Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Cincoka 2001.05.12 Creative Commons License 20
Tantus,hogyan kell szép szivformát csinálni sógyurmából? Én igencsak ügyetlen vagyok,rémlik valami poharas módszer,de lehet, azzal félholdat lehet:-)
A tapétaragasztóporral a lisztet helyettesited?teljesen vagy csak egy részét?
Köszike
Cinc
aromoj 2001.05.12 Creative Commons License 19
A sógyurmáról:
Állítólag nagyon sokat kell, hogy gyurmázzanak óvodás korban a gyerkőcök mivel ez fejleszti legjobban az újjukat, és az íráshoz majd ez nagyon kell. Nálunk a nagyobbik nem akart gyúrmázni (nem erőltetük)és nem is rajzolt és most elsőben küszködünk is az írással. (Kissé olvashatatlan, de van róla papírunk, hogy szg-en is érettségizhet!!!) A kissebbik pedig sokat gyurmázik és már most jobban rajzol mint valaha is a nagyobbik. Szóval, ha tudtok gyúrmázzatok!
( na szép kis jelmondat sikeredett?!)
Tantus 2001.05.11 Creative Commons License 18
A sógyurma a világ egyik legjobb mókája, a fiammal szoktunk lelkesen gyurmázni esténként, rengeteg ajándékot csináltunk már így. a sógyurmát én mezei temperával festem, húsvétra mindkét nagymamának csináltunk gyönyörű koszorúkat, rózsaszín, zöld, kék gyurmából. Ha azt akarod, hogy tartósabb legyen, tedd be a sütőbe, es nyitott ajtónál süsd egy negyedórát, majd zárt ajtónál még egy félórát. Természetes anyagokkal is gyönyörű atást lehet elérni:A piros színt paprikával(por), amit a liszthez keversz, barnát én kávéval csinálom( víz helyett feketekávéval gyúrom össze). Tartósabb a végtermék, ha olajat teszel hozzá, és sokkal könnyebben gyúrható. De ha valaki hajlandó pénzt áldozni rá, nagyon klassz a tapétaragasztó por, attól nagyon könnyen formázható lesz a gyurmád.
A hatást növeli az is, ha lakkal lefújod, erre van egy spéci lakk, amivel lehet tartóstani, és nagyon szép fénye lesz. Van egy kis könyvecském( már én is fénymásoltam kaptam...) amiben gyerekeknek vannak sógyurma trükkök, nagyon jó ötletek vannak benne. Lehet falra akaszthatós képet is csinálni gyurmából, az akasztót a lehető legegyszerűbb módon oldom meg: amikor még lágy a massza, kialakítok egy kis képkeretet, és a megfelelő helyre belenyomok egy gemkapcsot, amire aztán fel lehet akasztani.
A sógyurmázásnál csak a fantáziád szab határt a dolgoknak. Nekem a kedvenc időtöltésem( a függönyvarráson kívül...)
aromoj 2001.05.11 Creative Commons License 17
A Madách Színházzal majdnem szemben van ez a bolt, dehogy mi a neve nem tudom.
aromoj
Előzmény: Törölt nick (15)
MUZSI 2001.05.10 Creative Commons License 16
karácsonykor hullámpapírból vágtam ki csillagot, holdacskát, akármit, lefújtam arany festékkel és felraktam a falra blue-tack-kel. tök jól nézett ki.
szintén arany festéket fújtam potpuri nagyobb darabjaira, amit cérnával tudtam rögzíteni a fára, meg a koszorúra.
Törölt nick 2001.05.10 Creative Commons License 15
A nagykörút nagyon hosszúúúúúúú ahoz, hogy így megtaláljuk :o) Tudsz adni kicsit közelebbi paramétereket?
Blan
Előzmény: aromoj (14)
aromoj 2001.05.10 Creative Commons License 14
A nagykörúton egy anyagos boltban láttam kétoldalas steppelt anyagot. Aronyos gyerekeknek való mintával. Nekem az jutott eszembe lehetne nyári takarót készíteni ebből, csak be kell szegni valami hozzáillő anyaggal. Lehet, hogy mást is lehet ezekből a szép anyagokból varrni.
Sladi 2001.05.08 Creative Commons License 13
Köszi a recepteket, hamarosan nekilátok. :))

off
Aromoj, akkor rosszul okoskodtam. :))
on

Üdv:
Sladi

aromoj 2001.05.08 Creative Commons License 12
Az én sógyurma receptem:
2 csésze liszt, 2 csésze só, 1 csésze víz és két evőkanál olaj (ha nagy a bögre). Néha egy kicsit kevesebb víz is elég. Ha meguntuk beteszem a hűtőszekrénybe 2-3 hétig is eláll.

off
Nem, teljesen budapesti vagyok, de szeretnénk Budaörsre költözni!
off

Üdv:
aromoj

Előzmény: Sladi (10)
E-ditke 2001.05.07 Creative Commons License 11
Van egy jó kis könyv (inkább füzetke) a témában: Cser Kiadó, Színes ötlet sorozat - Hiltrud és Michaela Seibel: Só-liszt gyurma. Ebben a következő recept van:
3 csésze liszt, 2 csésze só, 1 1/4 csésze langyos víz. Összegyúrni, negyedóráig pihentetni.
Én mintha anno másképp hallottam volna, de nem emlékszem már. Szerintem ez is jó lehet. Figurákra mindenesetre nagyon jó ötletek vannak benne.
Előzmény: Sladi (10)
Sladi 2001.05.07 Creative Commons License 10
Sziasztok!

