Keresés

Részletes keresés

Kisza Creative Commons License 1999.03.19 0 0 32
Legutoljára DM -klub-ban valamikor 1992 tájékán jártam a Pecsában. Akkor tájt még ezen a zenekaron kívül minden másra fújoltam és szinte csak feketében jártam.
Azóta sokat változott a világ és az én ízlésem is. Igaz 1993-ban voltam a koncertjükön és tavaly nagyon sajnáltam, hogy nem jöttek "kishazánkba", de már nagyon várom egy új anyag megjelenését.
MarK Creative Commons License 1999.03.19 0 0 31
Disp!

A q...a jó ez a cím. Sok DM oldalt ismerek, de ezt valamiért eddig mindig elkerültem.
Más.
Néhány hete azt hallottam, hogy a DM azért nem vállalta el az új Bond film (év végére jön ki) zenéjének megírását, mert erre az évre újabb turnét terveznekszerveznek. Ehhez képest nem észlelek semmi bíztatót, hogy nyáron, v. valamikor hozzánk is ellátogatnának.
Legfeljebb megint megyek ki, de most már nem csak Prága+Bécs, hanem meg sem állunk Németo.-ig.

Előzmény: disp_ (26)
SzaKing Creative Commons License 1999.03.19 0 0 30
Üdv mindenkinek :

DEPECHE MODE !! :-))
MarK Creative Commons License 1999.03.19 0 0 29
Hi és mégegyszer Hi!

Igen, Elődről tudni kell, hogy nagyon szereti (szerette?) a DM-ot. Annak idején a Popular tagjaival nagyon jóban volt (az egyikükkel lemezt is készített Exotron néven (hajóltom)), akikről szintén ismert DM-os elkötelezettségük. Kiváncsi vagyok, hogyan tükröződik ez (mármint a DM-os múlt) a Neo (ex-Popular) májusban megjelenő albumán (szerintem sehogy).
Egyébként nem nagyon szimpatizálok Cs.E.-del (nem a balesete miatt), mert szerintem elégé kib...ot H. Danival.
Skog: remélem kijózanodtál, bár igy is jól "beszéltél".
manga: sajna még nem volt szerencsém az úriemberhez (bár ki tudja?), közelebb vinne a megoldáshoz, ha tudnám, hogy ismeri-e a Shape-et.
Üdv.

Előzmény: Para (27)
Pókerarc Creative Commons License 1999.03.19 0 0 28
Kedves Woland,
sosem gondoltam, hogy valamiben egyetértünk. Örülök...
Előzmény: Woland (7)
Para Creative Commons License 1999.03.19 0 0 27
Én voltam olyan FLM koncerten, kb. 95 nyarán Balatonalmádiban, ahol Előd Depeche Mode pólóban lépett fel. És ez felettébb szimpatikus volt.
disp_ Creative Commons License 1999.03.18 0 0 26
Bocs elrontottam a linket
akkor csak igy kézzel
www.depeche-mode.com (nemhivatalos de a legjobb)
disp_ Creative Commons License 1999.03.18 0 0 25
Csatlakoznék a klubhoz :)
addig is egy
Skog Creative Commons License 1999.03.18 0 0 24
Na már most(A Skogi boy kicsit be tintázott,tehát.....ajaajajajajajajjjjaaaj)
Szóval('s tettel)pontosan mostanában vettem észre igenis kell egyfajta szellemi érttség a dolgok(akár zene,akár irodalom vagy bármi)megértéséhez.
Ez természetesen külön kell válljon az egyéni izlésektől,azaz ez nem lehet a szeretem nem szeretem kategória.
Szüleitől bányászik...én apámtól Santana finom kulturájába lettem beavatva, anyám a klasszikusokat pumpolta belém.
Azaz HI!
Előzmény: MarK (17)
manga Creative Commons License 1999.03.18 0 0 23
o" vér pesti, es szinte mindig ott van

