Keresés

Részletes keresés

waterfalls Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6339
Eltűntek a tegnap estétől beírt hozzászólások ???
aneg Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6338
Bocs, 70 dkg-t akartam írni :-))))
Előzmény: aneg (6337)
aneg Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6337
Kedves rouhun,
a kakóscsiga receptnél nem kell felfuttatni az élesztőt? Csak azért kérdezem, mert ha a tejet csak locsolgatáshoz használod, nekem így a hozzávalók alapján, a 701 dkg liszthez kicsit kevésnek tűnik a folyékony anyag. de lehet hogy rosszul tudom :-)))
aneg
Előzmény: rouhun (6329)
Mulan Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6336
Meg még reszelt sajttal és/vagy párolt gombával is nagyon finom, tormával meg egészen különleges, csak akkor ezeket már nem kaszinótojásnak hívják, csak úgy mindenféle töltött tojásnak:-))))
Előzmény: snowman (6334)
ona Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6335
Nem baj kedves Mindenki:)))))))))))))
Előzmény: Mindenki (6333)
snowman Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6334
Én a tölteléket úgy szoktam csinálni a tojáshoz, hogy vegyítem még egy kevés, nagyon finomra aprított sonkával, esteleg egy kis májkrémmel, és a tetejére pöttyentek egy pötty PirosAranyat, és tűzök mellé egy kis levél petrezselymet is.
Hmmmmm. :o) Imádom.
6300! :o)
Előzmény: rouhun (6328)
Mindenki Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6333
Kedves ona!

Sajnos nem tudok egy ilyen receptet se :(

Előzmény: ona (6327)
rouhun Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6332
tej a locsolgatáshoz kell..

Mulan:köszönet...

Előzmény: ona (6330)
Mulan Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6331
Franciasaláta, tartármártás, mint rendesen.

A keménytojásokat meghámozod, hosszában kettévágod, a sárgáját kiszeded, és eldolgozod tojásonként úgy egy deka vajjal (azért 12 tojáshoz is elég egy csomag vaj), ízlés szerint sóval, mustárral, nagyon finomra vágott petrezselyemmel. Visszatöltöd a tojásokba. Ha jól mepúpozod is fog kimaradni, azt a végén felhasználhatod díszítésre. A fél tojásokat töltelékkel lefelé franciasalátára fekteted, az egészet leöntöd jó sűrű tartármártással (lehet bele egy kis zselatint tenni, de mi nem szoktunk), hogy egy egységes felületet alkosson, és a végén díszíted a kimaradt töltelékkel, a franciasalátából félretett zöldségfélével, de persze paprikával, paradicsommal, petrezselyemmel is lehet.

Előzmény: rouhun (6328)
ona Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6330
Köszönöm szépen:)
A tej csak a kelesztéshez kell, vagy a tésztába is kell tenni+?
Előzmény: rouhun (6329)
rouhun Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6329
Kakaóscsiga
70 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 tojás
3 dkg ráma vagy liga
cukor

tej
Összegyúrjuk, 1/2 órát keleszjükeni, majd a felét kinyújtjukni, megszórjuki kakaóval és kristálycukorral, majd olvasztott vajjal. Mint a beiglit feltekerjük és 2 cm vastag szeleteket vágunk, és a tepsibe rakjuk, sütjük, hamar kész.
Sütés közben tejjel meglocsoljuk.
Jó étvágyat
Előzmény: ona (6327)
rouhun Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6328
én meg kaszinotojás receptet ohajtanék:)
ona Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6327
Kedves Mindenki,

nagyon szeretnék kakaós csiga receptet.
Rémlik, hogy volt már róla szó, de lassú nagyon a net keresgélésre:(

Csokis Creative Commons License 2002.07.04 0 0 6326
Én ebből csak az első négyet szoktam összecsinálni hasétésztának. Kinyújtom, kockákra vágom, bele egy darab virslit (vagy ledarált parizerből fűszeres krémet), megkenni tojás fehérjével, aztán be a sütőbe. Gyors, egyszerű vndégváró, és remekül lehet vele a "profi háziembert" játszani. :-)
Előzmény: waterfalls (6325)
waterfalls Creative Commons License 2002.07.03 0 0 6325
Sziasztok !

Tuti pogi recept:

1/4 kg túró
1/4 kg margarin
1/4 kg rétes liszt
2 kk só
1/4 csomag sütőpor
15 dkg reszelt sajt

Mindent összegyúrni, 1 éjszakát hűtőben pihentetni.
Nyújtás kb. fél cm vastagságúra, tetejét tojással megkenni reszelt sajttal megszórni.
Apró szaggatóval a legjobb.

