2 éve augusztusban szedtem belőle, olyan félérett stádiumú volt akkor, de kis utóérése volt neki egyébként. De akkor a ringlo szilva is aug. Végén érett, most pedig már hullik, tehát 1 jó hónappal előbbre van.
Köszi. Tápsót soha nem szoktam. Pektinbontó, sütőélesztő egy minimális cukor. Párnap múlva kiszedem a magot az aljáról. Az egyetlen gond hoy ilyenkor 30 fok körül van a műhelyben ahol a cefre szokott
Keverőszárral adj neki,olyan gyomormaró nagyon savas a cefréje,sav valszg.nem kell,pektinbontó,tápsó,élesztő oszt had szóljon! Vigyázz,az edény gyenge 3/4-ig legyen,nagyon be tud indulni és qvára habzik!
Ha minden igaz ez a mirabolan avagy népiesen fosóka, egy félvad szilva. Ép ma láttam az erdőben hogy van belőle jó pár fa sok gyümölcsel, gondoltam megnézem a neten mi lehet ez. Állitólag finom pálinka van belőle. Holnapután fordulok párat a 16literes festékesvödörrel.;)
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Közelebb áll a gabonákhoz mint a gyümölcsökhöz, így a banánban nagyon sok keményítő marad még akkor is ha beérett. Vagy a súlya egynyolcadának megfelelő kicefrézett árpamalátával kell bekeverni oltás előtt vagy keményítőbontó glükoamiláz-enzimmel. Mindkettőhöz hatvan fok körüli hőmérsékleten kell tartani a pH 4-re savazott banánpürét kb. egy órán át. Ha jódteszt már nem mutat ki keményítőt akkor hűteni kell gyorsan és oltani.
"A leégett ételmaradékoktól legegyszerűbben úgy szabadulhat meg, hogy sós vizet tesz a fazékba, majd egy kis idő után felforralja azt. Ezt követően már csak egy alapos öblítésre lesz szükség, és a konyhai eszköz újra ragyog majd a tisztaságtól.
Hasonlóan jó választásnak bizonyul az ecet, mely már számtalanszor bebizonyította sokoldalúságát. Nem csak takarítás, vízkőoldás, vagy duguláselhárítás kapcsán vethető be eredményesen, hanem a leégett fazekak tisztításakor is. Körülbelül egy pohárnyi ecetet kell beleönteni, és felengedni addig vízzel, hogy ellepje a szennyeződéseket. A keverék tízperces forralása után már egyszerűen eltávolítható mosogatás alkalmával az odaégett maradék. Rozsdamentes és alumínium edények esetében is alkalmazható a módszer.
Szintén csodaszernek számít a szódabikarbóna, melyet az ecethez és a sóhoz hasonlóan kell használni, pár perc után pedig meglepően fellazulnak majd a szennyeződések, s így könnyedén megszabadulhat azoktól."
A párom banánból próbált pálinkát főzni a múlt héten, de túl sűrűre hagyta a cefrét, így valószínűleg emiatt iszonyatosan leégett a réz pálinkafőző alja. Napok óta próbálja helyrehozni, citromsavval, sütőporral, gőzborotvával próbálkozott, de egyszerűen nem jön le. Tudtok valamit ajánlani, ami lehozza? Köszi előre is.