Keresés

Részletes keresés

Özvegy Halpakker Dodóné Creative Commons License 2017.03.17 -3 0 61516

Idefigyelj HEV, igen, én vagyok az. És a véleményem rólad továbbra is ugyanaz. Nyugodtan mutogass ujjal, majd én meg megint előszedem azt, hogy te mit műveltél. Még mindig adós vagy egy rohadt nagy bocsánatkéréssel azért, mert sunyin bemásztál egy magán fórumba, nem jelezted, hogy ott vagy, majd teljesen hamis vádakat terjesztettél itt ezen a fórumon.

 

Jelesül azt, hogy a magán fórum résztvevői elkezdték osztogatni az OKT projekt pénzét. Állításod semmilyen szinten nem volt megalapozva, a magánfórum egyik tagja sem részesedett pályázati pénzből. 

 

Ha jól belegondolok, akkor tulajdonképpen túratársakat sároztál be érdemtelenül.

 

Ez vagy te hírszerzőkém.

 

Hogy a QR kódok terén tévedtem - vállalom.  

 

 

Előzmény: HEV (61513)
Özvegy Halpakker Dodóné Creative Commons License 2017.03.17 -3 1 61515

Túl van lihegve. 

Ha valaki bejárja az országot, de nem pecsétel, akkor is bejárta az országot.

 

Na mindegy. 

Előzmény: Törölt nick (61508)
HEV Creative Commons License 2017.03.17 0 1 61514

Annyival egészítenélek ki, hogy a Hörpölin féle lerövidített szöveg kizárólag az OKT-ra érhető el. (szerencsére, annak idején ezt is kitárgyaltuk, tudom, hogy nem az Ő ötlete volt) 

Én OKT-s  QR kódot még nem próbáltam lehet, hogy az legalább a működő oldalra vezet de az RP-DDK és AK sehova.

Előzmény: csg65 (61512)
HEV Creative Commons License 2017.03.17 0 1 61513

Elnézést kell kérnem, mert nem figyeltem arra, hogy ki is az aki ezeket a hasznos információkat terjeszti itt!

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=143037324&t=9004689

csg65 Creative Commons License 2017.03.17 0 0 61512

Ott a két pont! Most, hogy megnéztem a kód alatti szöveget, már egyértelmű. Az valóban egy szakasz azonosítója, tehát alkalmatlan a pont igazolására, már csak azért is, mert nincs hozzá működő alkalmazás, meg annak a háttere. Legfeljebb elolvasható az a használhatatlanul rövidre visszavágott szakasz összefoglaló, ami a hivatalos honlapon van.

Előzmény: HEV (61509)
garass Creative Commons License 2017.03.17 -1 1 61511

Köszönöm, majd élek vele.

Előzmény: osm (61495)
garass Creative Commons License 2017.03.17 0 4 61510

Már megint olyan témában akadtunk össze, amire azt kell írnom, részt vettem benne.

Az Ódvaskői- barlangszálló építésében és az alatta lévő Ámor forrás foglalásában. Az avató ünnepségen is jelen voltam. Tehát tudom, hogy az a mellvéd, aminek a tábláját beemelted, mire vonatkozik. A második képen van a megoldás. A mellvéd jobb oldalából ahogy látom, hiányzik egy tábla. annak a szövege: ÁMOR-FORRÁS.

Tehát a baloldali szöveg mind az Ámor-forrás foglalására vonatkozik és nem csak úgy egy jubileumi emlékműre.

Amikor a barlangszállót építettük, 6-8 sátorral ott sátraztunk a forrás előtti réten hétvégeken. Mert akkor ott egy kis tisztás volt. Aztán a foglalt forrás kitört, minden felé szivárgott, folyt a víz, csak nem a jobboldali mellvéd mögötti kiépített medencéből. A terület is elmocsarasodott.  A medence ajtót és a forrás névtáblát meg valaki magáévá tette. Így évek óta tévesen turista emlékműként hozza a turistatérkép.

 Ezek még kedves emlékek voltak. Bocs, de kissé bele éltem magam a régi szép időkbe.

Előzmény: Törölt nick (61494)
HEV Creative Commons License 2017.03.17 0 2 61509

'most már telefonnal és QR kóddal is megtehetik ezt, akkor elkerekedett a szeme'

 

Na ettől az enyém is elkerekedett, ennyire tudatlanok lennének egyes sporttársak?  Sajnos lassan oda jut a természetjárás is, hogy a sok valótlanságot addig ismételgetnek amig egyesek azt el is hiszik. 

