Keresés

Részletes keresés

ez-Ben Creative Commons License 2015.02.12 0 0 36640

 

 :)) A TTT szervezőbizottságának közleménye !

 

 Tibi bácsinak prezentálva, teletöltve az 584. phár. ( egészségére !:)

 

 A Tollas rádióban a jó hangulat folytatásaként ma többször is felhangzik a közismert nóta :

 

                                     Tazaz szép, Tazaz szép, akinek a szeme még

                                     Akinek a szeme néz.

                                     Lám a mi Tibink egészen szép, erre bizony

                                     a páleszból inni kék.

                                     Tazaz szép, Tazaz szép, akinek az emailje

                                     is szép !

 

 A meghatódottság érezhető női topiktársaink hallgatagságából, szép női erény tanúságaként.

 Az első női megszólalónak két aranytojást adományoz a TTT.

 

 Közeledik a déli harangszó és az ünnepi torta, gyertyákkal. Készüljetek. ( Levegővétel !:)

 

 

TazazTibi Creative Commons License 2015.02.12 0 0 36639

Üdvözlégy ittenék minálunk Tóni bácsi!

 

Hát igen biztosan van sok emléked a tollashátúakkal kapcsolatosan...hát,hogy elmúlt?Ne bánkódj...viszont a 2. emeletről nagyon kiválóan szemmel lehet tartani az elhaladó "jércéket" Tyúkocskákat...jön a tavasz...és ők is átvedlik a szerkót,a bátrabbak még minire is :)

 

   azt mondják kukori-kotkoda..tojásból lesz a csoda :)

Előzmény: Tóni bácsi (36637)
TazazTibi Creative Commons License 2015.02.12 0 0 36638

Így igaz,a hölgy tagoknak is elkél a segítség tojás összeszedés terén,már megyen is a jó ember, kinek- kinek igényei szerinti feladatokat lát el a mai napon :)

 

 

 

 

A bárpultnál lévő poharamat ürítem az ittenék összegyűlt tollashátúak barátságára.

A tortát olvasván ... mán köszörülőm a fogsoromat a déli harangszóra :)

Előzmény: ez-Ben (36636)
Tóni bácsi Creative Commons License 2015.02.12 0 1 36637

Szevasztok Kedves Idevalósiak!

 

Az igazi jó csiripöri (nokedlival, ubi salival) szerető emberek nevében köszöntelek benneteket az 5.-ik szülinapotok alkalmából!!! :-)))) Kívánom, hogy a téma tartson össze benneteket még sok-sok éven keresztül békességben, egyetértésben!!!!!! :-)))))

 

Hogy nem láttatok még itt? Nem is fogtok, mert a II.-ik emeleti városi lakásom erkélye nem igazán alkalmas pipi nevelésre. Az utóbbi időben csak annyi közöm volt hozzájuk, hogy baromfikeltető cégnél dolgoztam a nyugdíjazásom előtti évtizedekben.

 

Bejár viszont ide egy nagyon kedves Barátom egy másik fórumból, ő hívta fel a figyelmemet a szülinapotokra. Az indexen keresztül meg tesók vagyunk ugyebár?

 

Minden jót mindnyájatoknak!

 

Üdv. Tóni bácsi (akinek vidéki múltjából azért nem hiányoztak a kopasznyakúk, meg a kendermagosok...)

ez-Ben Creative Commons License 2015.02.12 0 0 36636

 

 

 :))) Szépet is, jót is...................( a pontozott rész tetszőlegesen kitölthető :) kivánok !

 

       Tisztelt MAESTRO ! Köszönjük a mesét.

 

  Tanulságaként a Tollas bárpultnál 583 pohár várja a belépőket, így minden eddigi hozzászólónak jut.

 

       Tisztelt Főrendező úr !

 

 Nagyszerű inditás volt....csak így tovább. Egy kackiás bajuszú királyfiféle is belovagolhatna, kedveskedve a Gyengébbik nemnek. 

 

... szülinapi torta a déli harangszókor lesz szervírozva. Így mindenki részt vehet a gyertyák elfújásában. Jelképezve azt a szép szokást, hogy mi csak a gyertyákra fújunk, sose egymásra.

 

 Fiatalos lendülettel, vidám hangulatban...ELŐRE ( a jövőbe!:)

 

 A tablóra pedig jó szokás szerint kiírjuk : talákozunk- feltétlen- 2020-ban !

