Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
tud valaki segíteni abban, hogy mennyi lehet egy .357-es Magnum töltény csőtorkolati energiája, egy átlagos forgóból kilőve? Az 1000-1050 J mennyire jó sacc?
gvass1, mintha a te lapodon láttam volna egy összefoglaló táblát a különböző lőszertípusok paramétereiről, de most sehol sem találom ... :-(
Nem, hanem a csak-fesztelenitos megoldasa miatt csak - a nalunk nem tul nepszeru - Production kategoriaban van ertelme indulni vele. BTW: az USP-be az Expert nagyobb kapacitasu tarjai is jok.
"Más: van esély 9 mm -estől eltérőt engedélyeztetni önvédelemre?"
Barmit engedelyeztethetsz onvedelemre(ha mar kapsz ra engedelyt:-(() amihez letezik FMJ-lovedekes loszer, legfeljebb nincs ertelme.
"Mert
egy sigpro 2340 .357 SIG -gel igen jól hangzik :-) De nem lehet olyan rossz a .40 S&W változat sem..."
Papiron.
Ugyanis a .357 SIG fegyver nem hoznak be, a loszer ara megfizethetelen, es FMJ-lovedeknel veszelyesen nagy az atutese.
A .40 SW nagyon jo kaliber, de a loszerar itt is legalabb 60%-kal magasabb a 9 mm lugernel, es ugye egy onvedelmi fegyver annyit er, amennyit gyakorolsz vele, igy jobb az olcsobb loszer mellett donteni.
Feladtad ám a leckét! Szubjektív véleményem szerint pont a három legpofásabb pisztoly maradt fent a rostán :-)))
A sigpro tárkapacitása kevés az IPSC -hez? Más: van esély 9 mm -estől eltérőt engedélyeztetni önvédelemre? Mert egy sigpro 2340 .357 SIG -gel igen jól hangzik :-) De nem lehet olyan rossz a .40 S&W változat sem...
hi,
onvedelemre, es pontloveszetre en is a sigpro 2009-et javallanam, onvedre+IPSC-re inkabb az USP-9-et, esetleg a Steyr M-et (ez raadasul a legolcsobb a harom kozul).
De persze megintcsak azt kell mondanom, hogy probalja ki, es amivel a legjobban megy.
hi,
szep ez a lista, de anelkul, hogy tudna az ember, hogy kinek kellene konkretan, az illeto mennyi gyakorlattal rendelkezik, nem lehet pontozni.
Azt, hogy kinek mi az idealis fegyver, szamtalan tenyezo befolyasolja, pl. a kezmerete.
Egy nagy kezu ember alig bir megfogni egy Kahr K9-et, egy kis kezunek meg peldaul egy USP vagy P7M13 markolata lehet tul vaskos.
Egyebkent az alant felsoroltak kozul ujonnan kapni itthon csak a Glock 17 (kb. 180 e), sigpro (180 e), Steyr M (150 e), es HK USP (190 e) tipusokat lehet rendszeresen.
"álmodozni jó" jeligére kérném szíves szakértéseteket. 1-t?l 10-ig kellene pontozni az alábbi szépségeket, önvédelmi fegyverként való hasznosítás szempontjából:
CZ 75(BD)
GLOCK 17
HK USP
HK P7M13
HK P2000
KAHR K9
MAKAROV PMM12
sigpro 2340
STEYR M
Ha valamelyikhez tudtok egy közelít? és aktuális új/használt árat írni azt is örömmel megköszönöm. Ha valamilyen kommentárotok lenne azt is örömmel veszem (a fegyver.org -os leírásokat olvastam, onnan a lista)
Hmmmm. Szép darab. A hátsó irányzék a tokhoz van rögzítve, ha jól látom és az első is fix. A szánt csak középen lehet megfogni ugye?
Na igen. Számolgatni talán nem kellett volna az első tíz után, vagy legalább kisebb arccal. A tanulságot levontam, hétvégén pedig megyek és megpróbálom űberelni MCM-el. A puskás számok nem vonzanak nagyon, talán csak a sziluett az, amit majd megpróbálok egyszer.
Sajnos nincs képem, de ha rákeresel biztos találsz a neten valamit.
Nekem egy Hammerli 208s van. Kívülröl ütött-kopottnak tűnik, de nagyon jó darab.
Hoppá, találtam valamit:
http://www.hammerliusa.com/hammerli_208_sport_pistol.htm
Sanos a lőszer rohadt drága, és ugye itthon tilos újratölteni. Bár ez még semmi egy rendes puskalőszerhez képest. Az tízszer ennyi is lehet. És egy verseny mondjuk száz lövéses, akkor kitudod számolni milyen húzós puskával versenyezni. De nincs is jobb dolog...
A számolgatós duma az már jó! :) Ez már a "profikra" emlékeztet.
