Ezek a rózsáink vannak, saját gyökéren neveljük őket, ezeket 3 éve gyökereztettem, a fajta nevüket szeretném tudni, remélem valamelyikőtök rájuk ismer.
Köszönöm válaszod. Ez a William S. 2000. A bimbó rajta kb. 5 mm. A másik pedig a Burgundi Ice, annak is csak néhány friss hajtása ilyen, bimbó sincs azon az ágán. Egyébként teljesen egészségesnek tűnnek, remélem azok is. Köszi.
Én azt szoktam csinálni, hogy megnyitom a képet a Paint programmal (windows-on beépített rajzolós progi), és ott van egy gomb, hogy átméretezés. Aztán ha már jó a mérete, elmentem, és azt pakolom ide.
Lehet bármekkorára hagyni a felbontást, szerintem mindet megeszi a fórummotor, csak nincs sok értelme nagyobbra hagyni. Igazándiból a motor le fogja kicsinyíteni arányosan 1280x1600px , vagy az alá, de én azért hagyom a dupla méretre, hogy akinek szüksége lenne rá és ért hozzá, Az akkor le tudja menteni a 2560x3200-as méretben is magának.
Zsiráf, ha nem színeződnek a levelek, és a növény egészségesnek tűnik, akkor talán nem hiánybetegség.
Nekem is van rózsám ami ezt csinálta: délig kapott teljes napot, lekókadt, reggelre helyrejött, és kezdődött elölről. A friss hajtások érzékenyek, várni kell míg megerősödnek.
Ha pedig egy angolod csinálja ezt, nézz utána, lehet hogy bólokó fajta, ezért a bimbó lehajlik, mintha baja lenne.
A képanyagodat dolgozd fel pl. IrfanView segítségével. Kicsinyítsd le a felbontást 2560x3200 vagy az alá. Az IrfanView RIOT beépülője segítségével gyűrd be őket 512 kilobájt fájlméret alá, de a felbontás maradjon úgy ahogy beállítottad. Mentés közben tudod beállítani a RIOT transformációt.
A kész anyagodat simán töltsd fel ide (kiválasztom a képet és beillesztés).
Fantasztikusak az újonnan feltett képeken megint a rózsáitok /is/.
Nálam 1-2 öreg rózsán kívül még csak bimbók vannak. Valószínűleg ma már kinyílik a Lady of Shalott és a héten még talán kettő, de csak szombaton fogom látni őket. Már csak a Rhapsody in blue-n nincs egyetlen bimbó sem, pedig nagyon várom a szép lila virágait.
Némely rózsa hajtása gyengécskének tűnik, kókad lefelé. Pedig van, amin bimbó is van. Ezeknek több víz kellene vagy valami tápanyag-hiánya lehet? Tudtok ebben nekem segíteni? Egyébként semmi problémát nem látok, csak konyul lefelé. Nem minden ág, némelyik. Előre is köszi.
Köszönöm a kommenteket. Az Eyes for you-ról olyan gyönyörű képeket láttam a neten, hogy rögtön beleszerettem. Később végignéztem a régebbi képeiteket és azok nem voltak annyira látványosak. Az Easy does it-et is csak árudák képein láttam eddig. Nagyon szeretem a fodros szirmú rózsákat. Amit feltettél az nagyon szép. Ha az enyém is olyan lesz, meg leszek vele elégedve. Alig várom, hogy kinyíljon.
Csodás! Nem akartam offolni, de képzeljétek osztálytalálkozóm volt tegnap, ezért már a második hétvége maradt ki. (Múlt hét Debrecen, rendezvény- De legalább láttam eske kertjét) Az osztálytalálkozó szuper volt, de a krónikus kertelvonási tüneteim miatt az én drágám hozott képeket nekem. ( A vihar úgy tűnik a rózsákat békén hagyta, a gyümölcs - a barack és a cseresznye biztosan- nagyrészt lehullott. Szerintem a virágpalántáknak is annyi) És nem fogjátok elhinni, nálunk alig vannak rózsák! A W. Catedral, a Redouté, és a Pepita nyílik egyenlőre. A Giardina még bimbós, a loncon kívül minden zöld, virág alig. Lehet, hogy megvárnak..
Az idei év úgy látszik a kellemes meglepetések éve. Tavaly nagy várakozásaim ellenére csalódást okozott a Gertrude Jakyll. Nem is értettem, hogy a HMF-en miért tetszik annyi embernek. Na az idén megtáltosodott. Igaz az idén tavasszal, amikor metszettem megpróbáltam körbecsavarni a támasz körül. Elég jól sikerült, mert nagyon hajlékony az ága. (talán Elleinor írt a pillar futtatásról, úgy gondoltam megpróbálom vele) Úgy látszik bejött neki. Egy kapu átjáróhoz ültettem a Souv. du dr Jamain-nal párba. Csodás látvány nyújtanak így együtt, és az illat valami pazar!
Szerintem katicabogár bábok,"de puhák és lédúsak" gondolom egyet szétnyomtál, ha bűzölög , akkor kínai katica, ha nem , akkor szorgos munkásaid lesznek.