Keresés

Részletes keresés

KÁGÉ Creative Commons License 2000.06.30 0 0 415
Böjt: Állítólag nagyon hasznos és egészséges, és ebben szerintem lehet valami. Végül is nem zabálógépek vagyunk... DE! Csak óvatosan. Egyszer olvastam egy szimpatikus böjt-learást, valahogy így nézett ki: Válassz ki egy böjti napot, legyen mondjuk a kedd. Ettől fogva minden kedden böjtölj. Az első héten kezdd azzal, hogy kihagysz egy étkezést, mondjuk az ebédet (a reggelit nem ajánlotta, mert elsőre túl hosszú éhezés a vacsorától-ebédig tartó időszak). Ezt ismételd addig, amig nem érzed tehernek a kihagyást. Ekkor lépj eggyel tovább, és hagyd ki a vacsorát is. Ismételd, amíg hozzászoksz. És így tovább. Amikor eljutottál a 24 órás böjthöz, akkor ezt tartsd sokáig. Ennél hosszabb időszakot csak több hónapnyi hozzászokás után kezdjél el. És a böjt során igyál nagyon sok ásványvizet, vagy valamilyen gyógyteát. De literszám!

(Nem tudom kiderült-e eddig, de ellenzem a radikális változásokat. A szervezetnek időt kell hagyni, hogy alkalmazkodjon az új helyzethez, különben a legjobb dolog is többet árt, mint használ. Én nem hetekben, hanem években gondolkozom...)

Üdv

KÁGÉ

Előzmény: DéZsé (414)
DéZsé Creative Commons License 2000.06.30 0 0 414
Jó reggelt mindenkinekK
siker!!!! az első igazi fogyis napon eredményes volt! tegnap csak egy almát ettem vacsira meg egy kefírt, miközben a családom szépen komotosan ette a szép nagy szalámikat, kenyeret , a férjem még szalonát !!! is, és én kibírtam! Azt hiszem ezt nektek köszönhetem. A mai reggelim egy alma volt egy kis müzlivel. Azt nem mondom, hogy jól laktam, de nem is vagyok éhes / annyira nagyon/
Enciána hogyan lehet kibirni a három napos böjtöt? már én is többször olvastam, hogy célszerű a détákat böjttel kezdeni a méreg telenítés miatt.
Szerencsefel, lejjebb olvastam valahol, hogy két hónapja kezdted a fógyókúrát, hogy állsz? mennyit vesztettél és mit csinálsz? Bocs ha valami olyant kérdeznék amiről már szó volt, de az elmúlt két napban annyi nindent elolvastam, és nem biztos hogy minden megmaradt a fejemben. Egyébként most megkeresem a Brigitte féle recepte én is.
enciána Creative Commons License 2000.06.29 0 0 413
Sziasztok!

Most írok ide először. Magamról: 168 cm magas, 30 éves nő vagyok. Másfél hónapja diétázom. Eddig 7 kg-t fogytam, most 68 kg vagyok. Még kb. 8 kg-ot szretnék leadni. Van egy 6 éves lányom, terhesség előtt mindig vékony voltam. Sajnos azóta sokkal nehezebb. Az orvosom szerint a hormonok miatt ez természetes szülés után. :-( Mindenesetre most végre szépen kezdek fogyni, de sok bíztatásra van szükségem. Szeretek a diétázásról beszélgetni. Sok ismeretet és tapasztalatot gyűjtöttem össze a témával kapcsolatban, amit szívesen megosztok bárkivel és érdekel a Ti tanácsotok is!
Nagyon örülök ennek a topicnak!
Az előb megnéztem a Brigitte féle 2 hetes diétát és az a véleményem róla, hogy nem minden veszély nélküli. Szinte semmi szénhidrátot nem engedélyez, ami rövid időn belül gyengeséget okoz. Abból pedig egyenes az út a zabáláshoz. Ez természetes folyamat. Napi 200 g szénhidrátra mindenképpen szügség lenne! Egy-két napig meg lehet lenni szénhidrát nélkül, de 2 héten keresztül nem ajánlatos. Ha csak nincs lehetőség egésznapos lustálkodásra. :-)
Én mindennap számolom a kalóriát, amiből max. 1300-at, szénhidtátot, 200-300 g-t, a zsírt, amiból max. 20-at eszem egy nap. Szerintem megéri számolni!
A bogyókkal kapcsolatban: nekem egy valami nagyon bejött, az Eat Controll tabletta. Csak napi 1 vagy 2 szemet fogyasztok, ez tényleg csökkenti az étvágyat.
A fogyozást mindig 3 nap böjttel kezdem, amikor csak méregtelenítő teát, paradicsomlét iszom. Ettől elég jól beindul a tisztulás és elmegy az étvágy, így sokkal könnyebb utána a diétát tartani.
Egyenlőre ennyit írok, várom véleményeteket!