Nekem az a tapasztalatom, hogyha nem nézed meg az első tizet akkor a második is lehet ugyanolyan, de ha már tíz lövés után kalkulálni kezdesz akkor tuti a hiba.
Van képed róla? Akár privátban is megnézném, vagy honlapcím a gyártóról (azért erre én is rákeresek).
A 40 pénz tényleg húzós a .22-ért. Nagyon szeretnék nagyobb kaliberrel is lőni (9x19/.45 ACP), de az 50 Ft/para ár ezeddig elriasztott. Ahogy írtam, legutóbb rájöttem, hogy nagyon jó eredményt lehet lőni MCM-Vostok párosítással is. Ha a második tíz úgy ment volna, mint az első, akkor 192 lett volna a vége, az nekem meg már elég is lenne, hogy az egyesületben mindenkit "leverjek".
Nekem van egy Hammelim. De a klubfegyverrel (MCM) ugyanolyan eredményt tudok elérni mint a sajátommal.
A lőszer meg akkor számít, ha már sokat gyakoroltál és magabiztosan hozol egy jó szintet.
Én SK lőszert használok, gyakorolni a konzervdobozosat, versenyre asszem a Gold Match-et. A probléma, hogy ennek is jól felment már az ára. 40 Ft körül egy .22LR lőszer már kicsit húzós.
Nagyon kihalt a topic, gondoltam felhozom egy kicsit.
Szóval, nem bírtam tovább fülvédő nélkül és szombaton újra kezembe fogtam a kedvest (MCM). Szépen kezdtünk összefagyni, de legnagyobb meglepetésemre az első tíz lövés (még mindig Vostok lőszerrel) eredménye 96 volt. Ennek örömére a második tizet úgy sikerült szétszórnom, hogy a végeredmény csak 176 lett. Ezzel szinte önmagamnak válaszoltam meg a kérdésemet, miszerint az embertől sokkal-sokkal több függ, mint a lőszertől.
Lassan belenyugszom az MCM-be. Csősúllyal nem is néz ki rosszul. Jelenleg vashüvelyes (Vosztok?) lőszerrel nyomulok, az "edzőm" szerint ennek satuból is van vagy 4-5 cm szórása, de az ára csak 6 ft/db. Mennyit számít egy jobb minőségű - persze drágább is - lőszer használata. A mostanival a legjobb eredményem 182 kör volt (első nemhivatalos versenyemen pedig 176). Reálisan várható, hogy jobb lőszerrel az eredmény is jobb, vagy a szórás és a célzás szórása statisztikailag valamennyire kioltják egymást?
Egy jól bekopott MC jobban tud lőni, mint maga az ember. :))))))))
Ezenkívül messze olcsóbb, jól ismertek az erős és gyenge oldalai is. Nem veszel vele zsákbamacskát. Persze vitrinbe nem a legjobb választás... :)))
Az ötlet jó, nem értem miért nem jutott eszembe :-)
Gábor! Köszönöm a válaszokat. Az MCM-el egy bajom van, mégpedig hogy nem lehet 0 kilométerest venni. Ez amolyan hozzáállás kérdése dolog, de motorból, kocsiból, nőből és ezek szerint a fegyverből sem szeretem a használtat. Az olyan MÁS.
Ha már a CZ-122 ennyire nem a szíved csücske, mi a véleményed a Beretta 87 Target-ről. A Kaliberes tesztben csak pár szó esett róla, mint a Cheetah (remélem jól írtam) családjába tartozóról. Az ára most 115 eHUF. Szép, de a tok itt sem acél.
(Ha már itt vagyok,bocs hogy beszólok ide is)
Próbáld meg a következőt:
Vegyél egy Express újságot.Nézd meg az álláshirdetés, vagy oktatás vagy hasonló című rovatot.
Keress olyat hogy személy és vagyonőri tanfolyam fegyverismereti vizsgával.
Telefonálj nekik és közöld velük hogy Te csak a fegyvervizsgára szeretnél jelentkezni...
>>Flober (Flauber?)pisztoly 18 éven felülieknek engedély nélkül vásárolható.<<
Ez így van.
>>Nem gázpisztoly? <<
Nem, ui. gázpityuhoz érvényes mexerzési engedél kell a rendőrségtől (+ még egy csomó minden előtte)
>>Ha nem, mit tud,<<
Szvsz nem sokat,pl nagyon jól mutat levélnehezéknek, ajtót kitámasztani stb.
>> miért engedély nélküli?<<
Ui a csőtorkolati energiája 7.5 J alatti,így a jelenlegi joxabályok szerint nem minősül lőfegyvernek,így bármely nagykorú egyén szabadon megveheti.
hi,
Semmikeppen nem gazpisztoly, mert az engedelykoteles!
A flobert fegyverek kis teljesitmenyu toltenyt lonek, mely kulsore olyan, mint egy igazi elesloszer, de nincsen benne lopor, csak a csappantyuelegy lovi ki a lovedeket.
