Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 2020.08.29 0 0 50405

Hát mondjuk 1-2 hete már sejthető volt, hogy szept. 1-e utáni utakkal vigyázni kell.... e azt nem gondoltam, hogy ennyire zárnak.

 

Rohadt meleg lesz most a hétvégén, úgyhogy a gyorsaságra koncentrálva:

ma valami thai lazac (zacskós) jázminrizzsel

holnap petrezselymes-fokhagymás csirkemellcsíkok (zacskós) krumplipürével

Előzmény: szkati (50403)
Boszorka Creative Commons License 2020.08.29 0 0 50404

Hozzám a jövő héten jöttek volna a német barátaim, ahol meghalt a férj, közel 60 éves a barátságunk és nem tudtam kimenni a temetésre. A barátnőm sírt tegnap a telefonba és én se voltam messze tőle.

A saját októberi utunkat is tegnap mondtam le, nem kis anyagi vesztességgel. De ez az én bűnöm is, mert soha nem kötök lemondási biztosítást.:-(

Előzmény: szkati (50403)
szkati Creative Commons License 2020.08.28 -1 0 50403

Husa válogatja. Volt, amikor az én panírom nem maradt a helyén:))

Ma húsleves volt főtt hússal, és csináltam vagy 12 kaszinó tojást, meg sült paprikát délutánra, de a lányoméknak túl nagy kedvük nem volt enni. Holnap indultak volna Szlovéniába nyaralni. Sikerült az arbnb-t lemondani némi anyagi veszteség árán, na meg sikerült a jövő hétre a Bükkben találniuk némi pihenési lehetőséget.

 

Előzmény: Boszorka (50402)
Boszorka Creative Commons License 2020.08.28 -1 0 50402

Én még soha nem itattam le semmit. Tudod önképző alapon tanultam meg főzni, nagy stockholmi magányomban. Panir mégis ott marad, hol a helye van.

Előzmény: szkati (50400)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.08.28 -1 0 50401

továbbá akkor válik el, ha nem kellő hőfokon sütik.

Előzmény: szkati (50400)
szkati Creative Commons License 2020.08.28 0 0 50400

Nem. Nem vagyok nagy konyha zseni de azt tudom, hogy ebben az esetben nincs leitatva a nedvesség a húsról, mégha az be is van sózva. Sőt, sózás után le kell itatni a nedvességet.

Előzmény: Boszorka (50399)
Boszorka Creative Commons License 2020.08.28 -1 0 50399

Hogy egy panir nem tud megmaradni a huson, hanem szinte egyben lejön az egész az első hozzá érésre, az nem a húson múlik.

Előzmény: költekező (50396)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.08.28 -1 0 50398

"saját nevelésű disznó étteremben nem fordul elő (kivéve néhány modortalan felszolgálót)" :))))))

 

Annyival kiegészítem, hogy felszolgálóként nem csak disznókkal találkozni, néha előfordulnak patkányok és hiénák is...:)

 

 

Előzmény: nagypapi51 (50397)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.08.28 -1 0 50397

Az a bibi, hogy saját nevelésű disznó étteremben nem fordul elő (kivéve néhány modortalan felszolgálót)

Ezzel együtt kis odafigyeléssel bármilyen tenyésztésű sertésből lehet, és kell is tudni hibátlan rántott húst készíteni.

 

Hét végére több vas is van a tűzben; zöldbab vagy tökfőzelék, paprikás szűzérme/disznópörkölt - a maradékából húsos töltött palacsinta, és van egyben sült fasírt is, ez bármihez jó.

Ma ezzel együtt tagliatelle, genovai pesto sok parmezánnal, dinnye.

 

Előzmény: költekező (50396)
költekező Creative Commons License 2020.08.28 0 0 50396

Régen alapvetően a hús volt jobb. 

A saját nevelésű hízó legkevesebb 10 hónapot élt, olykor többet, 130 -150 kilósan került kés alá.

Volt ideje a húsnak megérni, növesztett egy kis zsírrréteget.

