köszi, én auzt hiszem szoptatós párnát inkább veszek, mert nincs türelmem töltögetni, inkább csak ágyneműt, meg baldachint varrok, meg függönyt.
Akartam kérdezni, hogy mi a vélemény a légzésfigyelő készülékkel kapcsolatban? Ti vesztek/vettetek?
mondom nekem az Ikeával az a problémám, hogy a méret nem stimmel. Nekem viszont van Burdás fejvédő szabásmintám, de megmondom őszintén, hogy meglepett, hogy magyarul nincs leirás. Na nem azért, mert megértem az angolt, de a varrónők nagyrésze tudtommal nem beszél nyelveket:-))) Neked sincs magyar nyelvű leirásod susok?
Képzeljétek, tegnap lett kész a gyerekszoba tapétázása, és annyira nagyon szép lett. Olyan a fal, amin olyan, mint macik ücsörögnének könyvespolcon. De csak az egyik falat tapétáztuk ilyenre, mert túl erős a minta, a többi, meg olyan, mint ennek a háttere, és macis bordűr van mindenhol. Olyan cuki.
Susok, a szabasmintat honnan vetted, valamelyik folyoiratnak volt a melleklete? Ha igen, melyiknek?
(A kolleganom most lesz nagymama es szivesen varrna egyet a leendo anyukanak. :-))
Nem kell éhgyomorra menni, sőt a CTG előtt egyél valamit és talán még egy pohár kóla sem árt meg. Inkább ez, mint azok az idióta praktikák. Én először a szülésznőhöz mentem és utána terhesgondozóba, de abszoltút mindegy a sorrend.
Mi vettünk a Corában ágyneműt, és ahhoz a mérethez 2 db kétrészes ágyneműt. Mivel elég sokszor jártam az anyagboltokban, nagyjából megjegyeztem, milyen minták vannak. A fejvédőt én varrom. Szerencsémre a Babaruha-börzén sikerült vennem egy IKEA-s fejvédőt 200 (!) Ft-ért, amihez sikerült olyan anyagot vennem, mint az egyik ágyneműhuzat. Így az egyik garnitúra teljesen harmonizáló lett, lényegesen kevesebb munkával.
Az anyagok miatt ne aggódj, idővel és a mosással betörnek, megpuhulnak. A kész ágyneműket is ezekből varrják. A Textillandiában a pincében viszont vannak nagyon szép (igaz nem babamintás) ágyneműanyagok és flanellek. Rendkívüli jó áron (280 széles kb. 800 Ft).
susok, köszi a listát. Vérvételre nem kell éhgyomorra menni ugye? Tehát elég ha mondjuk odamgyek 11-re vérvételre, aztán fel a szülésznőhöz CTG-re, és utána doki? Piglettel megyek, mert most visz el a szülésznőhöz, ugyhogy majd te is megismerheted...
Monix,
nekem is sokat keményedett éjszaka a hasam. Volt, hogy arra keltem fel, hogy kőkemény, és nagyon fájt. A doki azt mondta rendben van. picit simogattam és jobb lett. Biztos aRRébb tette a buksiját vagy ilyemi.
Susok ezek szerint te is varrogatsz. Én amit ágyneműnek akarok varrni túl keménynek találom az anyagokat, nem olyan kis pihe-puhanak, mint a boltban kapható szettek. Te fejvedőt varrsz, vagy veszel és csak huzatot varrsz rá? Ikeában néztem fejvédőt, de sajnos csak az ő általuk gyártott ágyra jók. Máshol meg csak ilyen feleseket találok, olyat ami teljesen körbeér a kiságyon, nem. Persze tudom vegyek kettőt:-)))
Gyömbér,
Nem mondta a doki az ivást, csak hogy az oldalamon kell feküdni sokat, mert úgy dolgozik jobban a vese. Azért mióta írtad, már nem iszom annyit. Amúgy csak így dagad nagyon, ha dolgozom, és egész nap ülök. Ha otthon vagyok és jövök, megyek úgynem.
Probaby,
Én kedden voltam 24.hetes. Én a szüléshez (okt.30.) viszonyítom hogy hány hónapos vagyok. Így most 6 hónaposnak gondolom magam:-)) De végülis lényegtelen. Én nem igazán érzem a rúgkapálást. Csak ha hanyatt fekszem, és fogom a hasam. Hanyatt feküdni meg nem igazán bírok, meg tudom, hogy nem is jó. Az UH-n is rúgkapált, én meg nem is éreztem. Biztos felfogja a hájam:-/ Szóval én akkor érzem ha fekszem, reggel, vagy este, meg kaja után szoktam még. Biztos akkor kevesebb a helye. Nekem a hasam alja olyan kőkemény, és főleg éjszaka. Ma is olyan rosszul aludtam tőle.
Gyömbér!