 

Tessék itt egy QR-kód,  a pecsételő doboz oldaláról.

Ez a link van benne: http://www.dunantulikek.hu/ddk03.html

 

Ugyanez a kód és link van az innen kb. 10 km-re lévő következő pecsételődobozon is, és persze ismétlődik a 25 km-re lévő pecsétnél is.

Nem egyedi a kód, és valójában nem vezet sehova a link. Az értelmetlen és használhatatlan munkáért remélhetőleg senki nem tett zsebre semmit. Ezt persze nem állítom biztosan.

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Özvegy Halpakker Dodóné (61491)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.17 -1 0 61508

Nem ítélek, és nem elhamarkodottan. 

Régóta ez a véleményem, hogy aki a kéktúrázás szinte egyetlen szabályába már az elején beleköt abban semmiféle alázat nincsen a több mint 60 éves mozgalom iránt, és nagy valószínűséggel soha nem is fogja teljesíteni.

 

Régi és gyakran előkerülő téma ez, szerencsére nem kell újrafogalmaznom, elég ha idézek régebbi hozzászólásokat amelyek tökéletesen fedik a véleményemet.

 

Annyi baj legyen:

 

"...Lehet túrázni a kéken pecsétgyűjtés nélkül is, lehet pecsételve is, de ahhoz, hogy a kéktúra teljesítésünket hivatalosan elismerjék, néhány szabályt be kell tartani a pecsételéssel kapcsolatban.
És igen, ki lehet játszani a dupla pecsételést, hogy kétszer nyom az ember, de nem sok olyan módszer van, amit nem lehetne. Ha kötelezővé tennék a gps track leadását, egy óra alatt írhatnék olyan scriptet, ami legyártja a gpx-et, tetszőleges dátummal, és megadott sebességhatárok közt ingadozva. A mozgalom kiírói a szakaszhatáros pecsételést választották ellenőrzésnek, és ez senki előtt nem lehet ismeretlen, mert ott van a megvásárolt füzet elején. Lehet más szabályok szerint is játszani, de akkor ne kérjük, hogy az okt nevű játék szabályai szabályai szerint ismerjék el tettünket.
Az egyik kéktúrázik, a másik túrázik a kéken."

 

2015 februári saját véleményem nagyjából ide is passzol, vonatkozik a pecsételést, mint 65 éves szabályt rögtön felrúgni akarókra is.

Láthatod hogy a véleményem azóta sem változott, ezt ma is írhattam volna:

 

Olyan divat-turistáknak pedig akiket a városokban is szoktam látni több százezres szerkókban, botokkal pózolva sétálgatni eszébe ne jusson elindulni rajta, akik már az első száz km-en, GPS-szel a kézben nyavalyognak hogy hiányosak a jelzések, meg nem tökéletes a bélyegző lenyomata. Olyanoknak akiben a tisztelet és az alázat legparányibb jele sem érhető tetten a kéktúra iránt.

 

Akiknek például a bélyegzőhelyek fórumán az első bejegyzései szinte mind kritikák, ahelyett hogy örülne hogy kéktúrázhatott. Na, az ilyen maradjon inkább otthon, ha meghallja hogy szar a jelzettség, nincsenek pihenők, hidak, vagy éppen gazos az ösvény, mert nem is akar igazán kékezni és megkockáztatom a Dunától keletre nagyjából Romhány után már nem is nagyon fog eljutni úgysem,mert kezd macerássá válni a buli.

 

Naív és konzervatív idealista vagyok? Az. 

Meg lehet hogy egy kicsit hülye is, de vállalom! :-)

 

 

 

 

Előzmény: Özvegy Halpakker Dodóné (61498)
garass Creative Commons License 2017.03.17 0 5 61507

Az első mondatod kérdésére alább sokat, írtunk.

Igazad van, rengeteg a változás. De ennek ma oka van. Korábban soha nem volt lehetőség ekkora felújítási munkát elvégezni az ország turistaútjain. Időközben elszaporodtak az illegális utak, elhanyagolt utak, hibás utak, többszörös jelzettségű párhuzamos utak, a látnivalók küszöbéig vezetendő elméletek és még sorolhatnám. Most van alkalom arra, hogy ezeket felülvizsgáljuk, és ahol szükséges, módosítsuk, egyszerűsítsük, racionalizáljuk az úthálózatunkat. Mi itt borsodban legalább is már két éve ezen dolgozunk. Ez persze most változásokat jelent, sok változást. De amíg van pénz addig kell ezt kihasználnunk. Aztán remélem minden letisztul, mint ahogy ez talán már a Zemplénre lassan elmondható.

