Hi.Teljesen át tudom érezni a szakdoga leadás előtti "nincs egy rohadt betűm se" parát,mert én is igy voltam vele.Felmerült bennem is az a gondolat hogy lenyulok egyet a netről.El is kezdtem keresgélni,találtam is,de mindig oda lyukadtam ki hogy valami hiányzik belőle.Igy fogtam magam és az adott szakdolgozatból (tanulmány,cikk)kivettem a használható részeket.DE!Vettem magamnak a fáradtságot és a mellékelt irodalomjegyzékekben talált cikkeknek,és könyveknek utánaolvastam...Szerintem ez felért egy szakdoga megirással...Eleinte marha nehezen ment,de a végére találtam olyan könyvet ami még érdekelt is,és nem csak az odavágó részt,hanem az egész könyvet kiolvastam!Amugy ha gondolod irodalomjegyzéket én is tudok küldeni,azokból 2 hét alatt tudsz választani.Jah amugy én is Gazd.Infó "szakkörre" járok.... :)
Bye
U.I.:Jah mellette marketing és reklámmenedzser "szakköre" is járok párhuzamosan és oda is kellet egy szakdogát leadnom...
U.U.I.:Nálunk (Győrbe) lehet "bérgépeltetni".Odaviszed a cuccosst aztán megmutatod mi kell és nem tudom mennyi pénzért begépelik és megforrmázzák egyedi igényeid szerint
telleg nem egyszeru megirni egyet;de nem lehetelen
nem dobbentett meg hogy elkuldtek;megertem oket
en is biztos hasonlokepp reagalnek ha valaki le akarna nyulni a dolgozatomat...
Mr.Diplomaman nem iagazan erzodik a szavaidbol hogy neked lenne diplomad...ez kicsit sok a mozibol
tanulj meg jobban vetiteni:)))
1; Majer-ocsi ne kodosits. Azert nyitottad a topicot mert lusta es/vagy buta vagy megirni a szakdolit es elvartad hogy valaki kuldjon neked egy keszet. Nem jott be ehelyett elkuldtek egy paran es most meg vagy dobbenve. A szakdolgozat nem olyan egyszeru mint a plazaban villantani de legy eros mert lesz meg par megdobbenesed az allamvizsgaig.
2; Az en diplomam mar keszen van mindenfele csaladi hozzajarulas nelkul. Az se kellett hogy az interneten jatszanam a nagymenot hogy kuldjon valaki anyagot mert tul egyszeru vagyok ahhoz hogy megcsinaljam. Neked meg jo szorakozast hozza :))
1.sajna igazad van:en naiv telleg azert nyitottam mert arra vartam hogy valaki kuldjon egy szakdogat...
hadd idezelek te iq-betyar:"2; Szar ugy ha irigykedni kell mas diplomajara. Ha 120 evig szorgalmasan dolgozol a McDonaldsnal akkor esetleg megprobalhatsz venni egyet magadnak :))"
ha mar 120 evet lehuzok ott nemigazan lesz szuksegem szakdolgozatra...
+"3; Az ovodaban pl. nagyon meno gyerek lennel :)) Miert nem probalod meg ott?"
ugye;de nem hiszem hogy hagynal ervenyesulni
DE
en legalabb nem az apam penzen vagyok faszagyerek!
mond mar mit tanulsz?hol nevelnek ilyen zseniket?
1; Kirajjka ne kodosits. A topickot azert nyitottad mert lusta es/vagy buta voltal magadnak irni vagy talalni szakdolgozatot es arra vartal hogy majd valaki kuld neked egy keszet.
2; Szar ugy ha irigykedni kell mas diplomajara. Ha 120 evig szorgalmasan dolgozol a McDonaldsnal akkor esetleg megprobalhatsz venni egyet magadnak :))
3; Az ovodaban pl. nagyon meno gyerek lennel :)) Miert nem probalod meg ott?
sirály, nagyon súlyos!:)))
és most azt hiszed hogy jol "megaszontad?"
1.meg tudok talalni szakdolgozatot a neten(amikor a topicot nyitottam telleg nem tudtam hol vannak)
de nem csak arra valo a topic hogy megtalald hol a kesz munka hanem pl. ha valakit erdekel milyennek is kell lennie egy szakdoganak-megnezhesse
nem varom el senkitol hogy nekem adja a munkajat...
