Keresés

Részletes keresés

Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.03 0 0 243
Felhívás Egely György részére!

Úgy gondolom, hogy egyszerübb lenne itt ezen a nyilvános fórumon visszavonni "tévedéseit", mint hallgatni és várni, hogy hátha nem fogom megtenni azt amit meg fogok tenni. Gyakorlatilag már nagyon sok internettes lapon és fórumon fel van téve a leleplezésem. Az idő is nekem dolgozik.

Jobb lenne nem hallgatni.

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.23 0 0 242
- - FELHÍVÁS -

Az Egely féle élet/bio/vitalításenergiamérő berendezés objektiv megítésléséhez szükség lenne néhány hőkamerás felvételre különböző idegálapotban lévő emberek forgatás közbeni kézfelvételét értve ez alatt.

Már két helyen, ahol rendelkeznek hőkamerával kértem ilyen segítséget, de csak nagy összegbeli pénzbeni térítés fejében tudnának segítséget nyujtani.

Úgy gondolom, hogy az adott témakör, közcélúnak is minősül, igy szívesen venném ha közcélú oktatási, vagy kutatási intézmények segiteni tudnának ebben. Viszonzásul vállalom, az eredmények közös publikációját és az adott intézmény segítségnyújtásának megemlítését minden ezírányú publikációimban.

Jelentkezni a felajálással és az esetleges közös kutatómunkára gabnavi@mail.datanet.hu elérhetőségemen lehet.

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.22 0 0 241
V.Z. a Paulinyival közösen kezdett el egy asztrológia valóságtartalmát vizsgáló kísérletet. Akkor ez egy zúglói családi házban történt. Ott többször segítettem a labor elektromos rendszerének a javításában is. Meghívtak, hogy mondjam el ötleteimet és az addigi kutatásaimat és tapasztalataimat.

Nem tudom, hogy publikáció született-e aztán ebből, de a kísérleti anyag összeállítása az még megtörtént, amiről tudok. ((A Paulinyinak is vannak emberi gyengéi, amelyek szerintem nem férnek meg a kutatásaival, ezért számomra Ő már kb 5-6 éve nem hiteles személy. A V.Z. 2 évvel ezelőtt jöttem rá.))

Szerintem így a Paulinyitól, vagy a V.Z.-től érdeklődjél, hogy hol lehet erről olvasni, ha lehet egyáltalán. Engem is érdekelne, ha megjelent valami írás is róla.

Előzmény: Silan (240)
Silan Creative Commons License 2000.11.22 0 0 240
Milyen kísérleteket végzett V.Z. az asztrológia valóságtartalmának megállapítására? Erről nem hallottam. Hol lehet erről olvasni?
Előzmény: Iván Gábor (237)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.22 0 0 239
Kedves Fórumolvasók!

Továbbra is nyomatékosan állítom, hogy az Élet és Tudomány 1998/16 számában megjelent V.Z. cikkének az Egely kerékről egy rafinált támogatás volt a célja.

Ha V.Z.-nek valóban a tények megismertetése lett volna az olvasókkal, akkor nem hallgatja el pl. a már általam akkor általam tudomására hozott tényt, hogy a találmányt már forgalomba hozták korábban az USA-ban. A könyvet, amelyben ez szerepel már a cikk megírása előtt kölcsönadtam neki olvasásra és külön felhivtam a figyelmét erre a szempontra.

Ezt most én igy fogalmaztam meg az írásomban:Az Egely kerékhez hasonló eszközök már legalább 50 éve léteznek, de már 1922-ből is vannak írásos említések (brit orvosi folyóirat a Lancet 1922. július 30-i számában a 222. oldalon dr. Charles Ross cikkében) , tehát a feltaláló az ötletet nem mondhatja magáénak és gondolom ezt nem is tette soha. Itt megemlíteném G.Harry Stine: Mozgató gondolat című magyarul is megjelent könyvét. (49-66 oldal) A szerző először 1955 körül hallott az energia kerékről ifjabb John Woods Cambelltől (1910-1971), aki az Astounding Science Fiction lap szerkesztője volt. Az ötlet kereskedelmi forgalomba is került az USA-ban 1980-ban Gerald Loe és Tag Powel munkássága által „ENERGY WHEEL” néven. Az Egely kerék alapelveiben és működését tekintve ettől nem különbözik. Egely a 80-as évek elején másfél évet dolgozott a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség ösztöndíjasaként az Egyesült Államokban, egy kutatóintézetben. Ott történt, hogy egy esti beszélgetés során valahogy szóba kerültek a parajelenségek és ezzel elindult egy másik pályafutás.

