Keresés

Részletes keresés

Szega Creative Commons License 2000.06.19 0 0 41
Sziasztok!
Én nem TAP-izok ugyan, tehát nem vagyok elfogult az ügyben, de már láttam ilyet még az előző sorozatban, ezért van némi áttekintésem a dolog "technikai" oldaláról. A tájékozatlanabb érdeklődők kedvéért megosztom veletek:
A TAP maga egy vastag, több rétegű karton korong, amiben meghatározott elrendezés szerint (ha jól emlékszem a középpontban + radiálisan 1/8 körcikkenként) lukak vannak. A perforált korong hátsó (tehát majdan felragasztva felénk eső) oldala egy zárt koronggal van lezárva, amelynek a belső (a perforált korong felé eső) oldalán fényérzékeny anyag van. Egyedül a középső, a pozícionáló furat átmenő, tehát az a hátoldal felől is látszik. A perforált korong első (képernyő felé eső) oldalán olyan öntapadós ragasztóanyag van, amivel a korongot fel lehet ragasztani a képernyő üvegére, de onnan könnyen levehető, semmilyen nyomot nem hagy. Ez az egész vacak be van csomagolva egy fénytől védő burkolópapírba.
A feltöltésröl. A feltöltés nem valami "speciális sugárzással" történik, hanem egyszerű fénnyel. A "feltöltő" műsor elején megjelenik a képernyő bal alsó sarkában egy kis piros pötty. Ez a pozícionáló jel. A fényvédő burkolattól megszabadított TAP-ot úgy kell feltapasztani a képernyőre, hogy a középső, pozícionáló furaton keresztül lássuk a kis piros pontot. Ha jól emlékszem a korongon még egy irány-jel is van, egy kis csücsök, aminek adott irányba kell mutatnia. Néhány másodperc múlva a TAP alatt (ha nem ragasztottuk fel, akkor ez jól megfigyelhető) megjelenik egy kis kör alakú ábra, aminek (műsoronként változó helyzetű) 1/8 körcikknyi része folyamatosan fehér fényű. Ennek a fehér fényű körcikknek a fénysűrűsége nagyobb a környezeténél, ezért a korongnak ezen körcikk fölé eső része, illetve a körcikk fölé eső furatokon keresztül a hátlap fényérzékeny rétege fényt kap, vagyis exponálódik, mint egy fotópapír.
A kiértékelésről. Erről csak fotós és elektronikai ismereteim alapján vannak elképzeléseim, tehát a dolog nem biztos, de feltételezem, hogy technikailag megvalósítható. Egy adott műsor adott ideig tart és az ez alatt az idő alatt történt hosszú idejű expozíció egy adott, az illető műsorra jellemző (mikro méretű) anyagszerkezeti változást hoz létre a fényérzékeny rétegben. Ez a változás megfelelő eszközzel detektálható, tehát eldönthető, hogy a megfelelő helyzetű körcikkben a megfelelő idejű expozíció történt-e, ami az érvényesség feltétele. Gondolom a fényérzékeny anyag nem hagyományos fotóemulzió, hanem valami spéci vegyszer. Valószínűleg nem kell külön előhívni, hanem rögtön ellenőrizhető. Feltételezem, hogy ezt is valahogy automatizálták. Pl. megfelelő sötétkamrában egy kamera és egy számítógépen futó képanalizáló program (és a Marika, aki rakosgatja a sablonba a korongokat) segítségével ez igen gyorsan elvégezhető.
