Keresés

Részletes keresés

danken75 Creative Commons License 2002.04.16 0 0 62
Vagy talán büdös rulez? :o)
Nem a szörzettöl függ az izzadás, max. csak kismértékben. Nekem van egy ismerösöm (ffi), aki eléggé izzadós. Most vax-os (csupasz) a hónalja, de így is k...ra izzad és iszonyú büdös. Pedig puci... Hol itt a baj? Szerintem ez örökletes és aki ilyen, fokozottan kell ellene védekeznie. Én nem borotválom le, nem vagyok izzadós sem. Nekem sosem voltak ilyen problémáim.
Előzmény: MaCS (4)
Moni_n_plus_1 Creative Commons License 2001.05.10 0 0 61
Nem jellemző. (Ez természetesen a magamra kent vackoknak is köszönhető :-))
Persze ha 40°C van árnyékban, akkor még az arcomról is patakokban... dehát elég furcsa is lenne ha nem... :-)
Előzmény: sinead (60)
sinead Creative Commons License 2001.05.10 0 0 60
És azóta nincs "csorgó izzadság"?
Előzmény: Moni_n_plus_1 (59)


Moni_n_plus_1 Creative Commons License 2001.05.09 0 0 59
Ez egyértelműen függ a férfitól.
Szerintem elég bután néz ki, ha még a háta is szőrös, a hónalja pedig nem...

Saját szokásaim: régen nem voltam izzadós és nyáron is elég volt egy kis dezodor, aztán a szerencsém elmúlt, és hamar meguntam a csorgó izzadságot. Vettem egy nagy levegőt, mert persze iszonyúan féltem, hogy megvágom magam, és leborotváltam. Azért a szerencsém nem hagyott el egészen, mert a hónaljamat sosem vágtam meg, ott sosem gyulladt be egyetlen szőrtüsző sem, nem nőtt a bőröm alá stb, és azt is hamar kitapasztaltam, milyen "hosszúságnál" kell újra borotválni.

Előzmény: creatine (57)
sinead Creative Commons License 2001.05.09 0 0 58
Mióta leborotváltad kevésbé izzadsz? Tényleg, mennyire függ össze a kettő?
Előzmény: Detran (49)
creatine Creative Commons License 2000.06.21 0 0 57
Tenyleg (ha kerdeztek mar akkor ujra kerdezem), mennyire gondoljatok LANYOK esztetikusnak a ferfiak honaljborotvalasat?
Előzmény: Pulsar (34)
Detran Creative Commons License 2000.06.12 0 0 55
Köszi, majd kipróbálom.
Mondj légyszi egy márkát, nem akarok odamenni pl a DM-ben egy eladóhoz, hogy szőrtelenítőkémet keresek, még rosszat gondolna rólam :)
Mennyire tartós ennek a hatása?

Detran

Előzmény: zsuzsa (54)
zsuzsa Creative Commons License 2000.06.12 0 0 54
Detran en is csak azt tudom mondani, amit elottem masok is. Borotvalas ill gyantazas utan is kellemtlen volt. Szortelenito kremmel viszont mind a leszedes mint a novekedo szor viszonylag kellemes. egyaltalan nem szur.Probald ki!
Előzmény: Detran (49)
cicamic Creative Commons License 2000.06.11 0 0 53
Vannak különböző szőrtelenítő kenőcsök amik fájdalom mentesek és puhitják a szört és nem nő ki hamar!
ÚJ Creative Commons License 2000.06.11 0 0 52
Csipeszt nem ajánlanám. A szörszálak gyakran a bör alatt nönek vissza, ami elég csunya lesz. Meg órákba telne, persze végig fájdalmasan.
Szerintem a gyanta jobb. Sokáig szörtelenül tart, egy pillanatig fáj csak, és puhitja a szört is.
De lehet kapni Gilette (nöi) szörtelenités utáni zselét is, szintén puhitja a szörszálakat, és gyulladáscsökkentö hatása is van.
Előzmény: Detran (49)
BLUE Creative Commons License 2000.06.11 0 0 51
Ha gyantázod vagy csipesszel szeded ki, nem viszket, nem szúr, sőt nem is érzed, amikor elkezd visszanőni.
Hátránya, hogy míg a borotválás nem fáj, ezek ugye nem olyan nagyon kellemes dolgok... De ki lehet bírni.

