Keresés

Részletes keresés

Bazeltop Creative Commons License 2010.07.22 0 0 41
hát igen, ez van. De a zacskós levesek sosem voltak valami gasztronómiai csodák. Elsősorban az olcsóságra és a gyorsaságra mennek rá. Szóval az az alapelv náluk, hogy nem annyira szar mint amennyire olcsó.
Pont ennek megfelelően kell venni és fogyasztani őket, tehát amikor nincs időnk vagy lehetőségünk más elkészítésére, meg alapvetően kiegészítő táplálék. Szóval jahm, egyáltalán nem meglepő hogy olyanok mint amilyenek :)
balatas Creative Commons License 2010.07.22 0 0 40
Több ismerősöm fogyasztja ezeket a " leveseket " rendszeresen, már megfejtettem, hogy képesek.50 % lustaság, 50 % pedig az, h ha főznek is, minden ételt teletolnak ételízesítővel, és vérig sértődnek, ha vki azt meri állítani, h annélkül van saját íze az ételnek.Minimum 30 féle fűszert használok, mértékkel, már tudom mihez mi jó, a mű ízektől a hideg ráz, de azt látom függőséget tud okozni:(
Előzmény: stuncenpudli (39)
stuncenpudli Creative Commons License 2010.07.22 0 0 39
Hát nem nagyon sikerült feleleveníteni a fórumot...
De majd én :D:D:D
A lényeg hogy azért jött az írás ötlete mert olvastam egy cikket:
http://hiperarak.blog.hu/2010/07/21/zacsko_vs_konzerv_round_ii

És azt kell mondjam teljesen egyetértek vele, így ilyen perspektívából még nem is nézegettem a zacskós leveseket de sok mindenben teljesen igaza van, és olyan viccesen van megfogalmazva :D:D Sírva nevettem rajta :D
KÉM42 Creative Commons License 2001.06.09 0 0 38
WAAAHH!!!
Milyen jó ez is...
Kár hogy 2 éve halott...
Nem baj, majd ÉN!
spec. imádom a zacskós leveseket, csak mert ollyan jó ha hazaéreka a suliból egy kis meleg víz meg Na-glutanát a gyomorba... :)
Amúgy az egész műfaj csúcsa az Japánból jön és a ramen nevű leves instant változata. Mo. először Smack néven került forgalomba valami hasonló, aztán következett a Knorr-féle akármi, de ma már egész színvonalasok is akadnak errearra. Viszont néhány hete megtapasztalhattam az eredetit is, ami már lassan a szabvány gyorsműanyagleves-sablont is felbroítja. Műanyag dobozban van, hozzá fűszeres zsír, csípős tökmagolaj, zöldségek és levespor mind külön zacsiban, meg még valami szárított húsféle is... Jobb volt, mint egy átlagos húsleves :)

Na, ennyit az ömlengésről, mindenkinek kellemes továbbiakat

A Kém

winnetou Creative Commons License 1999.12.02 0 0 37
termeszetesen... (bocs ez eleg gyenge)
Előzmény: nori (36)
nori Creative Commons License 1999.12.01 0 0 36
Köszönöm, de félreérthető voltam, én arra lennék kíváncsi, hogyan lehet az ilyen tésztákat természetes alapanyagokból előállítani
Előzmény: Tray (34)
Tray Creative Commons License 1999.11.30 0 0 35
Ezt az 1 decivel kevesebbet úgy értettem, hogy mindig 1 decivel legyen kevesebb a víz mennyisége mint amennyi rávan írva a tasakra.
Tray Creative Commons License 1999.11.30 0 0 34
Kedves Nori!

Jó lett volna, ha termék szerint kérdezted volna, hogy hogy kell tésztát csinálni.
Speciel a Knorr Spagettit így kell (de szerintem a többit is):
-Melegíts fel 4 deci vizet.
-Rakd bele a tasak tartalmát
-Tíz percig főzzed és közben gyakran kevergesd

Ha mikróban csinálod:
-melegíts fel 4 deci vizet (a mikróban és az elöző variációnál is fontosabb, hogy 1 decivel kevesebb legyen mindig a víz mennyisége)
-Rakd bele a tasak tartalmát
-állítsd 750 W-ra a mikrót (lényeg, hogy ne azt az opciót használd, amit vízmelegítéshez használsz) és 2 percenkét állítsd le a mikrót és keverd meg
-Az 5. megállásnál kiveheted a mikróból. Készen van!:)

Ajánlatos sajtot vagy gombás tésztánál gombát is adagolni a tésztához.