Egyébként szerintem a feltöltésre a videóra felvett műsor is tökéletesen megfelel, amit akárhányszor lejátszhatunk és akárhány TAP-ot feltölthetünk vele.
A képernyő mérete valószínűleg nem számít, mert csak azt figyelik, hogy az adott körcikk irányába eső lyukak közül legalább 1-en keresztül megfigyelhető-e az adott struktúrájú expozíció.
A színes, vagy fekete-fehér TV kérdésben nem vagyok bizos, ez attól függ, hogy az expozícióban figyelnek-e valamilyen színösszetevőt, vagy csak a fényerősséget. Szerintem az utóbbi a valószínű.
Egyébként ha szétszedtek egy TAP-ot és megvilágítjátok (lámpa alá, vagy napra téve) megfigyelhetitek a fényérzékeny réteg színének a megváltozását...
Hát ennyit. Remélem segítettem azoknak, akiket a "technikai" oldala érdekel a dolognak. Szerintem igen kicsi a nyerés esélye a macerához képest, ezért én nem játszom.
Előzmény: madvi (38)
Solt Creative Commons License 2000.06.19 0 0 40
Szerintem még akkor sem tudnának semmit sem megállapítani, ha bontatlanul küldenéd be a zacskót. :-)
Előzmény: Detonátor (39)
Detonátor Creative Commons License 2000.06.19 0 0 39
Hurrá! Szert tettem két trappra. Szerintetek, ha csak simán viszzaküldöm, akkor is annyi az esélyem a nyerésre? :) Nem akarok tvr-hetet vagy mit venni, a biopont meg nem akarom lesni, hogy mikor jön trappos műsor.
madvi Creative Commons License 2000.06.18 0 0 38
Emberek! Ez a TAP remek példája annak, hogy a TV2 mennyire hülyének nézi az összes magyar embert. A televízió, mint elektronikai berendezés ugyanúgy működik (esetleg sugároz) amikor az RTL-t vagy bármelyik másik csatornát nézed. A roppant ügyes TV2-sök sem tudnak a képernyő egy részén olyan területet kijelölni, ami speciális sugarakat bocsájt ki. De ha mégis én tévedek, és tényleg sugároz a tévém a bal alsó sarokban, hol a megcáfolhatatlan bizonyíték, hogy az egészségemre mindez nem veszélyes?
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.18 0 0 37
Lehet, hogy valami rejtett UFO anyaggal volt átitatva a keménypapír, és igazábol ez a tapos marhaság arra való, hogy mivel a tévékettősök kollaborálnak az ufokkal, ennek segedelmével tudják meg, hogy ki akkora hülye, hogy komolyan veszi ezt a tapos marhaságot, na őket továbbtenyésztik, a többieket meg megholocaustozzák, aztán így nem lesznek okos emberek, csak bolondok, akiket könnyű kontrollálni... na ezt jól megmondtam.
:-)
Előzmény: iceberg (36)
iceberg Creative Commons License 2000.06.18 0 0 36
Jermekeim,én bisztosan hüjje vagyok a 2 db diplomámmal,de a minap a Schellnél kapott
tapokat szétszedték az kölkeim,és a benne lévő több réteg keménypapíron kívül nints abban biza semmi.
Vagy tsak én vagyok ijjen ostoba?
Mi a túrót tölt fel ottan valami/valaki?

