Pánik tört ki a vonaton, mert nem működött a fék. Vajon mi történhetett? Milyen szerelvény volt? Az érdekes, hogy senki se találta a vészféket, bár azt ugyan rángathatták volna, ha fékkimerülés történt.
Volt a napokban szó a vasútnak Dunán átvezetésére Szalkszentmártonnál. Ma így nézett ki a régi Petőfi Tsz. rakodó vágánya. A képeken figyelmes szemlélő síneket is fölfedez :-)
Chemnitzernek és neked is köszi, piszkálta a csőröm a kérdés, egy órája nézegetem a doksikat, a különböző légifotókat és méricskélek a térképen! Ma is tanultam valamit.
Pontosabban a Ferencváros - Kőbánya-Kispest vasútvonalnak önálló szelvényezése van, a C elágazásban található a 0 szelvény, és nagyjából a 30-as szelvénynél található a Kőbánya-Kispesti forgalmi iroda. A 142-es vonal 56-os szelvénnyel indul Kőbánya-Kispesttől, ennek a rendszernek már csak azért sem lehet köze hozzá, mert ahogy írtad 1928-as, tehát nagyjából 20 évvel a 142-es vonal után épült. A helyes megoldás: Ferencváros régi forgalmi iroda - Kőbánya-Hízlaló - a "hurokvágány" 100-as vonalig terjedő szakasza tovább Kőbánya-Kispest felvételi épületéig éppen 5600 méter.
A 142-es vonal szelvényezése Budapest-Ferencvárosból indul, és halad Kőbánya-Kispesten keresztül, tehát a piros kör utáni 12-es km-szelvény a helyes, a belső szakaszon az 1...6 km nem.
A Ferencváros B elágazás - Kőbánya-Kispest vonal (kék nyíl) nem nagyon új, 1928-ban épült.
Ezen a 1987-es térképen a Vasutallomasok.hu-tól fedeztem fel, hogy a Pestszentimre Felsőnél van változás a 6-os kilométerről a 11-esre (piros kör). Az vonal eredetileg Józsefvárosban vagy Ferencvárosban indult Kőbánya-Kispest helyett?
És a Ferencváros – Kőbánya-Kispest útvonal eredetileg Kőbánya-Hízlalón keresztül futott, így az Bihari, Száva és Kőér utca hídjai csak az új nyomvonal (kék nyíl)?
Azt nem annyira értem, hogy ha a máv appban vásárolok vonathoz kötött jegyet, mely vonat tetemes késése miatt a csatlakozások garantáltan buknak, és én másik vonatot vagyok kénytelen választani, akkor miért nem tudom a tényleges indulási idő előtt fél órával visszaváltani a jegyet?
Az app tudja, mennyit késik az a dolog, ismeri az én pozíciómat, és a pontos időt is, nem lehet nagy informatikai feladvány ezt korrekt módon intézni.
82-77 útvonalra csak a Kürtös-Párkány tranzitot célszerű tenni, a többi kerülő Záhony felől nincs Sturci felé elegy , mert a Tótok Ágcsernyőnél maguk rakják át.
82 es munkanapokon nem túl nagy kapacitású a kötött személy keresztek miatt Jászfényszarun, Jászberényben, Portelken kell nemritkán 20 -25 perceket várni a szembejövőre.
Egyvágányú vonal egy komolyabb felújítást a sebesség 100 km/h ra visszaemelése szükséges hiszen Újszásztól Hatvanig 52 km hosszból jó ha 3 km 100 km/h a többi szakasz főleg 60-80km/h sok pontszerű 40 km/h sebességkorlátozással.
77 alakjelzők ahol nem kezelik időbe az előjelzőt mert a vonóvezeték rossz, növényzet miatt később látni meg látni a főjelzőket. 77 esre sajnos viszonylag kevés mv nek van vonalismerete ugye személyforgalom jó ideje talán 2009 decembere óta nincs.
1 km autópálya árából csodát lehetne tenni vicinális téren, évente 50-60 km felújítás simán menne bontott anyagból. Ez kb. a fővonalakból kiszedett anyagok beépítése. Ehhez még hozzá lehetne csapni olyanokat pl. hogy fővonali gigaprojekteknél csatlakozó vicinálisokat is felújítunk valameddig, pl. a 120-asnál kb. kerekítési hiba lett volna belevenni, hogy Békésig is újuljon meg az a kb. 7 km, ami maradt.
Szerintem csak akkor kerül, ha egyrészt pl. a Laminátka elbírja az emelkedőkön is, van minden szakaszra voi-ja a mv-nek, valamint a megrendelő előre "tudja", hogy nem fog sem üzemszünetbe esni (77-78-82-n is volt/van? altatás), sem a 71-esen a csúcsidőszakba esni, ez viszont még a szokásos, utolsó pillanatos megrendelésnél sem egyértelmű (a románok felől pláne bizonytalan az, hogy mikorra érne a kritikus helyre), mert ha bebukja az altatást vagy a csúcsidőszakot, akkor biztosan lassabban jut át az országon a tehervonata.
Ha pedig személyzetcsere is lenne (elindul egy békéscsabai mv-vel Kürtösről a vonat, aztán majd szembecserél egy másik kürtösivel, hogy ne az ország másik végéből kelljen visszamenni mindkét mv-nek, akkor plusz jó, ha azonos vonalon mennek hosszabb szakaszon (mert pl. a szembecserés az éppen Hegyesből jön és akkor pl. Köki-Kürtös között bárhol szembecserélhetnek).
Lássuk be, elég ritka, hogy minden passzoljon és megérje kerülni az egyvágányú vonalakon.