Az is furcsa, hogy az általam feltárt új szempontok a kerékkel kapcsolatosan miért nem jelenhettek/jelenhetnek meg az Élet és Tudományban. Erős a gyanúm, hogy ezt szintén V.Z. személyem iráni rágalmai akadályozták meg.

Pedig az általam lehívatkozott tények, pl, hogy sztresszes emberek kezén nagyobbak a hőkülönbségek igen erős tudományos bizonyításokon estek át. Dr Boczán János könyvéből és személyes beszélgetésünk által idéztem ezen tényeket. Dr. Boczán János elismert nemzetközi hírű tudományos kutató, aki Szetágotai professzorral is végzett közös puplikációkat.

Ennek azért már eléggé hiteles bizonyítéknak kell lennie akár az Élet és Tudomány számára is.

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.22 0 0 238
Mit Tudhatunk eléggé biztosan Egely vitalitásmérőjéről; avagy

--------------------- A VITA ÖSSZEFOGLALÁSA 2000.XI.22-én -----------------------

az én szemszögemből;

1. Nem önálló ötletre alapul, az USA-ban korábban forgalomba került hasoló szerkezet Energy Wheel néven 1980-ban. Tehát Egely legfeljebb újítónak mondhatná magát feltaláló helyett, mivel nem talált ki egy elveiben új szerkezetet, csak kényelmesebbé tette a működtetését.

2. Egely (Zyx szerint sem) nem végzett semmiféle kontrollkísérletet a kerékkel a hőhatás vizsgálatára. A vízforgatásos eredményeit tekinti a kerékre is igaznak. Hát a kettő nem úgyan az.

3. A parajfalók 1998-ban végeztek kisérleteket a hőhatással kapcsolatosan és az eredményes volt, tehát a kerék csupán hőhatások és áramlások miatt is forgásba jött. Ez 2 ford/perc értéket jelentett húzatmentes környezetben.

4. Egely 6 fordulat/perc, vagy 100%-os értékben adta meg az átlagember átlagos vitalitásszintjét. Egely a készüléket objektív mérőműszernek nevezi. A vitalítás-, bio-, életenergiák mérését felváltva használja az objektív mérőmüszrére.

5. Egely elismer az Élet és Tudományban egyértelműen a Parajfalók hatására, egy 33%-os hibaszázalékot hő hatására az átlagos 6 ford/perc értékhez viszonyítva a műszerén.

6. Bebizonyosodik, hogy a kerék nem mőködik, ha bármilyen szilárd anyaggal búraszerűen körülveszik. Ezt Egely is elismeri.

7. Bebizonyosodik, hogy az emberi kéz hőeloszlása nem homogén, hanem akár 8 celsiusfok hőkülönbségek is lehetnek rajta.
könyvre való hivatkozás: János Boczán dr M.D.;New Concepts Concerning the Test of Fitness for Driving 1986

8. Bebizonyosodik, hogy stresszes emberek kezén nagyobbak a hőkülönbségek.
könyvre való hivatkozás: János Boczán dr M.D.;New Concepts Concerning the Test of Fitness for Driving 1986

9. Bebizonyosodik, hogy a kereket eltérő hőmérsékletre felmelegített kölönböző tárgyakkal is az átlag embei értéken azaz 6 ford/percen meg lehet forgatni. Ezt bárki kipróbálhatja.

10. A kerék mindig abba az irányba forog, amerre a körülötte lévő levegő áramlik és sohasem ellenkezőleg. Ha a kereket rögzitjük a levegő akkor is áramlik, tehát nem lehetséges fordított ráhatás. Ezt is bárki kipróbálhatja.

11. Gyúrmában tárolt hő képes nagy értéken megforgatni a kereket, amikor már semmi élő nincs a közelben. Ezt is bárki kipróbálhatja. Korábban itt leírtam, hogyan kell megtenni.