BLUE

Előzmény: Detran (49)
Nannics Creative Commons License 2000.06.09 0 0 50
én nem értek hozzá, de azt vettem észre, hogy nem csak a fehérjék (ehhez a részéhez tényleg nem értek) okoznak kellemetlen, rossz, más szagokat, hanem ha pölö valaki izgul, vagy fél. Az ismerőseimen tényleg mindig megérzem, ha féltek, vagy izgultak, egyszerűen megváltozik a "szaguk".
Előzmény: Törölt nick (48)
Detran Creative Commons License 2000.06.09 0 0 49
Kb 1 hete borotváltam le először (ja, fiú vagyok). Mondhaaom, hogy kényszerűségből. Elég izzadós tipus vagyok, és nagyon irritál, hogy már ki melegben is hatalmas izzadságfoltok díszelegtek a pólómon (fúj). Ezért elkezdtem használni az Old Spice-t. Nekem bevált, csak a gond ott volt, hogy ezt a bőrre kell kenni, nem pedig a szőrre. Eléggé elborzasztó volt, ahogy kinézett :(
Úgyhogy nekiálltam a borotvával, és lakaptam az egészet, bevált. Csak ott a gond, hogy a szőr az nől, és néha úgy érzem, hogy sündisznókat cipelek a hónam alatt :)
Úgy vettem észre, hogy érzékeny ott a bőrfelület, mivel bepirosodik, de gondolom idővel hozzászokik - mint az arcbőröm is - a borotvához. Sajnos elég gyakran kell borotválni, gondolkodom egy tartósabb megoldáson. Valahol olvastam, hogy a csipesz a tuti, több hétig is kitart a hatása. Talán egyszer belefogok, fogcsikorgatva :)

Detran

massachusetts Creative Commons License 2000.06.01 0 0 47
Szervusztok !

Ritus!
Ízlések és pofonok különbözőek, de egyet le kellene szögezni: a normál anatómiai variáció szerint egészséges ivarérett embernél a hónalj az szőrös, tehát ez a természetes.

Macs!
alább már írták, de megerősítem: a nagy hajlatokban a szőrzetnek az a jelentősége, hogy csökkenti a bőrfelületek súrlódását, illetve bizonyos nedvességi tartományban "gőz" állapotban tartja a verejtéket. Mindenesetre a borotvagyárak és árusok jól járnak ezzel a borotválkozási őrülettel :-)
Én fiúként bajuszt viselek, csak az arcomat borotválom.

Szubjektiv megjegyzéseim:
- volt feleségem csak a lábszárát borotválta, a hónalj tájékán nagyon kellemes -természetes, nem dezodoros - illat volt, ami valami ösztönös, tudatalatti ingerként hatott rám szerelmeskedés közben.

- Két évvel ezelőtt egy nyáron vendégségben voltam egy rokonomnál, a másik ágról volt egy 18 éves nagyon helyes lány rokona, aki sem a hónalj, sem a lábszár szőrzetét nem borotválta. Ezzel együtt nagyon szexis volt, egyáltalán nem zavaró.

- A nők egy részének erősebb a szőrzete, főleg férfias jellegű, az engem is zavar némileg; jó másfél évtizddel ezelőtt a buszon egy erősebben szőrös nőt láttam rövidnadrágban, és a combjai belső felszínén dús férfias szőrzet volt, ez esetben indokoltnak tartottam volna a borotválkozást.

ÚJ Creative Commons License 2000.05.31 0 0 46
Akkor bővebben a lézeres szőrtelenítésről:

A végleges szóval nekem is bajom van. Mármint nem azért, mert mi van, ha visszajön a szőrös hónalj divat, és akkor divatjamúlt leszek. :) Sokkal inkább az, hogy ezt csak pár éve csinálják, és nincs senki, akinél látni, hogy mondjuk 1-2 év múlva nem nő-e vissza. Merthogy én nagyon is el tudom azt képzelni.

