Keresés

Részletes keresés

Hurkafej Creative Commons License 2015.07.18 0 1 112247

2 éve augusztusban szedtem belőle, olyan félérett stádiumú volt akkor, de kis utóérése volt neki egyébként. De akkor a ringlo szilva is aug. Végén érett, most pedig már hullik, tehát 1 jó hónappal előbbre van.

Előzmény: cenus (112246)
cenus Creative Commons License 2015.07.18 0 0 112246

Őszintén szólva nem szettem le megnézni de potyog már rendesen

és Elvileg ilyenkor már érik de nem találtam pontos infot. Mikor érik felétek?

Előzmény: Hurkafej (112245)
Hurkafej Creative Commons License 2015.07.18 0 0 112245

Jó már a termés?

Erre amíg az út mellett voltak, leszedték az emberek inkább kő keményen, csak az övéké legyen, a többi nem számít.

Előzmény: cenus (112239)
sogi01 Creative Commons License 2015.07.18 0 1 112244

Meggyfőzős szép délutánt! :-)

cenus Creative Commons License 2015.07.18 0 0 112243

Gondoltam rá.;)

Előzmény: zsorsz (112241)
cenus Creative Commons License 2015.07.18 0 0 112242

Köszi. Tápsót soha nem szoktam. Pektinbontó, sütőélesztő egy minimális cukor. Párnap múlva kiszedem a magot az aljáról. Az egyetlen gond hoy ilyenkor 30 fok körül van a műhelyben ahol a cefre szokott

lenni, inkább ősszel szoktam cefrézni.

Előzmény: zsorsz (112240)
zsorsz Creative Commons License 2015.07.18 0 0 112241

Ja,jó nagy fóliát vigyél magaddal!...a vödör gyorsabban tellik.:)

Előzmény: cenus (112239)
zsorsz Creative Commons License 2015.07.18 0 0 112240

Keverőszárral adj neki,olyan gyomormaró nagyon savas a cefréje,sav valszg.nem kell,pektinbontó,tápsó,élesztő oszt had szóljon! Vigyázz,az edény gyenge 3/4-ig legyen,nagyon be tud indulni és qvára habzik!

Előzmény: cenus (112239)
cenus Creative Commons License 2015.07.18 0 0 112239

Ha minden igaz ez a mirabolan avagy népiesen fosóka, egy félvad szilva. Ép ma láttam az erdőben hogy van belőle jó pár fa sok gyümölcsel, gondoltam megnézem a neten mi lehet ez. Állitólag finom pálinka van belőle. Holnapután fordulok párat a 16literes festékesvödörrel.;)

Előzmény: Törölt nick (112232)
snapszmester Creative Commons License 2015.07.18 0 1 112238

Ez egy jó megközelítés, kár hogy senki nem alkalmazza.(vagy kevesen)

Előzmény: Pecabubus (112236)
sogi01 Creative Commons License 2015.07.18 0 0 112237

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (112199)
Pecabubus Creative Commons License 2015.07.18 0 2 112236

Közelebb áll a gabonákhoz mint a gyümölcsökhöz, így a banánban nagyon sok keményítő marad még akkor is ha beérett. Vagy a súlya egynyolcadának megfelelő kicefrézett árpamalátával kell bekeverni oltás előtt vagy keményítőbontó glükoamiláz-enzimmel. Mindkettőhöz hatvan fok körüli hőmérsékleten kell tartani a pH 4-re savazott banánpürét kb. egy órán át. Ha jódteszt már nem mutat ki keményítőt akkor hűteni kell gyorsan és oltani.

Előzmény: moncs-i (112223)
snapszmester Creative Commons License 2015.07.17 0 0 112235

Ha precízen cefrezed kitűnő pálinkad lesz.

Előzmény: Törölt nick (112232)
zsorsz Creative Commons License 2015.07.17 0 0 112234

Tavalyelőtt főztem fosókát,egy jó s.barack,v.körte nyomába se ér,de azért nem rossz.

Előzmény: Törölt nick (112232)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.17 0 1 112233

Mirabolán, fosószilva és még sok neve van.