12. Bebizonyosodik, hogy sokan akkor forgatták a legnagyobb értéket a kereket, amikor betegek voltak. Pl: Gráff Zoli hozzászólása

13. Évtizedes gyakorlattal rendelkező, nyugodt pszichológiai szakembereknek nem akart forogni a
kerék. Egy Egyely kerék forgalmazó cég vezetőjének levele alapján.

14. A kereken közben módosításokat végeztek igy 24 ford/perc helyett 36 ford/percet is tud már mérni. Az átalakítás lényege, hogy szabadabbá tették a levegő áramlását a tárcsa körül, annak magasabbra való helyezésével az alaplapjától.

15. A mozgó levegő az a legésszerübb anyag ami a kereket forgatja és nem tud áthatolni semmiféle tömör buraszerű anyagon a kerékhez.

16. A tenyér izzadása és hütése miatti légmozgás is szerepet játszhat a forgás létrejöttében. Az egyik hozzászóló kísérletei alapján.

17. Emberi test közelségére mozgást végző szerkezet megnevezéssel a Szabadalmi Hivatal 1999.12.22-én, 10 év kérelem útán 217 477 lajstromszámmal találmányként bejegyzett egy szerkezetet. Ezt feltalálói tevékenység hiánya, vagy már létező találmány okokkal a Szabadalmi Hivatal jogi osztálya szerint kérelemmel semmissé lehet tenni.

==============================================================================

Szerintem a fentiekből a következő következtetéseket lehet levonni;

I. A kereket a levegő mozgatja, illetve mozgó levegő nélkül a kerék sem forog.

II. Az Egely által megadott vitalitástáblázat téves

III. Az Egely által megadott összefüggés a vitalitás és a kerék forgása között fordított. Tehát a stresszes embereknek nagyobbak a kezén a hűkülönbségek és ezért nekik forog gyorsabban a kerék és nem a nyugodtabbaknak. Tehát az Egely kerék egészség helyett betegségre ösztönzi használóját.

IV. Egely György nem mondhatja magát feltalálónak a 217 477 lajstomszámmal a Magy.Szab.Hivatalban nyilvántartott szerkezetnél.

===============================================================================

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.22 0 0 237
Kedves Fórumolvasók!

Semmi különös nincs a vitamódszereimben V.Z.-vel szemben.

Ha a vita és a bizonyítékok helyett bármelyikőtökkel azt csinálta volna V.Z., mint velem tehát, hogy különböző rágalmakat és hamis vádakat terjesztett rólam és a rendőrséggel is meghurcoltatott szerintem Ti még nálam is elszántabban viselkednetek vele szemben.

Több mindent tejresztett rólam már V.Z., amit egyértelműen bizonyítani is tudok. Első állításai azok voltak, hogy bolond lennék. Amikor mások látták, hogy ehhez képest azért tulságosan is logikusan viselkedem elkezdte terjeszteni, hogy én egy erőszakos garázda természetü fickó vagyok.Mellesleg tagja vagyok az ALBA körnek amely mindenfajta háborút és erőszakot ellenez. Az országban egyetlen ember vagyok aki a fegyveres sorkatonai szolgálatából tiszti ranggal leszerelve átkérette magát a fegyvermentes polgári szolgálatba.

V.Z. már a Racionalításon innen és túl topicon bevallotta, hogy egy levelet írt rólam a kerületi ügyészség felé. Nos abban a levélben többekközt V.Z. az ukrán maffiával kever gyanúba. Ez a levél elérhető és bizonyítja szavaim igazát. Többekközt V.Z. ezen állításai miatt bilincsben vittek el a rendőrök, fejemhez pisztojt fogva, majd házkutatást tartottak nálam lőfegyvert keresve.

V.Z. a legnagyobb szélhámos, akit valaha is láttam a tudomány területén. Ez állítás és vállalom a bíróság előtti bízonyítását is.

V.Z. számos kísérletének személyen volt az ötletadója többekközt az agykontrollosok vizsgálatának is. Személyem végzett elsőként agykontrollt az AION alapítvány akkori munkatársai közzül és én még személyesen beszéltem az agykontroll megalapítójával Hosé Silvával, amikor magyarországon járt.

