Keresés

Részletes keresés

kreativtucsok Creative Commons License 2004.03.26 0 0 256
egyetlen baj van vele: ha kiolajozod, ha nem, beleragad, ha kapszlit teszel bele, akkor meg a kapszliba ragad a teszta
nekem is van, de a szilikonok ota elo sem vettem
a szilikon kenyelmesebb, kapszli nelkul sem ragad
meg en nagynak talalom a muffint ami benne sul

ja, tegnap racsodalkoztam: Tudjatok, hogy a tescoban hol talalhatok a muffin-papirok? a tejtermekeknel a vajak, margarinok folott loggggggg
de miert ott?!

hat ezert nem talalni meg semmit ezekben az aruhazakban :-(

Előzmény: krisssz (254)
krisssz Creative Commons License 2004.03.26 0 0 255
Ugyan látom, hogy erre a madár sem jár, de azért megemlítem, hogy kiderült, naggggggggggyon szeretjük a muffint. A Stahl féle meggyes-mákost választottam első muffinomnak, és eszméletlen finom lett. Tetejét olvasztott csokiba tunkoltam:)) Szóval annyira bejött, hogy párom elviharzott az Interspárba még egy tepsit venni, mert az a 12 db. kb. 12 percig tartott:)))
Előzmény: krisssz (254)
krisssz Creative Commons License 2004.03.26 0 0 254
Sziasztok! Az Intersparban a 12-es Fackelmann muffinsütő 1190-re le van értékelve!!!!!!!!!!!!!Ennek örömére feladtam a szilikon iránti vágyódásomat, és vettem. Most megpróbálom kiválasztani a több száz receptből az egyiket és megsütöm életem első muffinját!:))))))))))))))))
medvemacs Creative Commons License 2004.03.25 0 0 253
Amúgy a Nagy Kéksárga Német Bolt Ahol Kártya Kell :) akciózik most 3 db muffinra is használható "homokozót" (apukám szava) kb. 3 ezer pénzért. Az egyik olyan mini savarin-formák gyülekezetének tűnik, a másik pici madeleine-formásnak, a harmadik nem rémlik. Én rendeltem, majd regélek róluk.
Előzmény: krisssz (250)
Bka_ Creative Commons License 2004.03.25 0 0 252
Te tudod, hogy Nálatok mire gerjed a család :) Nálunk a banános-kukoricapelyhes most a sláger, ami Amitola receptjei között Banános muffin I. néven található.
Előzmény: krisssz (248)
ylang-ylang Creative Commons License 2004.03.24 0 0 251
OFF.

Koszi. :)

UFF.

Előzmény: krisssz (250)
krisssz Creative Commons License 2004.03.24 0 0 250
Szia Ylang! Ez se rossz ötlet, futok egy kör a szilikonos körül, ha nem megy, akkor veszek ilyet, mert ez nem összeg. Muszáj már muffint sütnöm!:)) Off. Vettem 3 barikást, ha nem kapsz, itt vár Rád:))
Előzmény: ylang-ylang (249)
ylang-ylang Creative Commons License 2004.03.24 0 0 249
Krissz,

udv itt is. :)

Tudom, hogy kicsit macerasabb megoldas, de javaslok mindjart valamit. Ram pont a karacsonyi hajsza kozben tort az olthatatlan muffinsutesi vagy, amikor persze pont nem volt ott/az akcios, amit szerettem volna, es mindezert kilometereket kellett sorban allni, ugyhogy addig is, amig megtalalom almaim muffinsutojet, vettem a Lehel piacon egyesevel arult kismeretu fem muffinformakat, darabjat azt hiszem, 14 forintert. Probaltam siman kivajazva is, mukodott, de aztan beruhaztam valahol 1000 darab sima papirkapszliba, amibol boven van meg, a pici femkosarkabol meg annyit toltok meg egyszerre, amennyit eppen akarok vagy amennyi teszta van. Persze hosszutavon megeri egy mosogatasbarat teflon vagy szilikon vagy barmi mas, de probalkozni ez is nagyon megeri, es mukodik. :) Lehel piac kozepe tajan van egy ember (neha asszonnyal), akinel mindenfele konyhai mutyurkek, tobbek kozott szep natur feluletu fa dolgok kaphatok. :))))