Hazankban szabadon valo forgalmazashoz az ilyent kilovo fegyver torkolati energiajanak is 7,5 J alatt kell lenni. 4, 6, 9 mm-es flobertek vannak forgalomban, a 4 es 6 mm-esek szobai celloveszetre valok, a 9 mm-es semmire sem jo, de nagyot durran, igy riasztopisztoly helyett elmegy.
Lasd meg: www.keseru.hu
Van meg a gumilovedekes fegyver, ami on/otthonvedelemre valo, es jogilag ebbe a kategoriaba tartozik, ha a 7,5 J alatti valtozatot tekintjuk.
Üdv! Tudatlan kérdésem a tudókhoz: egy pesti fegyverbolt kirakatában kiirva: Flober (Flauber?)pisztoly 18 éven felülieknek engedély nélkül vásárolható. Nem gázpisztoly? Ha nem, mit tud, miért engedély nélküli?
hi,
1. fegyverismereti vizsgara a teruletileg illetekes rendorkapitanysag fegyvereng. osztalyan kell jelentkezni (Bp-n ez a Teve utca), ott adnak csekket es vizsgaidopontot.
2. Lehet javitani a sutesen, de minek? Az MCM toredek arert sokszorta jobb sportpisztoly, pontosabb, es teljesen acelbol van.
Köszi a gyors válaszokat. Hogy csinálod, hogy szinte mindig online vagy?
További kérdéseim is vannak, ha nem unod még:
1. A fegyverismereti vizsgát hol kell letenni? Police, vagy valami vizsgabizottság?
2. A CZ-122 sütéséről tudom, hogy írtad, hogy kemény, de ezen egy jobb fegyvermester nem tud változtatni? Ismersz olyan boltot, vagy egyesületet, ahol kézbe lehetne fogni egy 122-t, esetleg lőni is lehetne vele? A lőszerérzékenységről csak annyit, hogy a koszos MCM mellett hülyére zsírzott vashüvelyessel már megtanultam mi az. Szerintem annál bármi csak jobb lehet.
hi,
1. a fegyverismereti vizsgajegyzet, ami forgalomban van, az kozrohej targyat kepezi, tele van brutalis hibakkal, fokent a maroklo/gaz-riaszto resze (a vadasz nagyjabol rendeben van).
Latszik, hogy szerzoje PA-63 es P9R pisztolyon kivul mast meg nem latott.
A fegyverismereti vizsga sajnos egy nevetseges valami, ha elolvasod a fegyver-org anyagait, akkor nem erhet meglepetes.
2. A rajtengedelyt tudtommal kivalthatod barmikor az adott versenyeveben, de ezek a szoveccsegek allandoan kavarnak.
Az Inox tiszta, az ERVA stimmel. A Hornet-et köszi.
Közben jutott még eszembe két kérdés.
1. A fegyverismereti vizsgához állítólag van egy "jegyzet", amit tudni kell. A címe: "Amit a fegyverismereti vizsgán tudni kell". Na ebből kaptam egy elég régi darabot kölcsön, de ez kapásból a vadászfegyverekkel kezd, majd az önvédelmi és gáz- riasztó maroklőfegyvereket tárgyalja. Sportfegyverről szó sincs így külön. Van erre specifikus jegyzet, vagy a vizsgán általában minden lőfegyvert ismerni kell? Maga a jegyzet amúgy még nekem (kezdő szint, és megfelelő laikusság) is megdöbbentő hibákat mutatott fel. Ilyen pl., hogy a 7,5 J határhoz a lövedék tömegétől függetlenül hozzárendel egy torkolati sebesség értéket. Más hibákat is találtam, de azok most nem jutnak eszembe. A globális kérdés az, hogy van-e ennél jobb jegyzet (elektronikusan? neten?).
2. Az egyesületemnél közölték, hogy egyrészt megemelték a rajtengedély árát (6000 HUF-ra) másrészt csak január 8-ig lehet(ett) kiváltani. Ha ez igaz, akkor elbuktam ezt az évet, de nem hiszem, hogy igaz lenne. Ha nem igaz, akkor ki terjeszt ekkora baromságot?
hi,
ez erosen vicces.
Marhogy az "MCM Inox" ugyanis ez semmi mas, mint egy tonkrehasznalt oreg MCM, amit az ERVA-loteresek lenikkeleztettek, es ilyen felirattal raktak ki a kepet...
Rozsdamentes MCM nem volt, volt viszont aluszanos .22 Short kaliberu gyorstuzleo sportpisztoly valtozata.
A .22 Hornet egy kozponti gyujtasu, palack alaku huvelyu vadasz(puska) tolteny, sokkalta nagyobb telejsitmenyu, mint a .22 LR. Manapsag a Taurus keszit hozza 10" csohosszu vadaszrevolvert (Raging Hornet).
A CZ-122-rol nekem meglehetosen rossz velemenyem van, szep ugyan, de rossz a sutese, es nagyon loszererzekeny.