Üdv! Neked milyen géped van, meg vagy vele elégedve? Egyébként én személy szerint nem értek egyet veled, és ezt mint allergiás írom. A szőnyegek takarítása tüneti kezelésnek számít, és én nem kezelgetni akarom, hanem megszüntetni, ezért kivágtam a francba őket. A betegséget sem kezelgetni, gyógyítani kell, hanem megelőzni, mivel olcsóbb, hatékonyabb és nem kísérletezel az egészségeddel az már más, ha megtörtént a gond. Szóval, ha nincs szőnyegem, és olyan problémás tényező a lakásban, ami kiváltja ezt, akkor nem kell 1 max 2 naponta olyan takarítást csinálnom, hogy ne hatalmasodjon el a házi por allergiám. Mert azért valljuk be, naponta szellőztet az ember, és pest megyében nem hegyi levegőt szolgálnak fel nekünk sajna, így akár hogy takarítasz porolódik minden, nekem meg nincs időm, sem kedvem állandóan napi 1 órát takarítani. (Csináltam hidd el, többek között ekkor vettem a dyson-t is, aminél is rájöttem milyen a jó porszívó, és mik azok a dolgok, amit az én élet körülményeim javítására mellőznöm kell.) Az, hogy van egy jó géped még kevés. ... Atka mentes ágynemű, matracok, szőnyeg likvidálás, és egy nagyon komoly légszűrő beszerzése volt nálam a sorrend, a porszívó után. Nagyon fontos megjegyeznem, hogy amikor beszereztem a dysont(hepa 13 szűrés, és no porzsák) csökkentek, majd eltűntek az allergiás reakcióim(pedig elég komoly volt) pedig még a szőnyegek a helyükön voltak, de napi 1 órát takarítottam ezért. Mióta kidobáltam a szőnyegeket, ugyan ezt a minőségi takarítást 2 naponta kell véghez vinnem mert elég nedvesen át törölni a lakást Egy héten max egyszer kell nagy takarítást csinálnom. Szóval ha nem szeretnéd magad szívatni, kivágod a szőnyeget, és nem azért mert nincs gép ami nem tudja takarítani,(nekem is tökéletesen takarít a dyson,) hanem azért mert javítod, és csökkented a takarításra szánt időt, és ezzel olyan költséget takarítasz meg, ami abszolút felesleges kiadás, mind áram, mind időben. Én is 90ért vettem porszívót, és nem azt néztem, melyik a legolcsóbb, de vannak dolgok, amit feleslegesnek gondolok, így nem is fizettem érte. Mi a dysont össze engedtük egy komoly Lux géppel, és nem volt különbség a két gép minőségbeli takarítása között, itt jött a maszlag, hogy az jó vasalásra, meg illatosításra, meg egyéb ökörségre. Én meg mondtam, hogy nekem egy erős komoly szűréssel rendelkező megbízható gépre van szükségem, amit a dyson tud. Semmi mást nem tud, csak ennyit. Nincs állítóka rajta, nincs 20 led a telítettség miatt, nincs sallang, és fele akkora teljesítménnyel, szív ugyan olyan erősen. A dyson szűrése tudom, hogy hibátlan mert egy orvosi eszköznek is hitelesített géppel szűröm a légteret, amit műtőkben is használnak. Szóval annak az érzékelője meg sem pittyen, ha porszívózok. Mennyit porszívózol hetente, mekkora teret takarítasz? Nem tudom jól olvastam-e de pont most készülsz egy új gépet beszerezni. Majd írj róla véleményt! kíváncsi vagyok rá:)
Talán tanulmányoznod kellene pontosan mennyi a különbség a hepa11 es hepa13 közt. Ha eddig netán el tudnal jutni nem kellene kiselőadast tartanod arról hogy mi a különbség egy olyan autó közt ami mint korábban írtam 4,8 masodperc alatt gyorsul 100-ra vagy kerek 5 masodpercalatt? Számtanilag van gyakorlatban meg meg sem érzed ha bent ülsz. Ha valaki a hepa 13- as szűrőnél nem prüszköl megnyugtatlak a hepa11 nel sem fog. Viszont a koszt az egyik kiszívja a másik meg bent hagyja a javat
