Keresés

Részletes keresés

hul Creative Commons License 2019.12.30 0 1 20385

A "veszélytelen" szteorid lehetséges mellékhatásai:

A kortizon típusú gyógyszerek - mint amilyen a Diprophos - mellékhatásai általában függnek az adag nagyságától és a gyógyszer alkalmazásának időtartamától.
A lehetséges mellékhatások az alábbiak:
Nátrium visszatartás, káliumvesztés, magas vér pH-val és alacsony káliumszinttel járó állapot (hipokalémiás alkalózis), folyadék visszatartás, pangásos szívelégtelenség az arra hajlamos betegben, magas vérnyomás.
Izomgyengeség, kortikoszteroid okozta izombetegség, izomtömeg vesztés, súlyos izomgyengeséggel járó (miaszténiás) tünetek súlyosbodása miaszténia gráviszban, csontritkulás, csigolya összeroppanás, a combcsont- és a felkarcsont-fej nem fertőzés okozta elhalása, hosszú csöves csontok kóros törése, ínszakadás, ízületi instabilitás (az ismételt ízületbe adott injekcióktól).
Csuklás, gyomorsav okozta fekély későbbi következményes átlyukadással és vérzéssel, hasnyálmirigy-gyulladás, haspuffadás, a nyelőcső fekélyes gyulladása.
Elhúzódó sebgyógyulás, bőrsorvadás, vékony, sérülékeny bőr, pontszerű bevérzések, arckipirulás, fokozott izzadás, bőrtesztekre adott csökkent válasz, egyéb reakciók, mint pl. allergiás bőrgyulladás, bőrkiütés, a bőr alatti szövetek nagy területeinek duzzanata, amely érintheti az arcot és a garatot (angioneurotikus ödéma).
Görcsroham, koponyaűri nyomásfokozódás a szemfenéken a látóideg duzzanatával a szembe lépés helyén, általában a kezelést követően, szédülés, fejfájás.
Szabálytalan menstruáció, mellékvesekéreg-elégtelenségre jellemző (Cushingoid) állapot kifejlődése, méhen belüli magzati vagy gyermekkori növekedés visszamaradása, következményes mellékvesekéreg és agyalapi mirigy-elégtelenség különösen stressz idején, pl. sérüléskor, műtét vagy betegség esetén, csökkent szénhidrát-tolerancia, lappangó cukorbetegség megjelenése, cukorbetegek esetében inzulin vagy cukorbetegség elleni gyógyszer megnövekedett igénye.
Hátsó tok alatti szürke hályog, szembelnyomás növekedése, zöld hályog, szem kidülledése, homályos látás.
Negatív nitrogénegyensúly proteinlebontás következtében.
Felfokozott jókedv (eufória), kedélyállapot hullámzása, súlyos depresszió, pszichotikus viselkedés, személyiségváltozás, álmatlanság.
Anafilaktoid vagy túlérzékenységi, ill. alacsony vérnyomással járó vagy sokkszerű reakciók.
Az injekcióban adott kortikoszteroid-kezelésnek továbbiakban felsorolt ritka mellékhatásai közé tartozik az arc és a fej körüli helyileg az elváltozásba beadott kezeléssel összefüggésben kialakult vakság, festenyzettség fokozódás vagy festékhiány, a bőralja és a bőr sorvadása, steril tályog, kristály által kiváltott ízületi hártya gyulladás (ízületbe történő alkalmazást követően) és a Charcot-szerű ízületi bántalom.
További mellékhatások gyermekeknél
Általában a kortikoszteroid gyógyszerek folyamatos alkalmazása gyermekek esetében a növekedés visszamaradását okozhatják.

Előzmény: K 1 (20384)
K 1 Creative Commons License 2019.12.29 0 1 20384

Igen a Trexan-t  orvosi utasítás, és felügyelet nélkül, senki ne  használja . Veszélyes, tumor ellenes gyógyszer  . Amitől, orvosi felügyelet mellet is, elkezdett szétesni a májam . A Diprofos pedig steroid . Steroidokat a testépítők, illegálisan de rendszeresen , éveken át ,használnak  izmaik növelésére . 

hul Creative Commons License 2019.12.29 0 1 20383

https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/diprophos_injekcio/491

 

Érdemes tanulmányozni és azonnal kiderül mennyire nem szabad orvosi ajánlás és ellenőrzés nélkül alkalmazni.

