Keresés

Részletes keresés

Tucso69 Creative Commons License 2015.09.19 0 1 115991

Lehet érlelni pincében és a napon is!

Én a napon szoktam, nem szar a birspálinkám.

Előzmény: hevezoli64 (115922)
Tucso69 Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115990

Semmi gáz, tud még színesebb is lenni!

Előzmény: adam1117 (115961)
Norrington Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115989

Én a helyedben a vad-nemest külön főzném le, a többit meg a kísérlet kedvéért együtt. Nekem nem sikerült annyit gyűjtenem, hogy külön erjesszem, én a sima vadkörte közé kevertem. Elvileg a vad típus tulajdonságaira üt vissza, ezért ízre is olyan, mint a vad, bár nekem ehetőbb volt ez a vad-nemes; édesebbnek és kevésbé fanyarnak éreztem, bár a húsa még mindig kellemetlenül rostos :) 

Előzmény: abácsip (115988)
abácsip Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115988

Kivancsi vagyok izben mi fog ervenyesulni. Van 55 kilo vad-nemes, 5-5 kilo vad (2fele), 20 kilo clapp, 30 kilo pap.

Előzmény: Norrington (115987)
Norrington Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115987

Néhány nap kutakodás után megtaláltam a választ, én is hasonló kérdésbe ütköztem mint te. A bal oldali körte egy nemes és vadkörte kereszteződéséből létrejött fajta, a jobb oldali pedig a teljesen vad körtének egy nagyobb termésű változata. Mindkettő szottyosítás után használható cefrealapanyagnak, azaz hagyni kell a napon megbarnulni őket. 

Előzmény: abácsip (115938)
schlumberger Creative Commons License 2015.09.19 0 2 115986

román vagy, mint én.

 

Tisztelettel kérdezem (minden bántó szándék nélkül, kíváncsiságból) : miért vagy Te román, Feribá?

Attól még nem, hogy a jelenlegi határ másik felén vagy :-)

Előzmény: schlumberger (115985)
schlumberger Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115985

román vagy, mint én.

 

Tisztelettel kérdezem (minden bántó szándék nélkül, kíváncsiságból

Előzmény: Feeriba51 (115969)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115984

Próbáltam almával is. Szerintem ízben nem lehet érezni a hatást.

Jó nedűt!!!

Előzmény: Bárk_i (115978)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115983
A rendíthetetlen társ.:-)
Köszönjük!
Előzmény: sogi01 (115981)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115982
Jobb későn,mint soha.
Vagy őőő,korábban,mint későn?
(A jó reggelt egy kicsit fura most. :-))) )
Előzmény: sogi01 (115980)
sogi01 Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115981

Sogi pár napig nem lesz netközelben- ma estink lett sajna reggelink helyett, de igyekszem reggelente osztani addig a nevében. -a feleség-

sogi01 Creative Commons License 2015.09.19 0 1 115980

                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (115792)
Lajcsi Simo Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115979

Hat igen erdelyben elek. Az igaz valodi szilvalekvarhoz nemjar cukor ecet se viz

 Es meg nemis uvegbe tartani hanem jo korondi cserepedenybe. Viszont jo azert am a szilvapalinka mikor osszekerul egy ket koma. Hogy nezneki lekvaroskenyerel kocintani? 

Előzmény: Feeriba51 (115969)
Bárk_i Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115978

Ez csak szilvára igaz vagy esetleg próbáltad már más pálinkával is.Arra gondolok van némi nyári almám ,olyan semleges ízű ......Szerinted átveszi a szilva ízét az is ?

Előzmény: Feeriba51 (115977)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115977

"Igaz rendesen szeletelni kell,..."

 

Az ilyen kemény szeleteket tedd be egy pár percre a mikróba és majdnem olyan lesz, mint a friss.

Jaaa, pálinkás fórum??? Ebből a kemény lekvárból tegyél egy kukoricaszem nagyságú darabot egy liter pálinkába, szép csillogó sárgás színt kap egy néhány nap alatt.