Előzmény: Törölt nick (112232)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.17 0 0 112232

Van 4 ilyen fám az új birtokon, szemre vagy 120-150 kg szilvával.

Érdemes ebből pálinkát főzni?

 

Mire lehet számítani belőle?

 

----

 

Van ennek a szilvának valami bevett neve?

Kerek sárga, cirka 2,5 cm-es szemek.

Nem magva váló.

Figyelget Creative Commons License 2015.07.17 0 0 112231
Főzz le vele egy kis vízet és mehet a cefre.
Előzmény: erkelrambo (112230)
erkelrambo Creative Commons License 2015.07.17 0 0 112230

Sziasztok!

Zsír ujj pálinkafőzőt főzés előtt, hogyan lehet a legegyszerűben át takarítani? Köszi!

öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.17 0 0 112229

A szénnek nincs oldószere, marad az acélgyapot és a sikálás.

Előzmény: moncs-i (112223)
zsorsz Creative Commons License 2015.07.17 0 0 112228

https://www.idokep.hu/radar  ....Sálgótórjon,Eger,Debrecen,itt aztán lehet rumli!

Figyelget Creative Commons License 2015.07.17 0 0 112227

Egy kis háztáji praktika:

 

"A leégett ételmaradékoktól legegyszerűbben úgy szabadulhat meg, hogy sós vizet tesz a fazékba, majd egy kis idő után felforralja azt. Ezt követően már csak egy alapos öblítésre lesz szükség, és a konyhai eszköz újra ragyog majd a tisztaságtól.

Hasonlóan jó választásnak bizonyul az ecet, mely már számtalanszor bebizonyította sokoldalúságát. Nem csak takarítás, vízkőoldás, vagy duguláselhárítás kapcsán vethető be eredményesen, hanem a leégett fazekak tisztításakor is. Körülbelül egy pohárnyi ecetet kell beleönteni, és felengedni addig vízzel, hogy ellepje a szennyeződéseket. A keverék tízperces forralása után már egyszerűen eltávolítható mosogatás alkalmával az odaégett maradék. Rozsdamentes és alumínium edények esetében is alkalmazható a módszer.

Szintén csodaszernek számít a szódabikarbóna, melyet az ecethez és a sóhoz hasonlóan kell használni, pár perc után pedig meglepően fellazulnak majd a szennyeződések, s így könnyedén megszabadulhat azoktól."

Előzmény: moncs-i (112223)
zsorsz Creative Commons License 2015.07.17 0 0 112226
Előzmény: moncs-i (112223)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.17 0 0 112225

A régi öregek szerint: szódabikarbona, jó sok és hagyni ázni,aztán más könnyen lejön, súrolással.

A langyosítás gyorsít :-)

Előzmény: moncs-i (112223)
Kántor87 Creative Commons License 2015.07.17 0 0 112224

Kapott egy kis Foamsol-t, semmi jele az felhabzásnak.

Előzmény: öreg_néne_b (112222)
moncs-i Creative Commons License 2015.07.17 0 0 112223

Sziasztok!

 

A párom banánból próbált pálinkát főzni a múlt héten, de túl sűrűre hagyta a cefrét, így valószínűleg emiatt iszonyatosan leégett a réz pálinkafőző alja. Napok óta próbálja helyrehozni, citromsavval, sütőporral, gőzborotvával próbálkozott,  de egyszerűen nem jön le. Tudtok valamit ajánlani, ami lehozza? Köszi előre is.

öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.17 0 0 112222

Jól megbuggyantottad. Én nem mertem volna ennyire teletölteni.

Előzmény: Kántor87 (112219)
In Lak'ech Creative Commons License 2015.07.17 0 1 112221

Most hallom! A Főügyészség bundaügyben nyomoz...

 

...megyek is, gyorsan lenyomkodom.

Figyelget Creative Commons License 2015.07.17 0 0 112220

Ha már főzős, csúnya nem lehet! :-)

Előzmény: Kántor87 (112219)
Kántor87 Creative Commons License 2015.07.17 0 0 112219

Meggyfőzős szép napot kívánok:

Figyelget Creative Commons License 2015.07.17 0 0 112218

Ez már-már ipari méretű! :-))

Előzmény: zsorsz (112217)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!