A trexat készítményekre is igaz, sőt rendszeres vérkép, tüdőröntgen, hasi ultrahang vizsgálat -és még amit elrendelnek- leletekre van szükség a kezelés előtt és alatt. Az adagolás is egyéni és mindenre figyelni kell, ami mellékhatás jelentkezhet, akár közérzet, látás, emésztés (lásd a listát....) stb.

Senki soha ne szúrja magát orvos nélkül! 

 

 

Előzmény: K 1 (20382)
K 1 Creative Commons License 2019.12.28 0 0 20382

Nem kaptam, mer ilyet és ennyit, nem ír fel ill. nem ad be orvos .  Én szereztem be, nem éppen legális úton . Azt vallottam, hogy ha az orvos nem segít, majd segítek én magamon . Egyébkén, úgy tapasztaltam meg, a Diprofos pozitív hatását, hogy fájt a vállam, és az orvos egy ilyet szúrt bele . A fájdalom megszűnését, és a tünetmentességet is meghozta . Öt ampulla van egy dobozban É és rosszul emlékeztem, mert három hetente, szúrtam egyet . A harmadik nyáron, már nem hatott úgy , meg a forrás is akadozott . így abba hagytam . 

familyguy87 Creative Commons License 2019.12.27 0 0 20381

szia

ez jo hir!

a tunetmentes alatt azt erted, hogy arra az idoszakra, amig kaptad az injekciot vagy azota is tart a tunetmentesseg?

Előzmény: K 1 (20380)
K 1 Creative Commons License 2019.12.24 0 0 20380

Volt ilyen időszak az életemben, mikor Diprofos injekcióval vészeltem át ,három nyarat . Havonta szúrtam egyet . Így váltam tünetmentessé . 

familyguy87 Creative Commons License 2019.12.24 0 0 20379

sziasztok

18 eve szenvedek korom pikkelyszomorrel az egyik ujjamon, kb 10 eve egy masikon. A kormok mellett az ujjbegyen is hamlik a bőr körben - igy kezdodott az egesz. Ezen kivul nincs mas bor tunetem.

A kormommel mar probaltam ugy nagyjabol mindent, huszonnyolc dokinal voltam, vegigcsinaltam tobb gombairto kurat, lezereztek, kremeztek, kaptam ra metatrexatot, 2x, kentem szteroid alapu kenoccsel, gyogyfurdoztem, napoztattam, de lenyegeben semmi sem valtozott.

az evek alatt hol jobb hol rosszabb lett, osszesegeben inkabb rosszabb. a vegen mar csak ilyen 2-3mm egeszseges resz volt a kormom helyen.

elhagytam az alkoholt - marmint elotte sem ittam rendszeresen, csak most odafigyelek arra, hogy 1-2 kotelezo csaladi osszejovetelt kiveve nem iszok alkoholos italokat, elhagytam a szenhidratot (ketogen jellegu dietan vagyok mar 1.5 eve), de mint irtam, lenyeges valtozast - es plane okokat nem veltem felfedezni.

 

Ezt csak azert irtam le, hogy amit tudtam megprobaltam az evek soran.

Par eve vallfajdalmakkal kuzdok, a doktor eloszor diprophos injekciokat adott bele. Minden injekcio utan minimalis javulas allt be a kormomben is, de mivel ritkan kaptam ilyet, nem volt attoro eredmeny.

Iden is rakenyszerultem 2x2 szteroid gyulladascsokkentore a vallamba, viszont nem ezt, hanem egy masik hasonlo injekciot kaptam - a pontos nevere nem emlekszem, de majd megkeresem a papiron, ha erdekes -, talan Kenalog volt a neve.

es a lenyeg: 18 ev utan vegre hetek ota tunetmentes a bőröm, nem hamlik, a körmöm elkezdett nőni, nem pikkelyesedik fel, az egeszseges resz szinte 2-3x akkora. Ha igy halad, par het mulva (masnak) fel sem fog tunni, hogy milyen problemaval kuzdok. (Nekem igen, mert a felulete meg nem tokeletes)
A köröm érzékenysége, fajdalma is megszűnt.

 

A kerdeseim:
-jart igy mar mar is?
-elkepzelheto, hogy tenyleg a szteroid gy.csokkento hatasara javult a kormom?

