Keresés

Részletes keresés

nidasz Creative Commons License 2016.05.01 0 0 15046

Sziasztok!

A következőben kérném a segítségeteket.

Van egy Hyundai hhv-650x típusú vízszűrős porszívóm. 4 szívási erősség között lehet állítani, de már 2-es sebességen durran egyet és utána nem szív. A motor működik tovább, fújja kifele a levegőt, de nem ott szívja ahol kellene (nem tudom hol). Szétszedtem, kipucoltam de a jelenséget továbbra is produkálja. Viszont ha szűrők nélkül rakom össze, akkor simán 4-es fokozatig fel lehet pörgetni a motort, rendeltetésszerűen működik. Ebből gondolom, hogy a hepa szűrőket kellene kicserélnem.

Valaki akinek van/volt ilyen készüléke tapasztalt már ilyet? Tényleg csak a szűrő lehet a baja?
Valamint hol lehet ehhez a típushoz való szűrőket kapni? 3 napja bújom az internetet, keresek, de nem találok még csak hasonlót sem.

Előre is köszönöm az esetleges segítséget, tanácsokat.

Üdv, Leó!

tomtyi Creative Commons License 2016.05.01 0 0 15045

Nálunk nincs ilyen, szerencsére. De az érintetteknek jó lesz, amit írtál.

Előzmény: Törölt nick (15043)
Zeki_ Creative Commons License 2016.05.01 0 0 15044

Az ócska porszívó az ócska porszívó, és szar vele takarítani. Vagy inkább ideg, nyűg, szopás.

Van a cégnél egy Zanussi Parketto Cyclon Power, na az a szopás kategória (ZAN7830EL) .

Pár hónapja videót is tettem be róla, nagy fostalicska gép az. Pedig anno 25-ért vette a cég.

Rövid a kábel, a kábelvisszahúzó hol működik hol nem, van amikor nem akar kihúzva maradni a kábel, a teljesítménye drasztikusan tud csökkenni, ha megnyomom a tartály oldalán a gombot, hogy lefele kinyíljon a fedél, és a por kiessen belőle, akkor a darabos leesik a kukába, a por meg száll amerre gondolja... miközben húzod magad után a  földön, ugrál fel az eleje, mert a cső csatlakozás nagyon lentről indul - erről tettem be anno videót. Amikor húzod ki a kábelt hátul, tedd rá a lábad, különben felborul.

Amúgy most van valami pontgyűjtő akció az auchanban, és ha a philipses kuponfüzetbe beragasztod, olcsóbban vehetsz meg egy philips porszívót. Talán 36 körül lesz 50 helyett.

Előzmény: pzxx (15040)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.01 0 0 15043

Ha majd beledöglesz már akkor a legegyszerűbb kidobni a szőnyeget és helyette olyat letenni ami nem háziportanya. PVC a legjobban takarítható, és nem hideg. Aztán a padlólap, parketta, laminált. Pvc-t felsepred, és ecetes vízzel felmosod. Ha a porallergia annyira erős mindenképpen ezt ajánlom, 1 hét alatt elmúlik minden kínod.

Előzmény: tomtyi (15042)
tomtyi Creative Commons License 2016.05.01 0 0 15042

„az én VALÓS tapasztalataim”

Nagy eséllyel szerencsére nem vagytok allergiások a házi porra.

Samsung SC8796 HEPA.

„A portartályt könnyű üríteni, fedelének köszönhetően csak a kukába öntéskor keletkezik némi por, de azt én kint a kukáknál csinálom.”

Ennek – ugyebár – csak részben az az oka, hogy ne dolgozz feleslegesen, azaz nem kerüljön vissza ez egyszer már összegyűjtött por. Ennél fontosabb ok, hogy az allergiásoknak ne kerüljön vissza a levegőbe a legkisebb mennyiség sem a poratka hulladékból. Normális gépeknél a fenti videó eredményének és az ürítés idején a por visszakerülésének elkerülésére tömítik a gépeket és látják el a kivételkor automatikusan záródó porzsákkal.

„A HEPA szűrőn csak 1,5 év után kezdett látszani a por”

Lásd a videót!

paplanfa

A biztosítóknak sem az a baja, hogy nem lehet egy totálkárnál kevesebbre tört autót megjavítani, hanem hogy a javítás nem éri meg. Ezért lett a gazdasági totálkár kategória. ;)

pzxx

„Nem hiszem hogy a Miele bír is 20 évet hogy megérje az árát.”

