Keresés

Részletes keresés

obsitos3 Creative Commons License 2015.03.12 0 0 109803

Át kéne gondolni ezt az egész magánfőző dolgot,mielőtt törvénykezünk.Betartható szabályokat kellene alkotni.Okafogyottá vált pl. a bérfőzetés tiltása a magánfőzés mellett.Aztán:egészen szűk réteg rendelkezik szerintem 80-100 l-es gyári,vagy minőségi készülékkel,a többség még mindig az innen-onnan összemaszekolt kis űrtartalmú cuccal nyomja,normális,betartható adószabályok mellett sokan meggondolnák,hogy nagyobb mennyiséget hol érdemes főzni.Aki tilosban jár,azt a pálinka értékesítésekor kellene megfogni,ráadásul horogra  akadnának azok is,akik bérfőzetett pálinkát árulnak,akár magánszemély,akár főzdés.Hiába főz valaki magánfőzőként,vagy főzet több névre bérfőzetőként évi 2000 l pálinkát,ha nem tudja eladni.A szerveknek nem azt kellene a híradóban bemutatni,hogy Józsi bácsi felrobbant a kuktájával,hanem azt,hogy lelepleztek egy zúgkocsmát,ahol évek óta adózatlan szeszt mérnek háborítatlanul.

Előzmény: foxrudi (109802)
foxrudi Creative Commons License 2015.03.12 0 0 109802

Az is egy megoldás,ha leviszik a főzhető mennyiséget 43Hlf-ról,mondjuk 21Hlf-ra a magánfőzőknél,és kész.:)

Előzmény: tango5001 (109790)
tango5001 Creative Commons License 2015.03.12 0 0 109801

"Ezt úgy írod, mintha a bérfőzdék lennének az első számú közellenség."

 

A legkevésbé sem így értem!!!

Leírtam már a múltkorában is,hogy én régóta bérfőzetek a legnagyobb megelégedettséggel,

de a jelen törvénykezés és a "visszakerült" adómérték ami a bérfőzetést illeti, arra a

az elhatározásra késztetett,hogy otthon főzzek én is.

 

Hidd el, én örülnék a legjobban,ha visszatérne a 0Ft adó + főzetési díj= 500-700Ft/liter, akkor

kérdés nélkül a bérfőzetni mennék én is.Nem kínlódnék az időrabló otthonfőzéssel, nem

tennék bele súlyos több 100.000Ft-ot.

 

Leírtam már azt is,hogy mennyire méltánytalan a bérfőzdékkel szemeben,ez a 1000Ft-os

legális otthonfőzési jog is.

 

Dehogy bántom én a bérfőzést! Csak mivel  úgy alakult,hogy több mint 1000Ft különbség

lesz 1 liter bérfőzetett és 1 liter otthon főzött pálinka között, így ez már akkora

különbség,hogy megéri otthonra beruházni.

 

De úgy tűnik ez is meg lesz hiúsítva a közvetve az unió által.

Előzmény: In Lak'ech (109795)
snapszmester Creative Commons License 2015.03.12 0 0 109800

1996-ban kemény tél volt? 

snapszmester Creative Commons License 2015.03.12 0 0 109799

Nem akarok ezen a forumon is vitát nyitni.

Előzmény: tango5001 (109792)
snapszmester Creative Commons License 2015.03.12 0 0 109798

Ezzel én is.

Előzmény: In Lak'ech (109795)
In Lak'ech Creative Commons License 2015.03.12 0 0 109797

Hát igen. Marad a "bevallás", amit vagy elhisznek, vagy nem. De az igazán szankcionálható és végleges megoldás sajnos csak az volna, ha ismét megtiltanák a magánfőzést. Ahogy Snapszi is írta: Illegalitás.... :-(

Előzmény: tango5001 (109790)
zsuzska60 Creative Commons License 2015.03.12 0 0 109796

Egyetértek!

Előzmény: In Lak'ech (109795)
In Lak'ech Creative Commons License 2015.03.12 0 2 109795

"A bérfőzdék így ismét nyeregbe kerülnek...."

 

Ezt úgy írod, mintha a bérfőzdék lennének az első számú közellenség.

Én soha nem éreztem és nem is fogom riválisomnak érezni a bérfőzdéket. Szerintem inkább az a baj, hogy őket ellehetetlenítették. Én akkor is magam főzném a pálinkámat, ha a bérfőzdék ingyen főznék. Mert szeretem csinálni.