Akkor nézzük a hátrányait:
-nincs még több éves tapasztalat. Ki tudja, mi lesz pár év múlva, visszanő, besötétedik a bör, stb.
-fájdalommentesként hirdetik, de aki ezt leírta, annak szívem szerint én magam kezelném végig az egész testét, és akkor megtudja mit jelent az a szó, hogy fájdalom. Merthogy egy gyantázás édes simogatás ahhoz képest.
-ahogy libuci mondta, nem mindenkinél lehet, vagy legalábbis több kezelés szükséges. Az ideális a világos bőr, és a sötét szőr párosítás. Azért ezt nem kell annyira szigorúan nézni, tőlem is azt kérdezték mennyit szolizok, mert nem hitték el, hogy alapban nem hófehér a bőröm. (Pedig nem a véremben van) De miután már korábban is szőrtelenítettél az adott területen, ott tényleg sötét a szőröd, még ha a többi helyen nem is sötét. Tehát azért többnyire, mindenkinél használható a lézer.
-nem érheti nap, az első kezelés előtt minimum egy hónaptól, az utolsó kezelés után minimum egy hónapig. Ez durván egy év, tehát lehetetlen kibírni. Még a hónalj a legideálisabb, egyszerüen nem emeled fel a kezed napozáskor. Én ezt nemrég kipróbáltam, de elég idióta, hogy máshol barna lettem, de ha felemelem a kezem ott tök fehér.
-mint írtam nagyon sok idő. Kb 4-6 kezelés kell, közte 2 hónap szünet. Ez tehát úgy egy év.
-jah, minden cég hülyének nézi a vendéget, előtt ezt mondják 3-4 kezelés, és havonta lehet meni. De ezt ne hidd el!
-hogy mikor mész a kezelésekre:
*menstruáció alatt, és előtte – utána 5 nappal nem lehet. Ez így nem hangzik durvának, de marad kb 10 napod, és ebben a tiz napban és még egyéb feltételeknek stimmelniük kell. És még ekkor is lehet, hogy elmész, és nem ért semmit, mert csak akkor jó, ha épp növési fázisban vannak a szőrök. Ez elvileg ma már kiszámítható, de sehol nem veszik hozzá a fáradtságot, igy el kell menni, eztán vagy ért vmit, vagy nem.
*elötte és utána 24 órát nem érheti semmi vegyszer, magyarán még tusfürdő se.
*utána min 3-4 napig nem lehet dezodort/stiftet egyebet használni.
*elötte és utána min 1 hétig nem lehet uszodába menni, valszeg a klór miatt.
*utána min 3-4 napig nem szabad megizzadni, tehát semmi sport, és lehetőleg szellős ruha, gyakori mosdás (pusztán vízzel), tehát csak ha semmi konkrét programod nincs.
*aznap otthonról kell menned, hogy frissen fürödjél, de utána már ne nagyon legyen azon a napon programod, mert nem csak bajod lesz vele (alant részletesebben).
Talán ennyi, és ezeknek mind a menstruációk közti 10 napra kell esnie. Ráadásul úgy, hogy ezt kb 5 héttel előtte pontosan eltaláld, merthogy időben kell bejelentkezni, hogy legyen hely. Ezt szvsz lehetetlen eltalálni. Vagy csak nekem nem sikerült. Így inkább gyakran telefonálgatok nekik, hogy lemondta-e vki, ami ugyebár nem lehetetlen, mert ők se tudják kiszámolni, mikor menjenek.
-a kezelések után nagyon bepirosodik, és ha izzadsz, csíp, viszket, és egyébként is éget. Aztán másnap, max harmadnapra elmúlik. De ez alatt csak szidod magad, hogy mekkora egy barom vagy, bedőlsz minden új hülyeségnek, és egyébként is tönkreteszed magad! :) Aztán idővel csillapodik a szine, meg te is. :) Első alkalmakkor nekem be is gyulladt, így kb 4-5 nap volt, amíg rendbe jött. És ezért se jó a kezelés napjára már programot csinálni, mert viszket is, meg ég, és otthon, ha jegeled, akkor viszont lenyugszik.
-maga a kezelés is kb 2 óra, mert igaz, hogy a lézerezés csak percek, de utána ott is jegelik, hogy ne gyulladjon be. Bár az én helyemen erősödik afelé a tendencia, hogy hamarabb kirúgják a vendéget, legutóbb már csak pár percig jegelték, ellentétben tavaly ilyenkor még másfél óra volt. Csak hát raboltam az idejüket gondolom.
-majdnem kifelejtettem! Az ára még ami elrettentő. Ez helyenként más, és a fizetési módszerek is mások. Ahova én járok, a hónalj (nem tudom pontosan, szóval kb) elsö kezelése 35e, a második 16e, a harmadik 12e és a negyedik is. Azután ingyen van. Ez volt végülis, ami miatt erre a helyre mentem, ez olyan meggyőző tud lenni, hogy vállalják, hogy tényleg szőrtelen lesz. Csakhogy!!! Enyhén szemétség, hogy mikor legutóbb erre rákérdeztem (5. alkalommal), érdekelt, hogy évekig bármikor bárhányszor jöhetek-e, akkor már mondták, hogy jah, csak a 5.6.és 7. van ingyen, utána már egyéni árak vannak. De hogy úgysem kell sose annyi alkalom. Szóval érdeklődtem ismerősnél, kozmetikusnál, ott a váróban, és azért többnyire 6-8 kezelés mimimum kellett. Ennyit az egy évröl, mindjárt másfélnél tartunk.
Talán ennyi a hátránya.