Kérdés, hogy csak az ár számít-e? Vagy millió más dolog.

Előzmény: csephadaro (15028)
Paragon1985 Creative Commons License 2016.05.01 0 0 15041

1, Majdnem minden tartályosanak megvan a maga nyűgje,baja. (Aminek nincs az nem 70 ezer alatt fut..)

2, A porzsákos a legegyszerűbb, legtisztább, leghigénikusabb megoldás. Ettől idegenkedni? Jah.. porzsákot kell venni..

3, Mielere 2 év garanciát adnak.

4, A lehető legrosszabb megoldás szar porszívót cserélgetni másfél évente még szarabbra.. Na azzal tényleg csak a szívás lesz :/

Előzmény: pzxx (15040)
pzxx Creative Commons License 2016.04.30 0 0 15040

Köszi a tippet!

Elindultam ilyen úton, és hát ezt a Sencort is elfelejtem... (egy külföldi oldalon megtaláltam a kedvenc hozzászólásomat is amely valahogy így hangzik: "Ajánlom másnak megvenni büntetésből" :)    )

Viszont képbe került egy másik Sencor, mégpedig az SVC 8 a maga 510 W-os szívóerejével.

A dolog szépsége, hogy ez már porzsákos, amitől mint írtam is idegenkedem...

Viszont kezdem azt gondolni hogy minden porzsák nélkülinek megvan az a hibája hogy hamar csökken a teljesítménye egy kis por miatt.

Lehet érdemesebb lenni venni valami ócska porszívót mindegy milyet pár ezer forintért és évente, másfél évente venni újat. Nem hiszem hogy a Miele bír is 20 évet hogy megérje az árát. Ha meg tényleg miért csak 1 év garit adnak rá, mikor most ahogy nézelődtem a Sencor 2 évet kapott, a motorra meg 6-ot...

A fene gondolta volna hogy ilyen macerás egy normális porszívót találni! :)

(újabb ékes bizonyíték arra hogy milyen igaz is az hogy: "Tudatlanság boldogság")

Előzmény: Zeki_ (15039)
Zeki_ Creative Commons License 2016.04.30 0 0 15039

Az arukereso.hu-n nézd meg, hátha van a kinézett porszívóról vélemény.

Előzmény: pzxx (15038)
pzxx Creative Commons License 2016.04.30 0 0 15038

Csak beindul a téma! :)

Az itteni vélemények alapján a Samut felejtősre teszem, viszont a lejjebb linkelt Sencorról sajna még mindig nincs infóm. Fórumokon sem találok semmit, pedig ha a jót többnyire nem is véleményezik, a negatív dolgokat azért nem hagyják szó nélkül az emberek. ...de még ilyet sem találtam, szóval teljes a sötétség a Sencort illetően.

Most már felkerült a vélemény listámra a Philips és a Bosch is. Köszönöm a hozzászólónak!

Azonban a Mieletől eltekintve nem láttam olyan véleményt ami a porzsákosat dícsérte volna, vagy csak elsiklottam felette... Ebben az esetben elnézést kérek a kedves segítő fórumtársaktól!

Mivel nem sietős a vásárlás, ezért várok még hogy milyen irányt vesz a téma!

Zeki_ Creative Commons License 2016.04.29 0 0 15037

Egy hivatalos szerviz keze jobban megvan kötve, mint a sarki electrobolté.

Ez olyan mintha valamiben meghal a vezérlőpanel, akkor az komplett csere, míg magad meg keresel valakit aki 1 jó pálinkáért kiméri melyik 100Ft-os kondi halt meg, aztán ki is cseréli.

Előzmény: Törölt nick (15036)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.29 0 0 15036

Hülyeség. Csereszabatosak. A sarki elektrós boltban tuti tudtak volna adni olyat ami jó bele.

Előzmény: cumeszk (15034)
Zeki_ Creative Commons License 2016.04.29 0 0 15035

Pár éve volt itt valaki, aki a hazai Electrolux porszívógyárban dolgozott. Ő írta, hogy olyan motort raktak bele, ami jött. Így nem csoda hogy évek múlva nem lehet pótolni.

Előzmény: cumeszk (15032)
cumeszk Creative Commons License 2016.04.29 0 0 15034

Egy motort nem bírtak beszerezni...

