Keresés

Részletes keresés

Kir Royal Creative Commons License 2004.02.05 0 0 8024
Porig égett- saját kifejezés, némi irodalmi felhanggal. Megjelenítendő tartalom: nem csak lángolt itt-ott, hanem komoly baj történt.

Nem vagyok járatos önégetésben.Legalábbis IRL nem. A kérdést pedig (vö.nála) szószerint vettem.Egy évszázados tévéstől elvárható a pontosság.Még ha borul (vagy lángol) is a papírforma.

1ébként annyira nem fontos, csak olcsó poénra vettem.

Előzmény: Törölt nick (8023)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.05 0 0 8023
Technikai megjegyzés, nem mintha fontos volna, csak szófosásnak: Kb. 70 kg húst nem lehet "gyakorlatilag porig égetni" úgy, hogy leöntik benzinnel és meggyújtják. Leéghet róla a ruha, illetve teljesen összeéghet a bőre, cafatokban lóghat a hús felszíne, illetve beleolvadhat a műszálas ruha. A porhüvely nagy része azonban megmarad, csak nem működik...

A legtöbb ilyen öngyilkos valamilyen módon levelet szokott hagyni arról, hogy miért csinálta. A levelet magától egy-két méterre leteszi, vagy meggyújtás előtt odadobja valamelyik arra járónak. Bánó kérdése maximálisan hülyén volt feltéve, de... a mögöttes tartalom nem logikátlan.

Előzmény: Kir Royal (8022)
Kir Royal Creative Commons License 2004.02.05 0 0 8022
Hm. Riporter kerestetik a Napkeltében?
Promt hír érkezik a stúdióba: vki az MSZP székháznál felgyújtotta magát.Gyak. porig égett.
Bánó András kérdezi: nem találtak nála levelet? esetleg papírt (vö.személyazonosság)?
Hm.


Kir Royal Creative Commons License 2004.02.04 0 0 8018
Nocsak.


Engedély nélküli munkára keres embert egy budapesti cég. Az Uniós Cégadat-feldolgozó és Nyilvántartó Közös Vállalat adatbiztosi munkát ajánl. A cég állítása szerint 430 ezer cég adatait kell kezelni, amelyeket az Igazságügyi Minisztérium (IM) adatai alapján tartanak nyilván. Az IM szerint azonban ilyen nevű cég nem kapott engedélyt a tárca adatbázisának használatára.

Az IM csütörtöki közleménye szerint "az Igazságügyi Minisztérium adatbázisához való hozzáféréshez csak annak van joga, akinek a minisztériummal erre vonatkozó érvényes szerződése van. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy nevezett céggel az Igazságügyi Minisztériumnak nincs és nem is volt szerződéses kapcsolata, ilyen tevékenység ellátására az Uniós Cégadat-feldolgozó és Nyilvántartó Közös Vállalatot az Igazságügyi Minisztérium nem kérte és nem jogosította fel" - olvasható az IM közleményében.

A minisztérium közleménye szerint a cég székhelye a VIII. kerület József körút 15.-ben van. Ezen a címen azonban nincs ilyen cég a telefonkönyvben, a Matáv tudakozójánál pedig sehol nem találtak ilyen nevű vállalatot.

Ma megkaptam az inkriminált cég levelét, amelyben arra hivatkoznak, hogy érdeklődésemre küldték...
Címeres papír, ügyintéző neve (Vörösmarty Judit), 80ezres fizetési ajánlat havonta.
No meg egy csekk, amin be kellene fizetni 3ezer forintot regdíjként...

Gratula.Komcsi.A magyar-utas megoldás.

Kir Royal Creative Commons License 2004.02.04 0 0 8017
Az én reggelem (fogalmazás)

Az órát (v.ö. telefon) 3/4 7re állítottam be.