 

  A meghívókat, majd TazazTibi küldi, a mesét pedig MGPetimester mondja !:)

 

 

 

MG Petimester Creative Commons License 2015.02.12 0 0 36635

:-)) Ezt a nemesített táj-fajtát... a "bögyös-fuxos" meg kell vizsgálni kízárólag tollas alapon... igen kiválóak lehetnek továbbtartásra is. Majd megoldjuk ,hogy az az aranytojás valóban 24 karátosan csillanjon meg a lompos....izzzé..   oO  ... rókácska örömére.   ,-))

Majd este besassolok, jó és boldog társalgást addig is.

Előzmény: TazazTibi (36634)
TazazTibi Creative Commons License 2015.02.12 0 0 36634

 

 

Szivesen Peti! A tyúúúúkóóóólba? :) Éppen ott?Hát...ha egyszer éppen ott :)Hát őt küldöm ma hozzátok Peti ma a tojásokat összefogdosni...miket is beszélek szedegetni :) a tyúkólból.A kaput nyisd majd ki neki, nehogy azért ne tudjon bemenni a lelkem :)

De ha van  valaki aki ma  nem ér rá összeszedni a tojásokat egy tyúkaljára való nemesített fajta tenyész-tojásért át küldöm hozzá....nagy rutinja van ám neki a tojás fogdosásban...izéééé miket mondok az összeszedegetésben.

Előzmény: MG Petimester (36633)
MG Petimester Creative Commons License 2015.02.12 0 0 36633

:-))) Ez a fönti róka-mamikának öltözött,... de "simabőrű" ...Busú Járó" ,valahogy jobban tetszene, persze  elcsípve a tyúk ólban.   xDDD

A kis vörös.... ugye ?     ,-))

A paleszos köszöntődet is külön köszönjük " TTT Elnök úr " !

Szív. üdv.

 

 

 

Előzmény: TazazTibi (36632)
TazazTibi Creative Commons License 2015.02.12 0 0 36632

Megyek megyek az úton a farsangi bálba...hát mellém csapódik egy róka lány...kedvesen megkérdezi hova tartasz?Mondom neki tágra nyílt pupillákkal hát  a farsangi bálba...kérdi ( ÉS NEM KRÉDLI :)  ) a farsangi bálba?Oda én is elmegyek veled...így bemutatom nektek a kísérőmet :) 

 

Előzmény: TazazTibi (36631)
TazazTibi Creative Commons License 2015.02.12 0 0 36631

Gratulációm a fórum fennálásásak 5 évéhez, tenger mély  tiszteletem az itt jelenlévő tagoknak akik életben tartják eme nemes fajtákat is "kibeszélő" alkalmasint vidáman nevetgélő,szaktanácsokat adogató tagoknak!

 

Részemről köszönöm a történetet Peti!

 

"Aztánék vala",hogy mivel elérkezett "az nagy" farsang napja is,gyertek ti is a farsangi mulatságba...ne csak a tollasbálba :)

a tyúkok legjobb barátjaként rókának öltöztem :) Élljenek a tyúkok,meg a jércék,és a kakasok...no és persze a kis csibék is :)

 

 

Előzmény: TazazTibi (36630)
TazazTibi Creative Commons License 2015.02.12 0 0 36630

Közhírré tétetik... TÉÉÉÉÉ mint Tibi   a TTT megbízott tagjaként a fórum 5.évfordulós fennállásaként az ünnepélyes megnyitót is azonnal megkezdem  a  dobpergés  és egy kis szeder pálinka kíséretében.Egészségetekre! :)

 

 

 

MG Petimester Creative Commons License 2015.02.12 0 0 36629

  "...Egyszer volt s' hol nem volt , volt egyszer egy kicsi falu , ahol egy nagy nádtetős vályogházban működött egy kocsma , mely minden este megtelt vendégekkel , hisz híres volt jó főztjéről . Azonban nagyobb érdeklődés övezte az egyik vendéget , akit Igazmondó Mátyásnak neveztek el . Igazából nem is kellett őt ezzel a névvel felruházni , hisz neve is igen hasonlatos volt , ugyanis Igaz Mátyásnak hívták .