enciána

Előzmény: dohosa (404)
Rohrmoos Creative Commons License 2000.06.29 0 0 412
Látsik rajtam, hogy roma vagyok? nekem miért nem válaszol senki?:(
dohosa Creative Commons License 2000.06.29 0 0 411
Nem jött vissza azonnal. Söt mikor már ujra kezdtem enni még mindig fogytam. Azt hogy csak vizvesztés lenne azért nem hinném, mert a lejött a háj rendesen az ismeröseim csak csodálkoztak akik megláttak fürdöruhában. Combrol, lábrol, csipöröl, jött le a háj. És eredeti izmok szépen kidomborodtak. Mondom, csak a hasam kezdett vissza gombölyödni.
Két kollégám ugyanezzel a diétával fogytak le a télen 5 és 9 kg-t és egyikükre sem jött vissza semmi.
Természetesen egyetértek veled KAGÉ, hogy sport és életmod az igazi fogyokura titka. Én csak egy kis gyorssegitséget akartam nyujtani.
Én hajlamos vagyok arra hogy néha elengedjem magam, és akkor már nem elég ha visszaállok az ésszel evésre. Muszály valami diétát és tornát is hozzákapcsolni.
Előzmény: KÁGÉ (410)
KÁGÉ Creative Commons License 2000.06.29 0 0 410
Szerintem viszont visszajött volna. Mindenképpen. Ez ugyanis vízvesztés, ami a sószegény étrend miatt van. Napok alatt visszajön, amint abbahagyod...
Előzmény: dohosa (407)
DéZsé Creative Commons License 2000.06.29 0 0 409
Sajnos most mennem kell, de alig várom, hogy holnap reggel legyen és ismét bejelentkezhessek.Hazafelé veszek gyümölcsöt meg ilyesmit és holnap beszámolok arról, hogy sikerült az első IGAZI fogyis napom!
Sziasztok!
DéZsé Creative Commons License 2000.06.29 0 0 408
Nagyon hálás lennék érte!
Elnézést,hogy nem írtam magamról,most bepotolom, egyébként kerestem a bemutatkozást, de nem találtam,annyira új vagyok, hogy csak ma jelentkeztem be a törzsasztalhoz. Szóval 75 kg vagyok 167 cm, lány /az asszony helyesebb kifejezés/ és a 61-62 a jó súlyom, de sajnos azt már 4-5 éve elvesztettem. Van egy 8 éves kislányom és a szülés után sikerült visszamenni a 62-re, de azóta kicsit elszaladt a szekér.Minden tavasszal nekiállók fogyózni, régebben több sikerrel, mostanság kevesebbel. De azért nem adom fel! Nem akarok belenyugodni 44-es és az XL méretekbe. Most azonnal elkezdem!!!!!
Előzmény: szerencsefel (403)
dohosa Creative Commons License 2000.06.29 0 0 407
Egy honapja volt és kb. 2 kg jött vissza. De oriási zabálások árán. Már néhány topicban leirtam, hogy végig buli-buli hátán evés éttermekben , otthoni süti sütés (amit kettesben a gyerekkel ettem meg) és hétvégenként pezsgö ivás kellett hozzá. Szerintem, ha nem hagytam volna el magam ennyire, akkor nem jött volna vissza.
Előzmény: KÁGÉ (405)
beny Creative Commons License 2000.06.29 0 0 406
Igen, a kérdés jó....
Előzmény: KÁGÉ (405)
KÁGÉ Creative Commons License 2000.06.29 0 0 405
És két hónappal a diéta után hány kiló voltál?
Előzmény: dohosa (404)
dohosa Creative Commons License 2000.06.29 0 0 404
Nekem nagyon bejött ez a diéta. Két hét alatt 5 kg, és nem kell éhezni.
http://www.petofi.radio.hu/receptek/Brigitte.html
Előzmény: DéZsé (400)
szerencsefel Creative Commons License 2000.06.29 0 0 403
Valamelyik régebbi Diéta magazinban van egy 4 napos fogyokúra, amivel 4 kg-t lehet fogyni. Egyszer végigcsináltam és tényleg igaz. Olyasmi van benne pl. rizst kell enni só nélkül uborkával. Ha akarod holnapra előkeresem.
KÁGÉ Creative Commons License 2000.06.29 0 0 402
Ha tényleg fogyni akarsz, akkor néhány jótanács

