Keresés

Részletes keresés

Beer Monster Creative Commons License 2014.10.10 0 0 92767

Annyira nem tűnik ijesztőnek.

Előzmény: H_G (92765)
ZsuR Creative Commons License 2014.10.10 0 0 92766

Hogy mit hagytam ki eddig az eletembol... marmint a konyha trukkokbol.

Az uj - illetve mar nem is annyira uj - tuzhelyemben van felso lang, "broiler".

Sajtos makaronit csinaltam tegnap - es nem az egeszet sutottem meg mint szoktam, csak a tetejere olvasztottam a sajtot a broiler alatt.  A sajt ropogos lett - alatta a teszta es a szosz kremes... finom!

 

A mult heten lazacot sutottem igy - nem telt 10 percbe, es kesz volt...

H_G Creative Commons License 2014.10.09 0 0 92765

Algapor, szárított bonitóhal (ez ami talán necces), MSG, só, glükóz.

 

Előzmény: Beer Monster (92764)
Beer Monster Creative Commons License 2014.10.09 0 0 92764

Írd le az összetevőit, akkor azért több felelősséggel lehet valamit mondani, és nagyobb eséllyel maradsz életben :) (bár ez nem is vicces)

Előzmény: H_G (92762)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.10.09 0 0 92763

Ennyi rizikót vállalni kell, én biztosan elkészíteném.

 

Előzmény: H_G (92762)
H_G Creative Commons License 2014.10.09 0 0 92762

Hölgyek és urak,

 

Találtam a konyhaszekrényben egy elég nagy doboz konbu dashi levesport, ami 2013 decemberében lejárt. Szerintetek bajom lesz tőle, ha felhasználom? (Ez az anyag itt elég drága.)

 

Csak azt ne mondjátok, szagoljam meg, hogy büdös-e :)

 

nagypapi51 Creative Commons License 2014.09.30 0 0 92761

Ezeket az edényeket nem kell szidolozni, a régi sárgaréz üstöt én sem használnám.

 

Előzmény: Boszorka (92748)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.30 0 0 92760

Ne legyel ilyen felos... jo a tobb elet - kinek van mindenre ideje egyben???

Előzmény: Beer Monster (92759)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.30 0 0 92759

Jesszusom. Menjetek ki a napfényre, jót fog tenni. :)

Előzmény: ZsuR (92758)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.30 0 0 92758

:)) Nekem is van ilyen listam - mostanaban mar a "kovetkezo eletemben" nevre hallgat...:))

Előzmény: sickamic (92756)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.30 0 0 92757

Én a helyedben szakácsot alkalmaznék ;)

Előzmény: sickamic (92756)
sickamic Creative Commons License 2014.09.30 0 0 92756

Most már ez is felkerül a veszek ilyent, ha ötösöm lesz listára.

Előzmény: ZsuR (92746)
Caipi Creative Commons License 2014.09.29 0 0 92755

Igen, a fodros nekem se különösebben jön be, abból sűrűbben is van a boltokban, méghozzá (műanyag)cserepes verzió. 

Előzmény: ZsuR (92754)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.29 0 0 92754

Nem is lehet... nagyobb hely kell neki.  Nekem most negy db palantabol nott annyi, hogy egesz nyaron volt boven - szinte alig latszik hogy hasznalom... pedig tepdesem rendesen. Ez a sima levelu... A fodrosan azt hiszem nem fogom tobbet ultetni, nem sok ize van.  Szep, tetszik a zoldje, masabb mint a sima levelunek, de a diszito erteken kivul mas nincs benne.

Előzmény: Caipi (92753)
Caipi Creative Commons License 2014.09.29 0 0 92753

Kétszer is próbálkoztam az erkélyen, de nem jön össze, túl hamar eltűnik, mert részben fogy, részben szárad. 

Előzmény: ZsuR (92752)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.29 0 0 92752

Pontosan - vagy nem friss... miota kertelek komolyabban, van allandoan friss, es bizony sokkal erosebb az ize, meg az allaga is mint a bolti.  Az ize meg... erosebb persze.

Előzmény: Caipi (92751)
Caipi Creative Commons License 2014.09.29 0 0 92751

Én is nagyon szeretem a petrezselymet, és halálra tud bosszantani, hogy a boltokban sokszor nem találok frisset, miközben mondjuk thai bazsalikom meg menta egy halommal van....

Előzmény: ZsuR (92741)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.29 0 0 92750

...en nem is mondtam, hogy megy...

Előzmény: Beer Monster (92749)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.29 0 0 92749

De hisz ez fával nem is megy, hogyha jól értem.

Előzmény: ZsuR (92746)
Boszorka Creative Commons License 2014.09.29 0 0 92748

Nagymama habüstjét is régesrégen elajándékoztam. Pucolgatja a halál, nem én.

Előzmény: nagypapi51 (92747)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 92747

Itt azért elnézelődnék egy fél napot.

A '80-as évek óta kacérkodom a rézedényekkel, de már akkor is horror árua volt, azóta sem lett olcsóbb... :(

ZsuR Creative Commons License 2014.09.29 0 0 92746

Igen.  Az AGA tuzhelyek allandoan melegek, keszek fozesre - es a teto takaras mellett szigetel.  Az erintesre langyos - de ha felemeled azonnal fozhetsz a platnin.

 

Nem a homersekletet allitod a platninak vagy a sutonek - hanem a foznivalot teszed a megfelelo homersekleture.

 

http://www.aga-ranges.com/buying-an-aga/aga-cookers-explained.aspx

Előzmény: sickamic (92745)
sickamic Creative Commons License 2014.09.29 0 0 92745

Érdekes az a nagy lehajtható lap rajta. Van valami funkciója?

Előzmény: ZsuR (92715)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.28 0 0 92744

A kukoricás rizsből is ennyi változat van vajon?

Beer Monster Creative Commons License 2014.09.28 0 0 92743

Jázminhoz mindig kevesebb kell. Meg az A és B rizs is különbözik kicsit, nem tudom fejből.

Előzmény: H_G (92739)
Mariska néni Creative Commons License 2014.09.28 0 0 92742

Én a mezei Kunsági rizst használom.

Előzmény: H_G (92739)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.28 0 0 92741

Ha a mirelit borsot 5-6 percig fozod, csodalatos izu lesz.  Mar a 10 perc is eleg sok neki - de hat majd 15 percig fovo rizshez teszem, nem a 10 percig fozohoz...  igy nem lesz kemenyitos, semmi szinu - marad szep friss zold es majdnem roppanos. No meg sok petrezselem zold.  Az Anyu sok petrezselyem zoldet hasznalt... en is.. csodalatos fuszer.

Előzmény: Caipi (92738)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.28 0 0 92740

Erdélyben láttam, persze nem hordozható. Csempekályha, az alacsonyabb részén vas főzőlap van beépítve, a magasabb rész cserépkályhaként funkcionál. A mienk is épített, hasonló, de téglából, nem csempéből.

Előzmény: Beer Monster (92725)
H_G Creative Commons License 2014.09.28 0 0 92739

" majd felengedni pontosan kétszeres vízzel"

 

A pandásnak elég a másfélszeres. Régebben főleg a kék SOS rizst használtam, annak is sok volt a kétszeres víz.

 

Előzmény: Mariska néni (92732)
Caipi Creative Commons License 2014.09.28 0 0 92738

Lehet, hogy elvileg így csinálják, de ahol én idáig ettem, ott gyakorlatban nem. Sima rizsben kókadt zöldborsók, petrezselymet meg soha nem láttam benne. Aztán lehet, hogy normálisan elkészítve egész finom...

Előzmény: Mariska néni (92732)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!