Ebbe a topikba várunk kezdő és profi makrósok fotóit. A fotók mellé írhattok adatokat, a készítésével kapcsolatos technikát is. Jelenleg létezik egy technikai topik is ami Makró fotózás címen megtalálható ezen az url címen: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9057201
Az adásvételi postok szerzőit a moderátorok kitiltják innen!
Szép munka, gratula! Egy dolgot azért ne feledj, jó makrót kézből is lehet készíteni, megfelelő, jó objektívvel, de annak hiányában, már sokkal kevesebb az esély.
Itt teljesen új vagyok, köszöntök minden fórum társat.
Nézegettem a csodálatos makrófotókat és kedvet kaptam ehhez a műfajhoz.
Azzal kezdtem, hogy építettem egy makróállványt a gömbfejre. Szerencsére volt a műhelyemben minden alkatrész és gép amire szükségem volt. Íme néhány kép:
Bírom a kritikát, ne kíméljetek. A nóniuszon tíz egység 0.05 mm. A gépet egy gyors cseretalp rögzíti, nem akarok állványcsavarral küszködni.
laikusként kérdezem, hogy milyen gépet/obit ajánlanátok rovarok hobbi szintű fotózásához? Hasonló képeket szeretnék készíteni, mint amiket itt a topikban láttam. Régen volt egy F75 szettem, de digitálisból még csak kompakt volt a kezemben.
Mindenképpen DSLR gépben gondolkodjak, vagy megteszi valami komolyabb bridge (pl. Coolpix p900) is? Árban az említett p900 lenne a teteje, amit az egész cuccra szánnék. Köszönöm.