Röviden az előnyeit is azért nézzük, bár arról messze nem tudok ennyit írni. A tapasztalatom, mint írtam, nem teljes, én az 5. alkalmon vagyok túl. De most feladom, mert jön a nyár, és talán ősszel folytatom, de meglátom lesz-e annyi szőr, hogy ezért ne napozzak, ne szolizzak megint hónapokig. Szóval tényleg hullanak ki a szőrök. Most kb annyi van, hogy úgy kéthét után egyszer végig húztam borotvával, és nem kellett többször. Másik nagy előnye, hogy már nem gyullad be. Nekem korábban, gyanta után, és borotva után is begyulladt a szőr. Most nem.
Ezek talán nem tűnnek akkora előnynek, pedig azok. Nincs vele semmi macera, pedig régen mindig bajlódtam vele. Tehát egészében szerintem megérte, de erre konkrétan kérdezzetek rá úgy egy év múlva is. :)))

Még eszembe jutott pár negatív.
-Első alkalommal aláíratnak veled egy nyilatkozatot, ami elég kiábrándító. Már nem tudom mik voltak benne, de a lényeg. Hogy nem vállalnak garanciát, hogy elmúlik, ezenkívűl tudomásul veszem, hogy a lézer veszélyes dolog, és ilye-olyan mellékhatásai lehetnek. Mint például, pigmentesedik a bőr. De ez csak ha nem tartod be az utsításokat. Jah, és ha alapból nem volt egyszinű a bőröd, akkor a lézertől ez kiélesedik. Tehát ha volt egy begyulladt szőrtüsző, akkor amig az teljesen be nem gyógyul, nem mehetsz.
-A fentieken túl ráadásul úgy kell időzítened a kezelést, hogy elötte minimum tíz napja nem szedted le a szőrt. Tehát ki kell bírnod szőrösen. :) Ha nem pont tíz napja szedted le, hanem több, akkor ott van 10-napos borotva, és leszedik ott, hogy ideális hossza legyen. Én ezt csináltam, mert ha leszeded, és begyullad, akkor nem tudsz utána elmenni.
-Ahogy elkezded, utána már nem szabad gyantáztatni, mert akkor nem lesznek jó kinőve a szőrszálak. Tehát csak a borotva marad. De valójában egy idő után már elég ritkán kell borotválni is.
-Van egy orvosi beszélgetés előtte. Mindenféle korábbi betegségeket, műtétet, stb megkérdeznek. Sebhelyeket kell mutatni a testeden, vagy keresnek vmit, amin látni, nem vagy-e rizikós. Aztán csinálnak egy kis mintát. Ez szerintem jó, megnyugtató.
-Nem szabad alatta gyógyszereket szedni. Erről bőven kifaggatnak előtte. Fogamzásgátlót mondjuk nem tudom, nem szedek, de nem tartom kizártnak, hogy azt sem. És ez a gyógyszerszedés már az előtte levő X hónapra is vonatkozik. Ha műtéted van, abba kell hagyni. (Ezért hagytam ki én is fél évet, és azért van, hogy több mint egy éve kezdtem, és az 5.-nél tartok).

Talán ennyi röviden. :)))) Bocsánat a hosszért, de asszem sikerült teljes képet adnom.
Tömören: azért örülök, hogy megcsináltam, most tök jó, de gondolkoztam a lábamon, ami szintén örök gond, és ott nem vállalom be ezt a macerát egy évig, meg napozás nélkül.

Ha még maradt homályos terület, kérdezzetek nyugodtan.:)

ÚJ

Ui: aranyos, a helyesírás program kiírta a hülyeség szóra, hogy ilyet nem illik papírra vetni. :)

libuci Creative Commons License 2000.05.31 0 0 45
A férjem unokahúga el is ment egy ilyen klinikára, ő a lábát akarta volna megcsináltatni. Valami 10 kezelés kellett volna, 1 500 000-ért (nem elírás, másfél milka), de nem ajánlották, mert viszonylag sötét bőrű, (nem czigány, nem kreol, csak nem a leghófehérebb fajta) és nagy valószínűséggel pigment foltok keletkeznének rajta. Ha van valakinek pozitívabb tapasztalata, akkor várom, mert a kiscsaj azóta totál maga alatt van.
Előzmény: ÚJ (43)
sper-ma Creative Commons License 2000.05.30 0 0 44
Udv UJ!

kerlek, fejtsd ki, bar az a szo, hogy vegleges, megijeszt. Tudod, fiatalsag, bohosag...