fekete rovid haj, korszakall

Előzmény: MarK (21)
MarK Creative Commons License 1999.03.18 0 0 22
Na jól van, nekem mennem kell, részemről folyt. köv. holnap.
Üdv.
MarK Creative Commons License 1999.03.18 0 0 21
Ismerek egy Horváth Zolit, de ő nem DM-os :)) + ismerek egy Zolit, aki nemtommilyenzoli, de nagy DM-os és mindig Nyíregyházáról jár fel (ha jól tévedek).
Előzmény: manga (20)
manga Creative Commons License 1999.03.18 0 0 20
horvath zolit nem ismered veletlenul?
MarK Creative Commons License 1999.03.18 0 0 19
Hi!
Persze, hogy még mindig lejárok! Minden hónapban. Na jó, néha kihagyok egyet-egyet. Ha nagyon sok olyan jó hely lenne, ahol jól érzem magam, akkor lehet, hogy kevesebbszer járnék le. De sajna, nagyon kevés hely van ami elmegy, ahol nem tucatzenét játszanak. Valahogy úgy vagyok vele, hogy 1-2 év múlva talán úgyis kinövök az egészből (mármint, hogy állandóan lemenjek a Pecsába), ráadásul lehet, hogy 1-2 év múlva a DM is befejezi (remélem nem, de ez is benne van a pakliban), addig meg miért ne használjak ki minden alakalmat? Meglehet, sokan unalmasnak találnák (mindig uazok az arcok, uaz a hely stb.), de ezt ugyanúgy nem tudom megunni, mint azt, hogy többszázadik (ezredik? :)) ) alkalommal is meghalgassam mondjuk a Higher Love-ot.
Tudom, hogy Cs. E. is ott kezdte, de én azóta nem láttam őt, amióta a Novákék kiszálltak az egész "klubbosdiból". Miért?
Előzmény: manga (18)
manga Creative Commons License 1999.03.18 0 0 18
MarK, te meg most is jarsz le a klubba?

(tudtad hogy csaszar eloz az egyik alapitotag volt?)

MarK Creative Commons License 1999.03.18 0 0 17
Hi!
Talán nem derült ki egyértelműen, de én is éppen úgy gondolom, hogy nem baj, ha valaki több stílust kedvel, sőt! Én is több fajta zenét szeretek. Éppen ezért ÖRÜLÖK, amikor azt hallom a Black Out v. a Tankcsapda énekesétől, hogy az Ultra náluk benne van a Top 3-ban. A három nagyon kívűl (DM, U2, Inxs(inkább csak a Kick album+1-2 jobb szám)) nagyon O.K. pl. a Faith no more, a Clawfingher, a Metellica, a Manic Street Preachers, v. éppen az R.E.M. Ilyen együtteseket bármikor hallgatok, attól függetlenül, hogy 93 óta nekem inkább bejönnek a szintetizátorok, a jó kis analóg hangok, no meg az erőteljes szubbasszus, amitől leszakad az ember feje. Érdekes, hogy előtte a Queen-t szerettem és nagyon utáltam a DM-ot, ill. a BB-t (most 23 vagyok - lehet, hogy kellett egy bizonyos kor ezekhez a zenékhez?) + hozzátartozik, hogy a Beatles-szel fedeztem fel a zenét (hiszen elsőre mindenki a szülei lemezeiből bányászik :)) ).
Üdv.
Előzmény: Skog (16)
Skog Creative Commons License 1999.03.18 0 0 16
Nem érzem magam rockernek sem,de inkább oda sorolható vagyok,ennek ellenére nem értem miért baj ha az ember sok-sok zenei stilust szeret öszintén.
Előzmény: MarK (14)
Skog Creative Commons License 1999.03.18 0 0 15
Soha nem éreztem magam igazi Depechesnek,de nagyon szeretem öket.
Az újak nem tetszenek annyira,de jók és ugyanúgy DM-os számok, nem hiszek abban, hogy egy zenekar ne képezne zenei folytonosságot,ha a zenekar magja,lényege nem változik(Markáns példa erre a U2,de kivételt képez az EDDA.)
Na, nálad az is érdekes,hogy miképen jöhet be a 2Unlimited stb. a Mode után.(BB kivétel.)
Előzmény: drhv (5)
MarK Creative Commons License 1999.03.18 0 0 14
Hi!
Hogy a Condemnation nyálas lenne?!
Na mindegy, izlések és pofonok. Ha gyenegébb számot kéne említenem a DM-tól és ráadásul a SOFAD-ról, akkor az a Get Right with Me.
Egyébként kiváncsi lennék egy-két rocker véleményére is, azzal kapcsolatban, amit a témanyitás végén írtam. Nyilván nem lehet általánosítani, de úgy gondolom tényleg sokan megszerették a DM-ot a gitárzenét kedvelők közül is, vagy legalábbis elismerik. Szerintem azért, mert annak idején, amikor kezdett divattá válni ez a stílus Mo.-on, akkor sokan fogták a fejüket a "nagy öregek" közül (pl. Demjén, Nagy Feró, Hobo, Illés, Koncz stb.), hogy Úr Isten, mi ez?! Pláne amikor bejött a Bonanza: katasztrófális gépzene stb. Azóta viszont, látva a sok gagyit, ami külföldről bejött, v. itthon született, gondolom, ha nem is sírják vissza pl. a Bonanzás korszakot, de elismerik, hogy a DM és követői a mai divatzenékhez képest sokkal igényesebb, dallamosabb anyagokat készítettek, azok a zenék legalább "meg lettek csinálva"(így magyarosan :)) ). Valószínű, hogy az Ultra csak megerősítette bennük ezt.
Nuwanda Creative Commons License 1999.03.18 0 0 13
Ambipotalamusz,
Posztmodern művészi szempontok szerinti vizsgálat: az adott alkotás összetevő elemeinek vizsgálata kortárs zenei, fényképészeti, filmművészeti, ruha-, design-, stb. besorolási és rangsorolási elvek mentén.