Az Egely kisérleteit is én kísértem figyelemmel a vitalításmérő kerékkel kapcsolatosan hiszen én voltam az Egelyvel közösen tagja a Para-Kutatási Tudományos Társaságnak. Személyesen adtam át V.Z-nek pl. az Egely kerék leírásának internettes elérhetőségét is, mert még akkor azt sem tudta az hol található.

Az asztrológia valóságtartalmának a megállapítására már a V.Z.-megelőzően végeztem kisérleteket. V.Z. a gyakorlatilag az én kísérleteimet folytatta.

A jelképek hatása a fizikai erőre kísérletének is én voltam az ötledadója, mint számos még más kísérletének is.

V.Z. ellen jelenleg már büntetőeljárás van folyamatban személyem elleni hamis vádak és hamis tanúzás miatt. Nincs olyan csoda és mese, amellyel V.Z. kitudja mosni magát ezen vádak megvalósulása alól.

A szavaim a valóságnak megfelelnek.
Iván Gábor

Anaximandros Creative Commons License 2000.11.21 0 0 236
Kedves Vassy Zoltán, kedves Fórumosok!

**off
Iván Gáboron és Vassy Zoltánon kívül történetesen én is jelen voltam (hallgatóként) a Tényeket Tisztelők Társaságának konferenciáján. I. G. viselkedése alapján nem csodálom, hogy nem hagyják "érvényesülni".
**on

Vassy cikke az ÉT-ben a vitalitásmérőről annyit mond, hogy pont úgy forog, mintha a levegőáramlás mozgatná, és esetleg számszerűen is kellene a légáramlatok hatását modellezni.

An

Előzmény: Vassy Zoltán (235)
Vassy Zoltán Creative Commons License 2000.11.21 -1 0 235
Kedves Forum-olvasók,

Átolvastam ezt a topicot, és rábukkantam Iván Gábornak arra az állítására, hogy én több kutatási ötletemet tőle vettem át. Közlöm mindenkivel, akit Iván Gábor szövegei még érdekelnek, hogy ez hazugság. Nemhogy több, de egyetlen egy olyan gondolatot sem hallottam tőle, amit felhasználhattam volna.
Természetesen tudom, hogy ezt az állítást éppúgy nem lehet igazolni, mint az övét, de ha valaki elolvassa Iván Gábor szövegeit a különféle fórumokban, meg az enyémeket mondjuk a web-lapomon vagy a Magyar Elektronikus Könyvtárban, akkor magától is el tudja dönteni, hogy legalábbis valószíműleg melyikünk mond igazat.
Üdvözlettel:
Vassy Zoltán

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.20 0 0 234
Kedves Fórumolvasók!

A Szabadalmi Hivatal jogi osztálya szerint több hivatkozási lehetőség is van Egely szabadalmának a törlésére:

1. Feltalálói tevékenység hiánya
2. Már létező találmány
---------stb.

Sajnos minden esetben meg kell előlegezni a 70.000 Ft-os semmiségi eljárás költségeit. 1999.12.22-e előtt kellett volna szólnunk, akkor még ingyenes lett volna. Akkor kapta meg 10 év útán a szabadalmi jogot.

Előzmény: Iván Gábor (233)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.20 0 0 233
Helyesen a 231-es hozzászólásom:

Kedves Fórumolvasók!

A Szabadalmi hivatalban 70.000 Ft lenne a költsége Egely 217.477 lajstromszámmal nyilvántartott "találmányának" a törlésének, amelyet a vesztes félnek kell majd kiegyenlítenie.Tehát ez visszatérülne.

A Szabadalmi hivatal szerint törvénysértő, hogy Egely másként nevezi meg "találmányát, mint ahogyan szabadalmaztatta.

Most keresem az útat, hogy ingyen is van-e lehetőség töröltetni Egely légmozgásvizsgálóját, hiszen azt már régen feltalálta más.

Esetleges ötleteteket segítségeteket köszönöm.

Előzmény: Iván Gábor (232)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.20 0 0 232
Kedves Fórumolvasók!

A Szabadalmi hivatalban 70.000 Ft lenne a költsége Egely 217.477 lajstromszámmal nyilvántartott "találmányának", amelyet a vesztes félnek kell majd kiegyenlítenie.Tehát ez visszatérülne.

A Szabadalmi hivatal szerint törvénysértő, hogy Egely másként nevezi meg "találmányát, mint ahogyan szabadalmaztatta.