Az, hogy nem húzott ébresztőt a fülembe, csak akként történhetett, hogy elfelejtettem kikapcsolni a mute-üzemmódot. Még szerencse, hogy anyám, mint mindent, ezt is tudta, úgyhogy a vonalason csörgött-időben. Ébresztettem a gyereken egyet, majd még kettőt.A vízforralóba vizet csorgattam, de csak 5 értékes perc múlva vettem észre, hogy nem kapcsoltam be. Lázas igyekezettel téptem fel a hűtő ajtaját, ezzel a lendülettel kiborult belőle az az egyetlen ételtároló, amelynek lejár a teteje. A sült pulykahús, meg a zsírja, kiloccsant a kőre, továbbá a jogosan ott tartozkodó szövetpapucsra. Gyors hibaelháratás után - erősen a feladatra koncentrálva - bekapcsoltam a melegszenyasütőt. Megkentem vajjal a kenyérszeleteket, de valahogy rosszul sikerült, mert néhány másodperc múlva minden vajas lett a pulton, csak a kenyér nem, így meglehetőst könnyebbséget éreztem, mire végre lecsukhattam a sütő fedelét. Az uzsonnagyártás közben furcsa, sercegő hangra figyeltem fel, ezért kontrollálás céljából felnyitottam a sütő imént lenyomkodott fedelét. Mint ekkor kiderült, az a szelet kenyér, amit eleddig kideríthetetlen okból a kukába helyeztem, a szendvics tetejéről hiányzott, így a sajt a vaj és a felvágott felpréselődött, majd odaégett a teflonbevonatra.

A teát sikerült baj nélkül szervíroznom.

Reggeli közben kicsit elbeszélgettünk, felolvasást tartottam a citromról, mint olyanról, közben megtöröltem még mindig vajas kezem az asztalon található szalvétában.Abban, amibe annak előtte az uzsonnát csomagoltam be.

Közben rápillantottam az órára, ekkor láttam, hogy 7:52 van, ami a 8 órás becsengetéshez fenyegetően közel esik.

Kapkodva öltöztünk, a gyerek az úszócuccát követelte, minek utána én leteremtettem, hogy nem változott az órarend, úszás szerdán van, ma tesi lesz, ahhoz meg bent van a felszerelés a suliban. A gyerek, maximálisan bízván a felnőttek értékítéletében, csak azt ismételgette a maradék időben, hogy "Én ezt nem értem...". Az ötödik után már én is elbizonytalanodtam, s a Milyen nap volt tegnap c. kérdés (válasz:kedd) eldöntötte az úszócucc sorsát.

És akkor a gyerek elment iskolába, s én hálát adtam a sorsomnak, hogy nem árufeltöltő elefánt vagyok a porcelánboltban.

Kero Creative Commons License 2004.02.03 0 0 8003
Miért ilyen brutális állatok a Levelek? Van-e bármilyen esélye a szenátoroknak..kiderul ma este és csutortokon..
Kir Royal Creative Commons License 2004.02.02 0 0 8000
Én ezt nem értem.Többszörösen nem.
Azt olvasom, hogy a vírus csak akkor aktivizálódik, ha a mellékletet kézzel lefuttatjuk.A kézzel-lel - 100%os lámerként - már eleve vannak bajaim.
Teszem fel, azt jelenti, rá köll kattintani, kvázi megnyitni, a nézőkéből nem virulens.
Innentől fogva meg azt nem értem, hogy ki az, aki megnyitja ezeket az ordítóan gyanús leveleket.
Azt se nem értem, hogy miért nem rágják újra és újra az egyszeri titkárnők szájába, hogy miként kell ezt a helyzetet kezelni. Nagyon szép leírások olvashatóak a neten, leginkább azok számára tartalmas közlések ezek, akik valamit konyítanak ehhez az egészhez.
De a valóban hatalmas forgalmat lebonyolító postafiókok olyan emberek kezelésében vannak, akik nem fognak részletesen, több nyelven utánaolvasni, mi is ez, megkapják a levelet, kézzel-lábbal kinyitják, oszt ott a baj.
De ha meg tökmindegy, nyissuk vagy nem nyissuk, akkor tessenek ezt mondani, az én számomra nem az a hír élvez prioritást, hogy kinek az oldala bénul éppen meg, hanem az, hogy mi történik az én gépem háza táján.
Talán erre kellene koncentrálni, mert az információdömpingben csak a lényeg vész el.
Amikor emelik a tarifát, mindenki szép levelet kap a szolgáltatójától.Kérdezem én, ki kapott figyelmeztető levelet az elmúlt napokban?
Kir Royal Creative Commons License 2004.01.31 0 0 7999
Azt hiszem, megfutamodtam.
Csapot-papot hátrahagyva ültem a hajnalban induló bécsi gyorsra.
Csak egy könnyű útitáska a vállamon, mázsányi súly a lelkemen.
Elárultam volna valakit?
Meglehet.