   Csodájára jártak , a kocsma tulajdonosának meg csak úgy dagadt a pénztárcája , a vagyona . Egyszer azonban soha többé nem jött  el Igaz Mátyás, de a vendégek azóta is visszavárják őt , hallgatni igaz történeteit , igazmondó tanácsaival .

   Történt egyszer egy sötét esős őszi este, hogy a teli kocsmába  egy kopottas ruhájú férfi  lépett be . Az ajtóban megrázta magát , lerázta az esőcseppeket , körbenézett , s' elindult a pult felé . Helyet akart foglalni , mikor a kocsmáros rongyával rácsapva a pultra , s' erélyesen rászól az idegenre :

   - Csak ott hátul  van üres hely , ezek itt foglaltak !

   Az idegen szemével végigmérte az üresen álló székeket , a kocsmáros szemébe nézett , aki teljesen beleborzongott abba  . Mintha a lelke mélyéig hatolt volna a tekintete , látszott is zavarodottsága .

   -  Kérek egy korsó sört  –  mondta nyugodtan az idegen , majd helyet foglalt az egyik sarokban , hátul a nagy cserépkályha mellett .

   Lassan haladt az idő, az emberek is kedvetlenül ültek , nem is beszélgettek egymással . Amolyan igazi őszi este volt . Ekkor kinyílt az ajtó . Egy vidám , széles mosolyú , láthatóan nagyon gazdag férfi lépett be , üdvözölve mindenkit .

   - Isten hozott , László bátyám !   – kiáltott fel örömében a kocsmáros .   – Rég nem jártál nálam, nálunk !

   - Ne is mondd , Károly , teljesen   kizsigerelt a legutóbbi munkám . Ám elmondhatom , nem dicsekvés  , a végére jártam . Megvan , megszereztem  !!

   - Nem mondod !  – szólt oda az egyik vendég  . – Gratulálok !   – s ezzel kezet fogott , jól megrázta , másik kezével vállon veregette a gazdag férfit .

   -  Nem tagadom, nagyon nehéz volt , de megérte   – folytatta László .

   Többen csodálkozva  összenéztek , értetlenül tekintettek a kocsmárosra .

   - Hát , ti nem tudjátok ? Sikerült a szomszédos tanyát megkaparintania  …

   - Jaj , de Károlyom ?!.. Mi az , hogy megkaparintani ??  –  kérdezte kissé  felháborodva a gazdag férf i , majd szemével intett , hogy folytassa munkája  gyümölcsének mesélését .

   -  Tehát , a mi Lászlónk megszerezte a szomszédos tanyát , melynek a környéken volt a legjobb aranykoronája , arról nem is beszélve , hogy a tulajdonosnak számtalan állata is volt . Hogy is történt, László bátyám ? – fordult oda a kocsmáros .

   - Semmiség az egész , csak kölcsönért folyamodott hozzám egy nap a tanya tulajdonosa , s' én örömmel , mondom , örömmel adtam neki ,   aki először vonakodott elfogadni , hisz oly magasra emeltem a kamatot , ám egy kis idő múlva mégis elfogadta . S ahogy ez a mesében is lenni szokott , még több baj tört szegény fejére , s' alig tudott kilábalni gondjaiból . Nem húzom ,  tehát , eljött az utolsó részlet fizetésének az ideje , de hiába vártam, az  csak  nem akart megérkezni . Tudjátok nagyon türelmes  vagyok , de három nap után már én is kezdtem ideges lenni. S' felhasználta , kölcsönkértem egy kis erőt , máris enyém lesz az egész , már hivatalosan is az . Itt vannak a papírok a kocsimban , csak alá kell írni . Kaphatok már valamit , kocsmáros ??

   A kocsmáros rongyával letisztogatta a már amúgy is fényes pultot , hellyel kínálta a vendégét, vitte is gyorsan a kedvenc italá t.

   - Ma a vendégem vagy , László bátyám  – mondta alázatos hangon a kocsmáros .

   S a gazdag férfi lassan kortyolgatni kezdte italát. Ekkor a hátsó sarokban ülő, kopottas kabátú jövevény felállt , fogta poharát, visszavitte azt . Majd fennhangon megszólalt : 

   - Csakhogy a tanya  tulajdonosa  betegsége miatt  nem tudta kifizetni az utolsó részletet, s a verőlegényei még azt is elvették , földönfutóvá tették őt .