Türelmet kérünk.

Elismerő szavaidat ezúton is köszönöm. Sokáig kellene visszaolvasnom, míg valaki köszönetet mondott és nem támadott, követelt eddigi erőfeszítéseinkért.

Előzmény: Özvegy Halpakker Dodóné (61491)
garass Creative Commons License 2017.03.17 -1 3 61506

Gratulálok!

Kívánom, annyi örömöd legyen a jövőben a túrázásból is, mint amennyire a rád eső részt letudtad.

Előzmény: Csuhás (61490)
garass Creative Commons License 2017.03.17 0 2 61505

Jól mondod. Sokkal több még ma is, aki a GPS előtti állapotban túrázik. Mert a tájékozódáshoz nem kell a műszer. De műszerrel is el lehet tévedni.

Előzmény: Törölt nick (61484)
garass Creative Commons License 2017.03.17 0 1 61504

E bejegyzésed kapcsán most én kérdezek. Milyen céllal lett létrehozva az OSM? Talán nem csak "a sűrűn járt főútvonalak" út formátumú térképi ábrázolása volt a cél?

Mert a többit "most én jelenleg egyik térkép esetében sem merem kijelenteni."

A "mindenki festés" lehetőségének lebonyolítását meg javaslom, érdeklődd meg kollégád, Oláh Tamástól. Tökéletesen elmagyarázza, hogy vannak előmunkások és dolgozók. A végeredmény pedig egy egységes, szép, járható jelzéssor.Csak csinálni kellene, nem másokra hagyatkozni.

Előzmény: jzp2107 (61483)
garass Creative Commons License 2017.03.17 0 2 61503

Itt csak az utolsó gondolatodat emelném ki, a tanösvények egy csődhalmaz. a zarándokutak is kezdik túlnőni az úthálózatok kapacitását. A HEV által ide sorolt Tematikus utak pedig egy nagy erőlködés volt, amit jellemzően már az MTSZ is lereagált azzal, hogy az elkészített öt éves felújítási tervbe azokat nem is kellett beterveznünk.

Előzmény: Törölt nick (61480)
garass Creative Commons License 2017.03.17 0 3 61502

Tökéletes az egyetértés közöttük. Nincs mit hozzátennem.

Előzmény: HEV (61479)
garass Creative Commons License 2017.03.17 0 2 61501

Amit írsz, az valóban marhaság, de be kéne fejezni a mondatot. Aki nem útépít, az meg fizet. Útdíj, útalap, úthasználat... Mert az állam felépíti helyettünk, mi meg fizetünk érte adóban, benzinben.

Előzmény: Törölt nick (61478)
garass Creative Commons License 2017.03.17 0 3 61500

A Te konokságodat és tenni akarásodat csak tisztelni tudom, még ha magános farkasnak is tűnsz néha. Amit leírsz, az is tükrözi korábbi tapasztalataidat.

Egy dolgot azért nem fogadnék el. Nevezetesen, mindenki azt fessen, amit akar, engedély nélkül. Ez átláthatatlan káoszt eredményezne, amiből épp most szeretnénk kilábalni. A turistautak regisztrált nyilvántartása elengedhetetlen, ha azokat el akarjuk ismertetni és fenntartatni állami szinten. A mai jogszabályok alapján e nélkül bármely utat lezárathatnak, megszüntethetnek. Ez a turizmus létét is bizonytalanná teheti.

Bizony, kell az engedélyeztetés, kell a felújítás, a felmérés, ami alapján összeállhat az országos regiszter. Mert ez a mi sportpályánk. Ami jelenleg csak mi mondunk és gondolunk, de mások más jogi állásponton vannak.

Előzmény: Güsziológus (61476)
Özvegy Halpakker Dodóné Creative Commons License 2017.03.17 -1 0 61499

Van online pecsételőfüzet. Lehet rá regisztrálni és ott lehet gyűjteni a pecsétet.

Vagy valami ilyesmit láttunk fél -egy éve.

Előzmény: csg65 (61497)
Özvegy Halpakker Dodóné Creative Commons License 2017.03.17 -2 1 61498

Tibi, már megint elhamarkodottan ítélsz.

 

Számos ember volt és van, aki úgy kéktúrázik, hogy nem pecsétel. Hucul is az utolsó X körét úgy csinálta végig, hogy nem pecsételt.