Solt Creative Commons License 2000.06.18 0 0 35
És plazma TV-n?
Mert én úgy nem akarok plazma házimozit venni, hogy a kis tappok abba belehaljanak.
Előzmény: PETYUS (31)
JIMMY Creative Commons License 2000.06.18 0 0 34
Hehe, én amokor először megláttam, azt hittem azért van ott, hogy kitakarják a TV3 emblémát. :))
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.18 0 0 33
Lehet, hogy van aki annyira fanatikus, hogy egész képernyőjét teliragacsolja tapokkal, és még a műsort se látja tőlük...:-)))))
Andreas Creative Commons License 2000.06.17 0 0 32
>Most lehet hogy bennem van a hiba, de biztos hogy ugyanolyan jól működik a különböző méretű képenyőkön ?

Nem valószinű, mert pl. a régebbi tv-ken az aktuális fényerőtől függően elég szépen változik a kép mérete.

Előzmény: Törölt nick (29)
PETYUS Creative Commons License 2000.06.17 0 0 31
Akit érdekel ez a marhaság, az írjon egy tapfeltöltő programot, tapicsolja tele a monitorját és nyisson egy ilyen vállalkozást!
Ez a tapogatózás fekete-fehér tv-n is működik?
Fresh Prince Creative Commons License 2000.06.17 0 0 30
Én is kaptam egy "tap"-ot. Elolvastam az útmutatót, aztán a következőkre gondoltam:
"A jó édes a***tokkal szórakozzatok!". Oszt kidobtam a fenébe...
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.16 0 0 29
Most lehet hogy bennem van a hiba, de biztos hogy ugyanolyan jól működik a különböző méretű képenyőkön ? És komolyan elhiszik hogy felragasztom ezt a szart a drága pénzen vett tv-re ? Legközelebb meg féllábon ugrálva kell nézni a műsort, mert úgy lehet csak látni a 3d effektet. És biztos a sok barom elhiszi ....
cyber.greg Creative Commons License 2000.06.16 0 0 28
Az előző TAP játékban volt egy ragacsom, és amikor kiszemeltük a feltöltőműsort, az pont bugos volt, nem jelent meg időben a piros pötty, csak a műsor kezdetén a tapfigura.

A sorsolást viszont nem láttam...

Előzmény: simson (27)
simson Creative Commons License 2000.06.16 0 0 27
Az előző TAP játékban volt néhány ragacsom amit eképp kezeltem. Igaz nem nyertem semmit, de láttam a sorsolást, iszonyatos mennyiség volt. Ha most is a kezembe kerülnek, megint így bánok majd velük. Nem ezen fog múlni a nyereményem. :-)
Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.16 0 0 26
Hát ja.
Előzmény: cyber.greg (25)
cyber.greg Creative Commons License 2000.06.15 0 0 25
Kipróbáltátok már a TAP-os üdvözlőlap-küldést? Elég gyenge...
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.13 0 0 24
De szerencsére nem a C-film kapott fényt...
Előzmény: Solt (23)
Solt Creative Commons License 2000.06.13 0 0 23
Megint fényt kapott valami tv2-vezér? Még jó hogy nem dáridósonkát kell ragasztgatni a tévére. Pötsök.
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.13 0 0 22
HÁt az gáz...:-)
Előzmény: cyber.greg (21)
cyber.greg Creative Commons License 2000.06.13 0 0 21
Nem tudok regisztrálódni a Tapjátékban!
_kEn_ Creative Commons License 2000.06.13 0 0 20
tap

ittis egy ;)

Törölt nick Creative Commons License 2000.06.13 0 0 19
ki kéne próbálni.
Előzmény: simson (15)
taptarap Creative Commons License 2000.06.12 0 0 18
MI az, hogy már megint jövünk? Én egyedül vagyok!:)))))))))))))
TAPtarap
cyber.greg Creative Commons License 2000.06.12 0 0 17
"Egyszerű" ?

Tudod, mennyibe kerül egy plazmatévé? :-)))

Inkább felveszem videóra a műsort, és amíg nem vagyok itthon, beTAPcsolom...

Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.10 0 0 16
Pedig kurva egyszerű a megoldás. Kell venni egy plazma, meg egy LCD-s TV-t. Fel kell rájuk ragasztani ezt a sz@rt,majd 24 órában ott kell hagyni úket egy szobában és beküldeni.

Ez egy jó nagy szivatás lenne, mert ugye másképp müxik.

simson Creative Commons License 2000.06.10 0 0 15
A milliónyi tapot mind előhívják és elemzik.:-) Valószinüleg csak azt tudják megnézni, kapott-e fényt vagy sem, esetleg valamelyik színre érzékenyítik és azt vetítik a képernyő sarkára. Ennél sokkal egyszerűbb és olcsóbb módszer is van a nézettség mérésére. Ez is egy szokásos átverés, hogy a szerencsétlen néző el ne merjen kapcsolni. Szerintem nyugodtan elkapcsolhatsz és nem lesz semmi gond. Sőt egyáltalán nem kell a tv2 csodás műsorát nézni, mert el tudom képzelni, hogy az RTL vagy az MTV is tökéletesen feltölti a tapokat.
Előzmény: Vanek (10)
cyber.greg Creative Commons License 2000.06.09 0 0 14
de még teletextet se szabad nézni...
Detonátor Creative Commons License 2000.06.09 0 0 13
Ez jó beszólás volt! :))) és közben valami jó zenét hallgat.
Előzmény: UkMukFuck (12)
UkMukFuck Creative Commons License 2000.06.09 0 0 12
Persze a műsorok élvezeti értékén semmit sem ront, ha az ember végig a tapot figyeli, hogy jó helyen van-e.
Előzmény: Vanek (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!