Jó nedűt!!!

Előzmény: Bárk_i (115976)
Bárk_i Creative Commons License 2015.09.19 0 2 115976

Nekünk van olyan amit még az anyósom főzött szegény már 15 éve nincs köztünk de a lekvár még mindig ehető.Igaz rendesen szeletelni kell,ha jól emlékszem kb egész éjjel rotyogott a sparhelton ,nem tett bele mást csak gyümölcsöt,a végén a fakanál simán mint a cövek úgy megállt benne.

Szerintem sem kell bele más mint gyümölcs és nem kevés munka ,ha lekvárt és nem dzsemet akar az ember :D

 

Előzmény: öreg_néne_b (115970)
Bárk_i Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115975

Pontosan. :D Jelentem letisztáztam.78° volt az előpárlat után 50-nél elvágtam 68°-s lett 5 litert hozott.Kicsit olyan mintha brandi íze lenne.

Előzmény: Figyelget (115963)
kornel8 Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115974

Egy kis segítséget szeretnék kérni, igaz egy picit off téma. Kaptam Blauburger szőlőt  és szeretnék bort készíteni belőle,majd törkölyt. Bogyózás, zúzás, pektinbontó, élesztő? És kb mennyit kell hagyni forrni, préselés előtt? Előre is köszi.

Bárk_i Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115973

Teljesen más elképzelésem volt a füge fagyasztására,nekünk zöld van és bokor ez is .Asszonykám igen szereti ,lekvárként .Az idén szerintem nem de ha jövőre jó lesz a termés akkor kipróbálom én is.

Előzmény: TINTUS (115966)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115972

Ennél homogénebbre nem lehet pépesíteni! Füge-szósz! Csinos.

Előzmény: TINTUS (115966)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.19 0 1 115971

Ha ilyen macerás ez a lekvár,akkor legyen inkább pálinka! :-)))

Előzmény: Feeriba51 (115969)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.09.19 0 2 115970

A szilvalekvárba nem kell se cukor, se szalicil.

Előzmény: Lajcsi Simo (115968)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.09.19 0 1 115969

Ha jól emlékszem, Te is román vagy, mint én.

Tehát az igazi szilvalekvárhoz nem kell cukor, ecet, víz.

Csak magvalt szilva és tűz.

Jó nedűt!!!

Előzmény: Lajcsi Simo (115968)
Lajcsi Simo Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115968

Szekely es a fia szedik a szilvat kerdi a legeny ; azt edosapam minek szedjuk a szilvat, ha fiam podor az oreg a bajszan anyad ha megyogyul akkor lekvar hanem palinka. Szilva lekvarlett belole es enis megkaptam a receptet amit megosztok itt. 6 kg magolatlan szilvahoz 1 kg cukor  fel deci ecet ( mi almaecet hasznalunk ) fel deci  viz. A szilvat kimagolni es a cukorral egy ejszaka allni hagyjuk. Reggel raonteni ecet es viz. Lefodve 6 ora fozes. Szalicil es kesz. 

Feeriba51 Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115967

Létezik, hogy senki sem szereti a családban????

Ha igen, akkor nagyon csúnya fiú vagy.:-))

Jó nedűt!!!

Előzmény: TINTUS (115966)
TINTUS Creative Commons License 2015.09.19 0 2 115966

Így készítem elő a fügét a fagyasztásra: Most ez 4 kiló mennyiség. gyújtögetem mert csak egy bokrom van.

öreg_néne_b Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115965

Köszi.

Előzmény: zsorsz (115964)
zsorsz Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115964

M-10-es ládán mikor átpaszírozod, a mag fentmarad.

Előzmény: öreg_néne_b (115960)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115963
Na igen,de Bárk_i a 12-es mustfokra volt kíváncsi.
Előzmény: naivkezdo (115941)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115962
Ez volt a kérdésre a válasz.:-)
Miért hűtöd vele?Mi a célod,mennyi hőfokon szeretnéd tartani?
Előzmény: naivkezdo (115940)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!