Készségesen válaszolok minden kérdésre.

Előzmény: Ambipotalamusz (12)
Ambipotalamusz Creative Commons License 1999.03.18 0 0 12
bocs, Nuwanda bacsi, de ezt a mondatot te erted?
>posztmodern művészi szempontból ott alkották a legnagyobbat.
milyen az a posztmodern muveszi szempont?

van egy par szam a Songs-rol, ami nekem kifejezetten nyalas (a top nyulos szam a Condemnation), ezert kicsit idegesit ez a lemez, imho az Ultra sokkal jobb. az Ultra-rol a masodik szam (Love thieves) az de jo!

Előzmény: Nuwanda (10)
MarK Creative Commons License 1999.03.18 0 0 11
Hi!

Fec! A szívemből beszélsz: U2, Inxs is a kedvenceim közé taroznak. Egyébként DM klub minden hónapban van a Pecsában (legközelebb 04.16.-án, ha jól tudom).
bnoplwk2, Woland: Teljesen egyetértek, szerintem sem lehet nosztalgiazenekarnak nevezni a DM-ot. A DM és az említett nagyok pont azért tudtak fennmaradni, mert még nem készítettek két egyforma lemezt.
Nuwanda: Az egyéb DM klubokkal kapcsolatban igazad van. A Pecsa bulikon viszont ez már egyáltalán nem jellemző. Az évek során eléggé kicserélődtek a DM klubba járó emberek. Az együttesnek sikerült nagyon sok új rajongót szereznie, a régiek pedig már nem mindig járnak le. A több száz ember között én mostanában nem látam skinheadeket, talán csak 1-2-őt, de balhék már évek óta nincsenek. A bőrfejüek inkább a még mindig működő 101-es klubba járnak és ott sincsenek sokan. Különben sincs velük problémám, legalábbis amíg nem kötnek az emberbe, de ez még nem fordult elő.

Előzmény: Nuwanda (10)
Nuwanda Creative Commons License 1999.03.18 0 0 10
Én sokszor voltam DM-klubban. 1988-89-90 ben párszor, majd 92-től 96-ig folyamatosan többször is.
Nem hinném, hogy a Songs of Faith-thel nem illene a sorban. Zeneileg és posztmodern művészi szempontból ott alkották a legnagyobbat.
De a klubhoz visszatérve sok szép is elmondható róla, de pl. az is, hogy a zenekar mondanivalójától és stílusától eléggé messzire került, amihez csak egy "kis" adalék a rendszeresen megjelenő szkinhedek gyülekezete...

Volt sok Depeche Mode klub, szerte a városban, pl. Fatuskó (Rákosborzasztó), Ady (Kispest), 101-es (E-klub), plusz Szentendrén is volt, meg Debrecenben is. Sajna a társadalom perifériájára szorult emberek gyülekezőhelye lett, nem pedig vidám szórakozóhely.

Woland Creative Commons License 1999.03.18 0 0 8
Lemaradt a kovetkezo.
Kedves Fec, a DM-klub a Pecsaban van, ugy kethavonta lathatoak a plakatjaik Budapesten.