Manapság sztem 100 kilósan, 7 hónapos kora körül levágják.

Előzmény: Boszorka (50395)
Boszorka Creative Commons License 2020.08.27 0 0 50395

A mi emlékeink 2-3 évesek, de szintén szörnyű. Egy disznóból készült rántott szelet, amiről pillanatok alatt levált az összes panir és feltehetően tökéletesen sómentesen készült. Már nem emlékszem Lényem mit evett, de az övé se volt jó. Majd egyszer az éhhalál szélén leszünk, akkor oda megyünk.

Tulajdon képen nagy kár, mert közel van és régen, nagyon régen nagyon jó volt. A helyet még a szocialista időkből ismerem. Barátom ott lakott és mindig a Makk hetesben ettünk.

Előzmény: szkati (50394)
szkati Creative Commons License 2020.08.27 0 0 50394

Tavaly kipróbáltuk, és szörnyű volt. Nem tudom elképzelni, hogy azóta megváltozott volna, hacsak ki nem rúgtak onnan mindenkit és új személyzet lenne a konyhán is, meg mindenütt.

Előzmény: Boszorka (50392)
költekező Creative Commons License 2020.08.27 0 0 50393

Ma zöldségleves, sókafőzelék sült hurka, holnap székelykáposzta és mákos kocka. Puding.

Boszorka Creative Commons License 2020.08.27 0 0 50392

Ez nekem messze van, bármilyen finom is. Mellesleg a Böszörményi úton is láttam a villamosból egy kifőzdét, valami Magyaros ízek konyhája címen. Ha vállalkozó kedvedben vagy, kipróbálhatod. Ha jól láttam csak elvitelre van a dolog.

 

Egyébként tegnap lelkesedett valaki a Makk hetesért, de kétségeim vannak.

Előzmény: szkati (50391)
szkati Creative Commons License 2020.08.27 0 0 50391

Mi meg tegnap kipróbáltuk az " Erdélyi ízek utcája" nevű helyet Budaőrsön. Neked nem merném ajánlani, mert annyira már ismerlek, de mi nagyon élveztük. Utcára kirakott 4 nagy kecskelábú asztal. A kaját benn kell megrendelni és kihozzák.  Vannak készételek és frissen sültek. Péter birkapörköltet, én sertéssültet ettem. Nagyon jóízű volt mindkettő. Aztán cukor ide, meg oda, hazahoztunk két vargabélest. Nem tudom, hogy ettem-e már ennyire finomat valaha az életben:))

Előzmény: Boszorka (50389)
Boszorka Creative Commons License 2020.08.26 0 0 50389

Ma esélyt akartam adni néhány vendéglőnek, de végül is a Rizoban kötöttünk ki. Holnap rakott krumpli.

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2020.08.26 0 0 50388

pizzánál szerintem az egyik legfontosabb, hogy minél melegebb legyen a sütő - az ideális egy külön sütőlap - előmelegített tepsi lenne, és arra a tésztát, hogy ropogós legyen a tészta

 

nálunk a legegyszerűbb, kevés olajat is tartalmazó tészta vált be

Előzmény: Boszorka (50386)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.08.26 0 0 50387

Ma zöldbab főzelék, fasírt, dinnye

holnap kocsma vhol a Dunakanyarban (Forgó v. Ördögmalom)

Boszorka Creative Commons License 2020.08.25 0 0 50386

Ki fogom próbálni. Lényem itthon azért nem eszi a pizzát, mert neki túl vékony. No majd a házi nem lesz az. Majd még kolbászt is szeletelek rá, mint az amerikaiak.

Előzmény: nagypapi51 (50385)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.08.25 -1 0 50385

Dagasztom a tésztát, belenyújtom a formába, rá a feltéteket és be a sütőbe.

Vargányát is tehettem volna rá, de elbambultam, nem vettem ki időben a fagyasztóból. Sebaj, csütörtökön hozunk frisset.

