Keresés

Részletes keresés

bd Creative Commons License 2002.06.07 0 0 6192
GPF kért kapros receptet.
Ha még nem küldtem volna:
CUKKINIS SPAGETTI Csaladtol (es etvagytol) fuggoen 2-3 zsenge, hosszukas cukkinit megmosunk, majd ugy hejastol uborkareszelon legyaluljuk. Keves olivaolajat forrositunk egy labosban es belezuditjuk a cukkinit. Alaposan atsutjuk - az sem baj, ha egyik-masik szelet kicsit megporkolodik - majd jo sok (en szeretem) aprora vagott kaprot keverunkbele. Ket-harom tojast villaval felverunk, soval, borssal izesitjuk majd belekeverunk annyi reszelt parmezansajtot (de trappistaval eppugy megteszi, az is finom),hogy tejszinsurusegu legyen.Kozben spagettit fozunk (gondolom erre mar mindenkinek megvan a jol bevalt modszere), leszurjuk, gyorsan raontjuk a cukkinit, es a tojasos kutyulekot is, majdjol osszekeverjuk.Ha minden eleg forro volt akkor mar nem kell tovabb melegiteni, ugyis megdermed a tojas,de en azert at szoktam keverni megegyszer egy teflon edenyben a tuzfolott. Nalunk mindig hatalmas lavorral szokott keszulni, de elfogy!

Előzmény: GPF (6165)
nogea Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6191
Szerintem a mosópor is addig jó amíg kb 1-2 hónapig megy a reklám. Fűszer dettó !!!
Nem tud VALAKI kagyló elkészítési recit ?
Horvátba ettünk egy JÓ étterembe fini fokhagymás szósszal leöntött kagylót. :: Valami fekete héjú csoda volt....... Isteni fini volt !!!!! Hol lehet ott szedni ? Mi a módja az elkészítésének ?? A Metróba láttam íly fekete valamit fagyasztva ! Köszi !!
Előzmény: GPF (6187)
bokor Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6190
Kovászos uborka kaporral? Olyat még nem ettem... :-)
A sok kapros receptről eszembe jutott a palócleves (nyami) meg a kapros-túrós palacsinta (még nyamibb)
Előzmény: Lappantyú (6172)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6189
Persze! =O)
Előzmény: kockasfulunyul (6188)
kockasfulunyul Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6188
Nekem is elküldenéd? Köszi!
Előzmény: Törölt nick (6186)
GPF Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6187
Kicsit vissza az ízfokozóra.

Nem tudom, észrevettétek-e, hogy a legtöbb bolti fűszerkeverék is tartalmaz. Van egy, amit imádnak a gyerekek, az a neve, hogy flekken. 5 évig ott állt, senki nem használta, aztán múltkor elővettük, azzal szórtam be a csirkét és nagyon jó lett, azóta az az egyik kedvenc. El is fogyott, vettünk egy újat, külsőre ugyanúgy néz ki, csak az összetevők közé bekerült az ízfokozó. Teljesen felháborodtam.
Meg tejszínt vettem a minap, sima zacskósat, abban is van állományjavító. (Ami akár halliszt, vagy keményítő vagy akármi is lehet.)
Már nem lehet normális, dolgokat kapni? Vagy lehet, csak nagyon figyelni kell?
Ha veszek egy csomag borsot, abban is van ízfokozó?

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6186
Maris kuldom! =O)
Előzmény: moes (6185)
moes Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6185
Sigue, kedves!
a múltkor küldözgettél jobbra-balra szokásos összefoglalót az itt elhangzott receptekről. szeretnék én is kapni. olyanjaim vannak (nem neveztem át őket), hogy:
karacsony.zip
szakacskonyv.zip
kiegeszito.zip
kiegeszito2.zip

küldesz nekem további kiegészítőket?

köszi,
moes

vikilány Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6184
Sajtlee kedves, azt az isteni lencsesaláta receptet megosztod velünk a kedvemért???

Köszi

v.

Előzmény: Sajtlee (6166)
GPF Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6183
Pont a kínai kajára elég jellemző. Volt róla szó a kínai kajás topicban. De csak az éttermi verziókra. Otthon tényleg nem kell használni.

Édes savanyú?

Előzmény: TT12 (6182)
TT12 Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6182
kinai csirke... ok biztos "fokozottan" szeretik :)
Előzmény: joy (6180)
moes Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6181
meg egy kis fokhagyma
Előzmény: joy (6180)
joy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6180
A csirkéhez való fűszer a só-bors-paprika-hagyma...
:o)
Előzmény: TT12 (6177)
TT12 Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6179
én meg aszittem vmi egzotikus fűszer. :)

Kösz szépen.

Előzmény: GPF (6178)
GPF Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6178
Ne tegyél bele!
Ha jól tudom, azt hívják úgy, hogy ízfokozó.
Van akinek allergiát okoz. (Pl. nekem, pedig nem vagyok egy kényes típus.) Az ízt inkább máshogy fokozd!
Előzmény: TT12 (6177)
TT12 Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6177
Sziasztok!

Új vagyok itt, és a főzésben is, így lenne egy amatőr kérdésem: mi az a glutamát, és hol lehet beszerezni? Egy csirkés recepthez kellene.