Tudom, hogy ciki, de áruljátok el légyszi, hogyan kell sógyurmát csinálni. :))

off
Aromoj, te is budaörsi vagy?
on

Üdv:
Sladi

Elayne 2001.05.07 Creative Commons License 9
Szerintem barmely nagyobb elelmiszerboltban kell hogy legyen.
Előzmény: aromoj (7)
E-ditke 2001.05.07 Creative Commons License 8
Sziasztok!
Bár én (egyelőre) nem vagyok anyuka, csak egy pedagógus, azért remélem, nem baj, ha belekotyogok...
Az én kisiskolás napköziseim imádják az origamit. Van egy origamifüzet-sorozatom különböző alkalmakra lebontott, egyszerű figurákkal, és nagyon látványos dolgokat lehet alkotni kis kézügyességgel. Pl. képeslap, de nagyobb formátumú kép is kialakulhat.
aromoj 2001.05.07 Creative Commons License 7
Hol lehet ételfestéket kapni?
Ez jó és színes ötelet!
Előzmény: Elayne (6)
Elayne 2001.05.07 Creative Commons License 6
Sziasztok!

Mi a sogyurmat egy-ket csepp etelfestekkel szoktunk megfesteni, igy nem is veszunk a boltban gyurmat.:)

tamara 2001.05.07 Creative Commons License 5
Nekem két ötletem van:

1. Húsvét: én nem szeretek festegetni, mert akkor az egész lakás úszik a mindenben. Ezért megfőztem a tojásokat, és utána mintha szaloncukrot csomagolnék, becsomagoltam őket, a két szélét, meg megkötöztem spárgával. Nagyon csinosak lettek!

2. Játék, esős napokra 4-7 éveseknek:
Különböző színű krepp-papírból kb. 1 cm-es golyócskákat gyúrunk, és a gyerkőcöknekk ezeket kell beleragasztani előre rajzolt formákba. Arra kell csak vigyázni, hogy elég nagy formák legyenek, hogy odaférjenek a golyócskák.
Iszonyúan élvezik!

üdvt. t.

iceberg 2001.05.07 Creative Commons License 4
Gyerkőc tenyerét temperával befestékezni,papírra nyomni,bekeretezni....
A nagyszülők imádni szokták.Minél kisebb a pracli,annál inkább.

A festékezés után sorsot lehet húzni:költözködünk vagy takarítunk...:))

Faxni 2001.05.07 Creative Commons License 3
Ez jó lesz...

Karácsonykor fadíszeket csomagolópapírból és kartonból, meg mézeskalácsot; húsvétkor tojást fújtunk és viasszal megrajzoltuk, meg festettük is őket temperával; maradék anyagból szoktunk kartonpapírra figurákat, persze főleg királylányokat:); fakanálból mindenfélét, pl. királylányt (ezamániája) meg tündért, pl. fakanál+karton seítségével készült a 4 évszak. Csináltunk már koronát is meg szalmakalapot díszítettünk papírvirágokkal.
Gyertyaöntésre készülünk egy ideje, de még nem került sor rá, most meg tavasz van, sziklakertet csinálunk. (neki, sajátot).
Faxni

aromoj 2001.05.07 Creative Commons License 2
Sziasztok!
Üveget is festettünk kb két éve. Kis tubusban vettem sűrűbb festéket ami elválasztónak vagy mintának nagyon jól nézett ki az üvegen. Az üvegfestéket pedig csak folyattuk a befőttes üvegen és egy kis mécsest tettünk bele. Ez volt a karácsonyi ajándék.
Aromoj
Előzmény: szilvasgomboc (1)
szilvasgomboc 2001.05.06 Creative Commons License 1
szia aromoj :)
Jó ötlet a topic!
Mint már a másikba is írtam: mi sógyurmába belenyomtuk kisLackó jobb tenyerét, kis virocskát is formáztam rá és beleírtuk a dátumot, hátuljába pedig hogy Szerettettel kinek kitől, stb.

Ha valaki tud pl. üveget festeni, akkor lehet sima, egyszerű üvegpohárra jópofa dolgokat, pl. név + óvodai jel.

Lencsi 2001.05.06 Creative Commons License 0
Szia
Úgy látszik így anyák napján mindenkinek 0 ötlete van :-)
aromoj 2001.05.06 Creative Commons License topiknyitó
A topicokat olvasva sok helyen láttam ötleteket, hogy mit készítsünk most például anyák napjára, de ezt lehetne folytatni karácsonyra, születésnapokra,..., vagy csak úgy a gyerekekkel vagy a gyerekeknek. Szóval ide lehetne írni különböző technikákat és kinek mi volt a tapasztalata bejött tetszett a gyerköcnek vagy sem.
Mi most anyák napjára a nagyiknak karláncot fűztünk. A Baross utcában a Kreatív Hobby boltban vettem nagyobb lukú szép formájú gyöngyöket és a legvéknyabb kalapgumit erre fűzögettek a fiaim, néha le kellett vágni a végét, mert kiszállasodott. Szépek lettek és még hordani is lehet.
Húsvétra pedig névre szóló bögréket készítettünk. Az IKEÁ-ban vettünk egyszínű sárga bögréket és alkoholos filccel én írtam rá a neveket, de a mintákat a bögrére a fiúk rajzolták. (csigavonal, csillagok, pöttyök, ... ilyen egyszerű formákkal rajzolták teli a bögréket) Nagy sikere volt. Ennnyi.
Ki mit készített és milyen volt?
Ki mit készített