Én is akkor megyek CTG-re. Majd találkozunk. A héten volt az első + vérvétel, vizelet. Nekem most a szülészeten volt a CTG, mert a múltkor mikor felkértük a szülésznőt, kérte, hogy ilyenkor keressem meg, hogy beszélgethessünk és kicsit megismerjük egymást. Éppen nem volt akkora hajtás, így rám tette a CTG-t, beszélgettünk közben, sőt kitöltötte annak a rengeteg papírnak a nagy részét, amit a szüléskor szoktak, így akkor már csak az akkor aktuális kérdések lesznek + a vizsgálatok. Szerintem Te is beszéld meg a szülésznőddel, Panna mondta, hogy a többiek is már így csinálják, így talán kevesebb macera lesz akkor, amikor már úgyis mással van elfoglalva az ember és tele a nadrágja:)
A vizelet és a vérvétel a szokásos helyen volt, és utána érkezési sorrendben kell 13 h-tól az Ernő bácsi elé járulni. Biztos vagyok benne, hogy kedvelni fogod. Az IVF pedig külön "varázsszó", szüléskor is speciális odafigyelést kapnak a lombikbabák.
Anyagboltok:
Hercegprímás u. és József A. u. sarok,
Erzsébet krt. 34.
Textilandia: az Oktogonon lévő házasságkötő és a Király u. között,
Váci úton a Westenddel szemben az Adidas bolt mellett,
Szt. István krt. ha elindulsz a Duna felé bal oldalon az első sarok.
Jó vásárlást!
Minden attól függ, hogy milyen hangulatban vagy és hogy fogod fel a dolgot.
Ha jó kedved van és belemész te is a játékba, akkor jót lehet játszani: hanyattfordítod aláteszed a pelust, és mire az elejét ráhajtanád addigra már hasra is fordult és ezt lehet ám folytatni azt hiszem a végtelenségig, mert a fiatalúr nem hiszem, hogy megunná! Nagyon tud örülni. Amikor visszafordítom fülig ér a szája, de már abban a pillanatban fordul is vissza a hasára!:)))
Aztán ha nincs kedved hozzá, akkor azért bosszantó egy kicsit, hogy annyira mozog, ficánkol, hogy nem lehet tisztábatenni. De azért ilyenkor is belemegyek a játékba 1-2-3 fordulóig, de aztán szigorú vagyok, de igazságos és határozottan becsomagolom a pelusba!:)))))
Monix, kicsit korainak tunik a lábdagadásod, bár ennyi hetesen nekem a kezem dagadt. Nem mondta a doki, hogz kevesebbet igyal?
buksi, ugy elkepzeltelek benneteket, biztosan faraszto, de gondolom vicces is a sdolog nem?
Probaby szerintem ha odafigyelsz, nem biztos, hogy még 6-8 kilót fogsz hizni. Én 24 hetes terhességemkor lettem egy kicsit leszidva, és azóta gyakorlatilag 3 kilót hiztam összesen, és 12 hét telt el. Ha egy picit jobban fgyelsz, biztosan menni fog. Én nyitottam egy kis kalóriás füzetet és kőkeményen szémoltam a kalóriákat. Igy is napi 2000-t vittem be, de 4 hét alatt nem hiztam egy kilót sem, mig a gyerek 800 grammról 1800-ra hizott. Szóval figyelni kell kőkeményen.
susok, kedden megyek CTG-re 11-13 között kell mennem, és akkor bemutat az Ernő bácsinak is. te is akkor mész a jövő héten nem? Gondolom találkozunk. Az eheti egyébként milyen volt? Lenn csinálták a terhesgondozóban, vagy fenn a szülészeten? Nem emlékszel rá merrefelé irtad, hogy hol vannak jó anayglelőhelyek?
Én úgy számolom, hogy utoljára január 11-én volt meg utoljára és ma július 11-e van, tehát ma léptem a 7. hónapba. Te nem így számolod? Egyébként ma töltöm a 26. hetet.
Ha másképp számolod írd meg hogyan.
Néha nekem is keményedik a hasam, főleg a gyomor környékén. Akkor olyan mintha a nem létező hasizmomat tudnám kőkeményen befeszíteni.
Neked mennyit rug-kapák a baba? És mikor?
Szia Probaby,
Na egy cipőben járunk súly ügyileg. Engem is kikészít nagyon a dolog. Engem lelkileg is bánt, hogy ilyen viziló vagyok, de majd csak lefogyunk nem igaz? Hogy hogy már a 7.-be léptél? Amúgy semmi gubanc? Te nem keményedsz?Nekem állandóan keményedik a hasam, és úgy húzódik ha járkálok, hogy nem igaz. Meg ezt a meleget sem bírom.
Na jó, mindíg csak én panaszkodom itt senki más, úgy hogy abba is hagyom, mert kiutáltok:-))))
Szoktam írni, amikor valami érdemleges dolog történik velem. Pl. amikor lumbágóval a kórházban voltam, stb. Egyébként most "minden rendben". Kicsit sokat híztam és ez egy kissé elkeserít. Na nem az alakom miatt, hanem mert olyan nehezen mozgok, háztartási munkát alig tudok végezni, mert fáj az összes izületem. Terhesség alatt 10 kiló jött fel eddig, de az összes lombikkal mindennel együtt 24!!! kiló. Na ezt viselemén nehezen. Amikor ez az egész kezdődött 1999. januárjában 67 kiló voltam, most 91. Azt mondta a védőnő, hogy még 6-8-ra bizton számítsak.