Engem elárultak.Becsaptak.
Mondtam neki, hogy holnap jövök. Meleg volt a keze, nagyon, napok óta harcoltunk a láz ellen, de az kikacagott minket.Tréfából engedett néhány fokot, de csak azért, hogy lendületből szökkenjen ismét magasra.Csorgattam a vizet, borogattam a forró homlokot.

Mondtam neki, hogy el ne mozduljon innen, mert holnap jövök megint.
Közben forgattam a számban a szavakat, hogyan hangzik kevésbé pocsékul a közelgő utazás lemondása. Tudtam, hogy hármasban a nászút kissé kínos lesz, lemondani már nem lehet, megvolt hozzá az esküvő.

Mondtam neki, hogy holnap jövök, ott legyen még, mert megharagszom, ha elcsatangol.A lelkére kötöttem, jól megcsomóztam, a teste már akkor nem kommunikált senkivel.

Holnap aztán siettem is, gyorsabban öltöztem, mint bármikor, vittem a gyereket az oskolába siettem, hogy menni tudjak a kórházba, mert megígértem neki.
A telefonhívás ezalatt érkezett.
Nem várt meg engem.Nem kötöttem az a csomót elég szorosra, a hidegkezű könnyen bontotta szét.

S most azt várják tőlem, hogy írjam meg.
Ha már idegen mondja a búcsúszót, legalább a szavak ne csengjenek idegenül.
Verset is, zenét is keressek.
Talán ezért törött le az ujjamból egy darabka.
Bár nem azzal a kezemmel írok.

Ezer darabra szakadt a lelkem, szétszóródott a hajnali bécsi vonaton, a Moldva ölelésében megbújó kisváros macskaköves utcácskáin, aztán szét a kedves Prága jól ismert szegleteiben.

Messzire futottam, sehová sem értem, bolyongtunk mindnyájan Bohémiában, a boldog nászutasok, a más felem, no meg én, a lelketörött gyászutas.

Moll Flanders Creative Commons License 2004.01.29 0 0 7998
Jedi ezt a morfondírozást azért nem kapkodtad el. Nem hétfőn volt a film? :))
Előzmény: jedi1 (7997)
jedi1 Creative Commons License 2004.01.28 0 0 7997
Azon gondolkoztam hogy a köcsög rtl klub mi a fenéért adja le a Bruce Lee életéről szóló filmet, ha a verekedős részeket kivagdossa belőle? Ki a faszom akar csonkított filmet nézni? Mire jó ez? Ezzel harcolnak az erőszak ellen? Álszentségből csillagos ötös.
tyutyus Creative Commons License 2004.01.28 0 0 7992
Hmmmm ? :)
Mielőtt Kir megorrolna :)
Előzmény: Törölt nick (7990)
tyutyus Creative Commons License 2004.01.28 0 0 7989
Ha egy pucér modell hasán tálalnád, esetleg elgondolkodna a témán :)))
Előzmény: Törölt nick (7987)
tyutyus Creative Commons License 2004.01.28 0 0 7988
Előzmény: Törölt nick (7983)
tyutyus Creative Commons License 2004.01.28 0 0 7985
Megmutatod?
Előzmény: Törölt nick (7983)
tyutyus Creative Commons License 2004.01.28 0 0 7984
Érdekes, hogy a cím mennyire át tudja értelmezni, amit elsőre gondolunk róla :)
Előzmény: Törölt nick (7981)
tyutyus Creative Commons License 2004.01.28 0 0 7982
Kössssz :-)))

A képeket ki követte el? Ismered?

Előzmény: Törölt nick (7980)
Lady Godiva Creative Commons License 2004.01.28 0 0 7979
A második passz (nem a fotó miatt), viszont ez a fölső izgalmas :)
Előzmény: Törölt nick (7976)
tyutyus Creative Commons License 2004.01.28 0 0 7978
Fernando Pessoa:

Autopszichográfia

A költő mindig tettető.
Oly pompásan csinálja,
Ha szenved is, csak úgy tesz ő,
Mintha valóban fájna.