-olvastam regebben, hogy a korom pikkelysomor tunetmentesitheto kulonbozo szteroid injekciokkal, melyet a koromagyba adnak, de hogy elobb utobb erre immunis lesz/lehet
-nyilvan sokkal fajdalmasabb lenne a koromágyba kapni egy ilyet, meg ha kisebb adag is eleg lenne. Nekem most ugymond "kapora" jott a vallfajdalom, mert ha ez volt az ok, akkor veletlenul derult ki, hogy a kormom jol reagal erre


 

napalm. Creative Commons License 2019.12.07 0 0 20378

A metotrexat tabletta/injekció nekem nem segített (ízületre jó volt, de a foltokra nem).

 

Előzmény: hul (20377)
hul Creative Commons License 2019.12.07 0 0 20377

A metotrexat tartalmú, heti adagolású Ebetrexat vagy Namaxir inj.ról is van tapasztalatod? 

Ezeket ismerem, a Stelara nem került szóba.

Előzmény: napalm. (20376)
napalm. Creative Commons License 2019.12.06 0 0 20376

Persze, az említett Stelara.

Előzmény: hul (20375)
hul Creative Commons License 2019.12.06 0 0 20375

Megkérdezném és mi az az  injekció? 

Előzmény: napalm. (20374)
napalm. Creative Commons License 2019.12.06 0 0 20374

Tévedés, én is Stelara-t kapok.

Egy foltom maradt, a többi vackot letakarította rólam.

1,5 éve kapom, úgy mint te, negyed évente egy injekció.

Előzmény: K 1 (20364)
P-Zs Creative Commons License 2019.12.06 0 0 20373

Üdv! Köszönöm a gyors választ.  A gyulladás  megvan, mert már fáj is, de már szedek antibiotikumot. Biztos hogy a mosás miatt van.  Ki fogom próbálni a paraffin olajat, és keresek másik fülészt.

Előzmény: Octi19 (20372)
Octi19 Creative Commons License 2019.12.05 0 0 20372

Üdv!

 

Nekem szokott problémám lenni a füleimmel. Ha eldugult, kimosták és pár nap múlva ismét eldugult akkor vagy nem mosták ki rendesen, vagy nem törölték ki a mosás után és nem csak simán eldugult ismét, hanem összeszedtél egy jó kis hallójárat gyulladást (minimum!)

 

Javaslom, hogy jól válogasd meg a fül-orr-gégészedet (nekem is sikerült már olyan kuruzslónak sem hívnám orvossal összefutnom aki nem törölte ki még akkor sem amikor szóltam neki és gyulladás lett a vége.

 

Kezelésre nekem a parafinolaj vált be! (Fül-orr-gégész szakorvos javaslatára!) 2-3 hetente, vagy ha kell akkor sűrűbben pár csepp a hallójáratba és az feloldja a hámsejtekkel keveredő fülviaszt ami így könnyen kitörölhető és nem képez dugót.

Nekem a hallójáratban nincs, vagy nem érezhető PS-sel érintett terület, viszont a fülkagylóimban van! Ezekre a bőrgyógyász által felírt ELOCOM oldatot használom, egy kozmetikai vattakorongra teszek egy keveset és amikor a fejbőrömet áttörlöm, akkor a füleimet is megtörlöm vele. Ez elég arra, hogy kordában tartható legyen a PS! Nem is kell folyamatosan, elég hetente 2-3 alkalommal!

Előzmény: P-Zs (20371)
P-Zs Creative Commons License 2019.12.04 0 0 20371

Sziasztok! 40 éve  jelent meg rajtam az első folt. Hol jobb hol rosszabb. Kb 1 éve a fülemben is érzem. A bőrgyógyász azt mondta menjek a fülészetre, a fülész azt mondta hogy szerinte nem az.  1 hónapja mind a két fülem eldugult. Kimosták a fülemet de két nap múlva megint eldugult, tanácstalan vagyok. Van valakinek ilyen tapasztalata? 

dajcsesz Creative Commons License 2019.11.22 0 1 20370

Vannak eü problémáim, előtte is voltak. Arra lettem volna kíváncsi, hogy ezek, mint mellékhatások, szóba jöhettek-e a Humira kezelés mellett. Mégis csak az én életem. A SOTE-n kezelnek és ott tradícionálisan szűkszavúak az orvosok.

Előzmény: K 1 (20369)
K 1 Creative Commons License 2019.11.22 0 0 20369

Nem részletezte ,hogy milyen mellékhatások jelentkezhetnek, a Humirás kezelésnél . Megint megpróbálkoztam a váltással, de nem egyezett bele az orvos . Nem az a cél ,hogyha  meggyógyítani nem is ,de ha van rá lehetőség a tünetmentességre, legalább azt megpróbálni elérni ? 

