Keresés

Részletes keresés

Ronaldo77 Creative Commons License 2014.11.02 0 0 36566

Szia!
Köszi a részletes leirást a videót is megnéztem, jó nagy ketrecük van és szép nyuszik :)
Az etetőkre visszatérve ilyenek vannak a szomszédunknak is van ilyen forma is nekik amivel csinálják 
Amugy szerinted melyik a jobb fajta az ezüst színű vagy a kaliforniai?
Most mivel ketrec sincsen nekik meg nem is leszek ithon nem lessz rá időm de tavasszal ha nem jön közbe semmi akkor vennék valamelyik fajtából.
Ammugy én Szelmenci vagyok 

Előzmény: MDani8 (36563)
kovacs808 Creative Commons License 2014.11.02 0 0 36565

sziasztok!Most van elsőnek nyuszim és nem sikerült még pároztatni.Ha az anya nyúl nem akarja .de a bak kergeti és addig addig ameddig sikerül neki a dolog. Úgymond megerőszakolja..Akkor is felveszi az anya?Vagy csak akkor ha ő is akarja?A másik meg az hogy az egyik nyulam kiszökött. és a kutya megfogta úgy nézem hogy eszik de húzza a hátsó lábait szerintetek adjak neki egy esélyt vagy inkább selejtezem ki? 

Loboda Zsófia Creative Commons License 2014.11.01 0 0 36564

Sziasztok!

 

Kosorrú nyuszijaim vannak, kasmir,szatén és sima szörben. Mini és törpe. Egy szatén-kasmir havanna-tarka is született az idén. 

Vannak 5 hetes nyuszikáim is, ELADÓ.

Akit érdekel novemberben már elvihetőek, oltva,oltási papirral,származási lappal,élelemcsomaggal.

Gyönyörüek a kicsik. Dagikák. Szelídek, kedvesk, imádnivalóak.

Szállításba tudok segíteni Pest, Pápa, Pécs, Kaposvár,Szekszárd felé.

MDani8 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 36563

Mert szerinte a kicsiknek jobb, ha nem ilyen görgetősböl isznak, plusz vannak olyan nyulak, amelyek nem fogják használni és az egsyzerüb etetőket könyebben tudják használni a nyuszók, valamint nyáron nagyon felmelegedhet bennük a viz (jha a ketrec kint van, én nekünk kint van, nem nyúlházban) és az nem jó a nyulaknak.
De mindenki döntse el maga, meg szerintem saját tapasztalatból, ha valakinek jól müködik, akkor használja. Én még sosem próbáltam ki az önitató, igy csak azt tudom róluk, hogy valaki csak azt használja, valaki pedig azt mondja, hogy rossz. 

Előzmény: Mészáros Barna (36560)
MDani8 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 36562

Én láttam homokot a készitő asztala mellett, de igazából nem tudom, csak annyti tudok amennyit kinézetre látok. Meg neki vannak vas formái, amibe beleönti a trutyit és akkor megköt, kiveszi és kész is. Ha valaki tud jó formákat találni vagy cisnálni/csináltatni akkor hajrá :)

Előzmény: Mészáros Barna (36561)
Mészáros Barna Creative Commons License 2014.11.01 0 0 36561

Egyébként ezek az etetők és itatók szerintem sablonba öntött betonból készülnek ,maximum nem sóderrel hanem durvább homokkal a jobb formázhatóság kedvéért.vagy rosszul látom?

Előzmény: Mészáros Barna (36560)
Mészáros Barna Creative Commons License 2014.11.01 0 0 36560

Szia!nekem nagyon jól bevált az önitató rendszer!Az állatorvos miért nem támogatta?

Előzmény: MDani8 (36557)
MDani8 Creative Commons License 2014.10.31 0 0 36559

Amúgy én is kárpátaljai vagyok mint te, azért kérdem, hogy hol laksz, mert ha eljönnél ide, akkor tudnánk neked saját etetőket adni, amennyiben megtetszettek neked a mi etetőink. 