Előzmény: krisssz (248)
krisssz Creative Commons License 2004.03.24 0 0 248
Köszi, ez már lényegesen barátibb ár. Kérdés, hogy most van-e és mennyiért. Nos, majd utánanézek! Nyeklés talán nem nagy baj, rárakom egy tepsire vagy a rácsra. Szilikonosba éltem bele magam, szóval a beszerzésig majd csak olcasgatom azt a rengeteg receptet, amit beírtatok:)) Szerinted melyikkel kezdjem, hogy a család elképedjen?
Előzmény: Bka_ (247)
Bka_ Creative Commons License 2004.03.24 0 0 247
Hmm, nem ennyire drága. Mi Fackelmann-t vettünk anno a teszkóban, 1000-ért akciózódott. 6 lyukú, de befért 2 a költségvetésbe :) Most mi is szeretnénk venni még 2-t.

Ja, ez a Fackelmann nem fémpántos, tehát nyeklik.

Bka

Előzmény: krisssz (246)
krisssz Creative Commons License 2004.03.23 0 0 246
Jaj, nagyon megörültem, de ez csak addig tartott, mí meg nem néztem. 3599 Ft. és csak 6 lyukú. Itt ennél olcsóbbakat emlegettetek. Vagy a szilikon ennyire drága?:(((( Azért köszi.
Előzmény: Bka_ (245)
Bka_ Creative Commons License 2004.03.23 0 0 245
A mosolygós francia hiperben lesz akciós holnaptól a TEFAL márkájú szilikonos sütőforma.
Előzmény: krisssz (244)
krisssz Creative Commons License 2004.03.23 0 0 244
Sziasztok! Olthatatlan vágyat érzek a muffinsütés iránt, viszont még sütőm sincs. Titeket olvasva, asszem a szilikonost választom. Hol lehet kapni?? A tupperware-t néztem, de én legalább 12 lyukút szeretnék, a kisebb a fél fogunkra se lenne elég:)) Köszi.
Előzmény: kreativtucsok (241)
ylang-ylang Creative Commons License 2004.03.23 0 0 243
Sera,

udv itt is.

Elarulnad / megirnad nekem a repas muffin vagy a repatorta receptjet? Ettem mar belole nagyon fincsit, de olyan igazan jo receptem nincsen, es annyira jo lenne, ha lenne. :)

Koszi!

Előzmény: sera (212)
kreativtucsok Creative Commons License 2004.03.21 0 0 242
fank helyett muffint sutottel :-)
de nem ertem a dolgot, ezt itt alabb az egyetlen , ami fank nevre hallgat es nem elesztos, de ezt is olajban kell sutni
olyat amit a Donats ban kapni egyet mintha lattam volna, Spanyol fank (?) neven, valamelyik ujsagban, de most hirtelen nem talalom, ha meglesz bemasolom

hamis fánk

Hozzávalók:
15 dkg liszt, 3 tojás, 2,5 dl tej, 5 dkg vaj, só

Elkészítés:
A tejet vajjal és a cukorral, egy csipet sóval felforraljuk. Ezután hozzákeverjük a lisztet és a tojást. Az egész tojásokat egyenként ütjük a masszába és minden tojás után jól kikeverjük. A kapott masszát evőkanállal kiszaggatjuk, és nem túl forró zsírban vagy olajban szép pirosra sütjük, majd porcukorral meghintjük.

Előzmény: Droopyear (240)
kreativtucsok Creative Commons License 2004.03.21 0 0 241
jo van no!

azert en nyaron el szoktam gondolkozni afelol, hogy szeretnek- e a konyhamban begyujtani a sutobe, vagy inkabb a mikroba gyorsan sutok valamit (igaz az en mikrom kepes normalis hagyomanyos legkevereses sutesre is, igy azt hasznalom) s nem lesz szauna a konyha
lattam mar barna kereteset (tesco, skala) is, a markara nem emlekszem, feketet is, keket is (csomagkuldo!) pirosat is (tupperware)
szoval lehet valogatni
en a hagyomanyos, muffintepsi helyett mostmar csak a szilikont hasznalom, mert az elobbibe folyton beleragadt a suti, a szilikont meg szinte nem is kell mosogatni, nem is kell kikenni, s meg kapszli sem kell bele