Ilyen lett/volt... :(

Holnap zöldbab főzelék, disznópörkölt, vagy fasírt - és persze dinnye, amíg lehet

 

Előzmény: Boszorka (50384)
Boszorka Creative Commons License 2020.08.25 0 0 50384

Dagasztjátok a kenyértésztát, aztán bele a sütőbe és rá a feltétet? Valaha régen én is csináltam, tényleg nem volt rossz. Most nincs rá közönség.

Előzmény: nagypapi51 (50383)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.08.25 -1 0 50383

Nálunk az a helyzet - pláne, ha levest is eszünk -, hogy utána már csak egy fél adag főétel fér be + 1 pohár sör, v. kisfröccs. Desszert ohne.

(esetleg vmi komolyabb leves, és desszert, de ez a legritkább)

Ma pizza, mert rákaptunk a home made-re. Klasszissal jobb, mint Diósjenőn, pedig ott sem volt gyenge.

 

 

Előzmény: Boszorka (50381)
szkati Creative Commons License 2020.08.24 0 0 50382

:))

Előzmény: Boszorka (50381)
Boszorka Creative Commons License 2020.08.24 0 0 50381

Sajnos a külméretem nem csökken arányosan a gyomrom befogadóképességével. Igaz nem is nő, mert éberen figyelek.:-(

Előzmény: szkati (50379)
szkati Creative Commons License 2020.08.24 0 0 50380

Ez nem volt túl nagy összeg, nem akkora , mint a tiétek( Stuttgart-Bp). Inkább csak a vadászösztön hajtott:))

Előzmény: Caipi (50377)
szkati Creative Commons License 2020.08.24 0 0 50379

Nincs okod mentegetőzni, mert fogalmad sincs arról, hogy mi vár rád:)

Gyakorlatilag egy főétellel nagyon elégedett vagyok. A súlyom ezáltal nem csökken, de mondjuk talán nem is nő. Ha levest eszünk, akkor azt legalább fél órával korábban, mint a főételt. Egyszóval a gyomrunk befogadóképessége a korral arányosan csökken:))

Előzmény: Caipi (50378)
Caipi Creative Commons License 2020.08.24 0 0 50378

Ezzel én sem vagyok / voltam tisztában.....? Jó, én még 'csak' 56 vagyok, de az étvágyam nem változott egyáltalán. Délben simán megeszem három fogást, ha elémrakják, bár persze alapból nem szoktam, sőt ide bentre egy db. kisadag főételt rendelek, mivel nem akarok elálmosodni.

Este viszont se nem tudok, se nem akarok több fogást benyomni. Sőt, még egy nagy se igen esik jól, csak tatárból tudok valamiért hatalmas mennyiséget megenni paradicsommal és lilahagymával. :)

Előzmény: szkati (50375)
Caipi Creative Commons License 2020.08.24 0 0 50377

Na örülök neki, hogy úgy sikerült!

Azért a Lufthansa miatt is aggódtam kicsit, mert a német államnak kellett megmentegetnie, meg ilyenek. De azért gondoltam, hogy tényleg visszaadja.

Bár persze igazából ő sem tehetett az egészről inkább, mint én, de persze nem szolgáltatott. Mivel nem tudott. :)

Előzmény: szkati (50373)
Boszorka Creative Commons License 2020.08.24 0 0 50376

Nálunk, otthon, minden nap kötelező volt levest enni. Mikor 30 évesen külhonba távoztam, megmondtam, hogy én soha többet. Nem is volt ezzel sehol gond, mert ez a leves evés egy kifejezetten magyar szokás.

Persze szoktam, elég ritkán, levest főzni, de akkor nálam az az ebéd, mindig van hús benne valamilyen formában.

Előzmény: szkati (50375)
szkati Creative Commons License 2020.08.24 0 0 50375

Sok helyen nincsenek tisztában azzal, hogy az idősebbek nem tudnak egy háromfogásos ebédet meggenni. Részemről sok esetben a két fogás is sok, holott ha valaki rám néz( jó súlyban vagyok), ezt el sem tudja képzelni.

Előzmény: Boszorka (50374)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!