Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2020.01.10 -2 0 49034

Kalla úgy készítette, ahogy leírtam.

Bőrével együtt sült, ahogyan látszik a tálalt képen is.

 

Előzmény: Mazsola0070 (49028)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.01.10 -2 1 49033

Ameddig tejen él, addig szopós malac, elválasztás után 3-4 hónapos koráig süldőmalac.

Ez, a karaj méretét és a bőre vastagságát elnézve 2 hónapos lehetett, nem kérdeztem rá.

ON

Ma lazac, parázskrumpli, remulád mártás.

Szombaton kocsonyát főzök, ebéd: disznótoros.

Vasárnap csirkeaprólék leves, rakott kel.

 

Előzmény: Boszorka (49029)
szkati Creative Commons License 2020.01.10 0 0 49032

A Németországban élő vajdasági barátnőmnek minden évben, karácsony előtt feladok egy csomagot 3 különféle szaloncukorral, 2 csomag libatepertővel, a férjnek meg egy kis üveg unicummal. Ez nálunk tradíció. Ők viszonzásképpen férjemnek egy kis üveg házi készítésű pálinkát, és saját maguk által készített vastagkolbászt küldenek. Idén a mi csomagunkban voltak még csodás gyerekruhák,( hál Isten elég nagyok, majd tavaszra lesznek jók) a szeptemberben született unokámnak. Nagyon kedves gesztus:))

Előzmény: ketyo61 (49030)
szkati Creative Commons License 2020.01.10 -1 0 49031

Itthon meg vannak egyre jobbak( sajnos). Van valami Stümmer( lehet, hogy rosszul irom, na meg a Szamos féle.Miután a barátnőm ott dolgozik, kedvezménnyel kapja, és vett nekünk is. Isteni finom, tényleg mint egy desszert.

A tarisznyarák nagy kedvencem, persze csak megfelelő méretben. Leginkább az ollóiből szeretem kiszopogatni a fehér húst, de azért a hasa sem semmi. A legjobbat évekkel ezelőtt ettem Samuin levesben. Olyan jót azóta se.

Előzmény: ketyo61 (49030)
ketyo61 Creative Commons License 2020.01.10 0 1 49030

Itt nekunk mindegyik jo, nincs nagyon valasztek. Van egy europai uzlet ahol minden evben vesszuk, erdekes hogy egy jemeni pasi a tulaj. Iden a baratnom is kuldott, ugyhogy elegnek tunt, de persze soha nem eleg. :-)

Holnap, mivel szezonja van, tarisznyarak lesz a menu, olvasztok hozza vajat amit felturbozok reszelt fokhagymaval. 

Előzmény: szkati (49023)
Boszorka Creative Commons License 2020.01.09 0 0 49029

Azok nem malacok hanem süldő, nagy különbség!

Előzmény: Mazsola0070 (49028)
Mazsola0070 Creative Commons License 2020.01.09 0 0 49028

Elnézést, hogy rákérdezek, de olyan szépek azok a sült malac darabok, hogy nagyon szeretném kipróbálni ezt az elkészítési módszert, de erről sehol nem találok semmit.

 

Azt írod, hogy a hús a bőrös felén 80C-on 3 órát töltött a sütőben, végül forró serpenyőben kevés zsíron a bőr omlós-/ropogósra lett sütve.

 

Ahogy én elképzelem, ha a bőr van alul, a sütőben töltött 3 óra után teljesen puha, és a húsból kisülő nedvességgel teli lesz. (Mi a malacot mindig bőrrel felfelé sütöttük eddig, ezért is érdekes nekem, hogy a bőrös felén kell sütni.)

 

A Séf Úr a sütőből kivett húst ezzel a nedves bőrrel lefelé teszi a serpenyőbe a forró zsírba és ez ott meg fog sülni ilyen ropogósra? (Persze minden spéci éttermi kütyü nélkül, több százezret azért nem költenék rá :))

 

Vagy esetleg a sütő után a bőrt leveszi a húsról és csak azt süti ki? (Persze akkor hogyan kerülne ilyen szépen vissza a sült bőr a húsra?)