üdv Tray

nori Creative Commons License 1999.11.30 0 0 33
Hiszen pontosan ezt mondom én is, trópusi kiküldetésben, meleg évszakban pl. kitűnő ebéd egy adag zacskós leves meg annyi gyümölcs, amennyi belédfér. Otthon meg elvacakolunk az alapanyagokkal
Előzmény: wabel (32)
wabel Creative Commons License 1999.11.30 0 0 32
Sziasztok!
Nos, részemről áldás! Sőt, jó az íze! Hegymászásnál nem elhanyagolható, hogy milyen súlyt cipel az ember és, hogy mennyi idő alatt készül el a kaja.
Tisztelem Krúdyt de kiváncsi lennék mi lenne a
véleménye ha a kaját 4000 méter felett, 8 óra
hótaposás után egy sátorban kéne elkészítenie
benzin v. gázfőzőn.
Persze tengerszinten én is imádom a feleségem
által órákon át bűvölt levesét és egyébb főztjeit
de az általam említett okokon kívűl még biztos tud
más is említeni pozitív érveket.
Ja, és kreatívkodásnak sem rossz, hogy a sátorban
ki és hogyan tuningolja a porlevest.
nori Creative Commons License 1999.11.30 0 0 31
méganorinénnye sem tökéletes. Apropó, tudja valaki, hogyan kell azokat a finom indiai meg kínai tésztákat csinálni? Próbálkoztam, de nem lett tökéletes
Előzmény: Leno Laj (30)
Leno Laj Creative Commons License 1999.11.29 0 0 30
Kedvesemm, ezen ne múljon: a party alakalmából nyilvánosan megégetek minden rendű és rangú zacskóslevest. Sőt a szivemcsücske norinénnye kedvenceit is. (Nadeijet nénnye!)
Előzmény: eMM (28)
Tray Creative Commons License 1999.11.29 0 0 29
A Maggi (reklám helye) egy forradalmian új istant levest dobott a piacra még anno. A tésztás instant levest, ami marha finom! Persze erre a Knorr is lépett és piacra dobta a Tyúkhúslevest tésztával, ami szintén k*rva jó :).
eMM Creative Commons License 1999.11.29 0 0 28
És a Maggival mit kezdesz?
Megátkozod?
Előzmény: Leno Laj (25)
nori Creative Commons License 1999.11.29 0 0 27
Nem szeretem a zacskós levest! Jobb is, mert ki lennék tiltva otthonról, ha ilyet etetnék a családommal. Szerintem arra jó, hogy túrán, külföldi tartózkodás során legyen mit gyorsan megenni. Viszont vessetek meg érte, a Smack-et szeretem, bár kétségtelenül gyenge utánzata a kínai-indiai stb zöldéges tésztáknak. Egy kollégám, aki vegetariánus, korpát kevert zöldborsó krémlevesbe, és azt mondta, olyan, mint egy jó főzelék. Én nem mertem megkóstolni
nori
mud Creative Commons License 1999.11.28 0 0 26
Kedves Leves Neal Reno,
Egyes szam tudomasba vétele megtortent.
A Knorr-t azonban hagyja csak. Másra. Esedezem...
Előzmény: Leno Laj (25)
Leno Laj Creative Commons License 1999.11.28 0 0 25
Tisztelt Mister mud!
Inkább egyes szám első személyben kéne. Én már látom a vesztem: tavasszal egy jó kis leves partyt kell rendezzek, hogy elfelejtsék a Knorrt. A hírét is.

Leno The Real Leves Laj

Előzmény: mud (24)
mud Creative Commons License 1999.11.28 0 0 24
Szia Tray,
ne erts felre, mi nem akarunk teged bantani, csak itt poenkodunk, mert nincs jobb dolgunk.
Es meg ram mondjak, erzekeny vagyok....
Előzmény: Tray (23)
Tray Creative Commons License 1999.11.28 0 0 23
Kedves "mud"!