1 dollár egy darab és csak előre rendeléssel lehet kapni annyit, amennyit kérsz. Minimális várakozási idő 1 hét, de a mennyiségtől függ. 
Nem én csinálom, hanem nagyapám, ő már 10 éve gyártja ezeket és már külföldre is vittek tőle, meg Kijevbe is, de már ő is elöregedett, ugyhogy 70 évesen már lassacskán csinálja és drágábban is. Eddig még nem tanitott meg engem a mesterségre :D
Ő Gálocsban lakik, Ungvártól 12 km-re lévő falu. 

Előzmény: Ronaldo77 (36556)
MDani8 Creative Commons License 2014.10.31 0 0 36558

Ja és a videóban nem csak az etetőket, hanem a ketreceket is láthatod. Nekünk szénás kosarunk sincs, én minden beadok nekik. De a szabály az, hogy csak akkor kapnak új szénát, ha az előző adagot legalább 70%-ban elfogyasztották, igy nincs nagy mennyiségü veszteség. 

De ha csinálok egy hizlalós ketrecet majd, akkor szerintem lesz benne szénás kosár kivülről, mert a kicsik még akárhova odapiszkolnak. 

Előzmény: Ronaldo77 (36556)
MDani8 Creative Commons License 2014.10.31 0 0 36557

Hol laksz?

Nekünk saját készitésü (eladásra is gyártott és keresett) etetőink és itatóink vannak. Nos akkor ami az itatást illeti én önitatókat sose használtam, de egy ismerős nyulászom és az állatorvosunk sem támogatta az ötletemet, amikor önitatókat akartam bevezetni. Az egyik nyulászom nagyon negativ tapasztalattal rendelkezik feléjük. Igaz, hogy a nagy nyulászok, lásd Barcsa László vagy Király Attila is önitatót használ, én mégis meghagyom a családi hagyományt és a saját itatóinkat használom. Nálunk azokba csak a kicsik kakilnak bele, de felnőtt korban egyik nyúl sem, mivel magas és nem másznak bele, csak a kicsik képesek belefeküdni és kakilni. 
Ugyanugy néz ki az itatónk is mint az etetőnk, és nagyon jó.  Ha néha elutazunk valahova és nincs senki itthon, akkor a szomszéd megeteti a nyuszikat, szerintem kiküszöbölhető az önetető is. Képet ide nem tudtam feltölteni, de ha megnézed ezt a videómat, akkor rögtön láthatod is az etetőnket:
https://www.youtube.com/watch?v=HAH6v8CFSuc&list=UUJwM0rZsJxmSsedyB2hyEtg

Ami a szénát illeti, ha etető kosarat akarsz használni, akkor semmikép se a fiók belsejébe szereld, mert annak számos hátrányát fogod tapasztalni. Hanem kivülre szereld fel és ugy alakitsd ki a ketrecet, hogy ahova van szerelve a szénás kosár kint, ott értelemszerüen vas rudakat fogsz berakni , kb 1 cm-es lyukakkal. A kinti szénás kosár legyen fedett! A fiók belsejébe volt nekünk is, de a kicsik képesek rámászni és rákakilni, de volt már sokszor, hogy el is törte 1-2 nyől a lábát vele. Azonban, ha a kivül van az etető kosár az takarékos, főleg akkor, ha alulról nyilt lesz a ketrec. 

Szóval a széna kosarat kivülről ajánlom. Önitató és önetetőre pedig, ha többnyire otthon vagy és tudod a nyulakat reggel, este etetni, akkor nincs szükség. 