Előzmény: Törölt nick (15033)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.29 0 0 15033

Mi a tököm tud elromlani egy porszívóban amit nem tud a szerviz megjavítani???? A széttört műanyagok esetleg, de azt meg lehet otthon ragasztani egész kulturáltan. Motort lehet cserélni, elektronikát lehet cserélni, vagy kiiktatni, ha kiderült, hogy sosem használták és mindig maxigázon ment.

Előzmény: cumeszk (15032)
cumeszk Creative Commons License 2016.04.29 0 0 15032

Ez a samus történet szép baleset volt. :O

Egyebekben nem értem a hozzászólót. A 6440-est nagyon szerettem, motorhibás lett, megjavíttattam volna még borsos áron is, de a szervíz állítása szerint nincs hozzá. Előtte Boschunk volt, az is 6 évet bírt. Most Philips van. Szeretem, csendes, nagy szívóereje van (500 W), remekül működik. Viszont ha azért nézegetek egy ilyen topikot, hogy segítséget kapjak a választáshoz, és azt olvasom, hogy ennyien ajánlanak egy típust, nem biztos hogy azonnal arra kezdenék gyanakodni: mindenki ügynök lenne.

Előzmény: Zeki_ (15031)
Zeki_ Creative Commons License 2016.04.29 0 0 15031

Ja, tehát már az is baj, ha valaki leírja a tapasztalatát.

Akkor ha azt látod Miele, átugrod.

Toborozz a neten más porszívókat használókat, jöjjenek ide. Nem hiszem hogy az itt fórumozók hibája, hogy nincs itt halom másik porszívót használó fórumos.

Az meg hogy Miele a befutó, nos, talán mert elérhetőbb az ára, meg kissé emelkedtek hozzá a fizetések a réghez képest.

Nekem mikor 7 év után tönkrement motorikusan a Mielém, Samsungot vettem. Azért azt, mert az asszony csesztetett hogy kellene már mihamarabb másik, és max 50 ezerért akkor nem volt Miele a MediaMarktban.

A Samsung szép metál piros volt, erős, minőségi darabnak tűnt. De másfél év alatt a szalagparkettákat összefogó idomon letört az első kereke, aztán kiderült hogy kibaszott drága a gyári porzsákja, szó szerint valahol a 8000Ft magassága volt a 4db-os csomag, az utángyártottak meg nem passzoltak jól bele, jól mellé ment a por egy része, közben lent is meg fent a markolatnál is állandóan kilyukasztotta magának a gégecsövét, meghalt a motor, eltört belül az elektromos kábel, szóval elég sokszor volt szervizben. Le is írtam anno milyen fostalicska vietnámi ipari hulladék az a Samsung. Bezzeg a gyári porzsák német gyártmányú volt. Miután sokadszorra is megjött a szervizből, odaadtam a szüleimnek, pót porszívónak.

És újra vettem egy Mielét.

Tudni kell, hogy nálunk 3 gyerek morzsázza össze a nappalit (egyben van a konyhával-ÁTOK!), és az egész lakás naponta egyszer, a nappali-konyha naponta többször is fel van porszívózva. Szőnyeg nincs.

Nálunk nem bírja ki a porzsák hónapokig, 1-2 hónap után kuka, mert büdös lesz. Kaja morzsák, homok, hangyák, por, szösz. A kertesház örömei falun. 

Szintén a falusi kertesház örömei miatt van Daikin légtisztítóm, mert itt amíg hideg/hűvös van valaki mindig begyújt a vegyestüzelésűbe....

Előzmény: csephadaro (15027)
Paragon1985 Creative Commons License 2016.04.29 0 0 15030

Én is ezt mondtam a porzsák nélküliekről amit te, egészen addig amíg nem lett egy normális porszívóm, utána gyorsan változott a vélemény. Szóval ne érts félre, de ha lenne egy Mieled, lehet másképpen vélekednél a mostani tartályos samsungodról. A topik nem véletlenül ment el Miele irányba. Senki nem kap egy árva vasat sem, semmi hasznunk belőle, egyszerűen szeretjük mert végre nem bosszankodás a porszívózás. Van élet a Mielen kívül is, azt is meg szokták osztani, de lényegesne kevesebben. Ezzel nem tudunk mit tenni. Viszont többünknek volt 30-40-50k-s samsung, lg gépe amivel csak a baj, szervíz, idegeskedés volt. 