Es feküdjek oda mármint a padlóra?? ez a gép matractisztítására is az egyik legjobb a piacon. Szóval ha valaki allergiás nem a szőnyegek kidobalasa a megoldás hanem a hatékony takaritas es nem a maszatolás.Van megoldás igen hatékony csak ra kell szánni a lóvét .Atkatlanitasra is nagyon ok. Ki van próbálva es ez nem kérdés hanem tény . Ha az utolsó mondatod arra utal amire gondolok akkor számodra nincs több mondanivalóm ha csak ennyit értettél meg belőle
Tudod egyébként milyen rohadt drága a tömény viasz folyadék? Naaagyon, és biztos nem a kőre fogom kenni:D Az autóm, meg nagy esőben is szinte száraz marad :D
Aham akkor ha szar a cucc, akkor el lehet róla mondani, hogy 3az egyben szar. Vagy mondhatom úgy is, akár, hogy egy a háromban elosztva. Ok köszi, esélytelen volt hasonló cucc,csak mint infó érdekelt, nekem jó a dyson marad is, és nem szeretem a kompakt cuccokat. Meg ugye polírozó gépem is van;)
Nekünk nincs szőnyegünk, de anyós pajtásnak van:) Elküldte takaríttatni, vissza jött foltosan(szemceruzát taposta, és rágta szét a szobaterminátorunk)... Addig sipákolt, hogy retkes a szőnyege, hogy fogtam, kivittem teraszra, és neki ugrottam a karcher 5.55 nagynyomású mosóval:D igaz, ezután egy napig száradt:) de nem maradt folt, sem szösz, sem por:) bár grízeltem ahogy bele kezdtem, hogy kikapja a szálakat, mert nagyon meg bolyhosította, de aztán át gondoltam, és úgy voltam vele, hogy vagy tiszta lesz, vagy kuka.... Tiszta lett, és ahogy megszáradt kicsit át kellett simogatni, és a szálai is helyre álltak. 2in1 meló volt, mivel a szőnyeg alatt a terasz is makulátlan lett :)
Üdv mindenkinek. Lenne egy kérdésem az itt egybegyülteknek. Mi a halálnak a porszívóknál a viaszoló fej? Van valakinek tapasztalata milyen hatékonysággal dolgozik? A sok marketink baromságot olvastam, és nem győzött meg. Minek pont egy porszívóra kell egy ilyen kiegészítőt tenni? Nem tudom jól értem-e, de kb egy autó polírozó géppel simán kiválthatom ezt, tized ennyiért, sokkal komolyabb hatékonysággal? Terveztem kipróbálni egy ilyen viaszolást csak fosok, hogy seggre ülnek a legyek is:) (az autó polírozóval csinálnám persze, mert nekem a dyson nem tud ilyet, de kíváncsi lennék tapasztalatokra, hogy többet tudnak-e a sok marketing ökörségnél az ilyen csudálatosan nagy tudással megáldott kombinált űrhajók.) Válaszokat előre is köszi.
Azt ne feszegessük tovább, ki mit nem ért. Mert neked láthatóan fingod nincs arról, hogy az semmivel sem jobb, hogy kiszívja ugyan a szőnyegből, de szanaszét szórja az allergén szart, minthogy ki sem szívja. Utóbbit egyébként is csak te sugallod, mintha más porszívók ki se szívnák a port.
„Egy árnyalattal jobban szűr”? Egyszer majd az autódba rakj egy ilyen „árnyalattal” rosszabbul szűrőt...
Ahhoz, hogy nálam „bizonyíts” szőnyegen, előbb szőnyegeket kellene vennünk. Csak miattad ilyet nem teszek, ha nem nagy baj.„azt a tényt hogy a Kirby jó eséllyel”Tehát tény, mert feltételezel valamit? Érdekes logika...
úgy latom nem akarod érteni azt a tényt hogy a Kirby jó eséllyel a legtöbb port es allergén anyagot kiszed a szonyegbol. Míg a hepA 13 as lehet hogy Egy árnyalattal jobban szűr csak a kirbyhez képest többet hagy bent amit gyorsan be tudnék bizonyítani mondjuk az otthonodban a szőnyegeden. Ehhez képest mar szinte semmit sem számít hogy nem h13-as a Kirby hogyha látnád hogy mit talál a szonyegedben a porszivód utan.
