Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.12.29 0 0 7778
A vingcsun csalad az noi harcmuveszet a legenda szerint:)))))))) Itt ugyis mindenki hazabezsel, szoval szerintem csak az a megoldas, ha meglatogatod minden szobajovo stilus edzeseit, aztan oda mesz, amelyik a legjobban tetszett:)
Merthat szvsz olyan nincs, hogy yobb es rosszabb.
Előzmény: cukorbogar (7777)
cukorbogar Creative Commons License 2000.12.29 0 0 7777
Sziasztok, gondoltam benézek ide, bár az igazat megvallva, sok okosat nem tudnék hozzáfűzni, csak segítséget szeretnék kéreni.
Egy ideje komolyan szeretnék elkezdeni valamilyen küzdősportot, (ami nem birkózás:)) és tanácsoltak kung-fus barátaim egy s mást, de egyszerűen úgy éreztem az előadásukból, hogy teljesen értelmetlen elkezdeni, mert 5-6 évig úgysem jutnék ötről a hatra. Vagy lehetséges, hogy rosszul értettem a dolog lényegét, de valahogy olyan kilátástalannak tűnt (szellemileg fejletlen vagyok, nyilván.) Szóval gondoltam a kick-boxra inkább. Nem azért, mert úgy gondolom, hogy azonnali eredményt akarok elérni, csak úgy ránézésre az tetszik. Vagy szerintetek ez hülyeség? Fent említett barátaim szerint a kung-fu "jobb". Tudnátok tanácsot adni? Némi segítség: 28 éves vagyok, az utóbbi években nem sokat sportoltam, de korábban versenyszerűen, elsősorban atletikai jellegű sporokat ill. labdajátékot. Szóval úgy gondolom, nem reménytelen, csak hát utálom az aerobicot, meg ilyeneket. (Nőnemű lévén, mindig ezt ajánlják, ha a sport szó felmerül.) Örülnék, ha tudnátok segíteni esetleg abban, hogy hol lenne érdemes/lehetséges elkezdeni valamit, ennyi idősen, meg azt figyelembe véve, hogy csak esténként érek rá (mint a munka rabja). Előre is kösz! És boldog új évet, ha addig nem találkoznánk :)
Előzmény: Törölt nick (7776)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.29 0 0 7776
En Wing Tchunozok, szoval meg vagyok nyugodva:))))))
Előzmény: Csen (7775)
Csen Creative Commons License 2000.12.29 0 0 7775
B.U.É.K srácok!
Azért ti csak folytassátok, majd kedden elolvasom.
Tényleg Oltran te még nem halottál erről a technikáról? Nagyon ciki! Brioska légyszíves jól leteremteni és megtanítani neki. Még valmai baja esik! Tudtommal néhány Wing-Tsun és Wing Chun klubb környékén az utóbbi időben, többször is előfordult néhány vadbika csorda...előre szegezett fejjel. Légy résen. ;-)

... és mégegyszer B.U.É.K mindenkinek...aki szereti :-O

Előzmény: brioska (7774)
brioska Creative Commons License 2000.12.29 0 0 7774
Meg nem hallottal a hirhedt 'vadbikaelorenyujtjaafejet' technikarol? :)
Előzmény: Törölt nick (7773)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.29 0 0 7773
Nem tudom, nem tudom:))))))) CSak aszondjak, h kung-fu:))) Melyik kung-fuban van leszegett fejjel az ellenfelnek rohanas?
Előzmény: Csen (7772)
Csen Creative Commons License 2000.12.29 0 0 7772
Júúúúj, de műveletlen vagyok! Gondolhattam volna, hiszen mióta megy ez a sorozat a Danika az "A Danika" - az egy és oszthatatlan. Te, és "aztatat" láttad amikor az Esmerealdában Hose don Alvaro Domingo con Quaqeztnek (egy capoeira-s mozdulattal) a vérét vette!? Mert én nem, úgy mesélték, de az se lehetett semmi. Hááát, hogy miről maradok le, máskor az állás gyakorlatokat Tv előtt végzem majd. :-)
És ez a Dani a karate nevezetű legeslegobb kun-fu stílust csinálja, vagy mit?
Előzmény: Törölt nick (7771)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.29 0 0 7771
Csen, hat, Daninak hivjak azt a sracot, aki "kung-fuzik a baratok koztben, nem?:)
Most volt nemeg a kun-fu bemutatoja:)
mar mutatott is a tudomanybol, mikor leszegett fejjel nekiszaladt a haverjanak, es foldrevitte:)
Előzmény: Csen (7770)
Csen Creative Commons License 2000.12.29 0 0 7770
Orltran
:-) Bírom a humorodat!
…de engedtessék már meg hogy megkérdezzem ki az a Danika - a "nagy kung-fus" - aki felvilágosít az a "anyatok koztben".