Miért baj az ha a Mielevel végre semmi gondom? Tele szívhatom a porzsákot és kiválíóan teszi a dolgát, halk, strapabíró. Persze ez is egy vélemény, mint ahogyan a Tiéd is az. :)

Előzmény: csephadaro (15028)
andfer Creative Commons License 2016.04.29 0 0 15029

Életemben eddig négy porszívóm volt. Legelőször az NDK Omega porszívója. Az akkor a magyar piacon a műszaki jellemzőivel a csúcsnak számított. Lehetett hozzá kapni alkatrészeket is. (Szénkefét és kapcsolót, ami a leggyakrabban romlott el.) Tartós volt a porszívó test kivitele. Még hazai gyártmányú (olcsó) papírporzsákot is lehetett kapni hozzá. (Igaz, akkor még nem tudhatta a hazai felhasználó, hogy vannak abban is különbségek. Az emberek a a kuka feletti porzsák kirázáshoz voltak szocializálva.

A következő porszívóm egy Philips gyártmányú volt, amelyhez lehetett gyári porzsákot is vásárolni. Igaz, a gyári porzsák drágább volt, de jobb is volt a hatásfoka. A porszívóban már volt motort védő szűrő és kifújásnál is egy szűrő. Amikor ez utóbbi cserélte az ember, akkor eszmélt rá, hogy a korábbi tipusoknál mennyi szenny juthatott a szoba levelgőjébe vissza. Ez a tipus már a kábelt is felcsévélte és lehetett hozzá vásárolni egy szőnyegtisztító motoros kefét. (Igaz, ez a motoros kefe majdnem annyiba került, mint maga a porszívó.)

A gép csendes volt és jól szívott. Persze, csak gyári porzsákkal, mert az utángyártott porzsák hamar eldugult, függetlenül attól, hogy nem volt tele. Vagyis az utángyártott így jóval drágább volt a használatban.

10 évig használtam. A kábelfeltekerője ment tönkre.

A harmadik porszívóm egy tragédia volt. Egy Samsung porkazettás, twiszter előszűrős porszívó volt. A porkazettája hamar tele lett. Kimosása gyomorforgató és egy év után a készülék testben el kezdett vetemedni. A zárása az ott uralkodó melegebb hőmérséklet miatt vetemedett. Persze, ha nem szárította ki az ember, akkor nagyon büdös volt. Vagyis kimosás után legalább egy napig száradt. A toldócsöve műanyag rugós volt a bepattintásoknál, ami egy év alatt kifáradt és eltört. 10 ezer Ft-ba került egy toldó cső. A porkazetta is évete cserére szorul, mert különben a porszívó belseje eléggé porosodott. (Úgy tudom, ez csak nem tesz jót a motornak.) Egy komplett kazetta 16-17 ezer Ft-ba került. Speciális papírporzsák járt hozzá, ami, ha gyári, szintén nagyon drága volt és nem is lehetett megfelelően beilleszteni.

Az előszűrős twisztert padló porszívózásnál lehetett használni, mert ha valaki bútor kárpitot akart, akkor a hajlékony cső végén a közel fél méter hosszú tviszteres cső végén levő feltéttel tüfködhette a bútort. Kimondom, arra alkalmatlanak bizonyult. Twiszter nélkül, mert az alig 2 dl ürtartalmű porkazetta hihetetlen gyorsan megtelt. Utána meg moshatta, kis kefével kefélhette le az ember a dzsuvát és közben szívhatta be a finom port. Természetesen a porszívót a legjobb indulattal sem lehetett csendesnek nevezni. Nem is volt oclsó, mert 40 ezer Ft volt az ára.

A negyedik, a mostani porszívó Miele porszívó. Igaz, 60 ezer Ft-ba került, de nem bántam meg. Nem zajos, erősen szív, mint az állat. Amikor dugig van a papírporzsák (gyári!!!), akkor is erősen szív. Nem lehet, csak a porzsák telítettség kijelzőjén észlelni a porzsák telítettségét.

Igaz, a 4 db porzsák garnitura kb. 4 ezer Ft, amit többszöröse a silány minőségű utángyártottnak is, de tartós. Egy átlag lakás esetében több mint egy félévet is kibír. (Vásároltam már az Aldiban próba képp utángyártott német porzsákot, de többet nem tenném. Még félig sincs és szívóerő csökkenést jelez a porszívó. A porzsák rostjai eltömődhetnek.)