Visszatérva a fiókok aljához. Én sose próbáltam ezt a módszert, nagyapám igen. Hát annyira nem dicséri, ő már az összes tipust kipróbálta és azt mondja, hgoy az a legjobb ami nekünk van, szóval a dőlésszög és a végén egy 15cm mély, 80 cm széles rács van. Mert tényleg minden legurul és lecsorog + télen jobban tartja meg a meleget. A fialós ketrechez tehát semmikép nem ajánlok semmit, csak a telejsen zárt aljazatot. Persze most nagyon sokan kezdik el csinálni ezt a: kihagyok egy kis hézagot a deszkák között dolgot, de szerintem egy pár éve és rájön mindenki, hogy a hátul rácsos és kicsit dölt ketrecek sokkal jobbak.

Előzmény: Ronaldo77 (36556)
Ronaldo77 Creative Commons License 2014.10.31 0 0 36556
Értem köszi hogy időtszántál rá és megmérted a ketrecet:)
es ha pl ugy csinalnam az aljat hogy a deszkak kozt lenne rés?
Etetőt itatót milyet javasolsz? Most csak régi cserépkályha csempéből esznek isznak de szinre mindig belemasznak összepiszkoljak
Előzmény: MDani8 (36555)
MDani8 Creative Commons License 2014.10.31 0 0 36555

Itt vannak akkor a méretek, nekünk igy van megcsinálva és nagy testüeknek lett készitve a ketrec, de jó az össszes többi fajtának.

Fialós fiókok:
Magasság: 50cm
Mélység: 90 cm
Szélesség: 120 cm 

Ez legyen teljesen zárt alulról, elöl pedig olyan 40x40-es ajtajai vannak a fiókoknak.

Általános fiókok:
Magasság: 50 cm
Mélység: 90 cm
Szélesség: 80 cm

A nagy testü fajtáknak a rács nem ajánlott, mivel a lábaik fekélyesek lehetnek és megsérülhetnek. De ha gondolod megpróbálhatod, csak akkor minnél kisebb legyen a rácsokban a lyuk, épp akkora, hogy az ürülék átférjen rajta és csak a fiók utolsó 15 cm-ébe kell rakni (nálunk igy van) és az egész ketrecnek van egy X fokú dőlésszöge és egyébként a mai napig minden okés vele, csak a ketrecet ajánlott legalább 2 évente átfesteni, hogy ne száradjon ki a fa, és csináld inkább tölgyből, mert azt nem rágják meg.  Szóval lehet az óriásoknak is rács, csak nem az egész fiókban, hanem csak a ketrec utólsó 15 cm-ében és legyen dőlésszög kialakitva, hogy minden leguruljon, lefolyjon. 

Előzmény: Ronaldo77 (36554)
Ronaldo77 Creative Commons License 2014.10.31 0 0 36554

Szia :)
Köszönöm az eddig leírtakat.
Fialtató ketrecet szernék először is csinálni amibe 6 anya nyugodtan el tud lenni:
most nincsenek óriás fajta nyulaim de  olyan ketrecet akarok ha ugy alakul akkor a nagyobb fajták is elférjenek benne 

Előzmény: MDani8 (36551)
pápailepketarka Creative Commons License 2014.10.31 0 0 36553

Sziasztok!
Nyúl prémet hogy tudnám hasznosítani? Van valakinek valami infója, tapasztalata efelől?

Sarah-Miss Creative Commons License 2014.10.31 0 0 36552

Mellékelek képeket,  hátha úgy jobban érthető.
1-2. kép: nemi szerv

 

 


3. kép: mellkas (2 mellső láb között)

 

 

4. kép: az egész nyuszi alulról (itt látszik, hogy lejjebb is van egy ilyen sebesebb része, a hasán)

Előzmény: Sarah-Miss (36550)
MDani8 Creative Commons License 2014.10.30 0 0 36551

Az oldalamon megnézheted a nemrég felrakott képemet a nyúlketrecemről, valamint ha megnézel egy videót, belülről is megtekintheted a fiókokat.