2.a papad ad ra penzt hogy megvedd a diplomad?hh?
3.ez nem szakkor:)))nem is ovoda:)))
na figyelj laza ocsi
1; Ha buta vagy egyedul megtalaldni es leszedni akkor kenytelen leszel fizetni erte. Attol meg hogy itt majerkodsz nem fog senki talcan hozni neked anyagot.
2; Nagy arc dumakirajjjj nem nekem kell itt anyagert koldulni.
3; Te ertekeled le masok munkajat mert azt hiszed hogy annyira meno vagy hogy egybol kapsz egy kesz munkat hogy utana jatszhatsd az agyadat. Ha lusta meg buta vagy hogy anyagot keress es szakdogat irjal akkor fizesd ki hogy valaki mas megcsinalja helyetted. Ez igy megy ocsisajt. Legalabb ennyit megtanulsz mire elvegzed a keteves szakkorodet :)).
nyomatod haver;lazagyerek wazzeg te aztan nem kocsogolsz kiscsávó:)))
figyelj csak haver:
1.nem gondolod hogy kicsit arcos vagy hogy penzt kernel el azert mert te leszedsz a netrol anyagot es eladnad???
ki az a hulye aki tolled megvenne?en is es barki mas le tud szedni csak ra kell keresni;amikor nyitottam a topicot halvany lila gozom sem volt merre kell keresni
2.szerintem csak a szad van;nem hinnem hogy talalnal is a neten valamit:)))
3.hogy jossz Te ahhoz hogy leertekeld azt aki szakdogat csinal?
nehogymar hulye legyen amiert gornyed felette...
Ő megdolgozik erte, utannajar...megfogalmazza;egy szo mint szaz dolgozik rajta
EZ ERTEKELENDO.... es nem is csoda hogy utanna nem szivesen veszi ha minden pofatlan lusta le akarja tolle masolni:)))
wilhunting jatszani akarja a nagymenot de nem sikerul neki mert tul kispalyas hozza. Azt hiszi hogy eleg nyitni egy topicot aztan mindenki kiszolgalja ot, leadaskor meg jatsza az agyat Wazze en nem irtam wazze internetrol leszedtem egy ora alatt kesz volt wazze teljesen ingyer wazze hulye aki hetekig gornyed felette.
Szvsz nem varnak el egy szakdoliban tobbet mint amit ready csinal. Keress ertelmes forrasokat, rendszerezd oket es tudj valami kommentart irni hozza.
De Te legalabb utanaolvasol...wilhunting-al az a bajom, hogy nem is erdekli az egesz, es akkor meg raadasul ahogy elnezem masok munkajat se ertekeli semmire (ld. buszjegy ara, meg ha humor akkor is...). Amugy en is szenvedek a szakdolival, de megeri, mert lehet, hogy fogom tudni hasznalni a kesobbiekben. Ha nem, akkor is megerte...
Nagyon igazad van, de nem mindenki "alkoto szellem".
Pl en sem vagyok az.
Es jovore szakdolit kell irnom, mondjuka tema mar megvan (mobil infos vagyok), es ha minden igaz a gprs alkalmazasi lehetosegeirol irnek majd, (mivelk se profi programozo, se profi rendszeradminisztrator, na mind1 semmiben nem vagyok profi ebbena temaban, bar mindegyiket szeretem, amit tanulok), es ehhez bizony at kell bujnom egy ket konyvet es keves dolog lesz sajat kutfobol.(sajnos).
Szal amr elore felek az egesztol.
MrPete:
kosz a hozzaszolast;az eddigi legertelmesebb:)))
mar megvan a szakdogam temaja es sajna mivel "senki sem kerulheti el a sorsat" igy nekem is meg kell irnom azt a dolgot...
amugy meg hogy lasd kivel van dolgod "király csávó" vagy:)
Most fejeztem be az évfolyamdogámat az argentin válságról. 26 oldal, valószínűleg nem fogja senki soha elolvasni (max 1-2 ember). Hátha tetszik neked a téma, ezért kikopizom neked a dolgozatból a felhasznált irodalmat, lásd kivel van dolgod. Innen már csak el kell olvasni ezeket (a könyvekből persze csak az idevágó részeket), és már pötyögheted is. Aszondod 2 heted van rá. Ez a dolgozat lazán számítva 1 hét tiszta munka volt, 2 nap klimpírozás + enyhe ínhüvelygyulladás a végére :).
