Nem akarok okoskodni, de nem értem. Akkor ez most nem c56?
Sok Classic homlokfallal gyártott busz 256 típusjellel jött ki. Általában ezekre én is C56-ként szoktam hivatkozni, de a jelen helyzetben a 256 egyszerűbb volt.
Amúgy lehet tudni hogy azokba a borsod volánosokba milyen motor került? Rába vagy detroit?
A 94-az nem 100% mert akkoriban még eléggé tejfeles szájú voltam, de 256.42-eseket biztosan 99-ben állították forgalomba. A gyártási éveket szégyen, nem tudom pontosan.
A DUD egy érdekes rendszámsorozat, mivel nem egyben, hanem nagyon elhúzva adta ki az Ikarus a buszaira. Így csak a HV-nál 1994 és 1998 közti gyártású buszokon van ilyen rendszám, de országosan nézve tudtommal '93-ban kezdődött meg a sorozat kiadása. Van '97-es DUD rendszámú Ik 280-as is nálunk, de a 999 nem ilyen.
Bocs, nem akarlak kioktatni, de legjobb tudomásom szerint a DUD-999 egy "új" Ikarus 280-as(1998 v. 1999-es kocsi) és nem felújított.
A HG-rendszámú 280-as pedig a Honvédség tulajdonában van. Forgalmija is van, de a honvédségi járműveket az MH saját maga vizsgáztatja valszeg ezért + költsémegtakarítási okokból nem kapott új rendszámot.
Nem kedvencem, de nagyon szeretem a hangját. Mintha mélyebb lenne a többinél, de ez már lehet hogy csak az én képzelgésem de én így érzem. Meg az a nemes egyszerűség, ami árad a buszból, szóval szépen fel van újítva.
Sajna személyesen más debreceni buszfant nem ismerek, csak a HV-nál van ismerős(a lányával egy osztályba járok)
Megint egy rendszámos kérdés: mit tudtok a HG-28-23 (a 23 nem biztos) rszámú 280-asról? Ez nem vicc már többször láttam és csak ez a rendszám van rajta... Távolsági kivitel, kék szinű trilexes, és mintha minden eredeti lenne rajta, viszont szépen karban van tartva. Azt hiszem 2 0 2 0 az ajtó elrendezése.
Ez a rendszám kiakasztott... Akkor ennek a busznak nincs forgalmija vagy mi?
A sokkilences nálam a favorit.ismerem is őket.jófejek.Tiba Andrást nem ismered?ő is csinál képeket.Állítólag ő is rakott fel a netre képeket csak azt nem tom hova.amúgy köszönöm!!!!!!!!
Te mit szeretsz a sokkilencesbe?mitől lett kedvenc??
Ma láttam az e95Met elhúzni Debrecenben. Éppen fociztunk, amikor legyökerezett a lábam és az állkapcsom darabokra hullott...Nagyon ütős ez a zöld szín... Igen, én is láttam ma. Bár akivel éppen beszélgettem, annak nem tetszett a színe, de szvsz jól néz ki.
de akkor ebből a típusból hányat rendelt a honvédség?
Tudtommal 15 db van most.
Lehet hogy nagyon láma kérdés lesz de a Credo az magyar?
Az, de magyarosított Sor (cseh) licensz alapján.
Ha igen akkor kihez tartozik?
Ezt hogy érted? Ha a tulajdoni viszonyaira gondolsz, akkor egy magáncég (Kravtex Kft.) gyártja.
Meg hol gyártanak?
Győrben ill. Mosonmagyaróváron.
bocs hogy itt írom ezt
Javaslom ilyen témában a Magyar buszok topicot vagy valamelyik másik "országos" buszos topicot.
Ma láttam az e95Met elhúzni Debrecenben. Éppen fociztunk, amikor legyökerezett a lábam és az állkapcsom darabokra hullott...Nagyon ütős ez a zöld szín... de akkor ebből a típusból hányat rendelt a honvédség?
OFF
Lehet hogy nagyon láma kérdés lesz de a Credo az magyar? Ha igen akkor kihez tartozik? Meg hol gyártanak? (bocs hogy itt írom ezt)
Ez a busz nagyhatalom jelző igen újságirósra sikeredett.
Félezer, magyarul 500 db kicsike autóbuszt gyárt ez a spanyol cég évente.
Ebből a mennyiségből - gondolom - a harmadát, negyedét akarják Pécsen gyártatni.
Ez úgy 125-166 piciri autóbusz / év -et jelent.
Amikor Magyarország valóban busz nagyhatalom volt, akor ezt a 125-166 autóbuszt, kettő és fél illetve három és fél munkanap alatt gyártották le.
Az Ikarus amikor a toppon volt, 55 autóbuszt gyártott...........de..........munka-.NAPONTA.
Ha mind az 500 kis busz itt készülne ( erre alig van esély) akkor ez azt jelentené, hogy a valamikori Ikarus 10 munkanapi termését készitenék újra Magyarországon.