bout
Jövőre talán én is ott leszek. Sajnos kicsit túl későn jött az info és nem tudtam már átszervezni a hétvégét. Arra kérlek - és egyben mindenkit, aki hasonló rendezvényekről értesül - ha lehet, akkor minél előbb szólj, ha megtudod, hogy hol és mikor lesz…bár gondolom ez úgyis természetes.

Gyurex
Életpontok támadása? Oltran, akkor itt az emberünk ;-))))
"A ninjanak sokkal többször kellett megvédenie magát, mint hogy Ő támadjon." Na ha valamiről, hát erről nekem eddig tutira más elképzeléseim voltak. Bár, végül is védekezés maga az álcázás és a rejtőzködés képessége is meg pl. a meglepetésszerű támadás is.
Az mennyire lehet igaz, hogy pont ezek miatt pl. a egy ninja nem szívesen kerül szemtől szembe a "partner"-rel, mert önvédelem esetén általában erről van szó, sőt esetleg éppen önmagát megvédő kényszerül meglepődni.

(Mellesleg örülök neki, hogy nem halt el teljesen a fórum így ünnepek közt) ezt 2 napja írtam azóta próbálom felvinni, mert teljesen elhallt a fórum így ünnepek között. Praclee, csak nem a te "praclid" van a dologban ( a kéz lenyomatok 7687-es hozzászóláshoz vezettek). Nekem mindíg is gyanus voltál. MEGVAGY MODERÁTOR! :-))))))))))))))

Csen Creative Commons License 2000.12.29 0 0 7769
Próba!
Gyurex Creative Commons License 2000.12.23 0 0 7768
Udv!

Rorimack

"Én csak azt nem értem, mi az az eredeti ninja harcmuvészet?"

- Az amit leirtam. A pusztakezes harc a Tai-jutsu (ezt tanitjak kulon is). Harom terulete: a taihen-jutsu, ebbe a kiteresek, gurulasok, esesek, ugrasok tartoznak. A masodik a ju tai-jutsu. Ez a csavarasokat, leszoritasokat, dobasokat tartalmazza (ha a neve ismeros, az nem veletlen). A harmadik a daken tai-jutsu, ami a toreseket, zuzasokat, eletpontok tamadasat jelenti. Fegyverek. Mind a hasznalatat, mind az ellenuk valo fegyvertelen vedekezest oktatjak.

"Hogy kerülhet bele "hivatalos" fegyver?"
- Nem a fegyver "hivatalos", hanem ezek szerepelnek a ninjutsu vilagszervezet, a Bujinkan "tananyagaban".

"(Hogy juthatott egy ninja lándzsához?)"
- Gondolom volt neki..., vagy elvette... 8)

"Hogy lesz belole önvédelem?"
- Egyszeruen. A technikak legnagyobb resze vedekezo technika. A ninjanak sokkal tobbszor kellett megvedenie magat, mint hogy o tamadjon.

Gyurex

Előzmény: Rorimack (7765)
bout Creative Commons License 2000.12.23 0 0 7767
Pedig írtam róla. Bár azt nem tudtam én sem, hogy milyen esemény lesz, mert hivatalosan az aznap, ugyanott 10-től 16-ig tartó MAKSZ Milleneumi Aikido Fesztivál záróeseményeként tartottuk volna a bemutatót.
Nem is értettük, hogy mi volt az a sok kupa, meg plakett, amikor reggel elkezdtük az edzéseket. Meg azt sem, hogy mit keres ott az a sok néző az edzések végén. :-)
Aztán a kezünkbe adtak egy táblát és azt mondták, hogy mi masírozzunk be a legvégén, mert velünk kezdik a műsort. És így is lett.