Előzmény: Törölt nick (61492)
csg65 Creative Commons License 2017.03.17 -1 0 61497

Hát, a QR kóddal való igazolás még bizton nem működik. Nem tudja esetleg valaki, hogy a dobozokon lévő kód hova is visz? Én még nem próbáltam.

Előzmény: Özvegy Halpakker Dodóné (61491)
garass Creative Commons License 2017.03.17 0 2 61496

"Nem várható el senkitől, hogy saját szabad idejéből, energiájából ingyen tevékenykedjen." Ezt nem HEV-nek, inkább jzp-nek kellene címezned.

Egy "országos profi gárda" hol tudna évi 4000km utat felújítani? Mert ugye az idei tervekben ezt várják el tőlünk. Ehhez várná el még más, hogy többletmunkával járuljunk hozzá a térképfrissítésekhez is. 

Ezt külső munkásokkal csak főállásban lehetne végezni, annyi pénz meg nem áll rendelkezésre. Már ez is 300 millió, amit a kormány erre szán.

A sokszínűség alatt nem tudom mire gondolsz, de a turistautak jelzése egy rendszer, aminek vannak előírásai. Ezek betartásával igyekszünk az ország útjait rendbe rakni. A térképi ábrázolásuk ma nem tudja ezt még időben követni. Mint alább is olvasható, nem készültek fel ekkora feladatra.

Előzmény: pozo (61474)
osm Creative Commons License 2017.03.17 -1 0 61495

Térkép hiba esetén javasolnám ezt használni:

http://turistautak.openstreetmap.hu/turutszerkeszto.php

Itt rajzolhatsz a térképre és bármilyen új jelzést,hibát jelezhetsz,új jelzést  és visszajelzést is kapsz.
Track és kép nélkül is működik.

Előzmény: garass (61488)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.17 -2 0 61494

 "...Apró példa, korábban több kiadványon keresztül Tardona focipályája nem, vagy hibásan szerepelt a térképeken. Ma is van ilyen, az Ámor-forrás helyén Turista emlékmű megnevezés van már több kiadásban is...."

 

Garass, kezdem utálni magam hogy téged mindig hazai pályán, éppen a Bükkben foglak meg. :-))

Sok mindent lefotózok, mert ki tudja mire lehet még jó... így aztán az Ámor-forrás mellett kialakított turista emléktáblát is lefotóztam.

Szóval a lényeg az hogy a térképek bizony helyesek!

 

 

Szöveg:

" A szervezett magyar turisztika megalakulásának 100. évfordulója alkalmából építették a Kazincbarcikai Vegyész természetjárók 1973"

 

Bocsika, nem direkt volt! :-))

 

 

 

Előzmény: garass (61488)
garass Creative Commons License 2017.03.17 0 2 61493

A korrektség kedvéért, ezt írtad: "nem lenne baj ha a jelzésfestők (ellenőrök), ... ...feltennék a térképre"

Én erre válaszoltam, a festőket megvédve, mellesleg Tamással, HEV-vel és másokkal is, - akik ismerik a festési körülményeket - egyetértésben.

Régebben már azt is kifejtettem, hogy a GPS nem annyira elterjedt turista körökben, mint ahogy álmodozunk róla. A mi festőink gyakorlatilag nem rendelkeznek ilyen készülékekkel. Többségük 60 év fölötti. Nem is lesz nekik. Csak tökéletesen ismerik a területet és vállalják  a "koszban, mocsokban" is az első osztályú minőségű jelzésfestést. Önzetlenül, mert nekik aligha kell e jelzésekre támaszkodniuk túra közben. 

Saját példámat is leírom, én már öntöttem le a fényképezőgépemet munka során. De annak is nyoma van rajta, hogy milyen színnel dolgoztam éppen. Ezért ezt és pláne egy más tulajdonát képező GPS-t nem teszek kockára. 

A végeredmény ebből, amit kérsz, az bizony többlet munka, többlet dokumentáció és nem 3 perc, mert a múlt évben 212km lett volna ismételt bejárással. De ugye nyártól őszig festettünk, ősztől télig meg ellenőriztünk (itt a fenti zárójeles idézetre célzok). Mikor is tegyünk fel bármit is a térképekre? Miért ezeknek az embereknek a bőrére játszol? Talán bővíteni kellene a felmérő létszámot és uram bocsá', az éves bejárások nagyságát. Mi már az idén bejártunk ennyi távot, hóban, fagyban, mert az MTSZ felé meg kellett adnunk a telepítendő jelzés-oszlopok listáját.  Ha Ti ennyien térképeztek, ahányat felsoroltál, már most mondom, becsődöl a dolog, ha véghez tudjuk vinni a tervezett ötéves felújítási tervet.

