Kedves rouhun,
a kakóscsiga receptnél nem kell felfuttatni az élesztőt? Csak azért kérdezem, mert ha a tejet csak locsolgatáshoz használod, nekem így a hozzávalók alapján, a 701 dkg liszthez kicsit kevésnek tűnik a folyékony anyag. de lehet hogy rosszul tudom :-)))
aneg
Meg még reszelt sajttal és/vagy párolt gombával is nagyon finom, tormával meg egészen különleges, csak akkor ezeket már nem kaszinótojásnak hívják, csak úgy mindenféle töltött tojásnak:-))))
Én a tölteléket úgy szoktam csinálni a tojáshoz, hogy vegyítem még egy kevés, nagyon finomra aprított sonkával, esteleg egy kis májkrémmel, és a tetejére pöttyentek egy pötty PirosAranyat, és tűzök mellé egy kis levél petrezselymet is.
Hmmmmm. :o) Imádom.
6300! :o)
A keménytojásokat meghámozod, hosszában kettévágod, a sárgáját kiszeded, és eldolgozod tojásonként úgy egy deka vajjal (azért 12 tojáshoz is elég egy csomag vaj), ízlés szerint sóval, mustárral, nagyon finomra vágott petrezselyemmel. Visszatöltöd a tojásokba. Ha jól mepúpozod is fog kimaradni, azt a végén felhasználhatod díszítésre. A fél tojásokat töltelékkel lefelé franciasalátára fekteted, az egészet leöntöd jó sűrű tartármártással (lehet bele egy kis zselatint tenni, de mi nem szoktunk), hogy egy egységes felületet alkosson, és a végén díszíted a kimaradt töltelékkel, a franciasalátából félretett zöldségfélével, de persze paprikával, paradicsommal, petrezselyemmel is lehet.
Kakaóscsiga
70 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 tojás
3 dkg ráma vagy liga
cukor
só
tej
Összegyúrjuk, 1/2 órát keleszjükeni, majd a felét kinyújtjukni, megszórjuki kakaóval és kristálycukorral, majd olvasztott vajjal. Mint a beiglit feltekerjük és 2 cm vastag szeleteket vágunk, és a tepsibe rakjuk, sütjük, hamar kész.
Sütés közben tejjel meglocsoljuk.
Jó étvágyat
Én ebből csak az első négyet szoktam összecsinálni hasétésztának. Kinyújtom, kockákra vágom, bele egy darab virslit (vagy ledarált parizerből fűszeres krémet), megkenni tojás fehérjével, aztán be a sütőbe. Gyors, egyszerű vndégváró, és remekül lehet vele a "profi háziembert" játszani. :-)
1/4 kg túró
1/4 kg margarin
1/4 kg rétes liszt
2 kk só
1/4 csomag sütőpor
15 dkg reszelt sajt
Mindent összegyúrni, 1 éjszakát hűtőben pihentetni.
Nyújtás kb. fél cm vastagságúra, tetejét tojással megkenni reszelt sajttal megszórni.
Apró szaggatóval a legjobb.
...csak mert olyan jól sikerült tegnap, nézzük-mi-van-itthon-sütihez recept:
Volt vagy fél kiló málna, így kezdődött.
Aztán 25 dkg rízst megfőztem 2-3 deci vizes tejben, csipetnyi sóval, fél vanilirúddal. Addig felvertem két tojásfehérjét pár kanál porcukorral habbra, ill. kikivertem két tojássárgáját pár kanál kristálycukorral és nagy evúőkanálnyi margarinnal. Aztán a meleg tejberízsbe belekevertem a tojásokat, majd a habot a málna negyedével, kb. Tortaformába raktam, és forró sütőbe egy fél órára. Megsült, rápakoltam a maradék málnát, ready.
Este jó volt melegen, vacsi helyett, ma reggelire hidegen.
Sziasztok konyha guruk!
Nem olyan rég örököltem drága megboldogult nagymamámtól egy régi, de elektromos ostyasütőt. Nem tudna nekem valaki segíteni mind sós, mind édes receptekkel kapcsolatban?
A segítséget előre is köszönöm: Snoopy
Igen, a fehér az uborkatrutyi.
A piros bazsalikomos-oreganos paradicsomkrém, kechup.
A görögök nem paprikából erősítenek, sőt legtöbben nem is kedvelik az erőset!
(Annál inkább az édeset!)
Gyroshoz szeretném megtudni, hogy annak a piros lötyinek mi az összetétele? Ha jól néztem Erős Pistát szoktak bele tenni, és azt hiszem görög mártás a neve, bár valószínűsítem hogy az eredetiben nincs Erős Pista:) A fehér az tzatziki, nem?
Van egy 8 éves Whirlpool mikrónk ahhoz volt crisp tál meg van külön grill+crisp fokozat.Szerintem van az újakon is ! Vagy nem ? Abban nagyon jó a pizza aminek a recijét innen szedtem le. Lehet hogy kéne is készítenem !!!
A benzoesavas nátrium szerintem felesleges. A barnulástól való védelem is nagyjából felesleges, mert onnantól kezdve, hogy piros gyümölcs kerül bele, minden piros lesz a végén. Én tettem bele cseresznyét, epret és szilvát a tavalyiba és az alma, narancs, körte, banán mind átvette a vöröses színt.
Én vettem a Sárospataki Kerámiától kifejezett rumtopfos edényt, ami egy szélesebb kerémiaedény, kis fedővel. Szórtam a réteget és rátettem a fedőt. Semmi légmentes vagy ilyesmi, a végén sem. Lefedni a muslincaveszély miatt kell. És szekrény mélyére tettem.