Nagyon érdekes! "Átnyálaztam"...és számomra igen feltűnő hogy kimondottan kevés magánfőző kapott érdemi helyezést! Vajon miért? Nem volt kevés összeg (3 E ft/minta !!!) a nevezési díj,ez igaz! Nehezen tudom elhinni hogy nem tudnának azon a vidéken jó pálinkákat főzni az otthoni regisztrált magánfőzők,vagy hogy kevesen lennének...Valahol máshol van elbújva az igazság...:))
5-10 sec egy mérés (pipettával felszív, rácsöppent, lezár, belenéz, letöröl). Annyira egyszerű, hogy a múltkor a -nagyon kiskorú- unokám mérte végig a tisztázást. :-)
"Gyári" szeszekkel és tisztaszesz-víz eleggyel vissza mérve is kellően pontos, ráadásul hőkompenzált.
Volt már 1 fokolóm , de gyanítottam , hogy csal mert mindenki erősnek érezte az 50 fokos pálinkát, aztán most vettem ezt, amit ez 46osnak mér a régi 40esnek, amit ez 51nek a régi 48-nak mért, szóval becsapott, remélem ez közelebb áll a valósághoz, majd összevetem valahogy egy hitelesítettel. Vagy egy főzdés pálinkával.
:)) Tudom en magamat hova tenni...ennyire azert nem kalandoztak el a gondolataim...persze jo lenne olyat is elerni...:)) (Kulfoldi menus telefonom nem ismeri fel az ekezeteket,de orulok hogy te mar felre ertettel meg ironikusan is....:)) )
És abból mi lesz? (Szükség esetén csapvízzel hígítom az alszeszt 25 százalékosra és a pálinkát fogyasztási töménységre. Aki ezek után bármit megállapít a deutérium arányából, annak én a főtéren, fényes nappal, zeneszó mellett...)
Pálinkát szeretnék borospincében, üvegpalackban elrakni hosszú időre (15-20 év). Hogy zárjam le az üveget, hogy a pálinka minőségét megtartsa ilyen hosszú ideig? Arra gondoltam, esetleg le is ásom a földbe, hátha még ez is segít a dolgon...
Régóta figyelgetem, főleg az üstházas hozzászólásokban, hogy egészen az üst fenekéig akarjátok emelgetni az égőket. Nem vagyok kifejezetten kazános szakértő (habár csináltam már egy párat), de szerintem tökre felesleges egy ilyen nagy teljesítményű égőt olyan közel emelni. Szerencsénkre a hő felfelé száll és szerintem csak az egészséges lángképet rontjátok azzal, hogy az égőt 3-4-centire teszitek az üst aljától.
A 10-20KW-os gázégők akár 10-20-centi távolságból is kellő hatásfokkal (talán még jobban is) melegítik az üst alját, mintha szinte ráteszitek. Meg kell nézni a nagykonyhai zsámolyokat, és ahhoz arányosítani.
Ott sincsen ráragasztva a gázrózsára a fazék alja. És ez nem véletlen.