Tanácsot a méretekkel kapcsolatban csak úgy tudok adni, ha leirod, hogy milyen fajtának lesz. A mi ketreceink eredetileg német óriásoknak lettek készitve, mert azzal kezdtük a tenyésztést, utána átmentünk közép és kis testü nyúlfajtákra, nekik olyan mintha kastélyba lennének, mert jó nagy. Ha kistestü nyulaid vannak akkor én a 8 fiókosat ajánlanám. Ha óriásaid vannak akkor mindenkép 6 fiókos, és akkor lemérem neked a ketreceket, ha akarod.

Nekünk van külön egy 6 fiókos ketrec állandó tartózkodásra(bak + anyák), illetve egy 6 fiókos 5 fialó (telejsen zárt és jó széles) fiók és +1 nagy rácsos fiók. Igazából szükség lenne nekünk is még egy ketrecre, mert a leválasztott kicsiknek nincs megfelelő fiók kialakitva a hizlalásra.  Külön van ellető ládánk, amit berakunk és kiveszünk. Szerintem ez praktikusabb, mert kitudjuk venni a kicsiket megnézni és ha szét van rágva vagy véres vagy valami, akkor ki lehet cserélni.

A kicsikhez én nem ajánlanák se rácsot, se alul lyukas ketrecet. Személyes tapasztalataim szerint a fialós ketrecek úgy jók, ha telejsen zártak. Ezt azért mondom, mert amig alulról nyilt volt a fialós ketrecünk addig volt olyan, hogy patkányok másztak be és megharpták az anyát vagy vittek a kicsikből. Még a rácsot is átrágták nálunk. Erre megcsináltuk vastag tölgyfával a ketreceket és azóta semmi patkány támadás. Nekünk a szomszédban disznófarm van, és onnan szöknek ide, sajna. 

Nekünk mindegyik ketrec fából van (az egyik fenyőböl, a másik tölgyből). Mind a kettőnek van előnye és hátránya is: a fenyőt megtudják rágni a nyuszók, a tölgy pedig nálunk nagyon hamar kiszáradt és hát elmozdult itt-ott a helyéről (pedig jól be volt szögelve). 

Mindenkép nézd meg, hogy milyen fajtának és mire akarod használni. Jó munkát! 

Remélem segitettem, az oldalam: meskonyulasz.hupont.hu
:)

Előzmény: Ronaldo77 (36549)
Sarah-Miss Creative Commons License 2014.10.30 0 0 36550

Értem, köszönöm, akkor szerzek be Neostomosant. A kénporos kezelést mondta apukám, de, mikor máshol rákérdeztem, jól lehurrogtak...

 

Feltennék még további 2 hasonló kérdést, ha nem baj, remélem ebben is tudtok segíteni. :)
1.: A lány nyuszimnak már egy ideje sebesedik a nemi szerve, körülötte barnás, varos részek vannak. Erre tudtok valamit? Olyat olvastam, hogy antibiotikumos kenőccsel kenjem be, ez milyen kenőcs lehet? Esetleg valami otthon is fellelhető (lehet hülyeséget mondok, de pl. Bepanthen?)?

2.: Ismét ugyanarról a nyusziról van szó: a hasán (az emlői mellett, bár nem tudom, ez véletlen-e, vagy jelnt valamit) 2 foltban sebes, vagyis konkrét sebet nem igazán látok, varos, de nem olyan nagy kemény, hanem ilyen kis lemorzsolható, amikor azt úgy ahogy leszedem, alatta csak pirosas a bőre. Ez mitől lehet és mivel kezelhetném?
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni. :)

 

Ronaldo77 Creative Commons License 2014.10.30 0 0 36549
Jó estét mindenkinek!
Nyúlketrec ügybe szeretnék segítségetkérni,ha valaki esetleg tudna képet csatolni kinek milyen van vagy valami ötlet.
Hat fiókosra gondoltam,elletőládával,lecsurgós rendszerűt,inkább fábol.
juhosttt Creative Commons License 2014.10.29 0 0 36548

A chemotoxot hagyd meg a légyírtásra... 

