Keresés

Részletes keresés

otifoti Creative Commons License 2016.07.15 0 1 126244

Hát, bizony, bizony! Aki, annak ellenére, hogy széles vállait rengeteg arany érem súlya nyomja és szerény tud maradni, az az igazi mester.

Előzmény: snapszmester (126240)
Figyelget Creative Commons License 2016.07.15 0 1 126243

Persze, lehetséges. Főzd minél előbb! 

Előzmény: bekom (126236)
gabor0036 Creative Commons License 2016.07.15 0 0 126242

Mit nem "vágsz" rajta? Sztem mindenki "vágja" a témát... :D

Előzmény: Törölt nick (126232)
schankox Creative Commons License 2016.07.15 0 0 126241

Lehetséges.

Előzmény: bekom (126236)
snapszmester Creative Commons License 2016.07.15 0 2 126240

Nagyon egyetértek, hatalmas teher, de könnyű annak szerénynek lenni akinek nincs oka dicsekedni. 

Előzmény: otifoti (126239)
otifoti Creative Commons License 2016.07.15 0 2 126239

A szerénység az egy olyan teher, hogy abból mindenki hátára lehet még tenni egy picit, akkor is ha maga úgy érzi, hogy az ő vállára már nem fér semmi sem.

Előzmény: snapszmester (126238)
snapszmester Creative Commons License 2016.07.15 0 2 126238

Lennék én szerény, de nincs mire.

Előzmény: otifoti (126219)
otifoti Creative Commons License 2016.07.15 0 2 126237

Én, pár esztendővel ezelőtt, munkámból kifolyólag napi rendszerességgel használtam pH mérőt. Az is kombinált elektródot tartalmazott.

 

Mielőtt a készülék használatba lett véve, az elektródot 0.1 mol-os HCl oldatban kellett 24 óráig áztatni, hogy a kerámiaszűrőre kikristályosodott KCl leoldódjon. A 24 óra elteltével desztillált -és nem ioncserélt- vízzel többször le kellett öblíteni, s utána 24 óráig desztillált -és nem ioncserélt- vízben áztatni. Ezután mérésre alkalmassá vált az elektróda. 

Az elektróda tárolása desztillált -és nem ioncserélt- vízben történt. Lehet tárolni légszáraz állapotban, de akkor minden mérés előtt az előkészítés folyamatát el kell végezni, ezért célszerűbb desztillált -és nem ioncserélt- vízbe tárolni. Gondos használattal és tárolással az elektróda élettartalma egy esztendő. 

Ja, egy komoly elektróda, mely nem tartalmazza  a mérőműszert, többszöröse az olcsó kínai cuccnak.

 

Ezek után mit vársz a kétezer forintos kínai csodától. Csoda, hogy egyáltalán működik. Én gyakran el szoktam gondolkozni, hogy mennyit kereshetnek azok a munkások akik készítik ezeket a cuccokat, ha nálunk, úgy hogy áthajózták a fél világot 2000 forinttért lehet megvenni. Pláne úgy, hogy még a posta is ingyen van.

Előzmény: mili70 (126225)
bekom Creative Commons License 2016.07.15 0 0 126236

Sziasztok!

 

Új vagyok itt a fórumon. Lenne egy nagy kérdésem. Meggy és körte cefrét csináltam  idáig, 2 3 hét  volt a kész cefre ideje. Most viszont megdézsmáltam asszony elöl a kajszi termésünket. :) Pincében van a cefre, 20, max. 22 fok volt lent. Nekem is egy nap volt az intenzív forrás, és 5 nap után nem érzek már benne cukrot és bunda sincs rajta. Co kevés gyufa max a közvetlen közelében alszik el. Lehetséges hogy ilyen gyorsan kiforrt?

 

 

Köszönöm a segítséget:

 

Norbert

öreg_néne_b Creative Commons License 2016.07.15 0 0 126235

Pedig igaza van, éretlen gyümölccsel nem érdemes foglalkozni, jó pálinka nem lesz belőle, nem éri meg a ráfordítást.

Előzmény: Törölt nick (126232)
hevezoli64 Creative Commons License 2016.07.15 0 1 126234

Üdv.!

Én elhajítottam. Vettem kínait, kínlódtam, majd azóta tapasztalati átlagmennyiséggel savazok. Így nem tudom, hogy mennyi a pH, de kevesebb, mint ha nem lenne benne az akkusav.