Előzmény: nettomazsola (239)
Droopyear Creative Commons License 2004.03.20 0 0 240
2 csesze liszt
2 evokanal sutopor
1/2 teaskanal so (nem tettem bele ennyit)
1 csesze cukor
1 csesze tej
1 teaskanal vanilia aroma
1 evokanal zsiradek (puha vajat hasznaltam)
2 tojas

Tojasokat a vajjal cukorral aromaval jol el kell keverni, a tejet hozzaadni, vegul a sutoporos lisztet belekeverni, s a 206 fokra elomelegitt sutoben kb. 10 perc alatt aranysargara sutni.

Ez jol beleragadt, ahol meg nem, ott megegett kisse. (Ugyanannak az aljanak masik fele meg vilagos volt :)

2 csesze liszt,
1/2 csesze cukor,
1 csomag sutopor,
1 tojas
1/2 csesze tej,
1 csomag vanilias cukor
4 evokanal olaj

Szokasos osszekeveres utan 160 fokra elomelegitett sutoben 8-10 perc alatt megsul.

Ez nem ragadt bele, de azert fakanallal kellett kisegiteni.

Azert erzem penzkidobasnak, mert ugyan nem vartam olajban sult fank izt/allagot, de azert kicsit mast, mint a muffin.
A dobozara szerintem oljaban sultet raktak. Tul fenyes, tul szalagos :) Ami meg kisult az messze nem olyan, a formja is kicsit kupos. Az elso receptet korabban megsutottem muffinnak, es ugy finomabb volt, kevesebb maceraval :)

Azert a hagyomanyos fanktesztat olvasztott vajjal megkenegetve kiprobalom meg benne, hatha :)

Előzmény: kreativtucsok (238)
nettomazsola Creative Commons License 2004.03.20 0 0 239
nem hasznalok mikrot semmire, sutni, meg plane nem!
es tokeletesen megfelel a hagyomanyos muffin tepsi, csak tetszett az a szep kek szilikon.
(a tefal barna??)
Előzmény: kreativtucsok (234)
kreativtucsok Creative Commons License 2004.03.20 0 0 238
erdekes...a receptet is leirnad :-)
soha nem gondoltam volna, hgoy ehhez meg sutot is gyartanak...
miert gondolod hogy penzkidobas? milyen fankot szerettel volna enni?
lattam valahol hasonlo jellegu fankreceptet...meg szines mazzal is be volt vonva, igaz nem ilyen sutoben sutottek, hanem olajban. Olyat keresel?
nezd meg, talan meg kint van az www.nlc.hu-n
Előzmény: Droopyear (237)
Droopyear Creative Commons License 2004.03.20 0 0 237
Most, hogy igy nezegetem megszolalasig olyan, mint ez. Csak nem 7eFt, hanem 2500.
3 tepsi van benne, 1 a lukas fankokhoz (6db), 1 a luk nelkuli tolthetokhoz (6db) es 1 a mini lukas fankokzoz (12db). Plusz 1 krembetolto.
Teflon bevonatu.
Attol tartok penzkidobas volt / vagy csak nem jottem meg ra a trukkre :)
Jah, es persze allagra koze sincs a fankhoz a tesztanak, de erre fel voltam legalabb keszulve.
Előzmény: kreativtucsok (236)
kreativtucsok Creative Commons License 2004.03.20 0 0 236
kicsit bovebben? mik ezek a fanksuto tepsik?

ezek szerint nem nezek TV-t :-)

Előzmény: Droopyear (235)
Droopyear Creative Commons License 2004.03.20 0 0 235
Nem muffin, de hatha...
Vettem a metroban fanksuto tepsiket. (Olyasmi, mint amit a tv-ben reklamoznak). Adtak hozza receptet, de eddig egysem valt be igazan. Amelyik nem ragadt bele, annak vacak volt a tesztaja, amelyiknek finom volt, azt meg ugy kellett kieroszakolni.