A porzsák csere alkalmával meglepődik az ember. Mert a porzsáktartó rekesz pormentes, a motorvédő szűrőn sem látszik meg a használat. A gyári tele porzsák kemény a telítettségtől, közben meg szív, mint az állat. Az arra érzékenyek hepa szűrőt is vásárolhatnak hozzá. (Igaz, nem olcsó. De a más gyártmány esetében sem adják ingyen.)

Minőségi kivitelű a porszívó. Egyedül a porecset, ami esetében szó érheti a ház elejét.)

Kb. 5 éve használom. Eddig szépen tette a dolgát. Éves kellék felhasználása kb. ezer Ft-ot sem.

Ha nem ejtik el, nem szívnak fel vele vizet és nem rugdossák, akkor hosszú ideig megfelelően működik.

csephadaro Creative Commons License 2016.04.29 0 0 15028

És akkor az én VALÓS tapasztalataim, egy porzsák nélküli (Multi Chamber) Samsungról.

Típus: Samsung SC91E0. Kb. megegyezik a többi SC9xx típusokkal, színben és teljesítményben van csak kis eltérés.

Vásárlás ideje: 2011 tavasz, tehát pont 5 éve

Szűrőrendszer: porszák nélküli, Multi chamber, + mosható szivacs és nanoszűrő + HEPA 13

Pozitívumok:

Öt éve hibátlanul működik, teljesítmény, szívóerő nem csökkent.

Túlélt két lakásfelújítást pedig elég sok téglaport, törmeléket, festékport felszívtunk vele (őszintén azt hittem ki fog purcanni amikor rákötöttem a horonymaróra, de kibírta)

Tartozékok, kerekek, kábelcsévélés, távirányító működik, gégecső tartós.

A portartályt könnyű üríteni, fedelének köszönhetően csak a kukába öntéskor keletkezik némi por, de azt én kint a kukáknál csinálom.

Magát a tartályt évente egyszer mosom ki alaposabban, ezen felül tisztítást nem igényel. (lakásfelújítás után persze volt extra takarítás)

A tartályt kb. 3/4-ig meg lehet tölteni, bár ezt nem szoktuk kivárni, lényeg hogy a szívóerő nem csökken ahogy telítődik

Az alsó szűrőt évente egyszer-kétszer mosom, de nem vészes, inkább csak hajszálakat gyűjt, gyorsan szárad.

A HEPA szűrőn csak 1,5 év után kezdett látszani a por, óvatosan 2-3x ki is lehet mosni, az új nem drága, netről kb. 3000 Ft. Ezen felül más költségem a géppel 5 év alatt nem volt. (Porzsákosnál számításaim szerint az 5 év alatt legalább 25-30 ezer elment volna a zsákokra + HEPA és az utánajárás)

A markolatra szerelt ki/bekapcsoló és teljesítményszabályzó nagyon kényelmes, hiányozna ha nem lenne.

Működése viszonylag halk, bár úgy tűnik az utóbbi időben kicsit mintha hangosabb lenne mint újkorában.

A porszák nélküli rendszernek köszönhetően nincs szaga

A HEPA mögötti légcsatorna tisztaságából ítélve megszűri a legfinomabb port is

Elmaradtak a különféle szegek, csavarok, szilánkok felszívása miatt korábban kényszerű porzsákcserék (a régi papír zsákosnál sokszor kilyukadt, telenyomva porral szerencsétlen gépet), ez nekem fontos, mert elég sokat barkácsolok

Negatívumok

A rés / kárpittisztító fej nagyon béna. Két elemből kell összerakni, takarítás közben a szétcsúszik, egyszóval felejtős. Szerencsére ritkán használom, bár régóta tervezem hogy veszek hozzá egy normálisat.

A szívócső "parkolóállását" egy,a  gép testébe kapaszkodó műanyag pöcök biztosította. Mindaddig, amíg ki nem tört, óvatosabban kellett volna vele bánni, de tervezhették volna masszívabbra.

