az első nemátalakító műtéteket valamikor a 70-es években kezdték el elvégezni, Hitler bácsika addigra meg már javában túl volt a nyolcvanon. :)
Előzmény: rev251 (17)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.10 0 0 18

Ez aztán az ellenérv! Ha valaki nem tudná, a titkárnők azért (is) dolgoznak főállásban, hogy jól tudjanak hazudni, ha kell. Az én titkárnőm is elég hihetően tudja előadni, hogy meghaltam, ha telefonon keresnének.... :)

 

Az egyszerű titkárnők elbeszéléseire nem lehet egy ilyen fontos kérdés megválaszolását alapozni!

Előzmény: Well (11)
rev251 Creative Commons License 2004.10.10 0 0 17

Fontos új tény látott napvilágot.

 

ráadásul ITT, az indexfórum tört.csoportjában

 

 

A Horthy rendszer pro és kontra

37. hozzászólás (2004.08.14., 16:23)

 

...

3. Képzeld, Hitler '45-ben kimenekült Berlinből, nővé operáltatta magát, és Buenos Airesben prostituáltként dolgozott 1972-ben bekövetkezett tragikus haláláig.

...

 

 

:))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!