-dobj ki minden zsírégetőt, csodateát, pasztillát, kapszulát és tablettát. Nem segítenek.

-egyszer s mindenkorra felejtsd el a kéthetes fogyókúrákat. A testsúly életmód kérdése, nem lehet rövid koplalással segíteni.

-használd az unalmas, régimódi módszert: több mozgás és kevesebb evés. Az evésnél különösen figyelj oda a zsíros dolgokra és a kristálycukorra.

-vegyél egy tápanyagtáblázatot. Mostanában újra kiadták, a szerzőkre nem emlékszem, de a címe: Tápanyagtáblázatok.

-az aktív fogyás időszakára célozz meg egy napi 1500-1800 kcal-ás, max. napi 20 g zsírt tartalmazó étrendet, sok fehérjével és kevés egyszerű szénhidráttal.

-egyél sokat, soha ne koplalj. Figyelj oda, hogy mit eszel. Tervezd meg előre egész napra a reggelit, az tízórait, az ebédet, az uzsonnát és a vacsorát.

-a sikert ne a fogyáson mérd, hanem a cm-eken. A mozgástól a testsúly eleinte alig csökken, sőt még nőhet is. Ez azért van, mert a könnyű háj nehéz izommá alakul.

...és biztos van még számtalan más jótanács is...

Üdv

KÁGÉ

Előzmény: DéZsé (398)
beny Creative Commons License 2000.06.29 0 0 401
DéZsé!

Először is írhatnál magadról egy pár szót:
Fiú vagy vagy lány?
Hány kiló vagy?
Milyen magas?

A heti 4-5 kiló nagyon sok, osszál, szorozzál, az havi 16-20 kiló! Az borzasztó sok!

DéZsé Creative Commons License 2000.06.29 0 0 400
Kevés! legalább 4-5 kg kéne két hét alatt!Persze kezdetnek, csak azt ne mondd, hogy ne egyek mert azt nem élem túl!
Előzmény: szerencsefel (399)
szerencsefel Creative Commons License 2000.06.29 0 0 399
Kevesebb kaja, sok torna. Ha először gyors fogyást szeretnél a 7 és 17 tudom ajánlani. Nálam bevált. Heti 1 kg minusz.
Előzmény: DéZsé (398)
DéZsé Creative Commons License 2000.06.29 0 0 398
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogyan kell egy IGAZI fogyókúrát elkezdeni? Én már többször nekirugaszkodtam, felfegyverkezve mindenféle segédeszközökkel mint pl. zsírégető bogyók, csoda porok , kefrek stb. hegye de általában elbukom a második kisértésnél! Két hét múlva megyek nyaralni , és ha igy megy tovább nyakig öltözve se merek majd a strandra kimenni ! Segítsetek!
Kobzoska Creative Commons License 2000.06.29 0 0 397
Ezt írja a mai patikai hírlevél:

Ha kíváncsi, hogy mik azok a dolgok, melyek a legkönnyebben kísértésbe
hozzák a fogyókúrázót és, mit lehet ezen kísértések ellen tenni, akkor
olvassa el a "Fogyókúrás ördögűző" című cikket
is.(http://www.hazipatika.com/news.html?f=show&nid=19990528122647).

Szerintem a legtöbbünknek erről a témáről, legalábbis az első részéről önállóan cikket tudna írni.

:-))

Kobzoska Creative Commons License 2000.06.29 0 0 396
A kozervkukoricánál 10 dekára kb. 100 kcal jut, de ezt cukrozzák, úgyhogy az általad főzöttben bizonyára jóval kevesebb lesz.