A legnagyobb negatívum: sajnos már nem gyártják, és úgy látom semmilyen más "multi chamber" rendszerű sem készül már. :(

Kb. ennyi, hálistennek viszonylag eseménytelenül telt el az 5 év, remélem a következő 5 is ilyen lesz. Most tervezem hogy szétterítem kicsit a gépet, megtisztítanám, megnézném a szénkeféket, megzsíroznám a csapágyakat ha egyáltalán hozzá lehet férni.

csephadaro Creative Commons License 2016.04.29 0 0 15027

Sziasztok! Sajnos úgy látom át lehetne nevezni a fórumot Miele fórummá. Korábban komolyabb eszmecsere folyt itt különböző típusokról, valós tapasztalatokkal. Az utóbbi években szinte minden hozzászólásból csak a Miele folyik. Lehet hogy véletlen, de nem tartom életszerűnek hogy valaki két évig hetente visszatér egy fórumra, csak azért hogy egy márkát dicsérjen. Szintén nem hitelesek azok a  párbeszédek, amikor a naiv felhasználó megkérdezi milyen porszívót vegyen (itt először agyonfikázza valamelyik másik típust) , utána jön a jótanács, persze Miele-t. Két nap múlva már jön a diadalittas beszámoló milyen jó a Miele, sohasem volt még ilyen jó. A hozzászólások jelentős része gyári marketing duma: német minőség, 10 év múlva is lesz alkatrész, acél tengelyes kerekek, liposzóma-nanoszféra porzsák. Minden csak nem releváns tapasztalat. Egyrészt nem hiszem hogy nem lehet a Miele-nél olcsóbban tisztességes porszívót venni, nem hiszem hogy abban az árban (60+) nincs alternatíva és abban sem hiszek hogy a porzsák nélküli gép csak szar lehet. Félreértés ne essék, semmi bajom a Miele-vel, csak sajnálom hogy ennyire egy irányba ment el a topik!

Ettől függetlenül ha ezek után valakinek van tippje 30 körül tisztességes porzsák nélküli gépre azt szívesen fogadom! Cserébe megírom a tapasztalataimat egy régebbi Samsungról, sajnos ez a típus már nem kapható.

Jocjoc123 Creative Commons License 2016.04.27 0 0 15026

Na pont valami ilyen víz bepermetezős megoldáson gondolkodtam én is.

Előzmény: Törölt nick (15024)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.27 0 0 15025

Nekem porzsákos gépem van, igen, kicsit bebüdösödik, de nem olyan gáz. Ha valaki érzékenyebb erre, azt zavarhatja, de a mi gépünk hepa 12/13 hátsó szűrős, az is sok szagot megfog. Meg az is lehet, hogy megszokod a szagát, néha minket is megcsap, olyankor cserélünk.

Előzmény: pzxx (15021)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.27 0 0 15024

Próbáld meg átalakítani vízbepermetezősre, az tökéletesen meg fogja fogni a gipszport, de bő lével öntözd és a vízben le fog utána ülepedni. Helyhezkötött géppel egyszerűbb lenne, mert egy ülepítővel kombinálva cirkuláltatni lehetne a vizet. A bepermetezéshez a legolcsóbb szobaszökőkút is bőségesen elég vizet szállít. Nem kell tökéletesen szétporlasztani, csak a ciklon felületein folyjon le a víz. Festőkamrákban például vízfal előtt festenek.

Előzmény: Jocjoc123 (15023)
Jocjoc123 Creative Commons License 2016.04.27 0 0 15023

Kösz a tippet, megnézem.

Előzmény: Törölt nick (15020)
Zeki_ Creative Commons License 2016.04.26 0 0 15022

Ha a Samsung vietnámi gyártmány, akkor  a "még bottal sem piszkálnám meg" kategória. 

A porzsák csere mindenkinél máshogy, ha kaját meg homokot/virágföldet is felporszívózol, akkor büdösödik. És akkor havonta csere. Nem papírból van ez már, hanem speckó anyagból. A papír az olcsóbb cuccokban van.

Előzmény: pzxx (15021)
pzxx Creative Commons License 2016.04.26 0 0 15021

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni hogy mit is javasolnátok porszívó ügyben. Szóval kinéztem 2 darabot ami tetszetős számomra, mégpedig:

http://www.edigital.hu/porzsak-nelkuli-porszivo/sencor-svc-1020-eue2-porzsak-nelkuli-porszivo-p495848.html

illetve

http://www.edigital.hu/porzsak-nelkuli-porszivo/samsung-vc15f50vn3y/ge-porzsak-nelkuli-porszivo-p453865.html

Azonban ahogy visszaolvasgattam a témát illetően a Miele márkát is dicsérték sokan. Azonban nem volt még porzsákos gépünk, így nem tudom hogy az milyen további költségekkel vagy egyéb dolgokkal jár egy porzsák nélkülihez képest... (meddig elég egy zsák, mennyibe kerül, tényleg büdösít-e egy bizonyos idő után ahogy a meleg levegő keresztülhalad rajta - ilyet is olvastam valahol, ezért havonta kell cserélnie a zsákot az illetőnek -, textil vagy papírzsák, stb...)