Előzmény: dajcsesz (20368)
dajcsesz Creative Commons License 2019.11.22 0 0 20368

Kedves K1!

 

Régebben napi szinten látogattam a lapot, de kb 3 éve Humira kezelt vagyok, tünet mentes, és így picit okafogyottá vált a fórum látogatása. Viszont ma belépve visszaolvasva próbáltam képbe lenni.

 

Én nem tapasztaltam a Humira mellett mellékhatást. Pedig előtte a testfelszín 50-60 %-a érintett volt és most 3 év távlatában a hajas fejbőrön jön elő itt-ott egy kisebb hámló folt, ami Diprós oldattal heti egy óvatos kezeléssel kontrollálható.

 

K1! Neked mire hívta fel a figyelmet az orvos? Milyen mellékhatásokról beszélt?

 

Köszönettel: dajcsesz

Előzmény: K 1 (20357)
PFS Creative Commons License 2019.11.18 0 0 20366

PSO easy ezt a kéremet és a hozzá tartozó olajat  anno Israel ben vettem  lassan 2 éve mindenkinek ajánlani tudom , kint ott 12o sekel  megrendelve  itthon neten 1oo eu .extra egy héten egyszer szoli .  szinte teljesen kibukott a pikkely sömör.....

B.GY Creative Commons License 2019.11.10 0 0 20365

Öcsém is kap csak ő chronra. Azt hiszem talán a humira mulasztotta el neki úgy ahogy. Ez a harmadik volt a sorba. Évekig szenvedett vele semmi nem használt.Le is százalékolták.

Előzmény: K 1 (20364)
K 1 Creative Commons License 2019.11.10 0 0 20364

jól látod . biológiai terápiások, csak mi ketten.

Előzmény: Kovacs Alfred (20363)
Kovacs Alfred Creative Commons License 2019.11.10 0 0 20363

Értem a lényeget.köszi.ha tudok valamiben segitteni szivesen teszem.csak mi ketten vagyunk ezen a forumon????? Se kép se hang.csak viccelek!

K 1 Creative Commons License 2019.11.10 0 0 20362

A régebbi készítmények, több dolgot blokkolnak az immunredszerben . Az ujjak célirányosabbak és jobb a hatásfokuk is .

Előzmény: Kovacs Alfred (20361)
Kovacs Alfred Creative Commons License 2019.11.10 0 0 20361

Milyen szempontbol jobbak ezek a készitmények?

K 1 Creative Commons License 2019.11.10 0 0 20360

cosentyx 150 mg

Előzmény: K 1 (20359)
K 1 Creative Commons License 2019.11.10 0 0 20359

Pl. Tremfia 100  mg , Taltz 80 mg

Előzmény: Kovacs Alfred (20358)
Kovacs Alfred Creative Commons License 2019.11.10 0 0 20358

Mik lennének ezek a jobb gyogyszerek? A hulio rol ugy fogalmaznak angolul hogy hatása ,,symylari,, vagyis hasonlo a humirához.köszönöm a tájékoztatást.

K 1 Creative Commons License 2019.11.10 0 0 20357

Én stelera 45 mg -ot kapom . Ez annyiból jobb, hogy három havonta 1 szúrás . Lassan három éve kapom, de nem vagyok tünetmentes . Térdek és lábszárakon, vannak kisebb foltok . Amivel én, nem vagyok elégedett, főleg nyáron nem . Egyébként semmilyen mellék hatásról, nincs tapasztalatom . Próbálkozom a váltással, de a doki aszt mondja hogy, max. a Humira jöhet szóba, de nem javasolja, a mellékhatások miatt . Pedig vannak újabb és sokkal jobb gyógyszerek . 

Előzmény: Kovacs Alfred (20356)
Kovacs Alfred Creative Commons License 2019.11.10 0 0 20356

3 honapja kapom.börtünetek 90% eltüntek.szorongásos tüneteim lettek,boka meg térdfájdalmak.te is ilyrn kezelést kapsz?/

K 1 Creative Commons License 2019.11.10 0 0 20355

Engem az érdekelne, hogy mióta kapsz Hulio  kezelést ? Tapasztalsz -e mellélhatást ill. elérted a tünetmentességet vagy az állapotod javulását .

 

Előzmény: Kovacs Alfred (20354)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!