"...Ez az egyik oka annak, hogy a Dead Can Dance újra összeáll és csinálunk egy turnét 2005-ben. Vissza a gyökerekhez. Élő koncertek, koncentráció, emberek. Öt-hat éve volt az utolsó Dead Can Dance - turné. Vagy talán nyolc? Nem is tudom. Februárban fogom a kis bőröndömet tele új anyagokkal, és Írországba utazom, hogy Brendannal átnézzük kicsit a dalokat. Márciusban indul a turné és azt tervezem, hogy Magyarországra is eljövünk."
Akkor már csak a szétválás előtti utolsó befejezetlen lemezt kellene befejezniük, és kiadniuk és tökéletes lenne minden. Lehet, hogy rájöttek, hogy szólóban nem sikerült a karrier?
Amig a filmet nem láttam, addig tényleg nem voltam elájulva a Whalerider lemeztől. A film megnézése után viszont már határozottan tetszett, akokr már átjött az egész hangulat. De azért a filmmel az igazi, szép képekkel. A film nagyon jó, mindenkinek ajánlom. Az Immortal Memoryt viszont az első 2 hallgatás óta egyszer sem hallgattam meg. Egyszer megpróbáltam, de nem ment.
Lisa szövegei tényleg semilyen nyelvűek, én is igy tudom.
Ez jó lehetett, kár, hogy csak pár nappal később szereztem tudomást róla. :(
Az Emmeleia szövege szerintem 'semmilyen nyelvű', mint ahogy Lisa Gerrard legtöbb szerzeménye, szóval a szöveg titulussal csak óvatosan. :)
Immortal Memory : nem éppen halhatatlan. :( Sailing to Byzantiumig egyre emelkedik a színvonal, utána viszont teljesen leül. Másoktól nem pont ugyanezt a véleményt hallottam, de abban mindenannyian egyetértünk, hogy nem az igazi.
Ellenben a Whale Rider nagyon jó lemez, nem tudom miért húztad le annyira mtoma, egyértelműen Lisa legjobb filmzenéje. A film is kiváló!
Fogadjunk, hogy most se lesz sortörés a hozzászólásomban...! :(
<P class=centertitle>2004. július 10. szombat VI. Tajtékos Nap
Dead Can Dance est
PROGRAMMENET (Pontos kezdéssel): 19.00 - Vetítés: Baraka 92 perc 21.00 - Koncert: Cantara 1 óra Bemuatató: Tűzfújás 10 perc Vetítés: 23.00 - Toward the Within 77 perc Kiállítások: Kormos Ferenc és Vajna Nikolett After: csendes-ülős zene az est szellemében. Helyszín:MERZ HÁZ, IX. Ipar u. 3. Megközelíthető a 4-6-os villamossal, a Mester utcától vagy a Boráros tértől 5 perc gyalog. Belépő: 700 Ft Olcsó büfé tájborokkal, házi röviditalokkal! A rendezvény apropója egy 50 oldalas könyvecske megjelenése, ami a Dead Can Dance életútját, dalszövegeit, és Vajna Nikolett illusztrációit tartalmazza. A könyv itt kerül első ízben bemutatásra. További információk: http://www.gothic.hu/deadcandanceest.html
ha jól tippelek akkor az "Emmeleia" volt. szenzációs.....
van amikor 3-szor egymás után meghallgatom.
találtam hozzá szöveget, de sztem nem "hivatalos", hanem valaki hallás után.
Sota mono tratao no trateja mon
uto traja satija totaja tom
ima toja satao no trateja mon
uto traja satija tom, satija tom
sadom sadom
sadom sadom
Una torti sadom
Una parki sadom
II. Suta mono tratao na trateja ton
uto traja satija totaja ton
Ima toja satao uno trateja ton
uto traja satija tom, satija tom
sadom sadom
sadom, sadom
Üdvözlet mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni. Ha jól emlékszem, a DCD Into the labirynt c. albumán volt egy dal, amiben a csak énekeltek, valami számomra beazonosíthatatlan nyelven. Ha valaki tudja milyen nyelv az, és élő nyelv-e egyáltalán, kérem segítsen.
Előre is köszönöm!
Nekem nem nyalas, jo kis melankolikus. :)
A Zun-Zun lett volna az uj BP lemez cime, meg valamikor 2001-ben (2002-ben?), azota semmi hir.
Duality vegul is nem rossz, csak nekem nagyon hianyzik rola Brendan. A Mirror Pool-on megvoltam nelkule, az Eye of the Hunter-on Lisa nelkul, de ebben az esetben vhogy nem megy a dolog.