1. Gondolom tudod, hogy milyen fórumok vannak, de a kedvedért felsorolom. Nos, kérlek szépen ilyenek találhatók a vitafórumok között, márpedig ez a topic tényleg egy vitás téma. Tehát van törzsasztal, Politika, vallás és filozófia, szex és érdekvédelem. Nos szerinted melyikbe illet volna bele? Szex vagy talán vallás?
2. Ha nem tetszik nem kell hozzászólni.

üdv Tray

eMM Creative Commons License 1999.11.28 0 0 22
Én még az "igazi" levesbe is rakok ételízesítőt leveskockát, mint ahhogy sokan mások is.
És ha az embernek nincs ideje az "igazi" levessel foglalkozni,akkor igenis áldás.
Az pedig tévhit, mese, hogy tartósítóíze van.
Olyat kell venni amelyiknek nincs, Knorr levesek pld.
Előzmény: Leno Laj (20)
mud Creative Commons License 1999.11.28 0 0 21
Nincs.
Egyaltalan, kinek jut eszebe ilyen topikot nyitni, raadasul az un. 'kultura' forumban.
Tray. Bar a neve alapjan szerintem nagyon-nagyon sok orat tolt a konyhaban, hacsak nem Ash...
Előzmény: Leno Laj (20)
Leno Laj Creative Commons License 1999.11.28 0 0 20
ÁLDÁS VAGY ÁTOK?
Szvsz ez a "találmány" a zamatokért megküzdeni nem tudóknak áldás, de a hozzám hasonló úriembereknek, akik képesek 10 percnél többet is eltölteni a rotyogó levegest szimatolva, azoknak mindenképpen átok...
Más vélemény?
Előzmény: Tray (19)
Tray Creative Commons License 1999.11.28 0 0 19
ÁLDÁS VAGY ÁTOK?
Szvsz ez a "találmány" a konyhatündéreknek átok, de a hozzám hasonló úriembereknek, akik utálnak 10 percnél többet főzéssel tölteni azoknak mindenképpen áldás...
Más vélemény?
Leno Laj Creative Commons License 1999.11.28 0 0 18
Hmmm...
Ahogy a mi prófétánk hümmögné.
Előzmény: mud (17)
mud Creative Commons License 1999.11.28 0 0 17
En szivbol orulok annak, hogy ti itt romancoltok, de mondjatok meg, mijafasz lesz itt a zacskoval? Mega levessel? Annyit mindenesetre tudunk, hogy a gésa egy mutans es ennek koszonheti aszt, hogy még vala. Mostakkor ez aldas vagy atok? Esedezem...

Wilhelm Mud

Előzmény: Leno Laj (16)
Leno Laj Creative Commons License 1999.11.27 0 0 16
1előre nem, kedvesemm, deazér kösz. Én inkábba magam tenyeres-talpas móggyán beleszagoloka gulaschba. Jókis nyeregalatt puhított husikkal, mega sok zölcséggel.
A macskajajt meg perszehogy elszúrtam, merazta macska szőrivel.
Előzmény: eMM (15)
eMM Creative Commons License 1999.11.26 0 0 15
Te nem nézel el arra 1 picit?
Gondolom te a kutya szőrével szoktad, biztos sokkal jobb az íze, mint a tartósítóé.
Előzmény: Leno Laj (14)
Leno Laj Creative Commons License 1999.11.26 0 0 14
Úgyvan, úgyvan: mennyen mindenki a tasztalba! Yó, hogy jöttél kedvesemm!
Amúgy mega macskajajt a kutya szőrivel. Hátha.......
Előzmény: eMM (13)
eMM Creative Commons License 1999.11.26 0 0 13
Talán nézzetek be a Kedvenc Konzerveink topicomba, a T. asztalon.
Ott is van pár zacskóleves.
Egyébként én is kedvelem őket,macskajara például kiválóak.
Leno Laj Creative Commons License 1999.11.26 0 0 12
" Zacskósleves akkor jó, ha nem az előírt vízmennyiségben, hanem annál kevesebben főzöd. Úgy van egy kis íze is."

Ja, szinte érzem az egyen tartósítószer ízét a számban. Hm....
Még jobb, ha az előírt vízmennyiséget teljesen figyelmen kívül hagyod. És szép nagy ívben megküldöd az egészet a szemetes. Felé. Az se baj, ha mellé. Megy.
Akkor inkább ezt a recept fonalat kövessétek. Hátha...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!