   - Tűnj innen el, te rongyos! – kiáltott fel a kocsmáros .

   - Csak kérdezze meg a barátjától! Ha nem igaz, elmegyek, ha az, itt maradok .

   - Mit akarsz te tőlem? Mit mondjak el ? – kérdezte zavartan a gazdag férfi.

   - Hogy földönfutóvá tette azt a szerencsétlent! Pedig minden egyes részletét rendben odaadta, befizette, de maga alig várta, hogy legalább egy napot, de késsen az .

   - Mondtam, hogy türelmes embernek tartom magam .….

   - Egy napról lett volna szó ! Csak egyetlen egy napról !

   -  Mindegy , most már az enyém .

   - Igen, mert kiverte belőle, azaz kiverette .

   A gazdag férfikörbe nézett, azt figyelve, mennyire szavahihetőnek tűnik, mármint a szegény ember .

   - Csak nem hisztek ennek a jött-mentnek? – tette fel remegő hangon a kérdést .

   - Mondd a szemembe – kérte meg a gazdag férfit .

    Ezzel levette fejéről a kapucnit, mindenki elborzadt. A szegény ember bal szemére vak volt. Látszottak még a   friss hegek, nem rég történt balesetet bizonyítékaként.

    A  gazdag ember torkára szaladt utolsó kortya , köhögött, prüszkölt, kezét segítségért nyújtotta, de senki sem  mozdult .

   -  Mondd a szemembe, amelyet kiverettél , s akkor elhiszem a történeted .

   A gazdag férfi felállt , kirohant az ajtón , szemében mély rettegés volt látható . A szegény ember is megfordult , az ajtó felé vette az irányt, mikor a kocsmáros megszólalt :

    -  Tényleg verőlegényeket küldött ellenen ?

    A szegény ismét levette fejéről a kapucnjáit , de nem válaszolt . A kocsmában álló - ülő vendégek szomorú pillantásokat vetettek rá , egyesek , akik kezet ráztak a gazdag férfival , tenyerüket dörzsölgették a ruhájukon .

   Mikor a szegény ember megfogta  a kilincset , a kocsmáros vállára tette a kezé , majd ezt mondta :

   -  Felajánlom a pultos helyet, legyen a tied !

   - Miért tennéd ? Mondtad már, hogy foglalt !

   -  Van egy javaslatom . Ismertem apádat, gyönyörűen tudott mesélni, sokat hallgattam őt én is gyerekkoromban . Ha esténként eljössz , és mesélsz , kapsz tőlem vacsorát , s hozzá italt is elege .

   - Rendben,.. de én csak az életről tudok mesélni .

   -  Tedd azt ! – mondta erre a kocsmáro  . – A te neved Igaz Mátyás ?

   - Az – válaszolta egykedvüen .

   Ettől kezdve minden áldott este . Igaz Mátyás igaz történeteit hallgatták a vendégek. Az egyik szomorú , a másik még szomorúbb történet volt , a rossz emberek viselt dolgait mesélte el . Alig akadt benne vidám történet .

   Azonban senkit sem nevezett nevén , ám oly szépen írta le jellemüket , hogy kimondatlanul is ráismertek , vagy magukra ismertek . Voltak , akik szerették , voltak, akik gyűlölték szókimondó szavaiért ,... történetei miatt .

   Egy nap azonban üresen maradt a pultnál az Igazmondó Mátyás széke , pedig már várta őt itala . Sokáig várták , abban reménykedve , hátha csak késik, de nem jött . Éjfél után maga a  kocsmáros kérte meg vendégeit , hogy térjenek haza . Azonban a pultra helyezett italt nem tette el , ott hagyta , titokban még a kocsma ajtaját sem zárta be kulccsal. Reménykedett , nagyon .....

   Másnap reggel , nyitáskor , semmi sem változott , a teli pohár ital ott várakozott , várta hogy elfogyasszák , a szék is üres volt .

   Teltek - múltak a napok , Igazmondó Mátyásnak se híre , se hamva ....

   Az egyik hűvös estvén , mikor már havas eső szitált kint , egy fiatal fiú rohant nagysietve be a kocsmába . Szemében a bánat rémülettel keveredett .