 

Aztán ha ez valami titkos Gundel recept, aminek minden részlete nem árulható el, akkor ne válaszolj…

 

Előzmény: nagypapi51 (49011)
Boszorka Creative Commons License 2020.01.09 0 0 49027

Nálam ma székelykáposzta volt, holnap osso bucco lesz feltehetően közönséges rizzsel.

Előzmény: szkati (49025)
AlmaPite Creative Commons License 2020.01.09 0 0 49026

Holnapra  vargabélest lesz.

szkati Creative Commons License 2020.01.08 0 0 49025

Nagyon igyekszem:))

Holnapra bakonyi csirkecombok lesznek ugyanazzal a barnarizzsel, mint ma.

Boszikám! Most nem hívlak ebédelni, de idén biztosan csinálok Neked gombócot.( Persze ha majd én sem fogyózok:))

Előzmény: Boszorka (49021)
szkati Creative Commons License 2020.01.08 0 0 49024

Mai vacsi:sült kaliforniai paprika benne sült tükörtojással

szkati Creative Commons License 2020.01.08 0 0 49023

Nekünk már nincs. Sajnos túl jót vettünk:))

Előzmény: ketyo61 (49022)
ketyo61 Creative Commons License 2020.01.08 0 0 49022

Zoldsegkrem leves, sult karfiol, vinetta. Vega nap lesz. 

Holnap lazac, krumplipure, cekla. Edessegnek a maradek par szem szaloncukor a farol. ;-)

Boszorka Creative Commons License 2020.01.07 0 0 49021

A holnapi menüd, számomra a tökéletes fogyókúra lenne.:-)

Szerintem egyél mindent nyugodtan, csak kevesebbet. FDH diéta!:-)

Előzmény: szkati (49020)
szkati Creative Commons License 2020.01.07 0 0 49020

Holnap karfiolos csirkemell(dubarry) barnarizzsel.

Ma zöldségleves volt. Férjnek maradt egy ks töltött káposzta utána, én meg csináltam 2 tojásból rántottát, amit eleszegettem- kenyér nélkül-  uborkával.

Nehezen megy a korlátolt ételfogyasztás, pláne a szénhidrát megvonás. :))

dulci Creative Commons License 2020.01.07 0 0 49019

Ja, igaz. Bablevesbe ha korán kerül a paradicsom (kezdő asszonyka koromban), órák alatt sem puhul meg. A káposztásbabot pedig mégis úgy mondják az Ízőrzőkben, hogy együtt teszi fel főni.

Előzmény: nagypapi51 (49014)
költekező Creative Commons License 2020.01.07 0 0 49018

Nálunk ma volt bableves és szilvalekváros palacsinta.

Holnap hagymás csirkemáj, zellerleves.

Előzmény: nagypapi51 (49017)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.01.07 -1 0 49017

Holnap kolbászos bableves, almás palacsinta.

 

Boszorka Creative Commons License 2020.01.06 0 0 49016

Ez a malac sütés a kb. 25 évi tapasztalat eredménye. Alacsony hőfok értelem szerü ha hosszan kell sütni valamit. A 3 óra olyan kb. érték. A legutóbbit a hírek után, kb. félkilenckor toltam be a sütőbe, ami nem volt előmelegítve. 11 után valamikor kimentem és beledöftem a villát, beleszaladt mint a vajba. Akkor kész. Másnap csak magas hőfokon rápirítottam. Örök rémálmom a süldő marad, amit anno reggel 9 tájban kezdtem sütni és délután 4-kor még mindig nem volt puha. Közben itt voltak a vendégek déltől. Soha többet nem veszek süldőt. A bőre is túl vastag volt. Maradunk a malacnál!:-)

Előzmény: nagypapi51 (49015)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.01.06 -1 0 49015

A sózástól eltekinve te is 'tudományosan' sütötted, nyilván nem az ujjadból szoptad a 100C°/3 órát. :)

A zsírréteg a kitálalt képen csalóka, kb 3 mm vastag, de annyi kell is. (de gustibus...)

 

holnap rántott pecsenye kacsamáj (maradt egy szép nagy lebeny a csirke töltelékéből) és két szeletre valő szűzérme,

majonézes krumpli.