S érzi a fájdalmat, aki
Csak kiolvassa innen.
Nem valódi, s nem tetteti,
Azt érzi, ami nincsen.

És így köröz, és így tolat,
Hogy szolgáljon az észnek
Ez a felhúzós kis vonat,
Amit szívnek becéznek.

:o)

Előzmény: Törölt nick (7974)
láttam dzsannit Creative Commons License 2004.01.28 0 0 7975
fix igazság valami, csak azért, mert neked úgy tetszik.
hát persze.
Előzmény: jedi1 (7973)
jedi1 Creative Commons License 2004.01.28 0 0 7973
Manapság Dunát lehet rekeszteni az önjelölt királyocskákkal, akik voltaképp az általad nevezett plebs legalja.

Tudod-e mitől király a király?Attól hogy nem nézi le a népet.Innentől mondanom se kell, milyen sokan megbuknának a királyi mesterségből.

Hogy van a mondás, a jó király a népet szolgálja?Akik csak a seggüket akarják nyalatni, azok ettől a nagy ötlettől még nem érdemlik ki a királyi jelzőt.És ezt veheted fix igazságnak.

Előzmény: láttam dzsannit (7969)
tyutyus Creative Commons License 2004.01.28 0 0 7972
Előzmény: Törölt nick (7971)
láttam dzsannit Creative Commons License 2004.01.27 0 0 7969
a plebs kínjában gúnyolódik.
láttam dzsannit Creative Commons License 2004.01.27 0 0 7967
az irigy plebs próbálja a maga nívójára lehúzni a királyt legalább verbálisan, ha másképp úgyis kilátástalan.
láttam dzsannit Creative Commons License 2004.01.27 0 0 7964
ha a plebs attól boldog, hogy a királyt meztelennek akarja vélni, meg kell hagyni ezen egyszerű örömét.
higgye csak a plebs, hogy a hiedelme megváltoztatja a tényeket.
láttam dzsannit Creative Commons License 2004.01.27 0 0 7962
semmi meglepő nincs abban, hogy a plebs értetlen.
Rick Blaine Creative Commons License 2004.01.26 0 0 7955
azon morfondirozom, hova tunt tyutyus hozzaszolasa...?
Purusa Creative Commons License 2004.01.26 0 0 7954
"Éééééén vagyok a király!!"

nevet

Előzmény: láttam dzsannit (7947)
Rick Blaine Creative Commons License 2004.01.26 0 0 7951
van gogh egy orult idealista volt.. mindanozaltal borzongatoan szep gondolat.
Előzmény: tyutyus (7950)
tyutyus Creative Commons License 2004.01.26 0 0 7950
Földi titkok titkai: élet, művészet… Vajon miben rejlik a művészet lényege? Tudós elmék kutatják több ezredéve, amit egy kölyök játszva formál a síkban hanggá, színné, ritmussá, formává, irányzatoktól, iskoláktól, nagyhitű műítészek által leszúrt cölöpöktől mentesen. Akt, portré, aprólékos tollrajz, diópác, akvarell. De mind valami más is részleteiben, mint ami az első összbenyomás távolról. Közelről is csak csendes-szépen, mívesen észlelős. Nem hivalkodó-lázadón. Ez ám a rebellió! Egy kölyök önálló kiállításán találkozni a honvágy, búcsú, döntés, oltalom gondolatával megképiesülve… Gondolatvezérelt vonalvezetéssel, érett világlátással.

Méret? Mennyiség? Itt értelmezhetetlen fogalomzavar ez a kérdéskör :) Állatira tök bonyi a világ mucikáim :)

Bár azt mondja az öreg van Gogh, hogy „nincs semmi, ami olyan mélységesen művészi volna, mint az embert szeretni” :-))))))

Nosza… :) hosszú még az éj :-)

tyutyus Creative Commons License 2004.01.26 0 0 7949
Nekem ösmerős valahonnan ez a magas lóról effekt, ezért nem bánom, ha megcsókolják a topánkámat :-)
Előzmény: Törölt nick (7948)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!