Előzmény: Fec (3)
Woland Creative Commons License 1999.03.18 0 0 7
Erdekes, hogy a DM mindig mennyire megosztotta az embereket. Altalaban senki nem kozombos irantuk, vagy nagyon szeretik, vagy utaljak oket.
Nekem hosszu evek ota a kedvenc zenekarom, talan azert is, mert kulonosebb nehezseg nelkul tudtam kovetni a stilusvaltasaikat. A DM egy hosszu folyamaton keresztul ment at, amelynek eredmenye a mai zene: ez mar nemcsak igenyes szorakoztatas, hanem szerintem ertek es muveszet.
Legutolso albumukon (Ultra) tobb olyan szam is van, amely egyes elemeiben a klasszikus zenehez esik kozel. Nem hinnem, hogy nosztalgiazenekar lennenek, mert nem a multbol elnek, hanem allandoan ujrateremtettek valamit, kepesek voltak megujulni. A kozonseguk nagyreszt kicserelodott: ma sokkal tobb az ertelmisegi kozottuk.
Remelem lesz jovoje is a Depeche Mode-nak: en mindenesetre mindig nagy orommel hallgatom oket.
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.03.18 0 0 6
Fura, en meg '92 ota kedveltem meg a zenejuket. Sokkal elmelyultebb lett, mereszebben jatszanak az "altalad" kedvelt megabass-sal. Sokkal inkabb epitkeznek a dalaik zeneileg, erettebb a szoveg is, melyebb lett a mondanivalo. Ugy erzem sokkal jobban atgondoljak mar azt, ha lemezt csinalnak, es sokkal igenyesebben is teszik. A dalok sorrendjenek "dramaturgiaja van". Ma talan azt mondanam mar, hogy a "DM" egy igazi lyo "alternativ" zenekar, marmint abban az ertelemben, hogy nem a "moneymaker"-ek soraba tartozik, hanem tenyleg ZENET csinal.
Nekem legjobban a "Songs of faith and devotion" tetszik, amin szerintem tokelyre vittek a Depeche Mode soundot. Arrol is leginkabb az One Caress, amiben szerintem kicucsosodik egy akkor mar majd 10 eves zenei feeling, kristalytistan, csodalatosan, Akusztikusan (!) [vonosnegyes egy eredendoen szinticsapattol :)))]
A DM-et en programzenekarnak tartottam a 80-as evekben, ami nem kovette, hanem meghatarozta a korszak zenejet, valahogy ugy ahogy ennek az evtizednek a zenejet a Prodigy. BTW Prodigy-t en mar ruhellem, oreg vagyok hozza, meg tulzottan bekattantnak tartom az enekesuket is.
Soha nem voltam DM rajongo, de azert lat havonta 1x vagy 2x DM vinylt a Linn Axisom :). A DM klubokbol meg kimaradtam, mirol szoltak? Amikor ideje lett volna akkor mindenfele Doors-okkal, Janis joplinokkal, AE Bizottsaggal, Balatonnal, Trabanttal, Europa Kiadoval volt tele a fejem nekem balgatagnak .... :)))
Előzmény: drhv (5)
drhv Creative Commons License 1999.03.17 0 0 5
Én valaha igazi DM-es voltam, de nekem a zenekar meghalt a Personal Jesus-szal. Talán a legújabb albumuk az iagazi, régi irányzatot követi, minden esetre nekem csak a régi DM a DM.
Azóta befigyeltek nálam olyan stílusok, együttesek, mint a 2Unlimited, az Omen, Magic Affair, U96, a régi Scooter, a Banzai, a kemény house.

Csak azokat a zenéket bírom igazán, ahol keményen dübörög a basszus, nyomul a szinti. De ezenkívül mindent meghallgatok.

Visszatérve: a DM már nem a régi, nosztalgiazenekar.

Fec Creative Commons License 1999.03.17 0 0 4
Ez meg lemaradt:
Aztan meg ott van az INXS, U2, meg hasonlok. Ilyenek ma mar sajnos nem nagyon vannak. Marmint az ujonnan alakultak kozott. Aztan Billy Idol, 1-2 Midnight Oil szam szineten utanozhatatlan.
Fec Creative Commons License 1999.03.17 0 0 3
Hol van ez a klub? Mikor van nyitva stb... Engem erdekel! Nem mostanaban de 1x majd elmegyek megnezni! A 80-as evek eleg tuti szerintem (a DM-rol nem is beszelve)... :-)
Pókerarc Creative Commons License 1999.03.17 0 0 2
Harmadszor futok neki, de semmi konstruktívat nem tudok írni. Az egyik legjobb...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!