Sehol nem hallottam még ilyen típusú versenyről. De érdekes volt nézni. Gondolom, ha kiforrja magát, kap majd nagyobb helyet és gondosabb szervezést is. Sajnos végig nem maradtam, mert nekünk szakszövetségi gyűlés volt hátul a tornateremben és ott kellett lennem.

Majd legközelebb találkozunk.

bout

Előzmény: DLala (7758)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.23 0 0 7766
Lement a sarki kozertbe es vett egyet, nem tudtad?:))))

Egyebkent meg azert ha netan bunyozni kellett, lehet azt is kellett tudnia annak a szegeny ninjanak, nem?
Csak egy picit, naaa:)

Előzmény: Rorimack (7765)
Rorimack Creative Commons License 2000.12.23 0 0 7765
Halihó!

ninjutsu:

Én csak azt nem értem, mi az az eredeti ninja harcm?vészet?

Hogy kerülhet bele "hivatalos" fegyver? (Hogy juthatott egy ninja lándzsához?)

Hogy lesz bel?le önvédelem?

R.

Gyurex Creative Commons License 2000.12.23 0 0 7764
Udv!

"Egyszoval kivancsi vagyok mi az, amit ma nindzsucunak neveznek?"

A mai ninjutsu csak a ninja-k harcmuveszetet tanitja (marmint ami fennmaradt belole). Ez jelenti mind a fegyvertelen (tai-jutsu), mind a fegyveres (kard, bot, kes, yari, naginata, es a spec. ninja fegyverek) technikakat. Hivatalosan ennyi, semmi tobb. Ma mar onvedelem es harcmuveszet, nem "gyilkoskepzo" . A jelenlegi nagymester ezert inkabb Budo Taijutsunak nevezi azt amit tanit. Nagyon-nagyon roviden ennyi.

Persze egy ninja ismerete sokkal tobb mindenre terjedt ki, mint csak a harc. De errol csak akkor, ha erdekel...

Tehat manapsag nem leteznek a klasszikus ertelemben vett ninjak (legalabbis nem hiszem), mert mar nem arrol szol amirol regen. A harccal igenis foglalkozunk, de nem futkozunk maszkban, nem "kommandozunk estenkent kardal es fuvocsovel" 8) Es nincsenek versenyeink.(Es es-el nem kezdunk mondatot! 8)

Gyurex

"Gondolom nem oltok hivatasszeruen :))" - Persze, hogy nem olunk hivatasszeruen. Masodallasban csinaljuk 8)

Előzmény: Vesper (7763)
Vesper Creative Commons License 2000.12.22 0 0 7763
Gyurex: Miaz a nindzsucu? Tudom, hogy illene tudni egy olyan embernek aki maga is tanul valamilyen fajta harcmuveszetet, de en sajna akkor se tudom :) Tudom, hogy japan es sokfele fegyver van benne, de a mai vilagban mit jelent ez? Gondolom nem oltok hivatasszeruen :))

Azert kerdem ezt, mert olvastam par eve valami nindzsa konyvet, Josicume es hasonlo tortenelmi alakok anekdotaival. De valahogy nem tudom elkepzelni a mai kori nindzsat. Teljesen elmeleti sikon megy csak, mint az ijaszat vagy tenyleg vannak meg aktivan tevekenykedo nindzsak?? Mondjuk, ha lennenek se valoszinu, hogy tudnank rola, kulonben nem lenne nindzsa a nindzsa :))

Egyszoval kivancsi vagyok mi az, amit ma nindzsucunak neveznek?