Csak megerősíteni tudom a neostomosan használatát. 

Én egy ampullát 1 liter vízbe oldok fel.

 

A kezelés nálam úgy megy, hogy előkészítek egy zacskót és kb 5-10 fültisztítót, a fertőzöttségtől függően.

 

elsőként be nedvesítem a kérdéses felületet, majd hagyom hogy felázzon. Ezután pedig kitakarítom. Ez fertőzöttségtől függően akár fél órás meló is lehet, és a nyúlnak csípi a fülét, ha kissé sebes, ekkor nagyon izeg mozog.

A neo-s vízbe csak tiszta fültisztítóval nyúlok!
A használt fültisztítót és kiszedett mocskot a zacskóba teszem, vigyázva, semmiképp ne kerüljön a fölre v ketrecek közelébe, mert akkor csak idő kérdése és kezdhetem előlről.

A lényeg most jön: EGY kezelés elég, aztán a fül 100%-osan meggyógyul, tünet mentes lesz. 

Ha csak beöntöm a fülét és hagyom h kirázza magának meg piszkálja, azzal fertőzési gócokat hagyok meg, akkor nem csináltam semmit.

Az olaj és egyéb woodoo cuccokat meg haggyuk meg a konyhába, mondjuk a sült nyúl alá ;)

Előzmény: Sarah-Miss (36542)
Baranyai Óriás Creative Commons License 2014.10.29 0 0 36547

;-)

Előzmény: tp329 (36544)
MDani8 Creative Commons License 2014.10.29 0 0 36546

Sziasztok :)

3 napja fialt először a német világos nagyezüst anyám, elég sikertelenül. A 4-ből 2 kicsi született élve, de ők éhen haltak, mert nem szoptatott. Mikor fedeztessem újra úgy, hogy őt se viselje meg nagyon? A szülés nagyon véresen ment neki, az egész feneke véres volt és szó szerint folyt a vér a ketrecben, hiába volt elletőláda. Ez a harmadik fedeztetése volt, mire sikerült bepárositani. 

Törölt nick Creative Commons License 2014.10.29 0 0 36545

Könyörgöm, fújd már bele a fülébe azt a Neostomosant, és jól van! :)))

Előzmény: Sarah-Miss (36543)
tp329 Creative Commons License 2014.10.29 0 0 36544

Chemotox (és társai)-neostomosan témához

 

Azért nem ártana gondolkodni és megnézni melyik szernek mi a hatóanyaga! Azután lehet csodálkozni, mert ugyan az, tetrametrin. Mesterségesen előállított piretroid, amihez kevernek még ezt+azt. Többnyire még valamelyik másik piretroidot, a flakonba némi gázt is, hogy kijőjjön belőle és esetleg valamilyen olajat a cseppképződés miatt.

Akkor?

 

De, hogy növeljem a káoszt ismét leírom, a kénpor is nagyon jó. Ha valaki nem akar folyékony dologgal pancsolni, mondjuk télen és a spraytól is idegenkedik.

2-3 kezelés (heti 1) + takarítás és kordában tartható a dolog. Kiskanállal egy borsószemnyi adagot a lehető legmélyebbre beönteni a fülbe, utána hagyni, hogy a nyúl megrázza a fülét, ezzel szépen elteríti a fülben.

Ja, ez is szörnyű dolog, hiszen por megy a fülébe, ja.... az üreginyúlnak meg homok a kotorékban, erre van kitalálva, nem fog tőle megzakkanni. A vizes oldat sokkal idegenebb neki (szerintem)

Hol lehet kapni?

Ha valaki permetezni is szokott és előtérbe helyezi a "hagyományos" szereket, nézze meg a polcot, nincs e rajta Thiovit (99% tiszta kén), vagy valamelyik "tesója"!

De, régen a gyógyszertárban is lehetett kénport kapni (vigyázat, nem borkénről beszélek, az más!).