Előzmény: ÚJ (43)
ÚJ Creative Commons License 2000.05.30 0 0 43
Csodálom, hogy 42 hozzászólás alatt senki nem jött elö vele, de létezik jó és tartós megoldás. Manapság minden divatlap halálra hirdeti, végleges szörtelenités lézerrel cimszó alatt.
A dolognak igen nagy elönye, hogy úgy tünik beválik, csak nagyon sok hátránnyal jár. Ez elsöként az ára, másodsorban idö, és sok extra nehézségek (ezt bövebben, csak ha érdekel vkit).

Akinek probémás az állandó szörtelenités, annak megéri szvsz.

sper-ma,
a sportolókat ne vedd alapul. Ott van olyan szabályzat, ahol KÖTELEZŐ fiúknál is a szörtelen test, pl aerobic. Asszem a biciklistáknál is, de lehethogy ök csak kényelem-gyorsaság miatt szokták.

Pulsar,
szerintem nyugodtan vágj bele. A hónalj szörtelenités nem jelenti, hogy tök csupasz leszel, és akkor már "cikis". Ez higiénia, ahogy jól érzed magad.

BLUE Creative Commons License 2000.05.29 0 0 42
"Valami jo es tartos modszert tud valaki?"

Gyanta, epilálás.
Tartós, de hogy jó lenne... nem kellemes élmény, na.

BLUE

Előzmény: sper-ma (39)
sper-ma Creative Commons License 2000.05.29 0 0 41
Mint irtam, borotvalom a honaljamat. Neha lustasagbol hagyom kinoni. Amikor mar legalabb 2 centis a szor, hasznalhatom en a vilag legjobb izaadasgatlojat (Right Guard, asszem meg itthon nem kaphato), akkor is lesz "egy nehez nap utan" bukem.
A szor segiti elparologtatni az izzadsagot, igen: rajtamaradnak a szaganyagok es egyebek (pl. so) a szoron.
Szoval en borotvalasparti vagyok, ha emberek vesznek korul (pl. kolega, barat) es akar egy is budos, hihetetlenul irrital.
Előzmény: Törölt nick (40)
sper-ma Creative Commons License 2000.05.29 0 0 39
Ja...en is borotvalom, de elegge unalmas 3-4 naponkent. Valami jo es tartos modszert tud valaki?
Előzmény: sper-ma (38)
sper-ma Creative Commons License 2000.05.29 0 0 38
Hali!

Dehogy gaz! Tegnap neztem pl. a Eurosporton a tornakozvetitest es a sracok 90%-anak ki volt borotvalva. Uszok is borotvaljak. Szerintem mindamellett, hogy higienikusabb (ahogy kiran irta: a szor megtartja a szagot; nincs szor: nincs szag), en izgatonak is tartom a beretvalt honaljat

Lev

Előzmény: Pulsar (34)
stockham Creative Commons License 2000.05.29 0 0 37
Szerintem a szőrzet nyírása szükség esetén hozzá tartozik a tisztálkodáshoz. Én ezeket rendszeresen szoktam nyírbálni. Egyes helyeken szőrzetem hossza 7-8 cm lenne. Ezeket 3-4 cm hosszúságúra szoktam időnként kurtítani. (Hónalj, pénisz, fenék környéke. Utána pár napig még néha szúr.
A teljesetn leborotvált hónalj fura érzés. Egyszer már próbáltam.

stockham

Nyomkereső Creative Commons License 2000.05.28 0 0 35
Engem nem zavar, Pulsar. Szőrteleníts, ha gondolod...

Lányok, ti viszont mindenképpen!

:-)

Ny

Előzmény: Pulsar (34)
Pulsar Creative Commons License 2000.05.28 0 0 34
Gondoltam felhozom a topicot, itt a nyár, és fiu létemre én is a honaljszortelenítésen gondolkozom :))) Nagyon gáz ez?
jeges Creative Commons License 2000.01.26 0 0 33
Nincsenek beilleszkedési zavaraid. Ami természetes, azzal nehéz kilógni a sorból.
Előzmény: némber (32)
némber Creative Commons License 2000.01.24 0 0 32
Szóval akkor összegezve, szerintetek, mindenfajta hónaljszőr, természetesen a férfiaké is gusztustalan. A test természetes szagáról nem is beszélve. (itt most nem a mosdatlanságra gondolok.)