Most keresem az útat, hogy ingyen is van-e lehetőség töröltetni Egely légmozgásvizsgálóját, hiszen azt már régen feltalálta más.

Esetleges ötleteteket segítségeteket köszönöm.

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.20 0 0 231
Péter!

Silannak és Zyxnek miért szabad azt, amit nekem nem?

Gondolkodóba ejtettél, még is csak hogy idézzek néhány nekem irt emailedből.Persze csak a törvények betartásda mellett. Az illemszabályok nem nagyon hatnak meg már veled szemben. Ez nem vicc.

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.20 0 0 228
Kedves Fórumolvasók!

A tények alapján most már azt kell állítanom, hogy V.Z. Egely kereket vizsgáló cikke, amely megjelent az Élet és Tudományban 1998/16 számában egy burkolt és rafinált támogatás volt lényegében.

Ha ez nem igy lenne, akkor az eltelt két évben továbblépések történtek volna. A cikk azzal a látszólagos tényszerüséggel zárta le a témát, hogy rejtélyes a kerék működése és nincs rá teljes tudományos magyarázat.

Tehát nem volt véletlen Egely dicsérete sem; Ebben a témában ezt tartom az első korrekt cikknek a magyar tudományos sajtóban az elmult 50 év során.

Egely a cikk hatására még magabíztosabb lett, hiszen nyugodtan mondhatta, hogy az Élet és Tudományban is megpróbálták meglelni a kerék rejtélyét, de nem sikerült.

A Szkeptikusoktól kértem, hogy segítsenek a továbblépésben a kerékkel kapcsolatosan, de csak elútasításokat kaptam. Gondoltam, hogy hátha azzal van a probléma, hogy egy volt parakutató fogja esetleg az eredményt maga learatni és ez sérti őket. Ezért beléptem hozzájuk, hogy most már Szkeptikusként hátha támogatást kapok. Továbbra is inkább fékezést tapasztaltam. Gondoltam akkor keresek egy régi Szkeptikus társszerzőt hátha igy már csak elfogadják munkáimat és segítenek. Hát még erősebb kizártságot tapasztaltam.

Kértem hadd szólalhassak fel a témában a Szkeptikusok találkozóján. Elutasították, hogy itt már minden elhangzott ezzel kapcsolatosan régebben. Mondtan, hogy akkor mondja el más az új kutatási eredményeimet, azt is elutasították.

A V.Z. és sokan mások viszont szót kaptak semmitmondó már többször megismételt témákban.

Hát a Szkeptikusok ezen számomra érthetelen magatartását fejtse meg valaki, ha tudja.

A Szkeptikusokkal egyébbként akkor lett tele a hócípőm, amikor a V.Z. szélhámosságait tartalmazó bizonyítékaimat osztogattam azoknak, akik azt önként elfogadták tőlem és elkezdtek velem orbibálni és kitépték a kezemből a másnak átadni szándékozott anyagot. Ebben az anyagban a Fővárosi Főügyészség egyik határozatának a másolata is szerepelt. Tehát eléggé tényszerűnek mondható. Tehát azt szürtem le tanulságul, hogy a Szkeptikusok nem szeretik a tényeket.

Nahát én is csak ennit akartam mondani egyenlőre, de még televan a tarsolyom meglepetéssekkel.

Előzmény: Silan (222)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.20 0 0 227
Kedves Péter!

Természetesen , mint már írtam, folyamatosan tájékoztatom Egelyt az itt történő eseményekről.

Arra is figyelmeztettem, hogy innen már szándékos büncselekménynek minősülhet ha tovább ra is úgy árulja a kerekét, minha mi senm történt volna.

Előzmény: Kelemen Péter (226)
Kelemen Péter Creative Commons License 2000.11.20 0 0 226
Kedves Gábor!

"Egely féle vitalításmérővel kapcsolatban ha Egely György nem vonja vissza tévedéseit rövidesen, akkor a törvény szerint már innen egyértelműen szándékos megtévesztésnek fog minűsülni. "

A leírt dolgaidat azért elküdhetnéd Egelynek is, mert így az életbe nem fogja megtudni, hogy te már mennyire előrehaladtál a vádjaiddal.
Csak nyomtasd ki és küld el, nem kell több.