   -  Jöjjenek !!.. Megtaláltam ! Segítsenek ! – kiáltozta minduntalan .

   - Kit találtál meg ? – kérdezték szinte egyszerre a kocsma vendégei .

   - Igazmondó Mátyást . Egy kocsiban , egy terepjáróban. Szerintem, meghalt .

   Az emberek hátra hagyták italaikat , mentek a fiú után . Tényleg , egy kiégett kocsiban két holttestet pillantottak meg . Mindenki tudta , a gazdag emberé , s' mellette ott volt egy másik . Félig elégett ruháját felismerték , tudták , ő az. Igazmondó Mátyás volt az . A kocsi körül szétszóródott papírok , aláírás nélkül . Felszedegették . Elrakták .

   Azóta minden este a kocsmáros kirakja Igazmondó Mátyás italát a pultra , helyét leporolja . Így lett  vége egy igazmondó  ember életének .

   Egy nap fiatal idegen  tért be a kocsmába . Egyenesen a pulthoz ment , fogta az oda helyezett italt , leült , és mesélni kezdett . Mesélt az életről , az emberekről . Senki sem kérdezte , tudták , Igazmondó Mátyás legidősebb fia volt az ."

MG Petimester Creative Commons License 2015.02.12 0 0 36628

Jó !.. és szép reggeltet kívánok minden topiklátogató részére. Igen, valóban nagy nap ez is , mivel 5 évesek lettünk így jövőre "beiskoláznak" majd minket is.  :-)))... De addig még lehet élvezni ezt a kort és ezért hoztam nektek,.. egy mesét. Jó lesz ez kicsinek és nagynak, mert arról szól ami a legfontosabbak egyike, de majd meglátjátok. A nap kimagasló esemenyé ,hogy pont öt kis porony is a világra jött így remélhetjük, hogy gondos ügyeléssel tollas-hátúak lesznek ezek a 'jubileum 5-ös csibék'.  Nem vagyok a számok kabalájának rabja ,de pont öt kis csibe az ötödik szülinapra ?...    ,-)) Ez legyen a "Mindent a tyúkokról" megfejthető rejtélyes titkok titka. És most az igért mese .Szeretettel üdvözölve mindenkit.

TazazTibi Creative Commons License 2015.02.11 0 0 36627

Türelem uraim...a hosszú élet ritka :) annál csak  a téli kotlós  ritkább :) kelnek azok majd nem sokára.

Nekem már "csak" 20 nap van kelésig...aztán itt a tavasz meg a kiscsibék is (remélem) :)

Előzmény: Sam711 (36626)
Sam711 Creative Commons License 2015.02.11 0 0 36626

Nekem jovohet szombaton kelnek elore lathatolag de mar en is nagyon turelmetlen vagyok pedig mar nem az elso keltetesem. Igaz en keltetogepben keltetek  de azert a varazsa ennek is meg van.

Előzmény: Victor88 (36625)
Victor88 Creative Commons License 2015.02.11 0 0 36625

Megfogadom a tanácsot és nem fogom piszkálni a tojásokat, bár a kotlóst le kell vennem etetni meg hogy elvégezze a piszkos munkát.

Jaj, csak keljenek már, mert idegesítő ez a bizonytalan várakozás. :(

Előzmény: Sam711 (36623)
Victor88 Creative Commons License 2015.02.11 0 0 36624

:(

Kár érte. No de szép ez is, hogy öt kikelt! Ez az utolsó biztos csak megkésett, lehet estére vagy reggelre az is kibújt volna. A lényeg, hogy ezek nőjenek nagyra!

Előzmény: Summer Song (36620)
Sam711 Creative Commons License 2015.02.11 0 0 36623

Jobb ha az utolso 3 napban nem bantod a kotlosnak is jobb.Turelem!! A turelem csibet terem:)

Előzmény: Victor88 (36600)
TazazTibi Creative Commons License 2015.02.11 0 0 36622

Már mint a Peti által feltett videóban szereplő német Tyúkból van sok?Hát ha járnék Monorra biztos tudnék "nyilatkozni"

De mivel oda nem járok,így nem is láthattam...ha történetesen arról van szó.De mennyi minden van még a világban amiről nem tudunk..és attól még létezik.Jómagam pl:tavaly láttam (még)csak ördög tyúkot ráadásul feketét és kakast is...mivel felénk nincsen senkinek sem...de volt a Dunaföldvári vásárban ahol megnéztük őket szépek :)