Kösz.

moes Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6176
volt egy masni-recept.

a leveles tésztát kell kiengedés után kinyújtani, az egyik felét fűszervajjal megkenni (margarin, vegeta, petrezselyem, bors, fokhagyma, szerecsendió), félbehajtani, belül legyen a szottyos rész, majd kívül némi tojásozás után mákkal megszórni, majd felvágni csíkokra, masnit formálni belőle vagy megcsavarni és megsütni.

na, ez szerintem némi módosítással működhet a kaporral is.

Előzmény: GPF (6175)
GPF Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6175
Köszi, jó ötletek (a tököt kivéve.)

Valami pogi, vagy sós süti?

moes Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6174
az csak jó lehet :-)
Előzmény: Lappantyú (6173)
Lappantyú Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6173
Valamint most találtam egy érdekeset:

Tökös palacsinta
Csinálsz egy sima palacsintatésztát, lehet kicsit sűrűbb. Egy kisebb, zsenge tököt meghámozol, legyalulod. Nem kell kinyomni a levét! Belekevered a palacsintatésztába és megsütöd a palacsintákat. Kapros tejföllel töltöd.

Ki fogom próbálni, bár még elképzelni sem tudom, hogy milyen lehet.

Lappa

Előzmény: Lappantyú (6172)
Lappantyú Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6172
hát kovászos uborka.
Előzmény: GPF (6165)
moes Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6171
natúrhusi kaporszósszal, főtt burgonyával vagy rizsel.
zöldbabgulyás.
zöldbabfőzelék.
saláta kaporöntettel.

vagy add oda nekem :-)

Előzmény: GPF (6165)
joy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6170
LYUPPIÍÍÍ!

Hát, igen!

Előfordult már ilyen malőr, ebben a topicban is, nem előszö...
No, nem baj!
:o)))

Előzmény: Hy (6169)
Hy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6169
Vagy ~ rétes:
Réteslap, 1/4 kg túró, pohár !sűrű! tejföl (Savót kiönteni alóla!), csokor kapor, só, tojás. A túrót villával összetörjük, bele hajigáljuk a többi alkotót is -a kaprot (szára nélkül) apróra sarabolva,, tojást héja nálkül-, alaposan eldolgozzuk. 2-3 eka morzsával besűrítjük, hogy ne follyon, a rétegenként olajjal megspriccelt 2-3 réteslapra tesszük, melyre először vékonyan morzsa-ágyat teszünk, fölgöngyöljük, tojással megkenjük a tetejéj, 30-40' alatt piriropogósra sütjük!

Végül sajnálkozunk, hogy mennyi munka, és már nincs nyoma sem...

Előzmény: Sajtlee (6167)
Hy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6168
40cm.

"Ezt régen férfiak csinálták kinnt az udvaron, ha jól emlékszem."

Most is csak:
"Api! ki ne merd nyitni a konyhaajtót, míg ki nem szellőzik a büdös!"

Egyébként én így csináltam:
Alaposan mosószeres csutakkal kívül-belül ledörzsöltem a gépzsírt róla csap alatt, két liternyi vizet alaposan megfőzetm benne, kiöntöttem, és a gázlángra tettem először rendesen, majd szélei felé is forgatva, míg az egyész csillogó acélkékké lett, szinte átízzott...
(Némileg itt-ott füstölt, nem is lett olyan szörnyű büdös.)
Utánna forróvíz !!!Nagyon VIGYÁZZva a robbanó gőzre!!!
Törölgetés-olajjal bekenés!
Most olyan mint valami horrorfilm-bogár, a falon.

Előzmény: bd (6164)
Sajtlee Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6167
Kapros-túrós lepény... csak nem tudom hogyan kell csinálni. :o)
Előzmény: GPF (6165)
Sajtlee Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6166
No, egy újabb kérdés:
Már Szilveszter napján sem bírtam megbírkózni a vöröslencse elkészítésével! A barna színűből minden további nélkül issteni salátát csinálok, a vörös főzése gondot okoz. Meddig kell főzni, áztatni? (most speciel rövid ideig (3-4 perc) áztattam, s rövid ideig főztem, nyers is maradt...) Ha meg tovább főzöm, akkor szétfől:o(.

Ja és ugye nem lesz bajom, ha nyersen eszem meg:o)))

S.Lee

GPF Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6165
A mek-en van fenn egy "szakácskönyv":

Kun Ákos: Egészségkímélő ételek ínyenceknek.

Azért tettem idézőjelbe a szakácskönyvet, mert sokkal inkább tanácsadó könyvnek kellene hívmi.

Az egészségkímélő többek közt a húsmentest jelenti. (Úgyhogy ebből a szempontból nem ez a kedvencem.)
Ilyen alapos könyvet én még nem láttam ebben a témában.
Többek közt részletesen leírja, hogy hogyan kell beavatni a serpenyőt. (Meg még rengeteg mindent.)

Más:

Kaptunk egy csomó kaprot. A tökfőzeléket utáljuk, de a kaprot szeretjük. Krémleves volt, kapros tejfülös hús volt, most valami süti lenne jó, de bármilyen kapros ötletet szívesen vennénk.

Előzmény: bd (6164)
bd Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6164
Joy, asszem csak veszek eggyet.
A tied 20 cm átmérőjű?

Ki tudja, hogy kell "kiégetni" az uj vasserpenyőket?
Ezt régen férfiak csinálták kinnt az udvaron, ha jól emlékszem.
bd

Előzmény: joy (6161)
joy Creative Commons License 2002.06.06 0 0 6163
Yully!
Maradok a kukoricánál...
Előzmény: toccata (6160)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!