Nagyszerű volt a mai napi teljesítményed is, gratulálok, csak így tovább....

Péter

Előzmény: Iván Gábor (221)
Kelemen Péter Creative Commons License 2000.11.20 0 0 225
Kedves Silan!

"Szerintem amire érdemes törekedni, az a közvélemény hiteles és részletes tájékoztatása, méghozzá higgadt stílusban a kísérleti tényeket kell ismertetni, minél szélesebb körben."

Ebben teljesen egyet értek veled, bár elvben két oldalon állunk, de szerintem nincs két oldal. Mindenkinek az érdeke a korrekt mérés, mert így lehet tovább lépni, ha van hova. (Szerintem van, de ez lényegtelen, mert a mérés eldönti.)

Péter

Előzmény: Silan (222)
pigor Creative Commons License 2000.11.19 0 0 224
Ha Egely minden kétséget kizáróan jóhiszemű és az emberiség jótevője, miért nem maradt meg a gömbvillámainál, mely területen tényleg érdekes dolgokat derített ki. Áttért a "paranormális" területekre, mert ott jobban lehet kaszálni :(
Előzmény: Silan (222)
Dr. Lecter Creative Commons License 2000.11.19 0 0 223
Yeah. Jobb meggyújtani egy gyertyát, mint átkozni a sötétséget.
Előzmény: Silan (222)
Silan Creative Commons License 2000.11.19 0 0 222
Gáborkám, azért arra igencsak kíváncsi volnék, mivel tudnád alátámasztani azt az állításodat, hogy én védem az Egelyt.

Ha tudni akarod, én sokmindenben egyetértek veled az Egely-kerékkel kapcsolatban, legalábbis ami a dolog tárgyi részét illeti, de az attitűdödet nem tartom teljesen megfelelőnek. Azt díjazom, hogy megvan benned az akarat, hogy lépjél valamit a kerék ügyében (ezt én is fontosnak tartanám), de mégis, a módszereid és a hozzáállásod nem a legjobbak. Ott van a hiba, hogy az igazság bajnokának szerepében tetszelegsz, és ahogy látom, a célod gyakorilatilag Egely totális megsemmisítése, a te totális győzelmed és Egely totális veresége. Pedig hát ez nyilvánvalóan illúzió. Egely soha nem fogja az elméletét visszavonni, mert egyetlen ember sem képes a saját évtizedes munkáját lerombolni és azt mondani rá, hogy igen kérem, egy nagy rakás sz@r volt az egész, amit csináltam. Ennek pszichológiai gátjai vannak. És minél inkább terrorizálják az Egelyt, hogy vonja vissza a tanait, ő annál inkább bekeményít, ez is természetes emberi reakció.

Szerintem amire érdemes törekedni, az a közvélemény hiteles és részletes tájékoztatása, méghozzá higgadt stílusban a kísérleti tényeket kell ismertetni, minél szélesebb körben. Ha erre akarnál törekedni, ebben teljes mértékben támogatnálak. A megfelelő tájékoztatás után az emberek majd levonják a maguk számára a következtetéseket. Egy részük kóklerségnek fogja tartani a kereket, más részük rendületlenül hinni fog benne. Ennyit lehet elérni, és ebbe bele kellene törődni. Hiábavaló dolog éveken át háborúzni a kerék miatt. Annál is inkább, mert ha valakit folyton támadnak (pl. az Egelyt), az üldözöttnek látszik, és a közvélemény szolidaritásból inkább mellé áll. Ezért sem volna szerencsés valami nagy, látványos lebuktatásra és totális megsemmisítésre törekedni.

Na hát csak ennyit akartam mondani.

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.19 0 0 221
Ja majdnem elfelejtettem, hogy a stresszes ember kézének izzadása miatt bekövetkező párolgás -hűtés miatti légáramlatoknak is lehet befolyásoló, forgásterősítő szerepe. Nos a műkéz és sajnos a halott ember levágott keze sem izzad már.
Előzmény: Iván Gábor (220)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.19 0 0 220
Kedves RIPigyom!

Én komolyan vettelek, csak elnézésed kérem, de elfelejtettem neked válaszolni.