Igazából, még kisgyermekkoromban láttam a villamoson egy kapaszkodó nőt, akinek (az akkoriban még ritkaságszámba menő) kiborotvált hónaljából patakokban csorgott a veríték.
Valószínűleg az egész ódzkodásom innét ered.

Mióta rendszeresen sportolok, az izzadságtól nem undorodok annyira, mint régen. Valószínűleg a test természetes hűtési, és méregtelenítési funkcióját látják el. Ezért egy kicsit furcsának találom, hogy az izzadásgátlók intézményét. A különböző testszőrzet pedig a párolgást segíti elő, tehát nem egy patakban kerül ki az ember hónaljából az izzadság. Mindenesetre az izzadságot a lehető legrövidebb időn belül el kell távolítani, mert a kiizzadt méreganyag csak szennyezi a bőrt, táptalajt nyújt mindenféle baktériumoknak.
Furcsának tartom viszont, hogy az emberek a szintetikus holmiktól nem undorodnak, csak mert divatosak, szívesen viselik, pedig a bőr szellőzését igencsak gátolják, könnyen beleizzad az ember, és utána a saját levében párolódik.

Lehet, hogy beilleszkedési zavaraim vannak?

evica Creative Commons License 2000.01.24 0 0 31
Kb. 2 eve kattant be nalam is valami. Addig a honaljszorzetemmel nem volt semmi baj. Aztan elkezdett zavarni. Manapsag mar tarsadalmi elvaras, hogy ne legyen pamacs - se fent, se lent.
Sehol.
Fiunak lenni sokkal jobb, csak az arcot kell megborotvalnia, de nekik meg a borosta is jol all, amilyen mazlistak. :)
MI meg szenvedhetunk lab-, punci-, honalj-, esetleges alkarszőr, bajuszka eltavolitasaval. De mar lattam olyat, hogy lany cicirozsaja korul volt par szorszal, masnak meg a feneke is szoros volt.
jeges Creative Commons License 2000.01.24 0 0 30
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
A természetes szőrzetben találok valami bujaságot, nincs kilúgozva belőle a természetesség.
Az ápoltság megint más dolog, egy serkenő hónaljszőr sokkal ápolatlanabbnak hat, a mosakodás meg egyik esetben sem mellőzhető.
Itt újabb példák
Előzmény: BlumiDC (29)
BlumiDC Creative Commons License 2000.01.23 0 0 29
Hát a hónaljborotválás szerintem egy újabb civilizációs ártalom. Érdekes módon egyre pedofilebb lesz a társadalom ízlése. A népszerű színészek egyre kisfiúsabbak - kislányosabbak, ezzel párhuzamosan csökken rajtuk a szőr mennyisége.

Én valahogy a természetes dolgokat szeretem. Nem tartom visszataszítónak a borotvált hónaljat, de szépnek sem. Szerintem a legszebb ha csak nyírva van (hogy ne érjen könyékig :-)

Azt nehezen tudnám elképzelni hogy olyan nővel szeretkezzek, aki mindenhol szőrtelen. Valahogy nem tűnik érettnek. Talán ha nagy mellei vannak. De akkor is természetellenes.

Ugyanakkor az is igaz, hogy nem mindegy egy honajl megítélésénél hogy szeretkezés közben nézi-e az ember, vagy mondjuk a zsúfolt buszon. Olyankor szebb a borotvált - éppen azért mert olyan "semmilyen" - nem tűnik úgy hogy intim közelségbe kerültem a másik testével. Strandon messziről nézve már más a helyzet.

Ami az izzadtság funkcióit illeti, valóban van szerepe. Az izzadtság sok mindent elárul: más szaga van annak az izzadtságnak amit szeretkezés közben termelünk (ha jó a dolog, nem is csekény mennyiségben), és más amit mondjuk vizsga vagy egy kellemetlen szituáció közben. De leginkább arról árulkodik hogy az illető ember illetve populáció felfedezte-e már a mosakodás ill. izzadásgátló dezodorok áldásos hatását, ugyanis az izzdtság - különösen levegőmentes helyen -kellemetlen szagúvá válik.

Desmond Morris furcsaságként említi hogy az ember szőrtelenítéssel és izzadásgátló dezodorokkal szagtalanítja magát, közben pedig más állatfajok szexuálmirigyeiből nyert szagokat használ.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!