Ha a téma nem tetszik, akkor választhatsz még az infláció és külföldi tőkebefektetések Mo-i kilátásaiból is. 2 haver küldte őket lektorálni, de gondolom a forrásaikat ők is szívesen megosztják veled.
Felhasznált irodalom
Adam Smith: A nemzetek gazdagsága Közgazdasági könyvkiadó Budapest, 1992
Kármán András: Az árfolyamrendszer megválasztásának kérdésköre, BKE TDK
Bankszemle 1997, 41. évf. 8. szám: A valutatanács rendszere
Bara-Szabó: Gazdasági rendszerek, országok, intézmények, Aula, 2000
Kollár Zoltán: A gazdasági rendszerek latin-amerikai modellje, Aula 2000
Luiz Carlos Bresser Pereira: Latin-Amerika az „állam válsága” megközelítés fényében, Közgazdasági Szemle, 1995, 6. szám
Arturo Rodriguez Pérez: Latin-Amerika gazdasági és társadalmi fejlődése (1960-1980) BKE kandidátusi dolgozat
Bánfi Attila: Egy káosz anatómiája, Bank és Tőzsde 2002, 1-2. szám
Pénzes Györgyi: Argentína és a nyolcvanas évek, BKE TDK
Berg-Borensztein: The Pros and Cons of Full Dollarization, IMF working paper
Gantner Péter: Az argentín betegségről, Pénzügyi Szemle, 2001, 3. szám
HVG 2002/4. Bácskai Tamás: Az argentín államcsőd
HVG 2002/2. Vass Péter: az argentín válság következményei
HVG 2002/2. Válságos napok, Peronista elnökök Argentínában
HVG 2002/2. Vass Péter: Utolsó utáni tangók
HVG 2001/46. Vass Péter: Az utolsó tangó?
HVG 2001/33. Vass Péter: Újabb pénzügyi segítség Argentínának
HVG 1999/43. Vass Péter: Argentín „rendszerváltás”
HVG 1999/40. Nagy Gábor: A Brady-terv
Economist 2002.03.28: Countdown to disaster
Economist 2002.03.28: Waiting for the IMF to tango
Economist 2002.03.07: Duhalde’s survival struggle
Economist 2002.02.28: A decline without parallel; Losing its way?
Economist 2002.02.07: Floating into the unknown
Economist 2002.01.10: Devaluation’s downbeat start
Economist 2002.01.03: Between the creditors and the streets
Economist 2001.12.06: Strapped for cash
Economist 2001.11.08: Willing suspension
Economist 2001.10.25: Dollar mad?
Economist 2001.10.11: The end of the Alliance?
Economist 2001.08.23: Too little, too late?
Economist 2001.03.22: Over to you, Cavallo
Economist 2000.06.01: No fund of love for the IMF
áhh Mr. Közhely mit is monhatnek erre:
ha nem mondtad volna hulyen halok meg...
nem mondod...
na ne...
ha hallgatal volna okosabb maradtal volna...
ha halgatal volna azt hittem tudod...
de sok rosszindulatu ember van...:)))
harm2:
???nagyon off vagy oregem!
de hogy lasd kivel van dolgod:nekem nem kell a diplomam azert hogy dolgozzak vele...a sulit elvegzem;nem tudtam mit csinalok erettsegi utan es igy ide jottem;persze mar megbantam de a finishben nem allhatok le...
SubWoofer
az elet nem Amerikai Pite...tudtad???(luzer)
en nem akarok osszelopkodni...ha mar csalnom kell akkor nem vegzek "fel" munkat
minek szedjek innen is ...onnan is ha lehet egy helyrol is!
chromax
gondolom Te otthon vagy az ilyensmiben(copy-paste):)))
a lofaszt erdemlem meg az 1-est;nem lehet mindenki profi a masolasban...
van egy jo hirem is:egy lany megmentette az emberekbe vetett bizalmam, megpedig irt egy nagyon szep mail:ha-ha -ha
had idezzek:
"> Szioka!
>
> Most nezelodtem a neten es lattam, h. "gondjaid tamadtak" a szakdoliddal.
> Milyen temaban kene? Lehet,h. tudok segiteni."
ha lesz fejlemeny majd leirom....
na kellemes hetveget minden jo es rosszakaromank:)))