Előzmény: Jozefe (36621)
Jozefe Creative Commons License 2015.02.11 0 0 36621

Monori börzén elég sok van!Szerintem elvagytok maradva :))))))

Előzmény: Summer Song (36620)
Summer Song Creative Commons License 2015.02.11 0 0 36620

Nagyon szépen köszönöm! :-) Az örömbe vegyül egy kis üröm is sajnos. :-( Ugyanis a hétből hat volt fias tojás és csak egy nem. Mivel az 5 kikelt már tegnap, így "meglámpáztam a maradék kettőt. Mindjárt látszott, h az egyik üres., a másikban viszont kifejlett csibe van, Mozgás és hang nem volt, de "biztos, ami biztos" :-( visszatettem a kotló alá. Ez korán reggel volt. Délben megnéztem és semmi változás. És én ostoba(!!!) nekiálltam óvatosan megtörni a héjat...és kifakadt a hártya és még élt... Gyorsan visszatettem, de folyt ki a szik tartalma... 1 óra múlva megnéztem, a kotló bontogatta tovább...de már nem élt... Kivettem a tojásból (halott volt)... Szép kis szürke... Nagyon sajnáltam. :-( Pedig már annyiszor megfogadtam,h ha fias, akkor otthagyom amíg a kotló ott nem hagyja, sőt... ha otthagyja, akkor beteszem még egy éjszakára a kis keltetőbe. Tavaly is így tettem 2 tojással és ki is keltek, csak a kotló nem fogadta el őket, így nekem kellett dobozban felnevelni...

Előzmény: MG Petimester (36617)
TazazTibi Creative Commons License 2015.02.11 0 0 36619

Szépek ezek nagyon...de az aábbi videóban levők is ám!!!Ezt ha valaki elkezdené(lehet hogy van is tenyésztő) tenyészteni kis hazánkban,biztosan lenne rá kereslet.

Előzmény: MG Petimester (36616)
TazazTibi Creative Commons License 2015.02.11 0 0 36618

Gratulációm!

Aranyosak :)

Előzmény: Summer Song (36615)
MG Petimester Creative Commons License 2015.02.11 0 0 36617

:-))) Hétből már öt !! .. juppy... ez egy pezsgőbontást kiérdemel 'Summerológus' uram !  Gratulációm és szív. üdv.

Előzmény: Summer Song (36615)
MG Petimester Creative Commons License 2015.02.11 0 0 36616

Ezüst szinben az impozáns Totleger :

 

Summer Song Creative Commons License 2015.02.11 0 1 36615

:-)

 

MG Petimester Creative Commons License 2015.02.11 0 0 36614

Komolyra fordítva a dolgokat, egy igen ritka nemesített parlagi tyúk fajta a 'Westfáliai Totleger' (magát halálra tojó) . Lelkes és kitartó tenyésztők mára már stabilízálták a fajtát ami a kihalás szélén tántorgott.

A parlagi német nyelvterületű egyik érdekessége, szerintem és véleményem szerint persze.

 

TazazTibi Creative Commons License 2015.02.11 0 0 36613

Szép jó napot kívánok mindenkinek!

 

 Köszönöm....Megpróbálkozhatom a holnapi napon a hangulat fokozással...ittenék azon gondol(kod)ám mán majdnem kot-kodám :)  hogy dob pergetéssel vagy kakas kukorékolással kezdjem eme holnapi megtisztelő szép napot?De eme jeles nap szerintem megérdemli mindegyiket,szépen sorjában.

 

VÉGRE SZÉPEN SÜT A NAP IS...megérdemli a nagy betűket,széééép zöld, friss tyúkhúrral kényeztettem most az állományt,bele is feledkeztek ám a csipegetésbe :)

Előzmény: ez-Ben (36611)
MG Petimester Creative Commons License 2015.02.11 0 0 36612

Tisztelt TTT vezetőség,

..jelentem, hogy nem merek:.. sem cseppeket sem tabikat bevenni, még lámpa láz ellen sem, mert egy ominózusra emlékeztett.

Össze cseréltem a vízhajtó tabival......    :-((     xDDD

 

Az egész igyekezetem csupán öncélú volt , ezt belátom és önkritikát szeretnék gyakorolni.