MA LÉPTEM A 7. HÓNAPBA!!!
Gica,
Mi jól vagyunk!:-) Tegnap voltam UH-n, mozgott keze lába. Persze én ezt sem éreztem. Bár ma elég aktívnak érzem, biztos neki is nagyon melege van.
És ti hogy vagytok???
Lányok,
Ezek a méretes dolgok mennyire fontosak? Nekünk a fej méret mindíg a felső határértéktől csak 1mm-rel kisebb. Nem baj ez? A doki sosem mondja, én meg mindíg otthon veszem észre.
Gyömbér,
Én még csak 24.hetes vagyok, és már most marhára dagad a lábam:-(( Baloldalt kellene sokat feküdni. Csak hát itt a munkahelyen elég furcsa lenne, ha leheverednék.:-))) Még te dolgozol?
Bocsika a tegnap éjszakázóktól, hogy szó nélkül eltűntem, de az index úgy gondolta, hogy eleget neteltem már és kidobott!:)
piglet!
Igaz, hogy csak az egyik felem, de azért az látszik a 6. képen. A fekete ruciban cseresznye látható és ott állok előtte.
Az egyre aktívabb mozgás következményeként a pelenkázás kezd rémálommá válni!:)))))
Egy sajtkukacot tisztábatenni nem egyszerű feladat. Legalább 6x teszem alá a pelust, mire sikerül a tépőzárat bezárni.:)) Jobbra fordul, balra fordul, tekeredik össze vissza, küzdök ám rendesen!:)))
Mi lesz majd akkor, ha már megy, illetve szalad? Szinte már látom magam előtt az üldözéses jelenetet, ahogy kergetem Petit a lakásban körbe-körbe. Jó mulatság lesz!:)))
Szeretnék felajánlani egy Burda szoptatóspárna szabásmintát.
A boltokban iszonyú áron kapható a kész párna, pedig 2 napi munkával könnyen megvarrható. A boltiakat általában 2 méretben lehet megvenni: van egy kisebb fajta, ez áruháztól függően 4000-től felfelé, és van egy nagyobb, ami valami speciális golyós töltetű kb 10.000-ért.
Ez a szabásminta a nagyobb méretűre hasonlít.
A párnát meg lehet varrni egy kiszuperált lepedőből, kitömni kártolt (tépett) műszáltöltettel (ez sokkal jobb mint a szivacsdarab - Rutitex boltokban kapható), és erre lehet egy babás huzatot varrni.
Ha valaki szeretné, írja meg a címét mélben.
Susok
akit izgat esetleg, van a Camponaban egy bolt, -gondolom ezer másfelé is- és könnyű gézrucikat lehet kapni, 4,000-ert. Nem kismamarucinak gyártják, de én termetes méreteimmel kiválóan elférek benne. Már én sem terveztem, hogy szülésig beruházok, de zet a nagy meleget nem lehet másként birni. Ti hogy birjátok_?
Nekem már kezdődik a lábdagadás. Ja és éljen, elkezdődött a festés, ami a mészfesték lecsiszolásával kezdödött. Ismerős néhányatoknak a történet?:-))
susok, a billentyűzettel sokáig én is igy voltam. De ugye a férjednek nem a kollégái egyévesek?:-))) Egyébként egyetértek veled a topicon zajló vitát, és az állatkisérleteket illetően is. Ezen én sem akadtam ki annyira.
nyulanyó, pihenj sokat, és vigyázzatok magatokra...
piglet, buksi, ti milyen nyelven kommunikáltok itten? zulu?
Ezt már sokszor leírtam, de tényleg nagyon sajánljuk, hogy olyan hamar el kellett jönnünk! Ha lett volna idő körbejárni, akkor biztos, hogy találkozunk!
Biztos, hogy nyugodt babóca lesz a Tiétek is!:) De szerintem az is fontos, hogy hozzá kell szoktatni a babát ahhoz, hogy jöttök-mentek.
A nagytalin készültek fényképek és már megtekinthetők Wágner úr iszoldájában. Sajnos linkelni nem tudok, de ha érdekel valakit akkor az Iszolda/Pofavizit-Arcképcsarnok/Melyik találkozóra vagy kiváncs? sort kell legőrdíteni és ott a TaszTali 15 ubizz és e-papi képei között az első néhány kockán látható Peti is.:))))
Berku
Már akartam is kérdezni, hogy vajon bementél-e már a kórházba. Drukkolok, hogy minden simán menjem!
Gyömbér
Arra én is emlékszem, amikor Nektek sikerült (akkoriban találtam a topicra), nagyon örültem a jó híreknek pedig nem is ismertelek Benneteket. Olyan jó, hogy szépen sorban mindenki "átkerül" ide:-)
Susok
Ezért is nem izgatom magam a lepény jelenlegi elhelyezkedése miatt. Köszi:-)
Monix
Magadról nem írtál!!! Hogy vagytok?
Nyúlanyó
Bizonyos időközönként azért írjon a férjed Rólatok:-)