 

Időnként szóba kerülnek az olajok is, mint házi szerek (babaolaj, étolaj). Azok sem ördögtől valók szerintem, nem rosszabbak, mint a vegyszerek, MÉRGEK. Én, nem használom/használtam őket, mert folynak, nekem macerás, de a felhördülést nem értem. A csecsemők fülét lehetett babaolajjal tisztítani? Ja, ma már biztos nem, csak valami flancos vagyszerrel, műanyag flakonból stb., de pár évtizede?

 

Se a kénporhoz, se az olajhoz (az olajbevonatban megfulladnak az atkák) nem szoknak hozzá, nincs rezisztencia. A tetrametrinhez van/lesz.

 

További szép napot! :-)

 

 

Sarah-Miss Creative Commons License 2014.10.29 0 0 36543
Ja, az lemaradt, hogy, ha csak a Neostomosannal kezelem, akkor is elmúlik a varasodás?
Vagy azt közben kezelhetem olajjal? (Milyennel?)
És, ha elkezdem a kezelést, mennyi idő múlva múlik el, mennyi idő múlva látható a javulás?
Sarah-Miss Creative Commons License 2014.10.29 0 0 36542
Hú, hát, ha biztos nem lesz baja tőle, nem fáj neki, akkor oké... De a Chemotoxot már nem merem megkockáztatni...
De biztos szabad ezt így? Azt elhiszem, hogy az atkát kipusztíja, de nem marja a fülét, a sebet? :S
És akkor a többieknek sem lesz baja, ha megelőzésképpen nekik is csöppentek?
És éppen csak pár csöppet, vagy mennyit?
(Egyébként köszönöm az eddigi segítségeket!)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.29 0 0 36541

Érdekes ez a kérdés, én is agyaltam rajta. Először valóban vad ötletnek tűnik....aztán, ha elolvasod a "Figyelmeztetés" című fejezetet a Neostomosan tájékoztatójában, rájössz, hogy ez is egy szabad forgalmú irtószer, mint a Chemotox..

 

Annyi, hogy a Chemotox a köztudatban egy erős méregként van jelen, míg a Neostomosan nem, pedig az, nem is kissé...

 

Ennek ellenére én maradok a Neostomosannál, engem sem vinne rá a lélek, hogy Chemotoxot fújjak a nyúl fülébe. De, szerintem nem ördögtől való dolog.

Előzmény: Baranyai Óriás (36538)
Tervisk Creative Commons License 2014.10.28 0 0 36540

A keverési arány benne lesz a dobozban a tájékoztaton,ugy emlékszem mintha 1:400 lett volna az arány.

Én a többit nem kezeltem le,de ha megnyugtat szerintem nyugodtan, az anyagbol bőven marad majd.

Előzmény: Sarah-Miss (36536)
stoffi55 Creative Commons License 2014.10.28 0 0 36539

Sziasztok

Nekem van,de nem eladó

 

Színe itt nem látszik sötét volt

10 hónapos bak

Származási lapot is ígértek hozzá de még nem kaptam meg

itt jobban látszik a szín, de ez márciusban készült

 

itt kicsit jobb

ezek a gyerekei de kék nem lett

 

és a két német tarka anya

most épp a pároztatással kínlódok már három hete

(verik a bakot)

mindegyik 1x ellett 8 és 9

Előzmény: Belgaóriás (36520)
Baranyai Óriás Creative Commons License 2014.10.28 0 0 36538

Te befújnád a füledbe?!

Előzmény: Gergely Molnárr (36537)
Gergely Molnárr Creative Commons License 2014.10.28 0 0 36537

Szia!

 

Fújj a fülébe kemotoxot, tuti a siker,mikor elsőre hallottam én is ilyen arcot vágtam amilyet te most :) ,de hidd el tuti a siker és gyors a kezelési módszer.

Előzmény: Sarah-Miss (36533)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!