Előzmény: Gyurex (7754)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.22 0 0 7762
egyebkent is, remenykedjunk, hatha Danika felvilagosit az anyatok koztben, o a nagy kung-fus:))
Előzmény: Csen (7760)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.22 0 0 7761
Yoyo, de azota azert mar van ora:) Eshat meg lehetett allapitani, hogy ami akkor a nap ezen szaka volt, az most 14 h:)
Előzmény: Csen (7760)
Csen Creative Commons License 2000.12.22 0 0 7760
praclee
Nyomáspontok
Van ahol az időt is leírják, hogy menyire helyesen az már más kérdés. Ha azt vesszük, hogy mondjuk ez nem egy néhány száz éves tudomány, vagyis akkor is használták, amikor nem fityeget ott minden ember karján az a bizonyos szerkezet, akkor az ilyenek (Hasra ütés következik!), mint hogy pl. 12.00 és 13.00 között a Bai Hui az bizonyos pont, kissé megmosolygtatónak tűnnek nekem. Arról nem is beszélve hogy egyszerre kell kíválló harcművésznek (pl.:találati pontosság-gyorsaság-átütő erő tekintetében) és nem akármilyen orvosnak is lennie az illetőnek,kínai orvoslásról lévén szó ez önmagában sem lehet egy csekély idő és tudás.
u.i.:E-mail ment.

BOLDOG KARÁCSONYT MINDANNYIOTOKNAK!

Előzmény: praclee (7743)
DLala Creative Commons License 2000.12.22 0 0 7759
Ja igen, a sportlap Harcmuvészet fejléccel hozta a versenyeredményeket (dec. 21. csütörtök).
Fodhözragatt, ez az összharcmuvészeti bajnokság végül is nagyon közel van ahhoz, amit Gen. Choi javasol, ti. a harcmuvészeti olimpia.
Ha rendes szervezés lenne, nemcsak ilyen ukkmukkfukk, olyan teremben, ahová nézok is beférnek (a versenyzok teljesen megtöltötték a helyiséget, az öltözok és a mellékesek állapota kétségbeejto), akkor némi hírveréssel komoly eseményt lehetne belole faragni.
DLala Creative Commons License 2000.12.22 0 0 7758
Basszus bout,
lemaradtam rólad... Én a 3. pást szélén álltam (késobb meg az asztalhoz legközelebbi széken ülve pontoztam, ing, nyakkendo), de mivel éppen a bírói dolgokat tárgyaltuk, meg Polgár Zsoltival (kickbox) beszélgettem, csak néha tudtam odapislantani a bemutatóra. Így nem is tudhattalak beazonosítani, pláne hogy nem is tudtam, hogy ott vagy.
Legközelebb szólj! Apropó, ti mikor tudtátok meg, hogy lesz ez az esemény?
Azért voltak pufibabák is, utánunk következtek, elég kiábrándító volt.
Elotte viszont a mi embereink estek egymásnak. Namost ahhoz képest, hogy touch contact van, tehát max. félero, a mieinkhez kellett legtöbbször orvost hívni (aki rutinosan a mi pályánk mellé települt...) Ha ezekután is azt mondja valaki, hogy a TKD nem kemény, nos... az egyszeruen tájékozatlan (de finomkodó lettem így Karácsonyra). Természetesen durvaságoknak nem szabadna elofordulnia, csakhát a fiatalok még tapasztalatlanok és hevesek (két feketeöves meccsén sokkal kisebb az esély a sérülésre). Viszont a rendszer muködik, azonos helyzetbol jóval nagyobbat ütnek (és azt foleg fejre!) mint mások. Ennek a fele is sok (illetve sem tréfa :) )

Apropó, tudjátok, hogy Molnár Robi nemrég Prágában megnyerte az amator kickbox VB-t? Elozo héten beugrott hozzánk edzésre és a fiúk kicsit felkészítették fejrúgásokból :-)

Na propagálásból ennyi elég lesz mára.

Előzmény: bout (7753)
PINGYI Creative Commons License 2000.12.22 0 0 7757
Nagyon Boldog Karácsonyt és Boldog Új Évet Mindenkinek!

sister moon Creative Commons License 2000.12.22 0 0 7756
Kedves Mindenki!

Kívánok Nektek békés Karácsonyt, vidám Szilvesztert, és olyan új évezredet, amilyet szeretnétek!

Szeretettel: sister moon

Törölt nick Creative Commons License 2000.12.22 0 0 7755
Neked is:)
Irj.

Orltran

Előzmény: Gyurex (7754)
Gyurex Creative Commons License 2000.12.22 0 0 7754
Udv Mindekninek es Kellemes Unnepeket!