Ezt nem illik azok nyakába terhelni, akik amúgy is keményen ki veszik a részüket a munkából a turista társadalom érdekébe. Talán egymás mellett kellene tenni nem az amúgy is dolgozóról még több bőrt lenyúzni.

A provokatív kérdésed azért sem jó, mert talán én már akkor festettem, amikor Te még csak egy kéjes gondolat voltál. Már akkor önként vállaltam, akkor sem kérdezték meg tőlem, miért. Ezért ez számomra nem is kérdés.

A végére még egy megjegyzés. Ha öt év alatt ennyire jutottatok, akkor az elég szerény eredmény. Talán a módszeren is kellene változtatni.

 

Előzmény: jzp2107 (61470)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.17 -2 1 61492

A bélyegzés körüli nyűgösködésről sokszor esett már szó, ez az utóbbi időben nagy divat lett.

 

Kéktúra Ellenőrök nicknevű társunk (társaink) ide jól illeszkedő hozzászólása:

 

"Alapvetően miért van az, hogy a harminc-negyven éves füzeteket beadók teljesítéseinél nincs semmi problémánk? Miért van az, hogy ők zokszó nélkül kétszer stempliztek mindenhol, ahol kellett? Ők miért nem lazáskodtak? Bizony, nagyot fordult a világ a rendszerváltást követőn. Sajnos, az élet egyre több területén látjuk azt, hogy a szabályok lassan kivesznek a mindennapokból. Kultusz lett a deviancia ünneplése, a bűnösök mentegetése. Nem akarom elvi síkra terelni ezt a beszélgetést, de megfontolandó lenne visszatekinteni az időben, hogyan is változott meg az utóbbi időkben az emberek szabályokhoz való viszonyulása!
Nem sokat tudunk tenni ez ügyben, talán csak annyit, hogy azon a szemétdombon, amit egy kicsit mi is a magunkénak érzünk, próbáljuk betartani és betartatni a szabályokat. Azokat, amiket közmegegyezéssel elfogadtak a kéktúrát járók több mint hatvan éve, és amely szabályok megadták a kereteket ehhez a mozgalomhoz.

 

Vaskalaposak-é lennénk emiatt? :-)))"

Én azt gondolom hogy aki a kéktúrázást azzal kezdi hogy nem akar pecsételni az nem is akar igazán kéktúrázni sem. 

(A gyerekek nálam például kifejezetten szerettek pecsételni, általában ők akarták beütni az aktuális bélyegzőt a füzetekbe.)

 

Előzmény: Özvegy Halpakker Dodóné (61491)
Özvegy Halpakker Dodóné Creative Commons License 2017.03.17 -1 0 61491

Nem lenne egyszerűbb a folyamat, ha a térképkészítő az ellenőrtől az elfogadások után kapna egy GPS track-et?

 

Az igazság azonban sajnos az, hogy a sok és folyamatos változást szerintem lassan nem lehet majd lekövetni papír alapú térképekkel és ide is egyre inkább be fog törni az online világ.

 

Amit csináltok, az teljesen rendben van, az elmúlt hetekben néhány szakaszt újra jártam és térkép se kellett, olyan jók voltak a jelzések. És a munkának meg is van az eredménye, mert az erdő mindkét hétvégén tele volt túrázó baráti társaságokkal és családokkal és mindegyiknél ott volt vagy a kéktúra pecsételőfüzet vagy az atlasz, tehát kékeztek.

 

 

Nagyon megérte megcsinálni a projektet.

 

Azonban az online világra kell lassan itt is átállni.

Nagyon sokat árult nekem el az, hogy egy a Getén túrázó család családfője elárulta, hogy a család kékezik, de nem pecsételnek, mert idegesíti őket a pecsételőfüzet. Amikor mondtam, hogy most már telefonnal és QR kóddal is megtehetik ezt, akkor elkerekedett a szeme és máris váltott, hogy akkor ezt viszont mostantól nézni fogja.

 

 

 

Előzmény: garass (61488)
Csuhás Creative Commons License 2017.03.17 -1 4 61490

Gond egy szál se, van a jelvénytablómon néhány jelzéses kitűző amit Tarnai Feri ( Kalandozók klubja ) osztogat a jelzésfestésben résztvevőknek. Volt nálam gps, az új jelzés fel is került a tuhura. Szvsz a kötelességből a rám eső rész ezzel letudva.

