Keresés

Részletes keresés

lborli Creative Commons License 2004.03.15 0 0 3
Ha némelyek nem csinálnának mindenből politikai kérdést, értelmesen eszmét cserélhetnénk, hogy milyen egészségi állapotban repülhet valaki, pontosabban, hogy milyenben kell inkább kerülni a légiutat. Annál is inkább, mert egy ideje szolgálataim alatt azt tapasztalom, alig múlik el hét, hogy ne szállna le egy-egy gép menetrenden kívül beteg utas miatt.

lborli.eszméletlenültürelmesamásvilágnézetűekkelszemben.hu

lborli Creative Commons License 2004.03.15 0 0 2
-DDDDDD
Előzmény: Utas2 (1)
Utas2 Creative Commons License 2004.03.15 0 0 1
Kedves lborli,

Látom, hogy mindenáron témát akarsz keverni ebből a jelentéktelen eseményből....sajnálatos.

Tippeim:

- A kormány azonnali hatállyal tagadja meg a leszállási engedélyt a British Airways összes járatától, amíg a szóban forgó kapitányt (Magyarország légtere felett) ki nem dobják a repülőgépükből - lásd "példátlan büntetés";

- A Ferihegyi repülőtér működését azonnali hatállyal függesszék fel, cj-t, webberkét és munkatársait pedig helyezzék karanténba, ahonnan addig nem szabadulnak, amíg hiányos műveltségüket pótolva nem fújják fejből egy Döbrentei nevű géniusz összes művét- lásd "a felelősök megállapítása";

- Váltsák le a Malév vezérigazgatóját - csak úgy, hogy legyen min csámcsogni;

- Ezentúl minden Malév gépen megfelelő számú Magyar Nemzet kerüljön elhelyezésre (nem baj, ha a toalettbe is kerül) és kötelezzék a BA-t is, hogy a Herald helyett ők is ezt tartsák, a hihetetlen nívószint miatt.

- Egyébként is, nekem máris gyanús ez a Eddington név (műveltebbeknek: a BA vezig.-elnöke), nincs véletlenül a Tel Aviv-Budapest-London tengely keze a dologban???

- Ja, és lehetőleg ne igyunk annyit, amennyi káros lehet az egészségünkre és a környezetünkre.

Ugye, süllyedhet a topic?

Szia.

Előzmény: lborli (0)
lborli Creative Commons License 2004.03.14 0 0 0
Melyik légitársaságnak jobb diagnoszta a személyzete?

A kapitány nem engedte fel a gépre Döbrentei Kornélt
2004. március 14. 11:45

Kisberk Szabolcs - MTI
Döbrentei Kornélt szombat délután leszállították a British Airwaiys Budapestről Londonba tartó járatáról – tájékoztatta szerkesztőségünket M. Szabó Imre, aki részt vett az utazás szervezésében. A Budapest Airport sóvivője szerint a költőt nem engedték felszállni a gépre.

A József Attila- és Alternatív Kossuth Díjas költőt, Döbrentei Kornélt tegnap délután 14 óra 35 perckor leszállították a már indulófélben lévő British Airwaiys járatról.

A költő New Yorkba indult, mivel ünnepi beszédet tartott volna az ottani március 15-i ünnepségsorozaton.

A Magyar Távirata Iroda által kiadottak szerint Döbretei Kornál költő tegnap azért nem utazhatott el a British Airways gépével, mert a Budapest-London járat kapitánya nem engedte felszállni a gépre Ferihegyen. Ezt a Budapest Airport Rt. szóvivője mondta el az MTI-nek vasárnap. Pető György elmondta: Döbrentei Kornél a British Airways gépével akart a tengerentúlra utazni, londoni átszállással.

„A Budapest-London járat kapitánya azonban úgy döntött, hogy nem szállhat fel a gépre a magyar költő” – mondta.

A Budapest Airport Rt. szóvivője – az angol légitársasággal egyeztetve – közölte: nem egyedi eset, hogy a kapitány úgy dönt, valaki nem kezdheti meg az utazást a választott járattal.

„Ilyen elő szokott fordulni” – mondta a szóvivő, hangsúlyozva: „a kapitány egymaga dönthet arról, kit visz el a géppel”. Megjegyezte, hogy a pilótának még indokolnia sem kell döntését.

Pető György tájékoztatása szerint a kapitány általában abban az esetben szállíttat le egy utast a gépről, „ha úgy látja, hogy ittas, vagy agresszív a légikísérőkkel, ha úgy tűnik, hogy kábítószer hatása alatt áll, vagy egészségileg nincs olyan állapotban, hogy az utazást kibírná”.

A szóvivő arról nem kívánt nyilatkozni, hogy Döbrentei Kornél miért nem szállhatott fel a gépre.

Orodán Sándor, a Határőrség Országos Parancsnokságának szóvivője az MTI-nek elmondta: a határőröknek nem kellett intézkedniük az ügyben, mivel Döbrentei Kornél nem jutott el a útlevél-ellenőrzési pontig. Tájékoztatása szerint a költőt a beszállókártya kezelésekor, a gép kapitányával való egyeztetés után nem engedték tovább a légitársaság alkalmazottai.

A határőrség szóvivőjének ismertetése szerint Döbrentei Kornél vasárnap reggel – frankfurti átszállással – elutazott az Amerikai Egyesült Államokba.

lborli Creative Commons License 2004.03.14 0 0 topiknyitó
Milyen betegségek esetén kell kerülni a repülést?Cukorbetegséggel nem ajánlott repülni?
A személyzet már a check-in pultnál fogadja az utasokat?

Azonnali vizsgálatot kér a Fidesz Döbrentei ügyében
2004. március 14. 18:40

MNO
A Fidesz felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja azt, ami tegnap Döbrentei Kornél költővel történt a Ferihegyi repülőtéren - olvasható a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség közleményében. A Szövetség szerint indok nélkül egyetlen magyar állampolgárral sem történhet meg hasonló eset.

A Fidesz hozzáteszi: valószínűnek tűnik, hogy az angol gép pilótája nem magától - az utaslistát böngészve -, döntött így. A találgatások elkerülése érdekében a Fidesz felszólítja a kormányt, hogy a történteket azonnal vizsgáltassa ki, és a leszállítás valódi indokait haladéktalanul hozza nyilvánosságra.

Mint ismert a Budapest Airport szóvivője, Pető György úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a gép kapitánya nem engedte felszállni a gépre Döbrentei Kornél költőt. Orodán Sándor a Határőrség szóvivője szerint Döbrentei el sem jutott az útlevélvizsgálatig.

M. Szabó Imre, aki a költő útját szervezte ugyanakkor arról tájékoztatta az MNO-t, hogy Döbrentei Kornél már a gépen ült, amikor a kapitány úgy döntött, hogy el kell hagynia a repülőt.

M. Szabó Imre, aki beszélt Döbrenteivel úgy tudja, hogy a költő a fedélzeten szóvá tette a légikísérőknél, hogy miért nincs a gépen Magyar Nemzet, illetve figyelmeztetni kellett, hogy rossz helyen ül. Az utaskísérő hölgy alkoholszagot érzett az utason, aki saját bevallása szerint cukorbeteg és gyógyszert szed.
A kapitány azért döntött Döbrentei leszállítása mellett, mert az alkohol a gyógyszerrel együtt kockázatot jelentett volna az utazás során a költő számára.

Döbrentei Kornél ma elutazott New Yorkba.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!