Az rendben van, hogy H14 HEPA filter van benne. (ára kb 86eft)
Jó a szívóereje 300mbar átlagos ipari porszívók 200 mbar körül mozognak.
A legolcsóbb NILFISK ALTO Aero 21-01 PC (ára 30eft) a kérdés csak az, hogy a motorvédő "HEPA" szűrő mit enged ki a környezetbe, erről semmit nem találok.
Ne is mondd. Ismerős a szitu. :( Igaz nekem"csak" 2 gyerkőc van. De az utóbbi hónapokban annyit szívtunk a samunkkal, hogy az már túl sok volt. Az alkatrészek beszerzési ára pedig irreális lenne. Mondjuk motorikusan nem panaszkodhatom, 10 éves a gép. De már úgy várom az újat, mint a messiást :)
Mert gyorsan kellett egy másik gép. És ez a samu olyan szép volt... Miele meg nem volt gyorsan 50-ért.
Nyilván azóta megbántam, de ki gondolta, hogy egy 50 ezres samsung nem bír ki 1 évet úgy, hogy ne legyen benne kicserélve a motor, az első kerék letörik, a gégecső meg kilyukad, mert hibás konstrukció, és mert szar az anyaga. És persze ki gondolta, hogy a gyári porzsák kurvadrága, amit sokáig nem is lehetett kapni.
Ott vagy tévedésben, hogy a Kirby-d lehet, hogy ugyanúgy kiszedi a szőnyegből a dzsuvát mint egy HEPA13-as, azonban egy HEPA13-asnál százszor több port fújvissza. Ráadásul egy allergiásnak nagyon nem mindegy, hogy az az allergén a szőnyegben van, kvázi nyugalomban, vagy elkezdted keringetni a gyenge HEPA-szűrővel. De a te dolgod. Meg a gyerekedé, ha az asztmájának van bármi köze is porallergiához. Ha szerencséd van, akkor nincs köze. Ha nincs szerencséd, akkor veszel pluszban egy jobb HEPA-szűrőt. Az már piti összeg az eddig elköltötthöz képest.
Ha a Kirby a látható szennyeződéseket jobban vagy akar ha úgy tetszik a legjobban kiszedi mint mondjuk egy h13-as gep akkor nekem mindegy hogy a kifujt levegő 0,995 vagy 0,997%-Os Roppant fontos es perdöntő különbségekről beszélsz.
Úgy gondolod? Ahhoz képest, amilyen hévvel lendültél bele a legHEPÁbb porszívó vásárlásába, mert iszonyatos allergia van, és egy középnagyondrága, de jó HEPÁs porszívó mellett tetté vallomást, most egy ennél majd' kétszer drágább, de sokkal szarabb HEPÁs a király. Ne haragudj, de ennek alapján valóban rendesen belemélyedtél a kognitív disszonancia bugyraiba.
Gratulálok a Kirbyhez. Ez nyilván a kompromisszum nélküli választás, amit egyesek - köztük én sem sajnos - nem engedhetnek meg maguknak. Így sokan próbálják a meghatározott keretösszegen belül a legjobb ár/érték arányú gépet megtalálni.
valszeg meg szürkés se nagyon lenne ( bár erre nem fogadnék) mivel van hozza szonyegsamponozo szett is, de az utolso két gondolatod dal teljesen egyetértek es köszi szépen .Ja valóban hangos de ..... Kit érdekel ha jóó amit csinál .
Akkor megegyszer mondom hogy nem 500e a Kirby mar 2015- ben hanem original dobozban lehet kapni 350ert is.ehhez képest Az Iphone 6 plus függeenül belekerül 300e be s vagy majd nézd meg mennyi lesz egy hónap mulva a galaxy6-os. Miről is beszélsz? Hepa11 besorolású a gép .
A Kirby nem 220eft mint egy iphone 6, vagy 190eft mint egy Galaxy S5, hanem 500eft, ala nature.
Próbálom megtalálni ár / érték arányban a megfelelőt, valszeg valami HEPA H-13 vagy S-Class szűrővel dolgozó erős gép lesz a megoldás. Pl. a Kirby milyen HEPA besorolásban van?