Már én is gondoltam rá, sőt el is kezdtem tervezni egy ilyesmi LSMK-et. Ebben ráadásul erős is vagyok, mert robbottechnikával foglalkoztam, pontosabban CNC szerszámgép fejlesztő mérnökként dolgoztam sokáig. Viszont a számomra az Ocham borotvájának elve (tehát mindig válaszd a legegyszerűbb meoldást)miatt felesleges.

Jelen esetben a 6 fordulat/perc a cáfolatomhoz lényeges és szükséges fordulatszám. Ezt a fordulatszámot meg számos kölönböző kézhőmérsékletre felmelegített tárgy pl. aluminiumlemez, két vasalló is képes produkálni ha megfelelő nagyságú a hőkűlönbség.

A megfelelően felmelegített levágott halott emberi kézzel való 6 fordulat/perces forgatást a végső megszégyenítő és mindent egyértelműen eldöntő a közvéleményre pszichésen erősen ható hatása miatt találtam ki.

Mivel nekem több rákkutató patológus ismerősöm is van, nekem egyszerübb és hatásosabb is egy levágott halott emberi kézzel végeztetni a forgatást, mint az LSMK-zel.

Tehát az ötleted jó, csak van nála jobb és hatásosabb is.

Előzmény: RIPityom (219)
RIPityom Creative Commons License 2000.11.19 0 0 219
Hahóóóó!

Azthiszem,
a sok mosolykód miatt nem vette komolyan senki a LSMK ötletemet. De én nagyon komolyan gondoltam! Szerintem, azzal nagyon látványosan ki lehet(ne) húzni a dolog méregfogát(mi történik 6f/p fölött)...

Vagy hüjeséget javasoltam?

RiP

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.19 0 0 218
Kedves Fórumolvasók!

Egely féle vitalításmérővel kapcsolatban ha Egely György nem vonja vissza tévedéseit rövidesen, akkor a törvény szerint már innen egyértelműen szándékos megtévesztésnek fog minűsülni.

Tehát idáig a jóhiszemű tévedés még mentőkörülmény lehetett volna számára.

Mint jeleztem, nekem nincs szándékomban és nem is fogok jogi eljárást indítani ellene (bár erre több Szkeptikus rá akart venni), mivel az szeretném és az lenne az igazi eredmény számomra ha önként visszavonná tévedéseit.

Viszont tőlem függetlenűl a hatóságoknak törvényben előírt kötelessége az eljárás elindítása csalás miatt, ha a www.zotyo.hu/para/egely2.htm helyen és itt leírtak tudomásukra kerülnek. Attól tartok már nem maradt tul sok ideje Egelynek, hogy tévedései önkéntes kijavítással mentse legalább a becsületét.

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.19 0 0 216
Kedves Péter és Silan!

Mivel Egely adta meg adatként, hogy lényegében szerinte a földön élő 6 milliárd embernek 6 fordulat/perc az átlagos vitalításszintje a vitalításmérőjén mérve, ezért nekem az egész vitalításelmélet megcáfolásához elég volt ezt a kritikus értéket megcáfolnom.

Az hogy most ezt fel kivánják egyesek emelni 12 foldulat/percre újabb aligha hiszem hogy járható és bizonyítható lenne, hogy az élő emberek átlagos vitalításszintje akármennyi is lehetne.

Silas felvetésére válaszolva azért léptem be a Szkeptikusok Társaságában, mert volt ott néhány számomra igen értékes ember, akik mostanra már szintén elhagyták a társaságot. Engem jelentettek fel V.Z. szakmai irányításával bizonyos személyek, akik egy része ellen már folyik a hamis vád miatti eljárás. Tehát a V.Z. ellen is. A Btk. A hatóság félrevezetését, a hamis tanúskodást és a hamis vádat köztörvényes büncselekménynek tekintik.

Ha a V.Z. Szkeptikus akkor Ő feljelentett engem. Már Ő is elismerte itt személyesen írásában, annak ellenére, hogy nem éppen ezt akarta. Nekem meg az az elven hogy a saját fegyvernemében adok revansot a személyemet támadóknak. Tehát visszájára fordítom úgyanolyan eszközökkel, amit valaki elindítt. Ez az erőségem a Paradox elméletek.

Javasoltan neked silan, hogy hagylak emelt fővel távozni, de úgy látom nem vagy egy túl okos ember. Hát akkor mindent bele !