Előzmény: Tirza (394)
Tirza Creative Commons License 2000.06.29 0 0 395
JÓ ÉTVÁGYAT MINDENKINEK!!!
Ez lemaradt!!!
T.
Előzmény: Kobzoska (393)
Tirza Creative Commons License 2000.06.29 0 0 394
A kukoricának mennyi az energiatartalma? A napokban szemezgettem a csöveskukoricával a piacon, végülis nem vettem.
T.
Előzmény: Kobzoska (393)
Kobzoska Creative Commons License 2000.06.29 0 0 393
Ügyi vagy, jól kitaláltad.

Feltállom nektek a mai ebédemet:
Van benne egy fél doboz kukoricakonzerv, egy kis fej csemegehagyma, 2 retek és 10 centi uborka csíkokra vágva, sóval és borssal ízesítve. Vizuális élménynek sem utolsó, nagyon jók a színei és szerencsére finom is.

Előzmény: Tirza (392)
Tirza Creative Commons License 2000.06.29 0 0 392
Köszönöm kérdésed, nagyszerűen. A fiúk nagyon dicsérték, de nem is tehettek mást, mert az Ő érdekük. Egy szakácskönyvben olvastam, hogy kell hozzá egy pici rum. Tettem bele és nagyon "különleges" lett az íze.

T.

Előzmény: Kobzoska (391)
Kobzoska Creative Commons License 2000.06.29 0 0 391
A gyümölcssalid hogy sikerült?
Előzmény: Tirza (390)
Tirza Creative Commons License 2000.06.29 0 0 390
Egy rongyszőnyeg van a bicikli alatt. A tornat cipőben kell csinálnom, mert a parketta nagyon csúszik. Lehet, hogy megpróbalom mezítláb.
Én nézegettem tegnap fényképeket, a főnököm Kínában járt. Elég érdekes hely.

Tirza

Előzmény: Yv (389)
Yv Creative Commons License 2000.06.29 0 0 389
Nem lehetne valami vastag szivacson tornázni? Az talán egy kis hangot elnyel.

A múltkor Anya is megkérdezte, hogy mit dübörögtem én a feje felett? Aztán rájött, hogy csak tornáztam:)

Tegnap nagyon fájt a fejem. Két és fél perc tekerés után feladtam és inkább fényképeket rendezgettem...

Előzmény: Tirza (388)
Tirza Creative Commons License 2000.06.29 0 0 388
Jó reggelt Mindenkinek!!!

Tegnep este becsengetett hozzám a szomszéd és azt kérdezte mi az az folyamatos döbörgés amit hall reggel és este. (Ltp-i panel második emeleten lakom, a lakás parkettás és az alattam lakó család reklamált) Kicsit gondolkoztam és közösen rájöttünk, hogy az "edzésem"(szobabicaj +torna) zavarja Őket.

A kérdésem az, hogy Valakinek van valami használható ötlete mit tehetnék?
A mozgást nem akarom abbahagyni, de békében szertenék élni.
Köszönettel várom a javaslatokat!!!

Tirza

Rohrmoos Creative Commons License 2000.06.29 0 0 387
Nos, végigolvastam a topicot az elejétől a végéig.

Problémám jellegében nagyon hasonlít centurioéhoz. [Üdv centurio ;)] 170 cm, 85kg vagyok(35), valaha egyszálbél ma persze már ezt nem mondhatom el magamról. Szóval én az összes testtájamon teljesen normális vagyok, kizárólag a pocakomra jött minden[sok sör :(] Az optimálisnál valamivel magasabb cukorszintem életmódváltásra ösztökél. Le szeretnék adni legalább 15 kilót. Szerintem ennyit kellene. Mindenre hajlandó vagyok, úgy érzem agyilag elhatároztam magam viszont kezdő vagyok. A sör, a pacal stb. már két éve a múlté, mozgok is valamennyit, 5kg lement, de tovább nem megy, ahogy olvastam a topicot láttam, hogy nem is mehet, nem olyan egyszerű a dolog.
Lenne egy-két kérdésem:
Mi az a Reduktipp vagy mi a szösz? Kirké említette, hogy a férje használta...
Mik azok a zsírégető tabletták?
Miért nem jó a Centrum tabletta?
Egyelőre ennyit.
Üdv mindenkinek

csőrike Creative Commons License 2000.06.28 0 0 386
Sziasztok!

Még új vagyok ebben a topicban. Én is egy megrögzött fogyókúrázó vagyok, többnyire a sport miatt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!