Van valakinek tapasztalata / véleménye a 2 porszívóval kapcsolatosan?

Szívesen fogadok egyéb tanácsot, véleményt, javaslatot, konkrét márkát esetleg típust, stb.

Takarítandó terület  heti 1-2 alkalommal 100 nm, javarészt kemény burkolat, ebből kb 26 nm egy 13 mm-es padlószőnyeg mintázott felületű - ez lenne az igazi kihívás...

Előre is köszönöm az esetleges válaszokat!

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.26 0 0 15020

Nem. De oda inkább vaterázz egy olyan porszívót aminek multiciklonja van, tudod az a sok sok orgonasípos, az pont jó lenne szerintem gipszleválasztáshoz, csak sokkal mélyebb tartály kéne alá, és utána tegyél még egy szűrőfokozatot valami papírszűrővel. A víz bepermetezése is hatásfoknövelő lehet a ciklonban, de akkor mindenképp ki kell zuhanyozni használat után nehogy belekössön.

Előzmény: Jocjoc123 (15019)
Jocjoc123 Creative Commons License 2016.04.24 0 0 15019

Igen, azt láttam, hogy általában fűrészporhoz használják.

Olyanhoz tudsz esetleg linket, ami gipszporhoz jó? Méretek, ilyesmi.

Előzmény: Törölt nick (15018)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.24 0 0 15018

Ismerem, ez alapvetően fűrészporra van kalibrálva, a gipsz-cementpor meg olyan mint a liszt. A semminél viszont mindenképpen jobb. Homemade módon lehet sokkal jobbat is készíteni.

Előzmény: Jocjoc123 (15016)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.24 0 0 15017

Helló srácok, DvájtMekKlászki nikkel írtam  korábban.

Egy Philips fc9174 tulaja vagyok legalább 6 éve, írok némi tapasztalatot róla nektek: a szívóerő nemigazán csökkent ennyi idő alatt, legalábbis nem veszem észre, (eredetileg ez volt az egyik legfontosabb szempont) ha a kefék be vannak húzva a szívófejen, a parkettához  annyira hozzátapad, hogy nem tudod tolni.

A porzsák miatt azért ennek már van egy kis porszívószaga, de ebbe az is benne van, hogy a lakásba merepülő rovarokat, erdei poloskát is ezzel szedjük össze röptében, tehát ez szerintem nálunk kikerülhetetlen. Eredetileg hepa 13 volt benne, mosható, de az évek alatt már a második lett cserélve benne, most hepa 12 van benne. Mikor a szúrőt cseréltem, a szürőn is látszik, meg a porszivó belsejében is, hogy kicsit fogy a motorban a szénkefe. Motorprobléma még nem volt vele, de előbb-utóbb az is lesz, semmi nem tart(hat) örökké. Komoly hibája nem volt, mikor a fiam kb fél éves volt, felfedezte, hogy hogyan lehet a fordulatot szabályozni rajta, onnantól kezdve pár hónap eltellt, mire megunta, szerintem kb 369 évnyi fordulatszám-szabályzást beletekert, lassan lóvét fogok kérni a philips gyártmányfejlesztő, illetve tesztelő részlegétől:) A lényeg: pár hónap múlva már nem vette fel a max fordulatot, szétszedtem, potinak wd40, azóta is megy minden. A porszívó csövén volt egy bajonettzár szerü rugós rögzítés, sajnos a hat éve tartó feszt' orrszívás miatt (sokat taknyos a fiam) az szinte kirohadt a csőből, ha rá tudnám szánni  magam, vennék egyet, 1-2 másodperc a cserélje, kb 1-2 rongy lehet az ára, csak el kéne menni beszerezni... így ez már kb 2 éve halasztódik.

Dióhéjban enny, mindenkinek jó porszívózást:D

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!