Kelemen Péter Creative Commons License 2000.11.19 0 0 214
Kedves Gábor!

Jó, várjad.
Különben pedig valóban nem vetődött föl bennem, hogy igazad lenne.
Amúgy a "6 ford/perc alatt" mintha ismét kimaradt volna, ezt azért ne felejtsük már mindig el, hogy "te" eddig vizsgáltad a kereket, de ez nem izgalmas...

Péter

Előzmény: Iván Gábor (213)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.19 0 0 213
Kedves Fórumolvasók!

A topicindítómban azt írtam, hogy szükséges-e Egelyt nevetségessé tenni (a búzakörtaposó fiúk esetéhez hasonlóan), hogy visszavonja "tévedéseit".

Szerintem itt már mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy Egely vitalítástáblázata tévedés és az is hogy nem nevezheti objektív mérőmüszernek a kerekét. Legfeljebb játékszernek.

Egelyt folyamatosan értesítettem az itt folyó vita állásáról, úgy hogy nem hivatkozhat ismerethiányra.

Tehát várom, hogy Egely önként visszavonja tévedéseit.

Szerintetek a lovagiassági szabályok szerint mennyi időt adhatunk neki erre?

Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.19 0 0 212
Kedves fjuri19!

Szerintem Te nem kellő alaposággal olvastad soraimat. A TUDOMÁNY számomra éppen úgy tévedhet, mint a parakutatók. Ezért is léptem ki két hónapi tagság útán a Szkeptikusok Társaságából, akik állítólag a tényeket és a tudományt védenék.

Ez hanzott el a Skeptikusok 1997-es találkozóján a tudomány védelmében;: „ …tévtanok…tévtanok…áltudomány…nem tudomány…szemen szedett hülyeség… belső derűm elhagy…ellentechnikákat kell kifejlesztenünk…a paratudományok kísérteni fognak bennünket…éljen a humor, a gúny és az irónia fegyverével…az áltudományt le kell küzdenünk…humorral és iróniával kell harcolnunk…fel kell őket jelenteni…kérem jelentsék őt fel…hordalék…marginális hordalék...”

Hát ha a Szkeptikusok ezekkel a szavakkal a tudomány fő védelmezőinek számítanak, akkor mi is a probléma az én szavaimmal, aki nem védi a tudományt, csak a józan észt?

Azért erre válaszoljál kérlek, ha már megszólítottál!

Előzmény: fjuri19 (211)
fjuri19 Creative Commons License 2000.11.18 0 0 211
Kedves Iván Gábor!
Eddig sem, ezután sem fogok ebben a topicban hozzászolni, azonban lelkes olvasója voltam. Most az egyszer teszek kivételt csak néhányszó erejéig:
Itt Te és Ti szoktatok arra hivatkozni, hogy ez a topic a tudománnyal foglalkozik. Szoktátok mondani ezt sokszor abban az esetben is ha valaki valamiben nem eléggé felkészült de egyébként a tisztességes szándékához nem fér kétség.
Szerintem ami mostanában ebben és az általad idított topicok jelentős részében eluralkodik, az nagyon messze van a tudománytól és engem (talán másokat is) elriaszt a továbbiakban olyan topicok olvasásától amit a hozzászolásaid is fémjeleznek. Gondolom ha egyszer túl jutsz ezen a helyzeten és ujra értelmes dolgok fogják kitölteni az idődet, pironkodva fogsz erre az időszakra visszagondolni.
Nem megbántani akarlak csak felhívni a figyelmedet arra, hogy sokkal jobban áll neked és az általad a helyzetbe kényszerített vitapartnereidnek is, ha azzal foglakoztok amihez értetek, a TUDOMÁNNYAL!
üdvözlet:
fjuri
Iván Gábor Creative Commons License 2000.11.18 0 0 210
Kedves Fórumolvasók!

Ha van közütetek, vagy ismerősötök között olyan, aki vásárolt Egely kereket és úgy érzi, hogy átverték vele és ebből kifolyólag anyagi kárja is keletkezett, amennyiben feljelentést kiván tenni csalásárt, vagy szélhámosságét, személyemet nyugodtan megnevezheti tanunak.

A szükséges adataimat külön emailben kérheti el.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!