 

Előzmény: Boszorka (49012)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.01.06 -1 0 49014

Nem fő szét, a savanyúkáposzta savassága egyben tartja.

(ld. még a szabolcsi nyári töltött káposztát, ahol a paradicsomlé savassága gátolja, hogy a burok szétfőjön)

Előzmény: dulci (49013)
dulci Creative Commons License 2020.01.06 0 0 49013

Hallottam már róla, de nem próbáltam ki. Nem fő szét a normál fejeskáposzta levele, mire elkészül az egész?

 

Lehet kapni külön sertésbőrt. Vettem kocsonyához. Ki fogom próbálni, hogy kisütöm csak magában, pörcnek. 

Előzmény: nagypapi51 (49011)
Boszorka Creative Commons License 2020.01.06 0 0 49012

Ez köszönő viszonyban sincs a az én nem tudományos módon sült malacommal.:-)

 

Süldőbe csak egyszer estem bele, de nekem soha többet nem kell. A képen is látszik, hogy mennyi zsír van rajta. Malacon nincs zsír csak a ropogós bőr és alatta a finom puha hús.

Előzmény: nagypapi51 (49011)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.01.06 -1 0 49011

Nálunk a kocsonya van várólistán, bár Kálmánnál kétszer is ettem reggelire újévkor.

(A káposzta töltelékét egyébként leforrázott fejeskáposzte levélbe is lehet tölteni, sokkal egyszerűbb.)

 

Kalla újévi malac sültjéhez:

Nem igazi malac, inkább süldő karaja, de tökéletes lett - mi más...

8%-os sóoldatban egy éjszakán át pihent, majd a bőrös felén 80C-on 3 órát töltött a sütőben.

Végül forró serpenyőben kevés zsíron a bőr omlós-/ropogósra lett sütve.

 

 

 

 

Előzmény: dulci (49010)
dulci Creative Commons License 2020.01.06 0 0 49010

Az én közelemben sem terem. A tescoban terem. :)

 

El vagyok maradva még néhány évvégi "kötelezővel". Töltött káposztához még csak most kaptam egész leveleket. Azt csinálnom kell, mert nagyon jó! Kocsonya sem volt, azt is kell főzzek. Elég tél van még, nem maradhat el. Egyik sem nehéz kaja, ha nem zsíros.

Előzmény: Boszorka (49001)
Boszorka Creative Commons License 2020.01.06 0 0 49009

Nálam a szűzsült maradéka anonímus néven.:-) Borsóval és gombával feljavított rizs készül éppen hozzá.

Előzmény: szkati (49008)
szkati Creative Commons License 2020.01.06 0 0 49008

húúúúúúúúúúúúú! Ez nagyon jól néz ki!!!

A mai munkálatunk a fenyőfa lebontása, cuccok elpakolása, nagytakarítás, úgyhogy maradékoktat eszünk. Jómagam egy 3 napos édesburgonyás csirkemellet, férj a tenapi kacsacomb maradékát.

Előzmény: Boszorka777 (49007)
Boszorka777 Creative Commons License 2020.01.05 0 0 49007

Szkati! Ez nem az idei, de kb. ugyanilyen volt az idén is.

Boszorka Creative Commons License 2020.01.05 0 0 49006

Én is rálépek a fékre, amint elfogyott a libamáj, ami nálam esti kaja, hidegen kenyérre kenve persze. 1 kilót híztam, pedig olyan büszke voltam már, hogy tartósan 60 alatt voltam.

Nálam mélyhűtőben talált disznó szűzből lett kirántott hús petrezselymes sült krumplival. Vacakol a masinál a firefoxal. Ma rájöttem, hogy vannak dolgok, amik csak chromeal mennek. Majd megpróbálom a malacképet is onnan felrakni.

Előzmény: szkati (49004)
költekező Creative Commons License 2020.01.05 0 0 49005

Én se merek ráállni.

 

Ma tyúkhúsleves kockából, sok zöldséggel. Sóskaszósz, krumplipüré, virsli és tojás.

Holnap karfiol leves, halas tészta.

Előzmény: szkati (49004)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!