 

 

Előzmény: garass (61489)
garass Creative Commons License 2017.03.17 -2 1 61489

Szívem szerint erre a provokatív mondatodra nem is válaszolnék, de HEV is reagált, amivel tökéletesen egyet értek.

Milyen jogon vársz el Te a jelzésfestőtől bármit is? Előbb tisztázd magadban a Te kötelességeidet e téren, azokat teljesítsd és aztán állj elő a jogaiddal.  

Előzmény: Csuhás (61468)
garass Creative Commons License 2017.03.17 0 4 61488

Tamás egy gyakorlott jelzésfestő szemszögéből szólt hozzá. Minden mondatával egyet tudok érteni.

Röviden, hogyan történik a papír alapú térképek hibajavítása. Először is, minden térképen többnyire az impresszumban ott a felhívás, hogy ha bárki hibát észlel, hol, hogy lehet azt jelezni.

Ezen túl a kiadó/szerkesztő, aktuális időpontban megkeresi az illetékes szervezeteket, hogy kérje a térképén észlelt hibák listáját. Február végén kaptuk a kérést, hogy a Gömör–Tornai-karszt és Cserehát (+ Aggtelek, Jósvafő melléktérkép) aktualizálására sor kerül, az esetleges javítanivalókat adjuk meg.  Már jelezték azt is, hogy a közeljövőben Zemplén térkép/kalauz aktualizálások is lesznek. 

Az első esetében a javítandók, módosítások elküldése a napokban meg is történt. Most csak azért kell izgulni, hogy az idei felújítás során ne álljon elő olyan váratlan helyzet, ami miatt azonnali változást kell eszközölni, mert ha a térkép előbb kerül lezárásra, nyomdába, akkor máris hibás lesz. Ez állt elő tavaly Sátoraljaújhely körzetében és Komlóskán is, amikor a kiadó hamarabb dobta piacra térképét, mint ahogy a festési munkák  elkészültek. Így állt elő, hogy a jelzett területek jelzésváltásai, útvonal módosítások nem kerültek be a friss kiadásba. Tanulság: mindig meg kell várni egy út  tényleges befejezését, csak akkor kerüljön a térképre. A térkép utánkövető, ő a valóság képi mása és nem a tervezeteké.

Ezért javasoltam alább, hogy az idei pályázati útlista alapján lehet tervezni a felméréseket. Ez nyártól már aktualizálható. Nem a festőnek, mert ő még festeni fog őszig. Pláne nem az ellenőrnek, mert ő még ősszel is ellenőrizni fog, akár novemberig is, mint tavaly is.

A leírt oda-vissza kapcsolat a térképszerkesztővel nem mai keletű, már hosszú évek óta fennáll, bár hibák ennek ellenére vannak és lesznek, de a lényeg, ők jelentkeznek a kéréseikkel és nem követelőznek. Ennek fejébe a kiadvány tiszteletpéldányát megkapjuk.

Nem ilyen kedvező a tapasztalat, ha valaki csak úgy bejelent feléjük egy vélt hibát. Apró példa, korábban több kiadványon keresztül Tardona focipályája nem, vagy hibásan szerepelt a térképeken. Ma is van ilyen, az Ámor-forrás helyén Turista emlékmű megnevezés van már több kiadásban is. Sorolhatnám, de vannak pozitív tapasztalatok is.Ezekből lehetne meríteni.

Mi feléjük sem trekket, sem fotót nem küldünk. Ha túl bonyolult a dolog, térkép kivágaton javított változatot adunk. A többi az ő dolguk.

Előzmény: olahtamas (61466)
garass Creative Commons License 2017.03.17 -1 1 61487

Hoppá! Míg én a Dél-Bükköt járom, itt izzik a fórum. Megpróbálom bekapcsolódni, mivel több oldalról is érintett vagyok a témában. De csak a lényeges dolgokra reagálnék, mert ma is volt elegem a térkép, digi térkép hibákból, ami kellően lefárasztott.

 

HEV javaslatát én is támogatni tudom. Majd Tamásnál ki is fejtem kissé. Itt annyit módosítanék a dolgon, hogy nálunk ha valaki bevállalja és becsülettel végig dolgozza az adott útszakasz felújítását, az arányosan meg is kaphatja a felújítási díj ráeső részét. Cserébe színvonalas munkát várunk el.  

Előzmény: HEV (61465)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!