Probalta mar valaki ezeket a sutoket sikerrel?

kreativtucsok Creative Commons License 2004.03.20 0 0 234
nem kell ahhoz keret...
amiben keret van, abban fem is van...s mindjart nem hasznalhato mikroban
vagy a keret menten fog eloszor tonkremenni

nekem "nyaklos" van, s en egy edenyalatetnek hasznalt pizza meretu kerek-fa-alatetet hasznalok, raadasul, hgoy nehezitsem magamnak a dolgot, ha marad lyuk vagy ha ugy van kedvem a kozepso lyukba vizet teszek (igy meginkabb balesetveszelyes, de szebb a teszta)

Előzmény: Tereza (231)
Tereza Creative Commons License 2004.03.19 0 0 233
Nézd meg a www.tefal.hu-t, azon belül a sütőformákat.
Előzmény: nettomazsola (232)
nettomazsola Creative Commons License 2004.03.18 0 0 232
a yahoonak van egy szolgaltatasa, h feltolthetsz kepeket. 30MB egy album (erdemes a kepeket lekicsinyiteni)
nekem van olyan albumom ami 4 eve megvan, nincs hatarido.
csinalhatod privatra = jelszo kell, h megnezze valaki, v "nyitott"ra es akkor csak elkuldod a linket es barki megnezheti.

szilikonos formabol meg nem lattam kereteset, de majd nezek.

Előzmény: Tereza (231)
Tereza Creative Commons License 2004.03.18 0 0 231
Nettomazsola!
-Köszönöm a válaszodat.
-Mi az a yahoo album?
-A szilikonos formákról : A szilikonos forma akkor nem "nyaklik", ha a szélébe beépitettek keretet. Jelenleg egy ilyen fajta létezik, drágább mint a normál tepsi és nagyon meg kell nézni, hol veszi meg az ember, mert nagy árkülönbözet van a különbőző üzletek között. Viszont léteznek olyan szilikokonos formák is, amelyeknek "mozditható" keretük van, vagyis a keretet rá kell helyezni a formára sütés előtt, de az menet közben lecsúzhat. No és van keretnélküli, gondolom, olyan a tőbbség (ezek lehetnek nyaklósak, legalábbis biztos vigyázni kell a mozgatásuknál).
Én először tévében láttam profi szakács kezében szilikonos formát (bár az nem muffinos volt), és onnan mertem bátorságot, hogy ilyenre gondoljak.
Muffinos szilikonos forma azzal az előnnyel jár,hogy nem kell használni muffin-papirt(kapszlit, ahogy Stahl Judit mondja), amely némelyik helyen elég drága, nem kell szaladgálni utána, hogy éppen kapható-e, vagy megfelel-e a mérete.
Előzmény: nettomazsola (227)
Bka_ Creative Commons License 2004.03.17 0 0 230
A ráccsal együtt :) Persze, hogy nyaklik...
Előzmény: nettomazsola (228)
Amitola Creative Commons License 2004.03.13 0 0 229
Válaszoltam Neked, ezek szerint elszállt. Én bazsalikomot, majorannát és petrezselymet raktam bele (szárítottat) csak az volt itthon. De ízlés szerint tehetsz bele akár mást is.
Előzmény: Cincoka (178)
nettomazsola Creative Commons License 2004.03.13 0 0 228
az a szilikon-os forma nem "nyaklik"? hogy a feneben szeded ki a sutobol "gyurodes" nelkul?

en vettem olyan szilikonos kesztyut, mert allandoan megegetem a kezem, tenyleg nagyon jo - a szigetelese, de annyira bumszli, h nem lehet megfogni vele semmit .... akkor meg minek?

Előzmény: lollipop (209)
nettomazsola Creative Commons License 2004.03.13 0 0 227
egy ido utan mar nem neztem be ... olyan elhagyatott tud lenni ez a topik.

nem szabad levenni a lisztbol es semmibol!

multkor barnaliszt + korpas (+afonya+alma+banan+repa+dio) muffint csinaltam es a korpa mennyiseget kivettem a lisztbol ... finom lett csak ronda lapos.
aztan megcsinaltam ugy, h mindent csak hozzaraktam es + 1 tojast, akkor csodaszep lett es nagyon finom.

kokuszosat is csinaltam par napja (megint), allati jo!! alaprecept es egy csomo - mondjuk egy pohar .... - kokusz es fagyasztott afonya.

Előzmény: Tereza (182)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!