A világ akkor lesz jobbá, ha a szemlélet átváltozik a "nekem rossz, hát neki is legyen az"-ról a "nekem jó, neki is legyen az"-ra

Előzmény: tango5001 (109783)
zsuzska60 Creative Commons License 2015.03.12 0 1 109794

keresd az adó ügyintézőt, ő tud a dologról általában!

Előzmény: Hurkafej (109793)
Hurkafej Creative Commons License 2015.03.12 0 0 109793

Átalány adózásban az nagyon sok pénz lenne, és sokan nem főznek annyit, például jómagam sem.

 

Más: A főző bejelentéshez az önkormányzatnál kit kell keresnem? Vagy lehet ügyfélkapun intézni? Épp senki nem figyeli az ördög fórumot. :D

Előzmény: tango5001 (109790)
tango5001 Creative Commons License 2015.03.12 0 0 109792

"Mint már írtam, mi a legrosszabb ami veletek történhet?

Az illegalitas!"

 

Ez most azt jelenti,hogy a legalitás nem is kardinális kérdés?

Ez valami smafu kategória,hogy legális vagy illegális?

 

Számomra-- legalább is-- kardinális kérdés az,hogy lehetőséget ad-e a szabályzás

,hogy legálisan főzzek,birtokoljak egy berendezést, vagy sem.

Az,hogy pontosan mennyi is lesz azon lefőzve literben,az már valóban másodlagos lehet

, de itt egyáltalán a lehetőség a kérdéses,kockázatos.

Előzmény: snapszmester (109788)
tango5001 Creative Commons License 2015.03.12 0 1 109791

"Az volt az általános nézet hogy nem érinti őket a mostani állapotot. Akkor megsincsenenek nyeregben?"

 

Ha az "általános nézet" az volt,hogy nem érinti a bérfőzdéket az 1000Ft-os otthon főzési

"állapot", akkor baromság volt ez a bizonyos "általános nézet".....

 

Előzmény: snapszmester (109788)
tango5001 Creative Commons License 2015.03.12 0 0 109790

"Ez a 71800 Ft,-a max.engedélyezett mennyiségre kiszámolt kedv.adó- járhatatlan,nem mindenki tud vagy akar ekkora mennyiséget főzni évente."

 

Na... ez az! Persze,hogy járhatatlan.

Számláló nincs.

Akkor mindenki mond egy számot hasra ütés szerűen,hogy pl.: én idén 15Litert

főztem,--- a 100literes berendezésemben---,ami 12.525Ft.

Befizetésre kerül a 12.525 aztán bizonyítsa be bárki, boldog-boldogtalan,hogy

nem 15 litert, hanem pl. 90 litert főztem!

Ráadásul a bejelentési kötelezettség mindig jóval később, rákövetkező év elején van.

Akkor meg azt mondok amit akarok,nem...???

 

Így ez jó lenne, de én attól tartok,hogy ez a 71800Ft, átalány összeg lesz!!!

Aki otthon akar főzni az kiköhögi ezt az összeget,ha tetszik,ha nem és slussz-passz. :-((

Mert ha így lesz, akkor gond van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: obsitos3 (109787)
snapszmester Creative Commons License 2015.03.12 0 0 109789

Ettől=ez

Előzmény: snapszmester (109788)
snapszmester Creative Commons License 2015.03.12 0 0 109788

Az volt az általános nézet hogy nem érinti őket a mostani állapotot. Akkor megsincsenenek nyeregben?

Mint már írtam, mi a legrosszabb ami veletek történhet?

Az illegalitas! Anyagi veszteség nélkül! De ettől sem valószínű.

Előzmény: tango5001 (109786)
obsitos3 Creative Commons License 2015.03.12 0 0 109787

Az 1000 Ft tarthatatlan.Egyes vélemények szerint maga az átalányadózás is az.Marad tehát a 835 Ft-os kedvezményes adómérték literenként,alapja lehetne a bevallás,gondolom,más EU-s országokban sem fináncok járnak a magánfőzőkhőz plomba-fogóval,ráadásul a ma üzletben kapható készülékek sem alkalmasak ilyen használatra..Ez a 71800 Ft,-a max.engedélyezett mennyiségre kiszámolt kedv.adó- járhatatlan,nem mindenki tud vagy akar ekkora mennyiséget főzni évente.

