Mielőtt kérdezel valami alapvetőt, ezekre az oldalakra érdemes elnézned:
http://lokoszt.blog.hu/ illetve http://fapadosinfo.hu/
Bankkártyázzunk! - avagy bankkártyák és bankszámlák fapados utazásokhoz:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9198150
offolni itt szoktunk: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9213519
Köszi mindenkinek! akkor másik bőröndöt nézünk, szerintem venni olcsóbb, mint vinni (és fizetni)
Ha már ilyen aktvak vagytok, a helyfoglalás hogy megy, ököljog, fürgeség, pofátlanság, vagy ezek együtt? (nincs fix helyünk, és elsőbbségi beszállási jogunk se (vagy hogy hívják)
Alkudni nem lehet, a méretek fixek, ha egy centivel nagyobb, akkor te esetleg felszállhatsz a gépre, de a táskád otthon marad. Bele kell tenned egy ilyen keretbe, ha belefér jó, ha nem fér bele, nem jó.
Teljesen új vagyok, most kaptunk jegyet a Ryanairra, (budapest-Ciampino) az érdekelne, hogy a (kézi)poggyász méreteket mennyire veszik komolyan, és mivel ellenőrzik (mérőszalag, vagy pl. át kell dugni egy méretes lyukon. Az a gondom, hogy az egyik kisböröndünk 24-25 cm vastag az előírt 20 helyett. Azzal lehet-e alkudozni, ha a másik oldal meg kisebb?
Nekem a legutobbi foglalasaim alkalmaval (kb. masfel honapja) ketszer is sikerult elkerulnom a lehuzos arfolyamot a pipa kivetelevel. Vajon, min mulhat?
pont a cikketeket olvasva nem fűztem nagy reményt hozzá , főleg mikor a magas árfolyamról informált a pipa kivételénél is , így csak a vak szerencse volt hogy jól jártam.
felhívtam az üszit , és azt mondta a hölgyemény , hogy ha a pipát kiveszem akkor a normál - aktuális - árfolyammal kell számolni . szerinte böngésző függő lehet esetleg a probléma , nem kártya kérdése ( mert a kártya függőséget ha jól emlékszem 3 euróval bünteti vagy jutalmazza )
Ennyire azért nem vagyok hülye. Utolsó 6 alkalom mind szívás. Közben váltottam böngészőt, bankkártyát, regisztráltként, vagy anélkül, az eredmény mindig ugyanaz: pipa ki, semmi változás, a visszaigazoláson látszó elcseszett ár a végső is a banki kivonat szerint. És nem csak nekem, még két havernak ugyanez. Nem hiszem, hogy véletlenül csak minket üldöz a Ryanair, ezen a fórumon meg senkit se érint a probléma. Mindegy, appozunk és kész.
az nem lehet, hogy vmiért csak szeretted volna kivenni a pipát de aztán mégis bent maradt véletlenül?
mert ha jól követem a dolgot, akkor mindenkinél normál árfolyamon vált aki a pipát kiveszi, nálad is így volt, kivéve egy alkalmat, az utolsót, és azóta nem próbáltad.
Október 31-én Budapest-Isztambul Wizz 3 db repjegyet átadok, 24000 Ft/db, ebben benne van a névmódosítás is már! Jelenleg erre a dátumra mókás 96990 Ft-os ár van érvényben :)
nem tudom , hogy tapasztaltátok-e , hogy a fapadosinfo-s blogon megjelent cikkel ellentétben a honlapon is lehet normál árfolyamon realizálni az euróban kifejezett jegyvásárlást :
most foglaltam a ryanar-nél EIN-PMI jegyet és a cikkel ellentétben normál árfolyamon váltott : 310,27 ft/ euro-n . amikor a pipát kivettem sajnos valóban a 348 ft/euro árfolyammal számolt Ft összeggel riogatott , de a gomb lenyomása után az sms-ben kapott terhelés már a kellemesebb árfolyammal számolt ft összeget hozta . tehát valóban nagyon trükköznek mert ugye régen a pipa kivételekor meg is jelent a normál összeg , most nem viszont a terhelés már a kellemesebb összeggel terhelődik .
( egyébként most a WIZZ első kimenő járatának visszaútját PMI-BUD 15 EURÓ/ FŐ figurát játszottuk meg egy péntek- hétfő relációban )
Ezt akartam én is bizonyítani, hogy nem minden esetben a legjobb választás a pgs. Arról nem is beszélve, ha valakinek pontjai és DC kedvezménye is van.
Szerintem abszolút dátum és igényfüggő ez, hogy Pegasus vagy Wizz. Az is meglehet valakinek éppen úgy jó, hogy egyik irányban Pegasus másikban Wizz.
Ha feladott poggyász is van akkor legtöbbször Pegasus, ha nincs akkor legtöbbször Wizz bár még ez sem szentírás, nem minden dátumra igaz. Végig kell bogarászni kinek hogy jön ki legjobban.
Hol találtál €29,99-ért Pegasus jegyet, nekem teljesen más árak jelentek meg január végére? Ahogy a Wizznél is vannak €49,9-59,9 jegyek SAW-BUD január végén.
Pegasus Airlines in Summer 2015 plans to increase operations on a number of routes from Istanbul Sabiha Gokcen, mainly to Europe and Middle East. Certain frequency comparison is based on Summer 2015 vs Peak season in Summer 2014. Additional changes remain possible.
Istanbul Sabiha Gokcen – Budapesteff 29MAR15 Increase from 4 to 5 weekly