En nem olvastam semmilyen kritikat, ugy tunik nem vagyok egyedul akkor a velemenyemmel. A lisagerrard.com-on a forumban inkabb jo velemenyt olvastam.
A Duality nekem bejott, lehet, hogy nem DCD minoseg, de az nem baj, mert a DCD minoseget szerintem csak ketten tudnak hozni.
Tegnap meghallgattam a Mirror Pool-t, hat tenyleg fenyevekre van az Immortal Memory-tol.
Mi az a Zun-Zun? Brendan uj lemeze lesz?
Ja Brendan szololemeze se jott be, amikor hallottam, de lehet, hogy meghallgatom majd. Bar ha jol emlekszem inkabb lirai dalok vannak rajta, az pedig mar a koncert lemezen se jott be. Nekem az mar tul "nyalas" volt. :-))
Én is ettől félek, egy ugyanilyen kritikát olvastam az amazon.com-on is; akkor még csak az az egy volt, azóta nem néztem. Számomra már a Duality sem hordozta magában a DCD minőséget (bocs, ha már mondtam), de azóta tényleg csak egyre rosszabb lett az egész.
Viszont Brendan szólója nagyon bejön, nem is olyan rég hallgattam. Vele mondjuk az a baj, hogy ha ilyen tempóban halad, sose jön ki a következő lemeze. :(
Meghallgattam ay Immortal Memoryt. Persze meg nem vettem meg cd-n es lehet, hogy nem is fogom. :-(
Elso hallgatasra eleg gyenge lemeznek tunik.
Egesz vegig a szokasos filmzenelemezekre emlekeztetett, pedig nem ugy altam hozza. A hangszereles nagyon!! egyszeru, az enek pedig hat, nem a szamomra megszokott minoseg. Olyan dal amiben enekelne valamilyen "szoveget" alig van, a lemez leginkabb szintetizator susogasbol es "ariazasbol" all. Szamomra ez eleg unalmas volt. A Mirror Pool fenyevekkel jobb lemez, mint ez. Most majd elolvasom Lisa megjegyzeseit is a dalokhoz, kivancsi vagyok mi a hatter. Osszegzeskent en hiaba vartam valami ujra, nem kaptam meg. Ugy az Insider filmzenelemezzel kezdodott ez a hanyatlas, es sajnos ez azota is tart. Neha van 1-2 dal, ami jo (Ali filmzenek kozt), de osszesegeben nalam Lisa lefele halad a lejton, nem nagyon latok mar nala kreativ otletet.
és attól populáris, hogy world music elemek vannak benne?
Szerintem a legpopulárisabb dala a Human Game, de majdnem a legjobban tetszik.
Akkor én is populáris vagyok. :-)))
A Mirror Pool mióta populáris? :)) Nem a Dualityre gondoltál?
Ja, filmzenékből elég volt, reméljük ez tényleg kimunkáltabb anyag lesz. Lisa azért nem hagyja ám abba a pénzkeresést, készít zenét a Passion című Mel Gibson filmhez is (állítólag).
Jaj tenyleg mar jabuar van :-))))
Akkor ezert hallgattam ma meg a Duality lemezt.
Eleg regen hallgattam mar DCD-t es Lisa-t is, de ma egy hirtelen otlettol vezerelve betettem a cdlejatszoba a Duality-t. Es erre most olvasom, hogy megjelent az uj lemez.
De jo. Az nem baj, ha nem popularis, de azert legyenek normalis szamok, ne olyan filmzenelemez legyen.
Ma jelenik meg nálunk (mármint Európában) az Immortal Memory! Hallotta már valaki? :)
Az új borító nem akkora főnyeremény, mint a korábbi borítóterv, de a Jacek munkák közül toronymagasan emelkedik ki. :D Bár csak sejtem, hogy ő csinálta.
Egy kicsit feldobom a topikot.
Tegnap megneztem a Whale Rider cimu filmet, aminek Lisa irta a 'filmzenejet'. A film, a tortenet nagyon szep, a kepek is gyonyoruek, es a zene is illik hozza.
Mindenkinek ajanlom megnezesre.
A baj a zenevel csak az, hogy kiadtak cd-n, ami igy elvesztette a kepet maga mellol, es ertelmetlenne valt. A filmben viszont betolti a funkciojat.
Ez a lemez volt meg nekem. A linket kovetve 3-4 szamba belehallgathatsz (mp3) es eldontheted magadnak. Ne hagyd magad altalam befolyasolni!
Ugyanakkor a Point kiado egy masik lemeze mostansag az egyik kedvencem : Maori zeneszeket/enekeseket fogott ossze a Killing Joke-s Jaz Coleman: Oceania. Meses darab.