Előzmény: mili70 (126225)
hevezoli64 Creative Commons License 2016.07.15 0 0 126233

Hát igen.....)

Előzmény: gabor0036 (126227)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.15 0 0 126232

? Ezt most nem "vágom"értelmezni sem tudom a megszólítást.

Előzmény: gabor0036 (126227)
endrepp Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126231

A főerjedés lehet, hogy lezajlott, de attól még böföghetne.

Előzmény: a_kis_donatellácska (126229)
endrepp Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126230

Valahol elszökik a CO2, azért nem kotyog. Nem zár rendesen a fedél pl. Esetleg megállt, mert magas a cukorfoka. Az, hogy befejeződött nem túl valószínű szerintem..

Előzmény: a_kis_donatellácska (126229)
a_kis_donatellácska Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126229

Üdvözlet!

 

Olyan előfordulhat, hogy a főerjedés lezajlik kb. 24 óra alatt? Budafokival oltottam be az őszi cefrémet és délutánra meg se nyikkant a böfögő-röfögő cső .

Figyelget Creative Commons License 2016.07.14 0 3 126228

Szia! 

Szerintem ne küzdj vele!

Csak csalódni fogsz, meg egy csomót feleslegesen melózni vele. 

 

Előzmény: Törölt nick (126226)
gabor0036 Creative Commons License 2016.07.14 0 1 126227

Figyu Csanek. Ne pazarolj sztem semmit abba a még szinte félérett gyümölcsbe. Inkább legyen kevesebb de az legyen olyan aminek lenni kell! 

Előzmény: Törölt nick (126226)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126226

 Kísérletezek egyet kényszerhelyzetemben.Sosem tettem még hasonlót.Összeszedem féléretten azt amit a tegnapi jégvihar levert a földre. Korai körte és a nyári alma ledarálva már a 4 Db 60-as 3 Db 30-as hordókban,kis napfénnyel. Ez a táblázat amit régebben kinyomtattam magamnak,megadta az útirányt a beoltásra. Most várom majd a csodát arányosítva hordónként a dupla adag pekting bontó hozzátételével.Véleményem szerint 8-10 nap múlva már többet kellene látnom,éreznem,tapasztalnom hogy mit követtem el jól,vagy rosszul a félérett nyersanyaggal. Max kilököm a kertbe az összes hordó tartalmát és elásom. pálinka techn A4 4 old 2014 02_pálinka techn A4 4 old

mili70 Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126225

Jogos, de akkor hogy a búbánatba mutatnak azonos értékeket a pufferfolyadékokban?  Most már abban sem vagyok biztos, hogy az enyém pontos-e? Megpróbálok keresni valami hivatalos mércét és összehasonlítom. Viszont ha az enyém pontos, akkor esélyes, hogy az összes ilyen sárga kínai remek pontatlan? ( nem is kicsit )

Előzmény: otifoti (126218)
otifoti Creative Commons License 2016.07.14 0 2 126224

Aki úgy érezte, hogy győzött, az mind .....!?

Előzmény: Törölt nick (126223)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126223

:))

Előzmény: otifoti (126222)
otifoti Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126222

Hát, a parasztok!

Előzmény: Törölt nick (126221)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126221

és ki nyert?

Előzmény: otifoti (126220)
otifoti Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126220

Ezért az "olvass vissza"-ért régebben már kitört a parasztlázadás! :-))))))

Előzmény: endrepp (125916)
otifoti Creative Commons License 2016.07.14 0 1 126219

Hej! Pedig a szerénység nagy, férfi erény.

Előzmény: snapszmester (126013)
otifoti Creative Commons License 2016.07.14 0 1 126218

Egy kettő ezer forintos masinától ne várt el, hogy olyan legyen mint egy tizenötezres.

Előzmény: mili70 (126156)
tanca1 Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126217

ok, köszi

Előzmény: endrepp (126216)
endrepp Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126216

Királyleányka szőlőpálinka.

Ha ragozni szeretnéd: Egészfürt feldolgozásával készült királyleányka szőlőpálinka. :)

(Mondjuk bornál az egészfürtös feldolgozás azt jelenti, hogy a fürtöt préselik (általában kíméletesen), így kapni a legtisztább mustot, de itt pálinkáról van szó, ezért sztem. használható a kifejezés, annak ellenére, hogy daráltad.)

 

Előzmény: tanca1 (126214)
sogi01 Creative Commons License 2016.07.14 0 2 126215

                                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (126176)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!