Őszintén bevallva...Egy 'kendermagos zoknira' számítottam titokban a tombolán, természetesen a felettem elhatalmaskodó egó a felelős mindezekért az érzelmekért, sőt ...eluralkodó ellenállhatattlan vágyakozásért.      ,-))

Vannak enyhítő körülmények is ,kérem tisztelettel  ! : Ugyan is írásra...sőt újságírásra búzdítottak a függönyök mögül, de ma már vannak sejtéseim ,hogy mindez a hybridtartó és nagy-ól-imádó lopakodó ellenzék sanyarú és romboló szava volt csupán. Tipíkus ellenzéki viselkedés forma...megitélésem szerint..  stb

Igérem TTT Bizottság ,hogy nem fogok frakciózni a nagyüzemmel és hűséges maradok a baromfi udvarhoz.

Tisztelettel maradok ,egy megtévedt topik és tyúkos társ.

 

'Szagg-mai' állásfoglalásom kakasügyben.

... megfigyelések szerint a kakasaink hűtlensége és félrelépés sorozatai egyben a legproblematikusabbnak is mondható. Ezzel a hívalkodó viselkedéssel csupán rossz példát mutat nevezett tollas-hátú  reggeli wecker-barátunk a baromfi udvar gazd úram irányában. Nem kis bosszankodást okozva a Gazd-asszonynak. Nyilván nem kell bővebben magyarázni : a "megcsalás  és több tyúkocskával cicázás"..az, ha valaki mellete a partnere előtt hűnek tetteti magát és ennek hangos kukorékolással még nyomatékot is ád !.. Súlyosbitó számára ,hogy hármat is kukorékolt mire Péter ugye... de ez egy másik történet, amit nem szabadna elfeledésbe küldenünk., de titokban igazából szexel, az az (tapos)..mégpedig más tollashátúval  is, akár sorozatosan, akár csak egy alkalommal. Hogy az egész mennyire nem fair a  megcsalt féllel szemben ??...hmm.., azt nem kell sokáig ecsetelni, illetve világgá kot-kodálni  !... de ettől függetlenül a félrelépések gyakoriak, valjuk csak be tenyésztői becsülettel. Psychology-a  'szagg-értő-je' egy kutatást is idéz itten, ha bogarászunk méllyebben a zavarosban és utána járunk, valószínűleg azért ez , hogy minél több embert "riasszon-vissza" a monogámiától . Összehasonlították ugyanis azokat a szülő-párokat, akiknél becsúszott egy-egy megcsalás azokkal, akik megbeszélték pl. egymás között, miszerint..." elegük" van a monogámiából, és mindkét fél jóváhagyását adta a másiknak,tehát igy a kakas és tyúk.., hogy szexeljen, akivel csak szeretne a szemétdomb mögött a Kapirr-ga utcában...ha  és amennyit csak..szeretne. Az előbbi csoportban, azaz a megcsalóknál nagyobb arányban fordultak elő szexuális úton terjedő "aranytojások", mint az utóbbiak körében.

Természetesen tudva levő dolog, hogy a statisztika ez esetben is,...a hazugság íberelhetettlen magasága.  

Tisztelettel egy: TTT meghívott.

 

u.i. Késő..későő ,szólt a kakas és elegánsan lelépett a teljesen elámúlt kacsáról...     ,-)))

Előzmény: ez-Ben (36611)
ez-Ben Creative Commons License 2015.02.11 0 0 36611

 

 :)) Kedves MGP !

 

 Légy óvatos a várható jeges úton, nehogy elcsússz és esetleg megsérüljön az aranytollas kezed. A holnapi gála a Te Műved köré épül fel, Te vagy a siker kulcsa.

 

 A TTT szervező bizottsága a benyújtott pályaművek közül a 36598-ast tartotta a legkiválóbbnak, így TazazTibi fórumtársunkat kéri fel a Főrendezői és hangulatfokozói feladatok megtételére.

 

 ...addig is kötetlen, vidám hangulatú beszélgetés ajánlott.

 ( én már olyan dresszben vagyok, hogy 60 csepp szíverősítőt is bevettem :)

 

 Szép napot, sok tojást... ( helyenként már kiscsibéket !:)

 

Előzmény: MG Petimester (36609)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!