Atolvasva a topicot megdobbenve tapasztaltam milyen velemenyen vagytok legtobben a ninjutsurol. Egyszeruen nem ertem, hogy miert van ez. Miert ugy velekedtek rola ahogy? Igazan kivancsi lennek ra. Tudom ez a tema mar eleg regen volt (marciusban), de nem hiszem, hogy azota megvaltozott volna a velemenyetek.

De ha erdekel titeket szivesen irok rola.

Gyurex

bout Creative Commons License 2000.12.22 0 0 7753
Beállok a Kellemes Ünnepeket kívánók sorába. :-)

BUÉK, meg kiskarácsony mindenkinek. Most itthon vagyok januárig, úgyhogy csak esténként olvasgatok.

Ja, a hétvége jól sikerült, sokan voltunk (több, mint 250-en).

Kiderült, hogy este 5-től összharcművészeti bajnokság volt (Tudtátok, hogy a Markos György nemcsak súlyemelő, hanem a harcművészetek budapesti szövetségének, vagy minek az elnöke is?). Mi is szerepeltünk, az említett bemutatót ennek a versenynek a megnyitójaként adtuk elő. Kicsit uncsi lett, meg hosszú, mert az aikido-bemutató az négy külön szervezet képviselőinek az összevont bemutatója volt, így mindenki annyit tartott, ami egyedül is elég lett volna, de összesen már sok volt.

Voltak karate-meccsek, tae-kwon-do mérkőzések (nem a pufibabák, hanem "igazi" csihipuhi) és még kendo is volt (én főleg ezt néztem). Ja, meg kick-box-osok és kung-fu-sok is készülgettek, és voltak kemposok is, de lehet, hogy ők is csak bemutatóztak.

Mégegyszer kellemes ünnepeket, ha addig nem "találkoznánk"!

bout

Törölt nick Creative Commons License 2000.12.21 0 0 7752
Dlala,

Koszi:)

Előzmény: DLala (7750)
cyberT Creative Commons License 2000.12.21 0 0 7751
Hali,
en is Kellemes unnepeket kivanok mindenkinek!
DLala Creative Commons License 2000.12.21 0 0 7750
Orltran,

Alantas :-) magyarázat következik. :-)
A dolog a ko kóla? típusú egyénekrol szólt.
Tudod, az ember néha belefárad abba, hogy a sok hülyének folyton magyarázgassa a bizonyítványt, miközben nem szorulna rá.
Egyszeruen nem vagyok olyan birkatürelmu.
Inkább ilyenkor ráhagyom az illetore. Ettol boldog lesz, engem meg békénhagy. Úgysem lesz belole soha tanítvány, mégcsak fel sem fogja fogni.
Tudom, nem szabadna soha belefáradni a tanításba. De van, amikor egyszeruen nem éri meg.

Jobb passzt! :-)

Előzmény: Törölt nick (7749)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.21 0 0 7749
Bocs DLala, pont a te inspiraciodra irtam, elnezest, hogy elfelejtettem odabiggyeszteni a neved.
Lehet kicsit durvan adtam elo, de a velemenyem nem valtozott, eleg szomoru, ha valaki ilyen, De nem tudom, te ilyen vagy e, ezert is nem neked vagy rolad irtam, viszont ez a par hozzaszolas ezt sugalta. Ahhoz pedig, hogy velemenyt alkossak rolad, szemelyesen kellene ismerjelek. Viszont ez utobbi hozzaszolasod is hasonlo, nekem alantas lenynek meg sem probalod elmagyarazni, ugysem ertenem, mert en ilyen alantas vagyok. Ha ezt telleg igy gondolod, helytallo az alairas, de azert en nem egeszen igy ismerlek, csak az utobbi par volt ilyen.
Neked is kellemes karacsonyt, es boldog ujevet, kerlek, ne csinaljunk mar flame topicot ebbol a topicbol is. Tudom, en kezdtem, elnezest, nagyon rossz passzban voltam/vagyok, megkovetlek, amiert durvus modon fejeztem ki magam, bar a velemenyem ugyanaz maradt. Egyebkent miert vetted magadra?:)))
Előzmény: DLala (7748)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!