Előzmény: vasbicikli (109784)
tango5001 Creative Commons License 2015.03.12 0 0 109786

Miért akarta volna?

Szó sem volt erről.

 

 

 

 

Előzmény: snapszmester (109785)
snapszmester Creative Commons License 2015.03.12 0 0 109785

Akarta itt valaki a berfozdek vesztét?

Előzmény: tango5001 (109783)
vasbicikli Creative Commons License 2015.03.12 0 0 109784

Unió ide vagy oda, már az elején is túl átlátszó volt az az évi 1000-es csali...

Előzmény: tango5001 (109783)
tango5001 Creative Commons License 2015.03.12 0 1 109783

Biztos Ti is olvastátok a hírt,hogy az unió megint beleköp a levesbe és elméletileg

71.800 Ft-ra kell felvinni az otthonfőzés adóját a jövőben,hogy megfeleljünk az általános

uniós jogszabálynak.

Most ugye,60 nap van a válaszadásra a kormány részéről,hogy kitaláljanak egy olyan

megoldást,ami megfelel az uniónak is, de egyúttal megtartja a minimális adó mértéket

az otthon főzőknek.  /szerintem képtelenség, de ne legyen igazam/

 

Agyrém ez....

 

Számtalan kérdést vet ez fel.

Akinek van egy 10-20 literes kis berendezése és 5 litert főz egy évben, az is 71.800-at kell fizessen?

Vagy hogy lesz ez ugyan...???

Számláló nincs. Mi alapján lesz az elszámolás?

 

A bérfőzdék így ismét nyeregbe kerülnek....

 

 

sogi01 Creative Commons License 2015.03.12 0 0 109782

                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (109755)
zsorsz Creative Commons License 2015.03.12 0 0 109781

Az aktív szén nem válogat,de a jellegtelen szeszből sok hasznos,finom dolgot lehet csinálni.Ha lenne, biztos tudnám mit kezdjek vele!

Előzmény: körte51 (109780)
körte51 Creative Commons License 2015.03.11 0 0 109780

Dohos pálinkából ki lehet szedni aktív szénnel ,de kiszed minden ízt is !  Próbáltam fokozatosan kiszedni,de mire  eltűnt a dohosság szinte eltűnt a pálinka is ,csak likőr alap maradt.

 

Előzmény: Hókuszpók974 (109778)
körte51 Creative Commons License 2015.03.11 0 2 109779

Tulajdonképen itt a deflegmáció változtatás ,fűtéssel vagy készülék átalakítással  a párlat minőségi változására vagyunk kíváncsiak! Én már több irányt végigpróbáltam. Rövid kis emelkedésű páracső , nagyobb emelkedés,hosszabb nagyobb emelkedés  és most azon vagyok ,hogy a kisebb deflegmációva ,sőt a lehető legkisebbel próbálkozom. Figyelmedbe ajánlom Golyós munkásságát !

Előzmény: Füredi1 (109766)
Hókuszpók974 Creative Commons License 2015.03.11 0 0 109778

Szep jo estet. A telen en is probalkoztam dohos borral es erzodott a palinkan is a dohos szag.

Előzmény: Nehéz pálinka (109773)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.03.11 0 0 109777

Nem kell elkapkodni az utópárlatra váltást és lesz ott íz is az egylépcsősnél. Legalább is az egymenetesnél így van.

Ahogy hajdanában mondtam, kell egy kis "büdös" a végéből:-))))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: kupeci (109775)
körte51 Creative Commons License 2015.03.11 0 0 109776

Nem és van egy érzésem ,nem is fog! :-)

Előzmény: stapika (109772)
kupeci Creative Commons License 2015.03.11 0 2 109775

Az egylépcsősnél és a kétlépcsősnél is megvan minden tényezőnek a maga optimuma. Ha ez megvan,onnantól kezdve jöhet a kérdés, ki mit szeret jobban, az illatosabb, vagy az ízesebb pálinkát? (Persze most ugyanazt mondtam mint Te:)

Előzmény: foxrudi (109770)
snapszmester Creative Commons License 2015.03.11 0 0 109774

Bővebben? Had tanuljunk.

Előzmény: Nehéz pálinka (109773)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!