Előzmény: aneg (6324)
aneg Creative Commons License 2002.07.03 0 0 6324
Dalia,
hú, az nagyon tutin néz ki!
sajtos pogácsához nincs valami jó recepted? vagy bárkinek?
aneg
Előzmény: dalia (6322)
Nerdy Creative Commons License 2002.07.03 0 0 6323
nagyon finom lehetett :-))))))
Előzmény: dalia (6322)
dalia Creative Commons License 2002.07.03 0 0 6322
...csak mert olyan jól sikerült tegnap, nézzük-mi-van-itthon-sütihez recept:

Volt vagy fél kiló málna, így kezdődött.
Aztán 25 dkg rízst megfőztem 2-3 deci vizes tejben, csipetnyi sóval, fél vanilirúddal. Addig felvertem két tojásfehérjét pár kanál porcukorral habbra, ill. kikivertem két tojássárgáját pár kanál kristálycukorral és nagy evúőkanálnyi margarinnal. Aztán a meleg tejberízsbe belekevertem a tojásokat, majd a habot a málna negyedével, kb. Tortaformába raktam, és forró sütőbe egy fél órára. Megsült, rápakoltam a maradék málnát, ready.

Este jó volt melegen, vacsi helyett, ma reggelire hidegen.

Jó reggel[i]t! :-)

d.

snoopy_beagle Creative Commons License 2002.07.03 0 0 6321
Sziasztok konyha guruk!
Nem olyan rég örököltem drága megboldogult nagymamámtól egy régi, de elektromos ostyasütőt. Nem tudna nekem valaki segíteni mind sós, mind édes receptekkel kapcsolatban?
A segítséget előre is köszönöm: Snoopy
joy Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6320
Igen, a fehér az uborkatrutyi.
A piros bazsalikomos-oreganos paradicsomkrém, kechup.
A görögök nem paprikából erősítenek, sőt legtöbben nem is kedvelik az erőset!
(Annál inkább az édeset!)
Előzmény: adripet (6319)
adripet Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6319
Gyroshoz szeretném megtudni, hogy annak a piros lötyinek mi az összetétele? Ha jól néztem Erős Pistát szoktak bele tenni, és azt hiszem görög mártás a neve, bár valószínűsítem hogy az eredetiben nincs Erős Pista:) A fehér az tzatziki, nem?
Előzmény: joy (6309)
nogea Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6318
Van egy 8 éves Whirlpool mikrónk ahhoz volt crisp tál meg van külön grill+crisp fokozat.Szerintem van az újakon is ! Vagy nem ? Abban nagyon jó a pizza aminek a recijét innen szedtem le. Lehet hogy kéne is készítenem !!!
Előzmény: Törölt nick (6315)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6317
mail megy! :))
Előzmény: Törölt nick (6316)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6316
Venek Tanacsa Jelentkezz!
megkaptad a megkapnivalot?

trilla

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6315
mi az a crisp tál és mi az a crisp fokozat?
Előzmény: nogea (6305)
nemisbéka Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6314
A benzoesavas nátrium szerintem felesleges. A barnulástól való védelem is nagyjából felesleges, mert onnantól kezdve, hogy piros gyümölcs kerül bele, minden piros lesz a végén. Én tettem bele cseresznyét, epret és szilvát a tavalyiba és az alma, narancs, körte, banán mind átvette a vöröses színt.
Előzmény: adripet (6308)
nemisbéka Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6313
Nem kell hűtőbe tenni. Az alkohol konzervál, a rum miatt nem romlik meg. Tedd te is szekrény mélyére, de a hűtő felesleges.
Előzmény: moes (6307)
nemisbéka Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6312
Én vettem a Sárospataki Kerámiától kifejezett rumtopfos edényt, ami egy szélesebb kerémiaedény, kis fedővel. Szórtam a réteget és rátettem a fedőt. Semmi légmentes vagy ilyesmi, a végén sem. Lefedni a muslincaveszély miatt kell. És szekrény mélyére tettem.
Előzmény: adripet (6304)
joy Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6311
Jövőre +mondom...
:o)))

Annyit beszéltetek ugyanis róla, hogy -noha sosem szerettem a vegyeskompótot-, az idén kipróbálom!
Én teszek rá.
Kistányért.
:o)

Előzmény: adripet (6304)
joy Creative Commons License 2002.07.02 0 0 6310
Ha lehet, ecetes víz helyett citromos vizet kell használni barnulás-gátlónak!
Előzmény: adripet (6308)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!